Yhteys hidas reitittimen kautta yhdelle koneista. Apua :(

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana zantus, 07.04.2013.

 1. zantus

  zantus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve kaikille!

  Ostin reitittimen mallia ASUS RT-N10E opiskelija-asuntoon. Sain sen asetus-wizardin jälkeen netin käyttöön sekä langattomasti että sen LAN-porttien kautta.

  Ongelmana on se, että internetin nopeus LAN-porttiin kytketyssä pöytäkoneessa on rajoittunut huomattavasti. Nopeus näyttäisi speedtestin kautta olevan 1 mt/s luokkaa, kun normaalisti nopeus on lähemmäs 100 mt/s. Jos taas kytken läppärin toiseen LAN-porttiin (vaikka samanaikaisesti), läppäri saa kyllä käyttöönsä täyden nopeuden. Ongelma ei liene johdossa eikä reitittimen porteissa, olen testannut useampaa. Myös reitittimellä tehdyssä WLAN-verkossa surffataan hyvillä nopeuksilla.

  Olen käyttänyt pöytäkonetta aiemmin "suoraan seinästä" ja se on toiminut oiken hyvin.

  Olen päivittänyt reitittimen firmwaren ja verkkokortin ajurin tuoreimpaan.

  Osaisiko joku sanoa, kuinka saisin täyden nopeuden käyttöön myös pöytäkoneeseeni? Missä vika voi tarkalleen olla?

  Veikkaan, etten ole kertonut kaikkia speksejä, joita ongelma ratkaisemiseen tarvitsee, joten kysykää pois, niin kaivelen, jos jotain tarvitsee tietää.

  -Santeri
   
 2. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulla on gigainen liittymä? (ainakin tuosta nopeudesta 100 mt/s = 800 Mbit/s päätellen). Edelleen tuo 1 mt/s on käytännössä noin 10 Mbit/s nopeus. Ettei vaan koneesi verkkokortti toimi tuolla nopeudella jostain syystä? (vika joko koneen tai reitittimen asetuksissa tai vaan yhteensopivuudessa).

  Voit tarkistaa Windowsissa: ohjauspaneeli -> verkko- ja jakamiskeskus -> ko. verkkokortin tiedot
   
 3. zantus

  zantus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti vastauksesta, mutta tuota ounailtiinkin ja verkkokortin asetusten säätäminen ei tuntunut auttavan. Ongelma tosin ratkesi ja sain täyden nopeuden käyttöön nyt sitten myös IP Sharing modessa. Ongelmana oli emolevyn ASRock Xfast LAN, jossa oli päällä Traffic Shaping... Selvispähän, huh. Pari työpäivää ton kanssa väänsin ja ratkasu oli sit tollanen yhen toiminnon käytöstä otto... :D
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2013
 4. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  ASRock Xfast LAN Traffic Shaping -asetus kannattaa tarkastaa ensimmäisenä. Se on kaikkien administraattorien kohde nro 1 kun verkko-ongelmaa alkaa paukuttaa.