Tiedote: Poliittinen keskustelu DVDPlazalla

Keskustelu osiossa 'Info & Palaute' , aloittajana Moderaattori, 15.01.2020.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Koska suurin osa foorumin ongelmallisesta käytöksestä johtuu keskustelun politisoinnista, ottaa ylläpito sen kohdalla jatkossa huomattavasti tiukemman asenteen käyttöön. Suhtaudun moderoinnissani poliittiseen keskusteluun jatkossa kuin allergikko allergeeneihin; pieninkin ärsykkeen vilahdus riittää sen poistoon.

  Käytännössä jos minusta tuntuu että poliittinen keskustelu on rakentavan sijaan piikittelevää, koen että objektiivisuus puuttuu tai että värikkäiden adjektiivien ainut tarkoitus on "heilutella vastapuolelle keskisormea", poistan koko viestin välittämättä sen muusta sisällöstä.
  Poliittisen keskustelun kohdalla moderoinnin käytössä on siis nk. lapsi-sekä-pesuvesi -metodi.

  DVDPlaza on viihteen, taiteen ja teknologian keskustelufoorumi. Politiikkaa voi puhua muualla.
   
  h3mb3, Make73, jtvirtanen and 7 others like this.
 2. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Erittäin tervetullutta, jopa useimmat elokuvakeskustelut ovat kärsineet politisoinnista tai piikittelystä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
  Pulse+ ja Jeukkuli tykkäävät tästä.
 3. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Tuon tätä aihetta koskevan keskustelun toisesta ketjusta tänne.

  Pienen mutta disruptiivisen käyttäjäryhmän jatkuva hölmöily.

  Foorumin tulevaisuus oli joko deletointi tai uusi omistaja. Tuo uusi omistaja on Pop Media Oy, jonka edustajana valvon foorumia.
  Pelisäännöt olivat aluksi normaali netiketti, ne eivät riittäneet jonka jälkeen keskusteltiin käyttäjien kanssa yhteisistä säännöistä, joita sovellan omistajatahon mandataarina.

  Oletko tosiaan sitä mieltä että ylläpitämäni järjestys on niin tiukkaa että koet sen terrorina?
  Toivoin ja toivon edelleen avointa keskustelua säännöistä, mutta pidetään mielessä koko foorumin käyttäjäkunta.

  Sekä "vanhat säännöt" että "Moden hirmuvalta" tosin nauratti hieman.

  On hyvä muistaa ettei sananvapaus tarkoita etteikö sanomisistaan voisi joutua vastuuseen.
  Niin kauan kun keskustelu pysyy kohteliaana ja rakentavana ei minulla ole mitään syytä puuttua kirjoitettuun kommunikaatioon.
  Jos asiasta keskustelu muuttuu henkilökohtaiseksi kiusanteoksi, täyttää kunnianloukkauksen kriteerit tai yllyttää lainavastaiseen toimintaan, on velvollisuuteni puuttua asiaan.
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 618
  Saadut tykkäykset:
  1 257
  Varmaankin olet oikeassa ja parempi näin, mutta on niillä viesteillä ollut viihde arvoa.
   
 5. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Ymmärrän tämän, mutta harmillisen usein huumori, poliittinen satiiri sekä sarkasmi menevät kirjoitetussa muodossaan täysin harakoille.
  Itseasiassa niillä on usein päinvastainen vaikutus, jolloin kuvitteellinen vastapuoli saa lisää tuulta purjeisiinsa ja keskustelu muuttuu asiakeskeisestä loukkauskeskeiseksi.
  Ylellä on mielenkiintoinen artikkeli hieman tätä asiaa liipaten.

  Kannattaa myös muistaa että käsittelemäni raportit ei näy missään. On yht'aikaa sekä hyvä että huono juttu ettei muiden ikäväksi kokemat viestit näy kaikille; toisaalta ylläpito voi ratkoa ylilyönnit ja toisaalta muu käyttäjäkunta ei voi korjata käytöstään yhteisön toiveiden puitteissa.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 245
  Saadut tykkäykset:
  1 361
  Iso käsi täältä tiukemmalle moderoinnille.
   
  h3mb3, ZED, Pulse+ and 3 others like this.
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  Nykyaikana netissä näkee informaatiosodan, tietämättömyyden ja kansojen jakaantumisen takia aika paljon "perseilyä", joten en koskaan ajatellut sen olevan tämän foorumin ongelma vaan lähinnä nykyajan tunnusmerkki. Kiitos kuitenkin selityksestä.

