Yleissäädin ilman laitevalintaa

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana miiahone, 31.05.2015.

 1. miiahone

  miiahone New Member

  Liittynyt:
  12.09.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä lienee tyhmä kysymys mutten anna sen häiritä.... Onko sellaista kaukosäädintä olemassakaan, millä voisin ohjata kahta eri laitetta ilman että säätimestä tarvitsee valita kumpaa milloinkin käytän? Käytännössä pitäisi saada digiboxi (HDThunder 6500) ja vahvistin (Onkyo TX-SR508) ja haluan että saan säädettyä äänenvoimakkuutta ilman mitään kikkailuja. Erityisesti rouva ei kuitenkaan tajua vaihtaa ohjattavaa kohdetta ja sitten kiroillaan miksi volume toimi....

  Jos sellainen on olemassa niin jos siihen saa vielä taustavalaistut näppäimet niin kertokaa merkki ja malli. Kiitos :)
   
 2. LOP

  LOP Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 005
  Saadut tykkäykset:
  33
  Lähes kaikki esimerkiksi Logitechin Harmony -säätimien mallit toimivat juuri kuvamaallasi tavalla.
  Vanhus 525:sta ja uusista Logitech Touch ja Smart Controlleista on vain kuitenkin minulla kokemuksia, mutta kaikki toimivat hyvin. Smart Controllissa tosin ei taustavalaistusta. Harmonyn toiminta perustuu siihen, että siihen perustetaan ns. aktiviteetteja, jossa nimenomaa sekoittuu eri laitteiden toiminta. Esimerkiksi 'TV'-aktiviteetilla saatat laittaa TV:ssä tietyn HDMI-sisääntulon päälle, kytkeä digiboxiin virran ja vahvistimesta tietyn ulostulon/sisääntulon päälle. Tämän jälkeen katsoessasi saatat äänenvoimakkuutta säätäessä säätää pelkästään vahvistimen ääntä (aivan kuten olet käyttöönotossa määritellyt).

  Kysymyksesi ei ole tyhmä. Logitechin Harmony-sarja tuskin lienee ainut merkkiperhe, joka tällaisen tarpeen tyydyttää, mutta minulla ei ole muista juuri kokemuksia.

  Näistä osa on eläkkeellä, ja osa aktiivisessa käytössä:
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2015
 3. miiahone

  miiahone New Member

  Liittynyt:
  12.09.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuo 650 on meilläkin käytössä ja hallitus on oppinut, että jos ei toimi, niin osaa painaa help nappulaa, joka ratkaisee 9 kertaa kymmenestä ongelman heti. Hetki meni opettaa sitäkin, että sojota sillä säätimellä jonkun aikaa aikaa kohti telkkua, että kerkee avata kaikki laitteet, vaihtaa kanavat ym. Jopa appleTV:n käyttö sujuu tällä.
   
 5. LOP

  LOP Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 005
  Saadut tykkäykset:
  33
  Pienenä huomiona: Noissa vanhoissa säätimissä on tietysti se ero, ettei niissä mukana tule erillistä Harmony Hubia. Harmony Hub on lisänä siitä jännä, että voit myös ohjata laitteitasi sen jälkeen iOS ja Android -laitteilla. Sen lisäksi Hub on itsessään IR-lähetin, joka ottaa kaukosäätimen signaalit vastaan RF:llä (ja ios/android -laitteiden signaalit luonnollisesti lania pitkin), joten laitteet saavat olla vaikka piilossa kaapissa, ja siltikin ottavat signaalit vastaan yskimättä.