Bombshell – hiljaisuuden rikkojat (2019)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 04.08.2021.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  [​IMG]

  Tosipohjainen draama Bombshell – hiljaisuuden rikkojat (2019) kertoo Yhdysvaltain lähihistoriasta, vuodesta 2016, jolloin Fox-kanavan uutisosaston perustaja Roger Ailes (John Lithgow) joutui edesvastuuseen pitkäaikaisesta seksuaalisesta ahdistelusta. Saatuaan lähtöpassit toimittaja Gretchen Carlson (Nicole Kidman) käynnisti oikeusjutun, joka rohkaisi muitakin naistyöntekijöitä kertomaan kokemuksistaan.

  Keskeisessä roolissa nähdään Megyn Kelly (Charlize Theron), joka joutuu hankaluuksiin tentattuaan presidenttiehdokas Donald J. Trumpia (!) tiukasti kuin Leif Salmén konsanaan. Naistenhan pitäisi olla kuuliaisia ja nättejä, sillä televisio on visuaalinen media.

  Foxin uutisosasto oli Ailesille ja hänen kavereilleen kuin navetta, josta sai vapaasti haettaa itselleen ”pilua” aina kun mieli teki. Yhtiön konservatiivisessa ilmapiirissä työntekijöiden oli vaikea puuttua kohtaamaansa ahdisteluun, koska konservatiivien on vaikea puhua seksiasioista ja ura tietenkin tyssää, jos alkaa yksin valittaa — vain joukkokanteella voidaan saavuttaa tuloksia (das ist aber Kommunismus!).

  Bombshell liittyy viime vuosien merkittäviin historiakuvauksiin: Truth, Spotlight, The Big Short. Kuten viimeksi mainitussa myös Bombshellissä puhutaan välillä suoraan kameralle.

  Päärooleista erityisesti Charlize Theron on loistava, samoin Nicole Kidman ja Margot Robbie. Kohtaus, jossa Robbien hahmo
  joutuu nostamaan hamettaan Ailesin katsellessa, on tuskallista katsottavaa — juuri siksi että Robbien tunnettu roolihahmo Harley Quinn ei moista sikailua sietäisi.

  Myös vahvasti maskeerattu John Lithgow näyttelee hyvin, ja sokerina pohjalla on
  Malcolm McDowell Rupert Murdochin roolissa.

  Elokuva etenee sujuvasti, ja ongelmana voi pitää lähinnä sitä, että tapahtumia taustoitetaan niukasti — tätä elokuvaa olisi katsonut kauemminkin.

  4¼/5

  Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 13.12.2019. — Ensi-ilta Suomessa: 7.2.2020.

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, toisin kuin ulkomailla (siellä 95 minuutin dokumentti ”No Easy Truths”), mutta kuvanlaatu on kohtalaisen hyvä. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]