Yamaha RX-V1800

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana aarno2815, 17.11.2007.

 1. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Monien vaiheiden jälkeen sitten päädyin vaihteeksi Jammuun. Ensi alkuun tuli havaittua, että liitäntöjen jälkeen ainakin tv:n ääni toimi aivan hyvin. Kytkennät oli helppo tehdä laitteeseen, varsinkin, kun tuli ladattua pdf-muodossa manuaali netistä. Kun zuumasi takalevyn kuvaa, niin kytkennät sujuivat mallikkaasti. Laitteessa tuli Marekilta ostettuna Suomenkieliset käyttöohjeet ja uskottava takuu.

  Jammu käy tosi viileänä, ainakin toistaiseksi. Hienoa, että siinä on main-virtakytkin etulevyssä hyvässä paikassa, tulee virrat katkaistua yöksi.

  Kauko tuntuu olevan suuntausherkkä eikä toimi mitenkään nopeasti, täytyy ohjelmoida Prontoon.

  Täytyy kai illalla perehtyä hiukan paremmin setupin tekoon ja muutenkin.
   
 2. burner

  burner Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vihdoin tästäkin laitteesta löytyy juttua. On meinaa aika kiven alla ihan ulkomaita myöten. Kysymyksiä pyörii paljon päässä,kun olis samanmoinen laite mahdollisesti itselläni hankintalistalla. Toivottavasti jaksat vastailla,kiitollinen olisin ainakin kaikesta palautteesta:)

  Minkäslaista laitteistoa sulla muuten on tässä kiinni? Ja minkälaisista ämyreistä tulee ääntä ulos?

  Jossain toisessa paikassa arvosteltiin että Jammu kävisi hiukan kuumanakin,mutta ilmeisesti omat kokemuksesi ovat päinvastaiset?

  Lähinnä itselläni on kaksi vaihtoehtoa vahvistimeksi ja toisesta on sanottu että joutuisi hieman huudattamaan että saisi kunnolla ääniä ulos,mutta Jammussa taas enemmän ylistetään juuri että äänet olisi todella hyvät pienemmälläkin voluumilla. Miten omat kokemukset tästä? Itse asustan kerrostalossa,joten ihan kauheeta metakkaa ei aina voi pitää:) Oma käyttö olisi varmaan 70/30 leffakäyttöön,mutta musiikkiakin löytyy roppakaupalla niin kiekoilta cd:llä kuin koneeltakin. Ennen ei vaan oikein kunnon laitteistoa ole ollut sen kuuntelemiseen kotona. Jospa se uuden vahvarin myötä sitten innostuskin nousisi.
   
 3. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Tykki=Sony Ruby
  Satelliittiboxi=Humax PR-1000HD
  Canal+:n HD boxi
  PS3
  DVD= Denon DVD-1930
  HTPC=blu ray asema+xbox add on ym.

  2-kanavakuuntelussa minulla on Yamahaan kytkettynä Pliniuksen integroitu+Pliniuksen CD. Kaiuttimet Wilson Beneschin Arcit, takana Duntechin PCL-10:t.
  Enimmäkseen katson leffoja ym., mutta samoin ehkä musiikki 30%.

  Ensin oli vain telkkarin katselua, kun ulkoa toin laitteen sisälle. Lämpenihän se sitten, kun vähän kuormitti myöhemmin, ei kuitenkaan sen kummemmin, kuin muut vastaavat aiemmat vahvistimeni. Sanoisin keskilämmin laite. Kotelon yläosa on aika ohutta ja tiheään rei'itettyä peltiä-ei kannata ladata mitään raskaampaa päälle.

  Tämän huudatettavan tilasin minäkin Saksasta, mutta eivät lähettäneet-sensijaan rahoja eivät millään olisi palauttaneet. Sain tapella fyffeistä 8,5 viikkoa. En vain enää jaksanut odotella tuon Onkyon ongelmien ratkaisua ties kuinka kauan. Sonyakin olisi saanut odotella viikkoja. Denon on aika kallis. Jammu oli sopivan hintainen Suomessakin. Sain edullisesti vielä 10m korkealuokkaisen audiokaapelinkin.

