Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 892
  Saadut tykkäykset:
  167
  Tamperelaiset naistutkijat tekivät hirvittävän löydön! Miespuoliset insinöörit tienaavat enemmän kuin samanikäiset naispuoliset sairaanhoitajat. Tutkimuksessa ei otettu huomioon tehtyjä työtunteja.

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006370593.html

  Nyt kaikki banderollien kanssa eduskunnan eteen!
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 331
  Saadut tykkäykset:
  316
  Mielestäni sairaanhoitajat ansaitsisivat tienata enemmän palkkaa ja ei ero insinööreihin tarvitsisi olla noin iso.
  Mutta se, mikä tuossa on tyhmää on tuo naishoitajat versus miesinsinöörit. Onhan niitä mieshoitajiakin ja naisinsinöörejä.

  Toinen juttu on se, että kyllä vain teknologia-alalla on isommat rahat kuin sairaanhoidossa. Jälkimmäinen on täysin verovaroilla kustannettua, kun taas ensimmäinen rahat yleensä loppujen lopuksi tulevat kansainvälisestä kaupasta, jossa rahaa pyörii moninkertainen määrä. Ja sen lisäksi insinöörialalla voidaan palkan avulla hankkia parempia työntekijöitä, mikä ei oikein hoitoalalla ole mahdollista. Se nostaa palkkoja väkisellä.

  Kolmas juttu on se, että vaikka insinööriala onkin paremmin palkattu, niin se on myös epävarmempaa. Olen itse 20 vuotta työskennellyt alalla ja yli 10 yt-neuvottelua olen kokenut. Onneksi en kertaakaan ole potkuja saanut, mutta moni kaveri on joutunut pihalle ja osasta on tullut pitkäaikaistyöttömiä. Osa insinööreistä kokee alansa myös todella stressaavaksi. Mutta veikkaan samaa stressiä myös hoitoalalla.

  Yhden hieman ikävän asian olen palkkauksessa huomannut it-alalla. En halua tätä yleistää mitenkään, mutta koska olen ollut neuvottelupöydässä myös toisella puolella päättämässä palkoista, niin sellaisen ikävän jutun olen huomannut, että osa naisista vertaa omaa palkkaansa muiden naisten palkkoihin. Tämä tulee nyt siksi mieleen, että viimeksi viime viikolla melkein suutuin eräälle tutulle naiselle, joka omasta palkastaan sanoi, että on se ainakin parempi kuin Sadulla (nimi muutettu) samassa työpaikassa. Totesin, että niin kauan kuin naiset vertaavat palkkaa toisten naisten palkkoihin, niin ikinä ei tasa-arvo toteudu. Palkkaa pitää aina verrata kaikkien työntekijöiden palkkoihin, olivat ne sitten miehiä tai naisia. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin todeta, että kyllä vain naisilla on it-alallakin pienemmät palkat. Tiedän sen faktana.

  Avoimuus palkkauksessa ja selkeiden palkkataulukoiden käyttäminen toisi tasa-arvoa palkkaukseen.

  Ja kyllä niitä sairaanhoitajien palkkoja voisi nostaa huomattavasti. Varsinkin, kun sairaanhoitaja saavat enemmän vastuuta lääkkeiden määrämisen yms. kautta.

  Mutta se, että yhtä pitkällä ja vaativalla koulutuksella pitäisi saada samaa palkkaa ei kuitenkaan ole mielestäni perusteltua.

  p.s. En tuota juttua jaksanut kokonaan lukea. Ehkäpä siellä käsiteltiin noita asioita.
   
  mdk 5.1 ja Recce tykkäävät tästä.
 3. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 892
  Saadut tykkäykset:
  167
  Laitoit erittäin hyviä näkemyksiä, kiitokset tästä. Veikkaan että alat on valittu tarkkaan että saadaan se ”Naisten € 80 senttiä” fraasi taas pinnalle.

  Tässä hyvä artikkeli 5 vuoden takaa, naisen kirjoittamana. https://ek.fi/blogi/2015/02/10/naisen-euro-on-97-senttia/

  Ja totta on että sairaanhoitajien palkat (ainakin aloitus) ovat liian pienet.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 314
  Saadut tykkäykset:
  294
  Parasta tasa-arvokehitystä on se, että kaikki sukupuolet entistä ennakkoluulottomammin hakeutuu itseään kiinnostaville aloille ja kaikki saa jo lapsesta pitäen kannustusta löytää ja kehittyä omassa jutussaan. Tämä on pitkä sukupolvien mittainen tie, mutta nähtävissä kuitenkin. Olemme maailman kärkipäässä tässä, esim. vaikka Yhdysvallat ja keskisen Euroopan maat ovat huomattavasti konservatiivisempia näissä asioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2020 klo 10:03
  nepa tykkää tästä.
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 331
  Saadut tykkäykset:
  316
  Olen silti sitä mieltä, että nuo "Naisten euro on 80 senttiä" -hypejutut ovat toisaalta ihan hyväksi. Suoraan ei tietenkään kannata verrata naisten ja miesten tuloja, koska (jostain syystä) on paljon mies- ja naisvaltaisia aloja, joilla on eri palkat. Mutta se, mikä pitää kuitenkin huomata on se, että mistä se johtuu, että on paljon naisaloja, jossa palkat ovat huonommat? Jos historian saatossa olisi käynyt siten, että miehet olisivatkin menneet hoitoalalle ja naiset insinööreiksi, niin en liene ihan väärässä, että hoitajilla olisi nyt isommat palkat kuin insinööreillä...

