Yamaha RXV-473

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pietari, 17.06.2012.

 1. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kokemuksia 2012 yamaha mallistosta. Miten suoriutuvat verrattuna kilpailijoihin.
  Otsikon mukaisessa vahvistimessa on airplay, DLNA 1.5, 4K läpivienti kuvalle, 4*hdmi, nettiradiota ym.
  Olisi ensi tiistaina gigantissa 299,- (ovh 429,-). Kuulostaa aika hyvältä hinta/laatu suhteessa.
   
 2. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  Itsekin katselin samaa laitetta. Mitenköhän, tukeekohan tuon airplay kuvaakin?
   
 3. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaanpa vielä yleisempi kysymys. Tukeeko mikään vahvistin airplay kuvaa?
   
 4. Kojashi

  Kojashi Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2009
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti laite ei edes toista DLNA:n kautta videoitakaan....
  Tai toistaa, mutta pelkän ääniraidan. Pettymys on kyllä melkoinen.
  Pitänee rahdata Giganttiin takaisin.
   
 5. PAO

  PAO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saako Spotifyn kuuluviin langattomasti seuraavalla yhdistelmällä ?
  PC, jossa Spotify Premium + tämä PC on kytketty langattomasti reitittimeen + Yamaha RX-V473 + YWA-10, joka kytkettäisiin langattomasti ko. reitittimeen
   
 6. rreiska69

  rreiska69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttaako kyseisen vahvistimen virransäästö moodi (ECO) kaiuttimille annettavaa tehoa kuinka paljon, vai vaikuttaako mitenkään? Omasta helium2 kaiuttimesta meni vaan puhekela särki niin ajattelin, että onko vahvistimen vika vai minkä vika. Katselin pleikkarilla kovalla äänenvoluumilla leffaa ja sitte alko kuulumaa tasaista rohinaa tietyllä taajuudella.. :rolleyes:
   
 7. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseessä on automaattinen valmiustilaan (standby) sammuminen... Not.

  EDIT: itse asiassa tämä onkin eri tavalla nykyjammuissa. Eli on erikseen Eco-moodi, jonka saa valikosta päälle/pois. Sekä automaattinen valmiustilaan meneminen.
  Lisäksi on vielä se vanha tuttu impedanssin valinta, joka käytännössä laskee tehoa/virrankulutusta/lämpeämistä, jos sen laittaa 8 ohmista alempaan asentoon. Näin ainakin aikaisemmissa jammuissa on netissä julkaistujen tehomittausten mukaan käynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2013
 8. rreiska69

  rreiska69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuitenkin kuvaruutu valikossa tuo autom. sammuminen on erikseen tuon eco moden kanssa. Mutta ei silti vissiin vaikuta.. Harmittaa samperisti kun meni tuo amphion hajalle ja nyt pitää hommata tohon uus elementti.
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jaahans, näissä uusimmissa jammuissa (RX-Vx73) ei olekaan em. tavalla, jonka siis olen aikaisemmin pongannut. Eli ecoa oli se, että laite sammuu itsestään esim. 4 tunnin kuluttua. Vaan nyt on tosiaankin erikseen tuo Eco-moodi valikossa ja sen lisäksi valmiustilaan sammuminen.

  No, onneksi käyttäjä saa sentään itse valita mihin asentoon jättää. Joka tapauksessa, elementin rikkoutuminen on todennäköisesti jostain muusta kiinni. Vain ns. älyttömällä munkilla joku tehorajoitin sattuu mätsäämään juuri niihin omiin kaiuttimiin ja omiin kuunteluolosuhteisiin.
  Googlella löytyi hyvä artikkeli ko. kaiuttimesta: Amphion Helium2 loudspeaker

  Eli ehkä on pientä jalustakaiutinta luukutettu ihan puhtaasti, mutta toisaalta myöskin sen kapasiteettiin nähden liian rajusti. Etenkin voimakkaat matalat bassot saavat piskuisen elementin (5,25”) vispaamaan rajusti. Tällöin pitäisi olla tarkkana volumen kanssa.
  Tähän subbari auttaisi suuresti, varsinkin leffoilla, jos pitää yhtä kovaa kuunnella. Kunhan bassot ohjataan pelkästään subbarille. Eikä molemmille, minkä Yamaha myöskin mahdollistaa. Mitä pienempi kaiutin, sitä korkeammalla jakotaajuudella. Varsinkin jos äänenpaineen riittävyys ja bassolementin kestävyys ovat ykkösmurheena.