  Näin foorumin normikäyttäjänä en ole tiennyt yhtikäs mitään tästä taustasta. Olen ollut siinä käsityksessä, että foorumia hallinnoi Mika-niminen henkilö, eikä minulla ole ollut tietoa omistajasta tai omistajan vaihdoksesta. Varmaan aika helposti tuo tieto jostain löytyy, mutta eipä ole kiinnostanut. Yllätyksenä tulee minulle tieto, että yhtenä vaihtoehtona on ollut deletointi. :eek:

  Olet siis Pop Media Oy:n eli foorumin nykyisen omistajan edustaja. Tämä selventää asioita paljon, kiitos! ;)

  Tämähän on meille kaikille uusi tilanne. Sanotaan nyt niin, että tyylisi kertoa moderoinnin uudesta linjasta on verbaalisesti "tiukan" oloinen. Eri asia tietenkin, mitä sanat tarkoittavat itse moderoinnin suhteen käytännössä. Edellisen omistajan aikana täällä vallitsi lähes anarkia ja moderointia tapahtui vain esim. selkeän rasismin tai uhkailun kohdalla, kuten tottakai pitääkin. Hirmuvalta oli toki liioittelua ja hyvä että se nauratti, koska se pidentää ikää. Haluan vain tietää missä mennään ja nämä vastauksesi ovat siinä paljon auttaneetkin. :cool:

  Tottakai sanomisistaan voi joutua vastuuseen, mikäli ylittää sananvapauden rajat. Se, että esim. toinen loukkaantuu toisen sanomisista ei minun käsittääkseni sinällään ole sananvapauden rajojen ylittämistä, vaan sanomisen pitää olla yhteiskunnan tasolla loukkaavana pidettävää. Minä esim. loukkaannun jos joku sanoo George Lucasia lahjattomaksi, mutta se on minun oma ongelmani, että otan tuollaisen asian henkilökohtaisesti ja muilla on täysi oikeus sanoa George Lucasia lahjattomaksi. Suomi kun ei ole mikään George Lucas-teoratia, jossa hänen arvostelemisensa veisi vankilaan tai hirteen.

  Toki itsekin toivon, että esim. lainvastaisuuksien kohdalla moderointi puuttuu asiaan. Kiitos vielä tyhjentävistä vastauksista!
   
 8. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Ilmeisesti muutos on tapahtunut niin hiljakseen, ettei sitä kaikki huomanneet. Linkitetyn "Uusia tuulia foorumilla" -ketjun aloittanut NiklasK on myös Pop Median henkilöstöä.
  Toivottavasti tämä ketju häivyttää epätietoisuutta vielä lisää ja muidenkin käyttäjien parissa.

  Sitä se oli, ihan tahallisesti, toki lähinnä tuon jämäkkyyden tarkoitus on välittää ajatus että kukin lukija voisi pohtia omaa toimintaansa tällä saralla (oli siihen syytä tai ei).
  Olen käynyt kulissien takana täysin turhia yksityisiä keskusteluita näistä (ja muista) aiheista ja tuolla sävyllä oli tarkoitus myös välttää niiden tarvetta.

  Hyvä homma.
  Tästä tulikin mieleen että voisi perustaa jonkin "Kysy Mitä Haluat" tyyppisen ketjun, jossa olisi luontevampaa kysellä sekalaisia kysymyksiä.

  Loukkaantuminen on tosiaan erillinen asia. Toisaalta jos lähetetyssä viestissä ei ole muuta sisältöä kuin vastapuolen loukkaamisen yritys, viesti olisi pitänyt alunperinkin jättää kirjoittamatta.
  Koska omaan itsekin poliittisia mielipiteitä, minulle on tärkeää olla puuttumatta keskusteluihin ihan joka käänteessä, ettei tule ylläpidon ylilyöntejä ja yritän luottaa siihen että käyttäjät ilmoittavat/raportoivat loukkaavat keskustelut. Sen voin kuitenkin sanoa heti kaikille, että nimittelyä en tule sietämään lainkaan.

  Henkilökohtainen tavoitteeni on saada tälle foorumille ilmapiiri jossa on rakentavaa ja kiinnostavaa olla jonkun kanssa eri mieltä.