  Ja miksi nuo välillä hieman (ja paljonkin) yliammutut uutiset ovat hyödyksi? Siksi, että ne pitävät keskustelua yllä. Toki välillä tulee vastaan uutisjuttuja, joita ei kyllä olisi kannattanut edes miettiä kirjoittavansa.

  Mutta koska nyt kuitenkin ollaan siinä tilanteessa, että hoitoalalla palkat ovat huonommat kuin esim. juuri it-alalla, niin sitä palkkaeroa ei mitenkään saa tasattua. Se, mitä pitäisi tasata olisi se, että molemmille aloille saataisiin tasaisemmin eri sukupuolisia töihin. Sitä ei voi kuitenkaan tehdä pakottamalla, vaan homman pitäisi lähteä siitä, että jo nuoret oppisivat, että on ok olla mieshoitaja tai naiskoodaaja. Ja saataisiin kiinnostusta noille aloille sekä miehille että naisille. Ja aina alan sisällä sitten tasa-arvoiset palkat kaikille, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  38
  Itse olen ollut vähän pitempään sitä mieltä että syy siihen miksi naisilla on keskimäärin huonompi palkka näin ainakin väitetään itse en ole ottanut selvää. Koska naiset eivät vain osaa vaatia riittävän voimakkaasti sitä massia. Ainahan on mahdollista mennä lakkoon tai lopettaa työt ja järjestää mielenosoituksia. Tietenkin siihen pitää olla henkisesti voimaa ja halu jopa kärsiä.

  Itse voin kokemuksesta sanoa että miehet kyllä osaavat useammin vaatia niitä oikeuksiaan itselleen kuin naiset ja voimakkaammin. Mutta kyllähän siinä riskejäkin pitää silloin valmis olla ottamaan ja pitää olla jotain tarjottavaa firmalle millä perustella sen. Mutta sai minunkin firmassa yksi mies kenkää kun pyysi voimakkaasti palkankorotusta mutta firma oli ilmeisesti sitä mieltä että miehellä ei ollut riittävästi tarjota vastinetta firmalle ja miehen voi korvata muilla. Joten järjestettiin yt neuvottelut koska firmassa on yksi- kaksi miestä liikaa. No se kaksi oli hämäystä tosiasiassa oli vain yksi mies liikaa. Hämäyksen vuoksi vielä kaksi miestä sai lomautusilmoituksen tosin esimies sanoi että ne ei toteudu hänet vain pakotettiin antamaan ne. Aivan meidän esimies myönsi sen suoraan minulle hän kuitenkin välitti meistä työn tekijöistä ilmeisesti jonkun verran. Sen vuoksi hän sai seuraavaksi kenkää tai jostain muusta syystä tiedä sitä.

  Mutta siihen naisen palkka hommaan vielä niin olen huomannut että naiset alistuvat asioihin paljon helpommin kuin miehet. Siksi varmaan länsimaissakin on ilmeisesti joskus ollut naisilla vähemmän oikeuksia. Varmasti miehet ovat helpommin historian saatossa ryhmittyneet jopa väkivaltaisiin koflitteihin mitä naiset. Naiset ovat vain alistuneet jos miehet ovat määränneet jotain eivätkä ryhmittyneet yhdessä armeijaksi ja ottaneet miehiltä vallan pois.
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  38
 8. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  35
  Niin, jos BWP:n haluaa väittää olevan ensimmäinen laatuaan, niin kannattaisi varmaan artikkelissa avata hieman paremmin sitä kuinka leffan markkinoinnissa aikansa internetiä käytettiin. Se olisikin jo melko mielenkiintoinen artikkelin aihe.

  Sitä en tiedä mitenkä CH:tia markkinoitiin, mutta on se puhtaasti elokuvana huomattavasti parempi.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 926
  Saadut tykkäykset:
  252
  En ole nähnyt Cannibal Holocaustia saatika Blair Witch Projectia enkä olisi ikinä arvannut, että ne ovat jotenkin samankaltaisia elokuvia, siis että Cannibal Holocaust olisi "found footage" -genreä. o_O
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 645
  Saadut tykkäykset:
  284
  Tisseillä ja kannibalismilla?
   
 11. ModeRoottori

  ModeRoottori Administrator Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  47
  Cannibal Holocaustia markkinoitiin vihjailemalla että se on oikeaa snuffia, muistaakseni Deodato teki näyttelijöiden kanssa sopimuksen etteivät he saisi puhua heti elokuvan julkaisun jälkeen lehdistölle. Näyttelijät piti sitten kaivaa esiin oikeudenkäytiä varten esiin todistamaan että he ovat elossa :)

  Eikö The Connection:ia (julkaistu 60-luvulla) pidetä ensimmäisenä found footage leffana?
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 314
  Saadut tykkäykset:
  294
 13. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 286
  Saadut tykkäykset:
  164
  Eikös tämä tutkimusten mukaan mene niin, että mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta on ja mitä enemmän naiset saavat päättää omista asioistaan, niin he omasta tahdostaan hakeutuvat ns. naisten aloille (ja samaten miehet miesten aloille) paljon useammin kuin sellaisissa maissa, joissa tasa-arvo ei toimi (voisi kai ajatella niin, että siellä ovat "pakotettuja" työskentelemään miehisellä alalla). Tuo on yllättävä havainto.

  Palkoista puhuttaessa asioita yksinkertaistetaan yleensä liikaa. Naisten euro on 80 senttiä ei pidä paikkaansa, muistaakseni todellinen luku on n. 96 senttiä tai jotain. Aitoa eroakin siis toki on ja kyllähän tuokin pitäisi pystyä kuromaan umpeen, mutta ongelma on onneksi paljon pienempi kuin monet luulevat.

  En silti mitenkään väheksy naisten palkkahuolia, mutta mielestäni tästä asiasta yleensä keskustellaan väärältä pohjalta. Toivoisin, että yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeitä perinteisesti naisvaltaisia ammatteja alettaisiin arvostaa myös palkassa mitattuna. Samalla tietysti myös näillä aloilla työskentelevien miesten palkat nousisivat, ne kun ovat yhtä matalat (tai korkeintaan muutaman prosentin korkeammat) kuin naisilla.
   
 14. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 286
  Saadut tykkäykset:
  164
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 314
  Saadut tykkäykset:
  294
  Olikohan tämä presidenttipelin avaus? Soininen tulevaisuus? :)
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  38
  Joo elokuvassa löydetään viidakosta filmit ja sen jälkeen katsellaan jossain huoneessa niitä nauhoja varmaan vähintäänkin puolet elokuvan ajasta. Eli luvassa on hienoa käsivara työskentelyä ja osa filmeistä on muka hieman ylivalottunut ja muuta tälläista pientä että ne vaikuttaa kovia kokeneilta.Itse pidänkin leffasta kunnolla vasta siitä alkaen kun aletaan katselemaan niitä filmejä. Äärimmäisen hienoa työtä.
   
 17. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  38
  En ole kuullutkaan mistään connectionista pitääpä hieman koittaa netistä etsiä tietoa tästä.
   
 18. Valentino

  Valentino Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mielenosoitukseen matkalla ollut kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni Israelissa

  Onko tällainen käytös sopivaa kansanedustajalle? Eikö Kontulan pitäisi sitä vastoin tehdä sitä työtä, johon hänen äänestäjänsä ovat hänet valinneet?

  Nyt hän yrittää yllyttää arabeja israelilaisia vastaan. Mitä enemmän länsimaalaiset osoittavat tukeaan arabeille, sitä vaikeammaksi tilanne siellä menee. Israel on tuolla alueella ainoa valtio, joka on niin kulttuurillisesti, sivistyksellisesti kuin taloudellisestikin hyvin lähellä länsimaita.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...na-kontula-otettiin-kiinni-israelissa/7690140
   
 19. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  97
  Yleensä tällaisiin tunkioihin työnnä käsiä, mutta todettakoon tuota vasten nyt kuitenkin, että Israel on "valtio" vain omassa harhaisessa maailmankuvassaan, jonka miehityskiimaa yhdenkään oikeasti sivistyneen kulttuurin ei tulisi tukea millään muotoa missään tilanteessa.
   
 20. ModeRoottori

  ModeRoottori Administrator Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  47
  Tässä kohtaa keskustelu menee taas poliittiseksi, jolloin tulee jättää sarkasmi ja piikittely pois kokonaan.
  Muutenkin kun "pikku uutisen" kylkeen liitetään omia (politisoituja) mielipiteitä, kannattaa miettiä kaksi kertaa onko kyseessä mielipide vai ainoastaan "vastapuolelle keskisormen heiluttelua".

  Samalla totean virallisella tasolla, että poliittista keskustelua tulen tästä edespäin, kautta koko foorumin, kohtelemaan huomattavasti kovemmalla kädellä. Viestit jotka sisältävät nälvimistä, piikittelyä tai mitään muuta kuin aiheen objektiivista analyysiä, tullaan poistamaan sen muusta sisällöstä huolimatta. Suosittelen välttämään turhia adjektiiveja, jos ainut pyrkimys on värittää viestiä enemmän omaa mielipidettä vastaavaksi.