  Toinen vaihtoehto on tietenkin hankkia pykälän tai pari järeämmät kaiuttimet. Samalta tai eri valmistajalta. Eli suurempi kotelon nettotilavuus ja järeämmät elementit. Jossain vaiheessa on sitten valittava lattiamallit. Ja jos edelleen vähintään samaa äänenlaatua halutaan, niin sitten pitää väkisinkin budjettia kasvattaa. Ellei käytettyinä satu sopivia löytämään. Toki laadukas aktiivisubbari järeää lattiakaiutintakin aina auttaa ja samalla vähentää AV-vahvistimen kuormaa.

  Kolmas konsti on hankkia aktiivikaiuttimet, joissa on sinun tarpeisiisi riittävän tehokas ja nopea suojaus. Liian pienestä aktiivikauttimesta et myöskään saa tarpeeksi ääntä, mutta nopeasti reagoivan suojauksen ansiosta se ei kuitenkaan todennäköisesti mene luukuttamalla rikki. Samaa äänenlaatua haettaessa joutuu yleensä maksamaan enemmän.
  Passiivikaiuttimissakin on joskus suojauksia, mutta ne taitavat olla hitaammin regoivia (esim. lämpötilan noustessa liian korkeaksi). Ehkä sellainenkin olisi riiittänyt suojaksi, ehkä ei. Usein niitä suojauksia ei kuitenkaan ole lainkaan.


  Kun äänenlaatu ei ole ykköskriteeri, niin kotibilekäytössä yms. suosittuja ovat mm. Cerwin Vegan kaiuttimet. Ovat isoja, rumia ja melko epähifistyneitäkin. Mutta ovat herkkiä ja kestävät rajuakin luukutusta, vaikka ovatkin passiivikaiuttimet.
  Hifistyneempi vaihtoehto on hankkia suuret hifikaiuttimet. Tai vaikka rakentaa itse Hifimaailmassa esitellyt PA-tyyppiset todella järeät ja erittäin herkät kaiuttimet. Olikohan niiden nimi HM-100DB tjsp. Täällä on niille oma ketjunsakin.

  Varsinkaan bassorefleksikaiuttimille ei kannattaisi alle niiden viritystaajuuden (tässä 54 Hz) meneviä ääniä laittaa ns. luukutuspaineilla, tai edes niillä tienoin.  Diskantin kärähtäminen johtuu yleensä kait siitä, että vahvistin säröää ja se särö rikkoo diskanttielementin. Toki nytkin on vahvistin saattanut rajustikin särötä ja se musiikkisignaalin ja särön yhdistelmä on aikaa myöden polttanut basson puhekelan.
  Ainakin hifistin kyllä luulisi ihan korvalla kuulevan, että koska ollaan menty aivan liian pitkälle (dynamiikka kapenee rajusti, hurjasti säröä äänessä, äänen totaalinen puuroutuminen...). Ja miksei silmälläkin, jos bassokartio vatkaa täysin holtittomasti edestakaisin.
  Tosin LFE-raidan sisältävän leffan kanssa saattaa kyllä selvin päin olevalle hifistillekin ylläripylläri tulla, jos joku 16 Hz syvyyspommi jysähtää juuri sopivasti kohdilleen, kun hieman demoaa laitteistoaan.

  Joka tapauksessa tilan koko ja akustiikka vaikuttavat aina erittäin paljon. Eli kaikuvaan kerrostaloyksiöön ylirajut laitteet saattavat olla todella pahasti alamittaiset akustiikaltaan vaimeassa, suurikokoisessa omakotitalon olohuoneessa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2013
 10. rreiska69

  rreiska69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Groke pitkästä ja erittelevästä vastauksesta! :) Joo tosiaan olen aivan aloitteleva hifisti ja nuo heliumit myös ensimmäiset kaiuttimet (3kpl). Leffana toimi Valhalla Rising ja HD master äänet tietysti päällä. Volyymi oli vahvistimesta muistaakseni jotain väliltä -14.0~-17.0. Sanoivat Amphionilta että lähettävät uuden peerlesin elementin, hirvittää vaan että paljon sieltä se tulee maksamaan kun takuu ei kata tietenkään puhekelaa. Kaiuttimet ovat täysin omiaan tälläiseen rivaripääty asuntoon ja subbari on ollut harkinnassa, mutta vielä ei ole työttömän budjetti sitä antanut hankkia! Uskoisin että leffassa on tullut juuri jonkinlainen syvä piikki ja siitä sitten ottanut elementti itseensä..

  P.S. Yammussani oli kyseinen ECO moodi päällä :grr: