Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Olen silti sitä mieltä, että nuo "Naisten euro on 80 senttiä" -hypejutut ovat toisaalta ihan hyväksi. Suoraan ei tietenkään kannata verrata naisten ja miesten tuloja, koska (jostain syystä) on paljon mies- ja naisvaltaisia aloja, joilla on eri palkat. Mutta se, mikä pitää kuitenkin huomata on se, että mistä se johtuu, että on paljon naisaloja, jossa palkat ovat huonommat? Jos historian saatossa olisi käynyt siten, että miehet olisivatkin menneet hoitoalalle ja naiset insinööreiksi, niin en liene ihan väärässä, että hoitajilla olisi nyt isommat palkat kuin insinööreillä...

    Ja miksi nuo välillä hieman (ja paljonkin) yliammutut uutiset ovat hyödyksi? Siksi, että ne pitävät keskustelua yllä. Toki välillä tulee vastaan uutisjuttuja, joita ei kyllä olisi kannattanut edes miettiä kirjoittavansa.

    Mutta koska nyt kuitenkin ollaan siinä tilanteessa, että hoitoalalla palkat ovat huonommat kuin esim. juuri it-alalla, niin sitä palkkaeroa ei mitenkään saa tasattua. Se, mitä pitäisi tasata olisi se, että molemmille aloille saataisiin tasaisemmin eri sukupuolisia töihin. Sitä ei voi kuitenkaan tehdä pakottamalla, vaan homman pitäisi lähteä siitä, että jo nuoret oppisivat, että on ok olla mieshoitaja tai naiskoodaaja. Ja saataisiin kiinnostusta noille aloille sekä miehille että naisille. Ja aina alan sisällä sitten tasa-arvoiset palkat kaikille, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse olen ollut vähän pitempään sitä mieltä että syy siihen miksi naisilla on keskimäärin huonompi palkka näin ainakin väitetään itse en ole ottanut selvää. Koska naiset eivät vain osaa vaatia riittävän voimakkaasti sitä massia. Ainahan on mahdollista mennä lakkoon tai lopettaa työt ja järjestää mielenosoituksia. Tietenkin siihen pitää olla henkisesti voimaa ja halu jopa kärsiä.

    Itse voin kokemuksesta sanoa että miehet kyllä osaavat useammin vaatia niitä oikeuksiaan itselleen kuin naiset ja voimakkaammin. Mutta kyllähän siinä riskejäkin pitää silloin valmis olla ottamaan ja pitää olla jotain tarjottavaa firmalle millä perustella sen. Mutta sai minunkin firmassa yksi mies kenkää kun pyysi voimakkaasti palkankorotusta mutta firma oli ilmeisesti sitä mieltä että miehellä ei ollut riittävästi tarjota vastinetta firmalle ja miehen voi korvata muilla. Joten järjestettiin yt neuvottelut koska firmassa on yksi- kaksi miestä liikaa. No se kaksi oli hämäystä tosiasiassa oli vain yksi mies liikaa. Hämäyksen vuoksi vielä kaksi miestä sai lomautusilmoituksen tosin esimies sanoi että ne ei toteudu hänet vain pakotettiin antamaan ne. Aivan meidän esimies myönsi sen suoraan minulle hän kuitenkin välitti meistä työn tekijöistä ilmeisesti jonkun verran. Sen vuoksi hän sai seuraavaksi kenkää tai jostain muusta syystä tiedä sitä.

    Mutta siihen naisen palkka hommaan vielä niin olen huomannut että naiset alistuvat asioihin paljon helpommin kuin miehet. Siksi varmaan länsimaissakin on ilmeisesti joskus ollut naisilla vähemmän oikeuksia. Varmasti miehet ovat helpommin historian saatossa ryhmittyneet jopa väkivaltaisiin koflitteihin mitä naiset. Naiset ovat vain alistuneet jos miehet ovat määränneet jotain eivätkä ryhmittyneet yhdessä armeijaksi ja ottaneet miehiltä vallan pois.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  4. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Niin, jos BWP:n haluaa väittää olevan ensimmäinen laatuaan, niin kannattaisi varmaan artikkelissa avata hieman paremmin sitä kuinka leffan markkinoinnissa aikansa internetiä käytettiin. Se olisikin jo melko mielenkiintoinen artikkelin aihe.