  Ei Jammua tarvitse mitenkään huudattaa, ihan normaali äänensäätö riittää.
  HTPC:n osalta on todettava, että eilen ei onnistunut äänen osalta, kuvan kyllä sai Jammun kautta. Humaxissakaan ei ääni toiminut, mutta Canalin boxissa kylläkin. Pleikkarissa toimi kuva ja ääni. Eiköhän noissa muissakin lähde äänet pelittämään ajan kanssa.

  Kaukoon en oikein ole tyytyväinen, täytyy ohjelmoida tosiaan Prontoon komennot-kunhan ehtii.

  Kokonaisuutena kelpo laite.
   
 4. jhautajoki

  jhautajoki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  697
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa lukea uusin hifimaailma, jos haluaa tästä laitteesta löytää juttua. Seillä on arvosteltu RX-V3800, mikä on miltei sama laite.

  Erot ovat ainoastaan
  -3800:sen marginaalisesti suurempi teho,
  -mahdollisuus käyttää edessä tehostekaiuttimia 3-ulotteisen äänikentän luomiseen,
  -verkkoliitäntä (ja sitä kautta nettiradio ja pc:n mediakirjasto tms.) ja
  -monipuolisemmat Zone2 -toiminnot.

  Itseasiassa ostin itse 3800:sen, enkä näillä ylimääräisillä ominaisuuksilla tee mitään. Oisin voinut nekin rahat säästää - mutta ei. Piti saada parempi:)

  Itse asiassa mielestäni RX-V1800 on liian hyvä laite omaan hintaluokkaan. Yamaha olisi voinut pikkusen enemmän eroa jättää laitteiden välille.
   
 5. Pasi85

  Pasi85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.07.2004
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  2
  Aika heikko saatavuus saksassa. Idealo.de:llä en löytänyt kuin yhden kaupan joka myy. Sillä on sitten tosi edullinen hinta, 950€. Tiedä sitten putiikin luotettavuudesta ja toimittaako minnekään.

  klik
   
 6. sirius18

  sirius18 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eroavatko kuvaruutumenut toisistaan?
   
 7. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kummatkin nähneenä niin kyllä on eroja... paljon! Enemmän mahdollisuuksia erilaisten säätöjen tekoon.

  Ja kyllä siellä pellin alla on myös niitä muita eroja enemmän mitä pelkistä numeroista voisi päätellä. Ne lienee niitä eroja joita korva kuulee. Tällä en tarkoita että RXV-1800 olisi lainkaan huono. Se on erittäin hyvä peli hintaisekseen. Kummankin kohdalla jo paino kertoo ettei olla ihan lelujen kanssa tekemisissä. RXV-3800 on vaan sitten vielä jonkin verran parempi!

  Erona vertaisin perheautoa joissa toisessa on 150 hv tehoa ja toisessa 200 hv. Toinenkin riiittää varsin hyvin, mutta toisella ajaessa on hymy hieman leveämpi. :D
   
 8. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Voisin ihan lyhyesti kirjoittaa käyttökokemuksiani kyseisestä laitteesta, koska se on kuitenkin uusin tulokas kotiteatteriini.

  Vanhana Jammu-miehenä käyttöönotto oli todella helppoa. Ajattelin, että hdmi:n kanssa pitäisi säätää, mutta ei, se toimi heti oletusasetuksilla. Skaalauksessakaan ei ole sen kummempaa säätämistä, hyvin toimii. Tai no hyvin ja hyvin, tv:n kuva näyttää edelleen ihan kauhealta. Kuva tulee komponenttikaapeleilla Toppyn 5100:sta. Ainoa "ongelma" ilmenee mainoksia katsellessa, eikä sekään varsinaisesti ole vahvistimen vika. Lähes kaikki mainokset ovat eri kuvasuhteilla tai resoluutioilla tms., joten vahvistin hukkaa signaalin mainosten välillä. Tämä siis tapahtuu vain jos esim. kuvasuhde on erilainen. Tämä yhdistettynä telkkariin, jolla kestää suht pitkään (3 sekuntia) etsiä uudestaan signaali hdmi:stä, on aika tuskaa. No, olen jo tottunut ajatukseen, että ehkä mainokset eivät olekaan telkkarin tärkein anti. Se tosin harmittaa, että mainoksilta palattaessa leffan tai sarjan pari ekaa sekuntia saattaa mennä sivu suun, vaikka äänet kuuluvatkin.

  Tässä vaiheessa täytyy tehdä selväksi, että nopeamman telkkarin kanssa ongelma olisi varmaan pienempi, joten vahvistinta ei kannata lähteä ristiiinnaulitsemaan.

  YPAO tuli ajettua läpi ja se toimii ihan hyvin, PAITSI että äänen stereokuva on mielestäni hieman kohti oikeaa etukaiutinta. Stereokuuntelussa tämän huomaa, mutta ei, jos keskikaiutin on käytössä. Voisin tosin säätää manuaalisesti, niin tämäkin ongelma varmaan katoaisi.

  Liitäntöjä on paljon ja omiin tarkoituksiini, ainakin tällä hetkellä, tarpeeksi. Se olikin aika olennaista, että vahvarissa on neljä hdmi-sisääntuloa. Tosin, kahdelle ulostulolle olisi ollut käyttöä, koska en ole täysin tyytyväinen lindyn hdmi-splitteriin, joka tuntuu toimivan vähän oikuttelevasti. Mutta kahden hdmi-ulostulon vahvareista saa maksaa itsensä kipeäksi.

  Ääni on mitä mainioin, mutta varmasti aika tutun kuuloinen aiemminkin Yamahan omistaneille.

  Ainiin, jos joku keksisi miten tuon mainoksiin liittyvän ongelman saisi pois, kertokaa ihmeessä. Tiedän, että voisin viedä signaalin suoraan komponenteilla telkkuun, mutta tavoitteena on juuri se, että kaikki signaalit menevät hdmi:llä telkkuun. Näin ei tarvitse vaihtaa telkun sisääntuloa, ja kaukosäätimellä voi heittää vesilintua. Skaalaus on asetettu 1080i:hin ja kuvasuhde taisi olla Through, jos oikein muistan.
   
 9. jjnews

  jjnews Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeileppa toppyn valikosta asettaa kuva 4:3 suhteeksi. Itselläni oli sama ongelma ja muistaakseni noin se poistui ( digitv:n surkea kuva puolestaan jäi ...). Jos ei auttanut, niin voin yrittää tonkia ratkaisun. Mulla menee hdmi tykille ja toppy komponentilla kiinni jammussa. Eipä tosiaan voi kuin kehua tätä uutta vahvaria. Aivan loistava peli.
   
 10. jhautajoki

  jhautajoki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  697
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tahtoisin tietää, mitä kaikkea eroa tuolla sitten on? Minkälaisissa säädöissä on eroa jne.

  Tiesitkö, että voit käyttää komponentti -ulostuloa kun liität vahvistimen kuvan toiseen laitteeseen? Kuva ei ainakaan huonompi ole kuin HDMI:llä. Komponentti antaa tarvittaessa kuvan aina 1080p:hen asti - sama kun HDMI.
   
 11. Scaha

  Scaha Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsekin tuli tälläinen hommattua ja laite kotiutui torstaina. Ostin Mareksilta johon vahvistinta oli käsittääkseni juuri saapunut erä.
  YPAO tuli vedettyä useaan otteeseen läpi ja tallennettua hiukan eri säädöillä kunnes löytyi sellaiset asetukset jotka miellytti ja kaikki tuntui olevan tasapainossa.
  Itselläni siis kaiuttimina Audio Pron Image sarja, edessä Blue Diamondit, keskellä Black Vector ja takana Black Pearlit. Diamondien vahvistimen säädöt vaikuttivat paljolti YPAO:n tuloksiin. Loistava ominaisuus tallennuspaikat eri asetuksille ja niiden välillä vaihtaminen yhtä näppäintä painamalla, tämä helpotti kummasti.
  Ensi vaikutelmia onnistuneiden asetuksien jälkeen oli mieletön parannus dynamiikkaan verrattuna vanhaan yammun rx-v620 malliin.
  PS3:lla elokuvat 300 ja Casino Royal yllättivät kuinka paljon yksityiskohtaisemmat äänet näillä PCM-raidoilla saadaankaan aikaiseksi.
  Kaukosäädinkin vaikuttaa tähän mennessä varsin onnistuneelta. Digiboxin ja tykin käskyt tuli opetettua ja muutamalla yksinkertaisella makrolla vaimokin käyttää laitteistoa yhden näyttämisen jälkeen ilman ongelmia.

