Spotlight (2015) (Tom McCarthy / Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Live Schreiber)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.11.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Tositapahtumaan perustuva Spotlight kertoo Boston Globe -lehden tutkimuksesta, joka vavisuttaisi koko kaupunkia ja sen vanhimpia tunnettuja instituutioita. Lehden Spotlight -reportteriryhmän tutkiessa katolisen kirkon toimintaa niin he paljastavat vuosikymmeniä kestäneen salailun, jonka paljastuminen tulisi heijastumaan ympäri maailman.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 06.11.2015)
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hieman liian kuivakka tapaus omaan makuuni, vaikka mitään suurempaa moittimista ei löydykään. Tällaiset tositapahtumiin nojaavat elokuvat kiinnostaa kyllä, mutta tähän oli valittu ehkä se liian kaavamaisen ilmeetön toteutustapa keissiin. Näyttelijöiden elokuvaa, vaikka ei sieltäkään nyt mitään peruspätevää kummempaa irtoile. Toimintakohtaukset tarjoilee Mark Ruffalo, joka juoksee pariinkin otteeseen vaaroista välittämättä autoteillä.

    3/5
     
  3. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Aihe oli niin mielenkiintoinen, että elokuva meni kuin siivillä. Aika eleettömästi tehty elokuva, mutta ehkä hyvä niin ja ollut tarkoituskin, kun ottaa huomioon millaisiin tositapahtumiin tämä perustui. Näyttelijät ammattilaisia ja hoitivat hienosti hommansa.
    Uskonnot on alkujaan keksitty rahan keräämiseen, onkohan silloin ollut jo selvää, että uskonnoista tehdään myös pedofiilien temmellyskenttää.
    4/5
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kyllähän tämä oli harvinaisen mukaansatempaavaa matskua, aika tosiaan kului ihan huomaamatta. Hyvinkin jonkun palkinnon arvoinen leffa. En ole pitkään aikaan nähnyt tämän tasoista tutkivan journalismin kuvausta, ehkä joku All the President's Men jostain 70-luvulta tulee mieleen... siis täyttä asiaa, ja vakavasta aiheesta. Leffa toimii täysin näyttelijöiden ja aiheensa varassa, toki ohjaus ja kuvauskin on laadukasta, mutta kun melkein kaikissa kohtauksissa on vain ihmisiä puhumassa jossain sisätiloissa niin näytteljät ovat se liima joka pitää kaiken kasassa. Ja hyvin pitävätkin.

    Pakkohan tälle on täydet pisteet antaa. Hämärästi muistelen tästä jutusta aikanaan lukeneeni, mutta silloin oli kyllä maailman huomio vielä 9/11:ssä ja Osaman jahtaamisessa yms... joka muuten hyvin tuli tässäkin leffassa esiin.

    5/5
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Oli hyvä leffa. Mukavan aikuiseen makuun tehty leffa, jossa ei liiaksi höntyillä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä, eikä kukaan tunnu ylinäyttelevän. Samasta aiheesta ennenkin tehty hyviä leffoja kuten Katuvarpuset 90-luvulla. Ainut miinus tulee Google Play:n kuvan laadusta, saisivat kehittää palvelua. Tekstin alla musta tausta(ainakin Chromecastilla ja Chromella, Edgella saa tekstit kuntoon muttei hd-kuvaa, Android puhelimella saa kans tekstit kuntoon, mutta kun heittää Chromecastiin niin taas on musta tausta) ja vaikka kuva on suht terävä on se melko mössöä.
     
  6. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Star Warsien ja Marveleiden väliin on mukava välillä katsoa totisempaakin leffaa. Tositapahtumiin perustuvat on aina olleet omaa sydäntä lähellä ja kun tässä pyörittiin mediamaailmassa vähän samaan tyyliin, kuin Michael Mannin mainiossa The Insiderissä (joka lukeutuu suosikkeihini), niin maistuihan tämä.
    Ajoittain on vaikeuksia pysyä kärryillä, lähinnä syystä että nimiä vilisee ruudulla niin tuhottomasti. Juonessa kyllä pysyy mukana, mutta voi olla, että toinen katselukerta helpottaisi nimien ja naamojen yhdistämistä.
    Keaton ja Ruffalo ovat erinomaisia, eikä muistakaan pahaa sanottavaa löydy.

    Samoin, jotain hämäriä muistikuvia on.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Spotlight on oivallisesti ja sujuvasti tehty journalistitarina — olisi kannattanut nähdä jo teatterikierroksella. Ohjaajan lähestymistapa on asiallinen, ja asianosaisiin toimittajiin suhtaudutaan melkeinpä kunnioittavasti. Tapausten selvittelyä ja toimittajien tiedonhankintaa kuvataan kiinnostavasti, ja mukana on sekä salapoliisimaista tutkimusta että oikeussalidraamaa.

    Roolitus on erittäin onnistunut, ja näyttelijäkaarti on tasaisen hyvä: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Stanley Tucci. (Vasta IMDb:stä selvisi, että ääniroolissa oli Richard Jenkins.) Vahvaa ja vakuuttavaa henkilödraamaa, joka valottaa journalistista lähimenneisyyttä hiukan niin kuin vaikkapa Truth.

    4½/5

    USA:laisessa blu-rayssa (BD-50) on muutama pikkudokumentti, ei mitään syvällistä. Jokunen kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]