  Ole hyvä. Hienoa että tuli jotain selvyyttä asioihin jotka olisi pitänyt olla selkeästi paremmin kaikkien tiedossa.
   
 9. peergunt

  peergunt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuollainen ketju (tai kaksikin) on jo olemassa:
  Pienten sekalaisten kysymysten ketju.
  Sekalaisten kysymyksien ketju

  Onko ns. vanhoja moderaattoreita vielä mukana vai onko kaikki jo vaihtuneet uuden omistajan ylläpitäjiin?
   
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  En ole ehkä niin tarkasti tällaisia ketjuja lukenut ja esim. ulkoasumuutokset olen ottanut lähinnä foorumisoftan upgradauksina. Ei ole edes tullut mieleen, että foorumit ovat kauppatavaraa, joiden omistaja voi vaihtua. Olen aika tietämätön juntti tällaisten asioiden suhteen. Epätietoisuus on todellakin vähentynyt ainakin omalla kohdalla.

  Aikaisemmin en juurikaan pohtinut omaa toimintaani ja luotin siihen, että sitä on sen verran tolkuissaan että ylilyötejä ei tule. Siksi täällä oli "rentoa" olla. Nyt pitänee ainakin alussa pitää varmuuden vuoksi vähän "omaa kontrollia" päällä, jotta varmistaa sen, että kirjoitukset ovat foorumin linjan mukaisia, mutta ehkä se siitä sutviutuu. Onhan tässä se positiivinen puoli, että jos esim. piikittelyä ei entiseen malliin suvaita, niin itsekin sitten on piikittelyltä suojassa ja se parantanee viihtyvyyttä.

  Ei yhtään hassumpi idea minusta. ;)

  Olet oikeassa minusta.

  Ok, ihan asiallinen linjaus minusta.

  Nyt on paljon parempi käsitys missä mennään. En ollut ehkä laiskuuttani tutustunut aikaisemmin suoritettuun tiedottamiseen muutoksista. Usein sitä tulee foorumille ja huomaa, että joku on vastannut viestiini (se punainen merkki oikeassa ylälaidassa) ja klikkaa sinne lukemaan ja vastaamaan. Niin tein itse asiassa nytkin, jolloin monet muut ketjupäivitykset menevät ohi huomion, varsinkin jos ei ole niissä itse ollut aktiivinen. "Uusia tuulia foorumilla" -tyyppisistä ketjuista olen ajatellut, että niissä puhutaan sukupolven vaihdoksen -kaltaisista asioista, siitä, että foorumille tulee uusia nuorempia jäseniä, joiden ehkä erilainen elämäntapa (esim. streamaus vs. fyysinen media) tuo uusia tuulia foorumille.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Pitääkö tämä tulkita niin jyrkästi, että em. aihepiirien ulkopuolinen keskustelu on kiellettyä, erityisesti poliittinen? Vai onko edelleen poliittinenkin asiallinen keskustelu sallittua?
   
 12. Recce

  Recce Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Itse tulkitsin että saa puhua mutta jos mennään henkilökohtaisuuksiin niin viestit poistetaan.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Välikevennys: Nyt vaan peukut pystyyn, ettei täällä ole paljon Sinisen tulevaisuuden kannattajia raportoimassa viestejäni...
   
 14. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Kiitos. Laitan seurantaan.

  Vanhoja moderaattoreita ei enää ole mukana.
  Ylläpitäjiä ovat NiklasK ja minä, joista minä olen aktiivinen.

  Politiikka ei ole kiellettyä, mutta ketjujen politisointi on, joka näkyy keskustelun ajautumisena pois aiheesta.
  Asiallinen keskustelu niille varatuissa ketjuissa erityisen suositeltua.

  Kyllä. Henkilökohtaisuudet ja aiheen derailaaminen (onko tälle hyvää suomenkielistä vastinetta?) suoraan dev/nulliin.

  Ymmärrän tämän olevan humoristinen kommentti, mutta toisaiseksi minun pitää ottaa kaikki viestit vakavasti.
  Raportointi tarkoittaa että asia halutaan tietooni, mieluusti kera viestin jossa selitetään miksi.
  Raportointi EI tarkoita että mitään raportoijan pyytämää (joskus käskemää) tapahtuu, mutta jokainen raportti kuitenkin tulee luettua.

