Zootopia (2016) (Byron Howard, Rich Moore / Ginnifer Goodwin, Jason Bateman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.06.2015.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Moderni nisäkkäinen hallitsema Zootopia ei ole mikä tahansa suurkaupunki. Se on kulttuurien sulatusuuni, jonne asukkaita on saapunut niin Saharan hulppeilta toreilta kuin jäätävästä Tundratownistakin. Se on paikka kaikista maailman kolkista saapuville eläimille, ja olit sitten pieni kuin päästäinen tai iso kuin norsu niin myös sinusta voi tulla jotain.
  Kun juuri poliisiopistosta valmistunut Judy Hopps saapuu kaupunkiin niin hän saa kuitenkin huomata, että hänen ollesa ensimmäinen pupu varsin karskeista yksilöistä koostuvassa poliisissa niin elämä ei olekaan ihan helppoa. Hän joutuu todistamaan muille taitonsa ja ottaa vastaan visaisen tehtävän - vaikka se tarkoittaakin yhteistyötä lipeväkielisen huijariketun Nick Wilden kanssa.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 04.03.2016)
   
 2. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 261
  Saadut tykkäykset:
  162
  The Walt Disney Company on taas onnistunut tuottamaan monitasoisen animaatioelokuvan, joka on yllättävä ja hauska ja viihdyttää myös aikuisia katsojia viittaillessaan poliisielokuvien lajityyppiin (ja Kummisetään!). Olin nähnyt trailerin, mutta sen perusteella tarina oli täydellinen — ja myönteinen — yllätys.

  Zootropolis — eläinten kaupunki sijoittuu eläinmaailmaan, mutta epäsuorasti se kertoo ihmisten maailmasta, ennakkoluuloista ja epätasa-arvosta.

  Eläinten maailma jakautuu kahtia: on petoja ja saaliita. Ne ovat kuitenkin oppineet elämään sovussa ja muodostavat jotenkuten järjestäytyneen yhteiskunnan. Päähenkilönä on puputyttö Judy Hopps (Ginnifer Goodwin), josta tulee lajinsa ensimmäinen edustaja Zootropolisin kaupungin poliisivoimiin. Työpaikallaan hän törmää ennakkoluuloihin eikä pääse kuin parkkipirkon tehtäviin.

  Hän päätyy kuitenkin ratkomaan katoamistapausta (aikaa on 48 tuntia) ja turvautuu ”jobbarikettu” Nick Wilden (Jason Bateman) apuun. Juoni yhdistelee rikoselokuvan ja komedian aineksia varsin onnistuneesti. Juoni on melkein yhtä käänteikäs kuin Chinatownissa.

  Katsoin englanninkielisen 3D-version. Ääninäyttelijät ovat erinomaisia (muissa rooleissa mm. Idris Elba, J. K. Simmons ja Shakira). 3D on luontevaa, ja se keskittyy lähinnä syvyysvaikutelmiin; juuri mitään ei työnny valkokankaan eteen tai katsojan silmille.

  4½/5
   
 3. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Tää oli erittäin posiviitinen yllätys, tykkäsin kovasti :) Pientä loppupuolen tyhjäkäyntiä oli, mutta vain pieni miinus. Ne laiskiaiset oli kyl todella hupaisia :D Eläinkaartia tarjottiin monipuolisesti, muutenkin erinomaisia äänirooleja tarjottiin, ja käsikirjoituspuolella oltiin tavallista nokkelampia. Viittauksia erinäisiin ajankohtaisiin ja elokuva-aiheisiin asioihin tarjoiltiin jälleen avokätisesti, ja leffasta jäänee muutamia ikimuistoisia kohtauksia elämään. Tällaisia animaatioita lisää; kiitos ja näkemiin

  4+/5
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 201
  Saadut tykkäykset:
  339
  Tulipahan tämäkin katsottua, kun oli Maxivisioniin tallennettu ja positiivisesti yllätyttyä.
  Yllättävän hyvin piti otteessaan ja sisälsi monia tasoja niitten ilmiselvien ohella.
  Samaa mieltä ylläolevien kanssa.
  Kannattaa katsoa.
  4,5/5

  T: Vesku