    Sitä en tiedä mitenkä CH:tia markkinoitiin, mutta on se puhtaasti elokuvana huomattavasti parempi.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En ole nähnyt Cannibal Holocaustia saatika Blair Witch Projectia enkä olisi ikinä arvannut, että ne ovat jotenkin samankaltaisia elokuvia, siis että Cannibal Holocaust olisi "found footage" -genreä. o_O
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tisseillä ja kannibalismilla?
     
  7. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Cannibal Holocaustia markkinoitiin vihjailemalla että se on oikeaa snuffia, muistaakseni Deodato teki näyttelijöiden kanssa sopimuksen etteivät he saisi puhua heti elokuvan julkaisun jälkeen lehdistölle. Näyttelijät piti sitten kaivaa esiin oikeudenkäytiä varten esiin todistamaan että he ovat elossa :)

    Eikö The Connection:ia (julkaistu 60-luvulla) pidetä ensimmäisenä found footage leffana?
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  8. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Eikös tämä tutkimusten mukaan mene niin, että mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta on ja mitä enemmän naiset saavat päättää omista asioistaan, niin he omasta tahdostaan hakeutuvat ns. naisten aloille (ja samaten miehet miesten aloille) paljon useammin kuin sellaisissa maissa, joissa tasa-arvo ei toimi (voisi kai ajatella niin, että siellä ovat "pakotettuja" työskentelemään miehisellä alalla). Tuo on yllättävä havainto.

    Palkoista puhuttaessa asioita yksinkertaistetaan yleensä liikaa. Naisten euro on 80 senttiä ei pidä paikkaansa, muistaakseni todellinen luku on n. 96 senttiä tai jotain. Aitoa eroakin siis toki on ja kyllähän tuokin pitäisi pystyä kuromaan umpeen, mutta ongelma on onneksi paljon pienempi kuin monet luulevat.

    En silti mitenkään väheksy naisten palkkahuolia, mutta mielestäni tästä asiasta yleensä keskustellaan väärältä pohjalta. Toivoisin, että yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeitä perinteisesti naisvaltaisia ammatteja alettaisiin arvostaa myös palkassa mitattuna. Samalla tietysti myös näillä aloilla työskentelevien miesten palkat nousisivat, ne kun ovat yhtä matalat (tai korkeintaan muutaman prosentin korkeammat) kuin naisilla.
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Olikohan tämä presidenttipelin avaus? Soininen tulevaisuus? :)
     
  12. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Joo elokuvassa löydetään viidakosta filmit ja sen jälkeen katsellaan jossain huoneessa niitä nauhoja varmaan vähintäänkin puolet elokuvan ajasta. Eli luvassa on hienoa käsivara työskentelyä ja osa filmeistä on muka hieman ylivalottunut ja muuta tälläista pientä että ne vaikuttaa kovia kokeneilta.Itse pidänkin leffasta kunnolla vasta siitä alkaen kun aletaan katselemaan niitä filmejä. Äärimmäisen hienoa työtä.
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    En ole kuullutkaan mistään connectionista pitääpä hieman koittaa netistä etsiä tietoa tästä.
     
  14. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Mielenosoitukseen matkalla ollut kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni Israelissa

    Onko tällainen käytös sopivaa kansanedustajalle? Eikö Kontulan pitäisi sitä vastoin tehdä sitä työtä, johon hänen äänestäjänsä ovat hänet valinneet?