  Vastaan tässä vielä Pikku-uutiset -ketjussa olleeseen viestiin.
  Avaatko tätä mielipidettä hieman, tarkenna miltä "agendani" ja etenkin "öyhötykseni" näyttää sinun näkökulmastasi?

  Mikä käytöksessäni on erityisesti harmittanut?

  Tämä koen aikalailla epäreiluksi luonnehdinnaksi.
  Tai sitten "hyvä käytös" ja "toisten kunnioittaminen" on näitä henkilökohtaisia mieltymyksiä, en myöskään koe vaatimusta netiketin ymmärtämisestä ja seuraamisesta kovinkaan erikoisena vaatimuksena.
   
 15. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  Domainit, sivustot, käytännössä kaikki verkkomateriaali on kaupparavaraa, etenkin tunnistettavat brändit ovat haluttua valuuttaa.

  Ulkopuolisen silmin foorumin sisältö oli joskus todella hurjaa luettavaa. Ymmärrän toki että pitkään samoilla foorumeilla olleet osaavat lukea toistensa tekstin rivien välistä paljon, mutta samojen rivien välistä joku muu lukee ihan toiset asiat.
  Ihan ajankäytönkin kannalta oli mahdotonta käyttää hurjasti aikaa foorumiin tutustumiseen ja käyttäijien persoonien ymmärtämiseen. Olen aiemminkin ylläpitänyt foorumeita, joten tiedän että kaikki tekemiseni on helppo perustella jonkin "tahon" suosimiseksi. Salaliittoteoriat ja niin edelleen, joten ainoastaan mahdollisimman läpinäkyvällä tekemisellä voi perustella toimiaan.

  Korostan vielä että tuo "linja" on enemmänkin hyvä käytös kuin lain sana.
  Kyllähän piikittely voi olla hyväntahtoistakin, mutta tekstinä kaikki on niin helppo ymmärtää väärin. Viittaan tälläiseen homotteluun ja muuhun sen sellaiseen luokattomaan huuteluun.

  Edelleen, toivon rakentavaa keskustelua foorumin yhteisistä säännöistä. Säännöt toimivat huomattavasti paremmin kun niitä ei tarvitse pakottaa.
   
 16. jodorowsky

  jodorowsky Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  Politiikasta lienee äärimmäisen vaikea olla keskustelematta ikuisesti koska melkeimpä kaikki linkittyy politiikkaan jollain lailla. Elokuviakin me katsomme ainoastaan laillisesti sen takia että politikot eivät ole kieltäneet niitä. Myös elokuvissa on paljon politiikkaa esim blade runner, fahrenheit, thx 1138 ja niin edelleen. Voin sanoa yhden huvittavan tapahtuman omasta elämästäni kun puhuin eräälle kaverille politiikasta. Hän sanoi että ei ole kiinnostunut siitä juurikaan. Sanoin hänelle että tuo politiikka on mielenkiintoinen asia vaikka siitä ei olisi kiinnostunut lainkaan niin se vaikuttaa jokaisen elämään hyvin voimakkaasti keikessa mitä tekee. Vaikka muuttaisi värtsilän erämaahan se vainoaa sinua jollain lailla vaikka sen kanssa ei haluaisi olla missääntekemisissä. Kaveri saattoi olla vielä tässäkin vaiheessa pihalla ja sanoi että meinaatko että minun pitäisi olla kiinnostunut siitä. Sanoin että en missään nimessä meinaa sitä että sinun pitäisi olla siitä kiinnostunut. Tosin nuo savutkin jotka juuri vetelit omaan keuhkoon ovat laittomia ja joudut vastuuseen siitä jos jäät kiinni. Sekin päätös että ne ovat laittomia on tehty eduskunnassa ja politikot teki sen. Sitten kaverin silmät mahdollisesti hieman alkoivat aueta vaikka pilvessä olikin:p

  Vaikka ihminen ei haluaisi olla politiikan kanssa missään tekemisissä vaan aivan omassa rauhassa niin kyllä politiikka löytää sinut ja alkaa vainoamaan tavalla tai toisella. En itsekään tajunnut sitä kun vasta sitten kun olin melkein 18 vuotta kun yhtäkkiä minua alkoi politiikka uhkaamaan että joudun vankilaan vaikka mitään en ole tehnyt ainoastaan sen takia kun en suostunut armeijaan.
  Toki onhan politiikasta jotain hyötyäkin sen ansiosta esim murha tai varkaus on laiton. Miettikääpä jos politikot eivät olisi kieltäneet niitä:eek:
   
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  Niinpä tietysti. Oletan, että Pop Media Oy on hankkinut tämän sivuston itselleen mainosrahojen takia. Ehkä tässä suurin hämmennys liittyy siihen, että omistajavaihdos on tapahtunut aika vähäeleisesti, enkä muiden kysymyksistä ja kommenteista päätellen ole ainoa, jolle tapahtuma tulee nyt uutena tietona. Meidän kannalta moderaattoreiden vaihtuminen on se "näkyvä" muutos.

  Tietyssä mielessä on ollut hurjaa menoa, myös huumorimielessä. Täällä on joskus 15 vuotta sitten saanut lukea niin hauskoja juttuja, että parhaimmillaan ne edustivat oikeastaan huumorin mestariluokkaa ja kaverin kanssa nauramme noille jutuilla edelleen.

  Oma mielipiteeni ja näköjään muidenkin mielipide koskien moderointiisi tähän mennessä on, ettei siinä ole mitään valittamista. Tyylisi ilmaista verbaalisesti asioita eroaa siitä, mihin täällä on aikaisemmin moderaattorien osalta totuttu. Keskustelumme perusteella kuitenkin päättelen, että käytännössä moderointisi ei ole mitään "hirmuhallintoa", joten osaan nyt paremmin tulkita viestisi verbaalisen tyylisi takaa. Siis ilmaisut kuten "Jatkossa otan huomattavasti tiukemman linjan koskien…" ovat ehkä pelästyttäneet monia.

  Läpinäkyvyys on toki hyvä asia ja johdonmukaisella tasapuolisella moderoinnilla saa kyllä käyttäjien arvostuksen ja luottamuksen. ;)

  Minulla ei ole tapana haukkua toisia homoiksi (eihän se homous edes ole mikään häpeä nykymaailmassa), mutta itsellä on taipumus kutsua (muillakin foorumeilla) muita aivopestyiksi, koska minusta me olemme aivopesun kohteena nykymaailmassa. Kai sitä pitäisi sitten käyttää toista ilmaisua kuten "informaatiovaikuttamisen uhri" tai sinnepäin, jotta operoisi enemmän hyvän käytöksen alueella.
   
 18. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 519
  Saadut tykkäykset:
  795
  Totta. Kaikki on lopulta politiikkaa jollain tavalla.

  Missä piireissä sinä oikein liikkut? :D

  Armeijan ja vankilan lisäksi on kolmas vaihtoehto: Siviilipalvelus. Aikaisemmin myös Jehovan todistajaksi ryhtyminen vapautti asepalveluksesta, mutta tuo erioikeus kumottiin viime vuonna.
   
 19. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  704
  Saadut tykkäykset:
  270
  MuTuilisin että DVDPlazan mainostuotot ovat nimellisiä ja tuskin kattavat palvelinkulujakaan, mutta tämän tyyppiset sivustot "laajentavat mainossegementtejä" ja tuovat "lisäsisältöä mainostajille", en siis tiedä keissin yksityiskohtia.

  Koska foorumin moderointi on vain yksi osa töitäni, en ole useinkaan nähnyt juuri muuta kuin kärkkäimmät tappelut ja loan heitot. Tämä herkistää reagoimaan tiukemmin ja tiukemmin, joten jos joku sattuu näkemään vain sen viimeisimmän reaktion, se varmasti näyttää täysin kohtuuttomalta.
  En ole vielä ratkaissut miten tämän saa välitettyä toiseen suuntaan, ns. "olet tänään jo NN MONES jolle puhun samasta asiasta ja sävy on siksi kireä".

  Seuraan toki joitain tulenarkoja ketjuja, muutamaa henkilökohtaisesti kiinnostavaa aihetta ja silmäilen aktiiviset ketjut, muttei siinä ehdi juuri käyttäjiin tutustua.
   
 20. jodorowsky

  jodorowsky Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  On vielä sellaiset vaihtoehdot kuin hullun paperit , päihteiden käyttö, itsemurha. Jälkimmäinen oli kuulemma minun isän nuoruudessa ainoa vaihtoehto. itse hommasin hullun paperit sen jälkeen kun rupesivat uhkailemaan vankilalla.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.