    Nyt hän yrittää yllyttää arabeja israelilaisia vastaan. Mitä enemmän länsimaalaiset osoittavat tukeaan arabeille, sitä vaikeammaksi tilanne siellä menee. Israel on tuolla alueella ainoa valtio, joka on niin kulttuurillisesti, sivistyksellisesti kuin taloudellisestikin hyvin lähellä länsimaita.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...na-kontula-otettiin-kiinni-israelissa/7690140
     
  15. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Yleensä tällaisiin tunkioihin työnnä käsiä, mutta todettakoon tuota vasten nyt kuitenkin, että Israel on "valtio" vain omassa harhaisessa maailmankuvassaan, jonka miehityskiimaa yhdenkään oikeasti sivistyneen kulttuurin ei tulisi tukea millään muotoa missään tilanteessa.
     
  16. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Tässä kohtaa keskustelu menee taas poliittiseksi, jolloin tulee jättää sarkasmi ja piikittely pois kokonaan.
    Muutenkin kun "pikku uutisen" kylkeen liitetään omia (politisoituja) mielipiteitä, kannattaa miettiä kaksi kertaa onko kyseessä mielipide vai ainoastaan "vastapuolelle keskisormen heiluttelua".

    Samalla totean virallisella tasolla, että poliittista keskustelua tulen tästä edespäin, kautta koko foorumin, kohtelemaan huomattavasti kovemmalla kädellä. Viestit jotka sisältävät nälvimistä, piikittelyä tai mitään muuta kuin aiheen objektiivista analyysiä, tullaan poistamaan sen muusta sisällöstä huolimatta. Suosittelen välttämään turhia adjektiiveja, jos ainut pyrkimys on värittää viestiä enemmän omaa mielipidettä vastaavaksi.
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mikä on tämän linjamuutoksen takana? Ihmettelen sitä, että tälle foorumille ilmestyy jostain uusi ylläpidon jäsen, joka luo palstalle uudet pelisäännöt. Itse olen täällä viihtynyt 15 vuotta "vanhoilla säännöillä" ja mietityttää viihdynkö jatkossa ModeRoottorin hirmuvallan alla. Onhan noita Suomi24-palstoja, jossa voi soittaa suutaan vapaasti ilman tunnetta, että sananvapautta rajoitetaan. Tosin tätä ennen ei ole kiinnostanut moiset, kun täälläkin on voinut itseään riittävästi ilmaista…

    EDIT/MODE: Jatkokeskustelut tänne, tässä ketjussa jatketaan pikku-uutisilla.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2020
    Burkitsville tykkää tästä.
  18. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mihin katosi plisukaisen viesti poistiko hän sen itse?

    EDIT/MODE: Ei ole tässä ketjussa, hänen viimeisin viesti löytyy täältä. Jatketaan täällä nyt ketjun aiheen parissa, muu keskustelu siis tuonne linkitettyyn ketjuun.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2020
  19. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Kerrankin tulee oltua yhtä mieltä 71 db:n kanssa. Kysymys on mielestäni vähintäänkin perustavanlaatuinen, johon myös itse foorumille kirjautuneena haluaisin tyhjentävän vastauksen ModeRaattori -tittelin takaa agendaansa yhteydessä jos toisessa öyhöttävältä. Kerta kaikkisen käsittämättömän oloista käyttäytymistä "virkaanastumisesta" lähtien, jonka monet ovatkin jo merkille pistäneet. Surullista juuri tämän kaltaisissa yhteyksissä miielestäni kaikkien kannalta on tietenkin se, että tällainen taho on ylimalkaan ko. toimeen pestattu, joka vaikuttaisi kokevan yksinoikeudekseen julistaa henkilökohtaisia mieltymyksiään ilmaista eri asioita julkisesti muulla kuin "hänen hyväksi valitsemallaan tavalla" uhkailemalla kollektiivisesti moista vastaan selkeästi olevia.
     
  20. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Vastauksia löytyy Info & Palaute -alueelle kirjoittamastani ketjusta.
    Tässä ketjussa jatketaan pikku-uutisilla.