  Jhautajoki, itselläni ei lisätehostekaiuttimia ole mutta tämän manuaalin mukaan ymmärsin että tässäkin on mahdollisuus etutehostekaiuttimilla luoda erilaisia äänikenttiä. Takatehoste- ja etutehostekaiuttimien ollessa molemmat käytössä ilmeisesti vain edestä tai takaa tulee ääntä kerralla ja asetuksista löytyy painotusasetus tätä ajatellen. Mutta tosiaan itseltä kun tehostekaiuttimet uupuu niin ei ole niiden mahdollisuuksia voinut testata.

  Yks ominaisuus sai kyllä miettimään etutehostekaiuttimien hankintaa, Dialogue Lift. Eli itselläkin tykki-ihmisenä keskikaiutin on hiukan turhan alhaalla ja tällä ominaisuudella pystyy virtuaalisesti sitä nostamaan mutta tähän vaaditaan nuo pari lisäkaiutinta. Olenkin ajatellut tehdä seinäkiinnityksen keskikaiuttimelle juuri tykin alareunaan.
  Tosin seuraavia päivityskohteita kotiteatterissani on kaiuttimet tai tykki jolloin ensimmäisen kohdalla menee koko kaiutinsetti vaihtoon.
   
 12. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jep, tiesin kyllä. Mutta minulla menee valmiiksi vedetyt hdmi-kaapelit kaappien takana. Jos käyttäisin komponenttia, joutuisin vetämään uudet johdot.
   
 13. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni vain toinen (3800), joten nyt en voi tehdä kotona sokkotestiä, mutta äänessä eroa on yksityiskohtien hienostuneemmassa erottelussa. Kuulee vain enemmän sellaista että "ohoh ai tässä soi tuollainenkin soitin". Siis tutuista teoksista. Erottelukyvyksikin tuota voisi kuvata.

  Valikoissa pidemmälle menevät vaihtoehdot ja enemmän kaikkea mitä voi valita.

  Helpoiten hahmotat valikoiden erot kun lataat manuaalit...
   
 14. burner

  burner Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vain kaikille kommenteista:) Hymy oli korvissa asti kun tulin töistä kotiin ja pääsi lukemaan sivullisen verran kokemuksia.

  Sen verran hyvältä laite kyllä nyt kuulostaa että olen tainnut tässä ja nyt tehdä ostopäätökseni. Seuraavaksi onkin sitten vaan laitteen metsästys sopivasta paikasta. Saksaankin olisin reilun viikon päästä lähdössä,mutta ei siellä tekniikka ihan kauhean paljon halvempaa tavallisissa kaupoissa ole jos vertaa nettiputiikkeihin. Ainakin näin huomasin viimeksi. Plus jos tulee ylipainoa tavaroissa niin säästö on plus miinus nolla. Noh,pitää kuitenkin tutkailla vähän laitteen hintaa siellä kuitenkin.

  Ja tosiaan löytyykin tuo Hifimaailman numero missä arvostellaan RX-V3800. Siitä oikeastaan innostus sitten tähän laitteeseen syntyi.
   
 15. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Tuossa aiemmin totesin, etteivät äänet toimineet HTPC :n, eivätkä Humaxin kanssa. Nyt toimivat mallikkaasti. Oli ehkä vain alkuhässäkkää uuden laitteen kanssa.

  Lopputuloksena ei voi olla muuta kuin tyytyväinen hankintaansa. Tuolla Jammun 3800 mallilla olisi ollut turhan kova hinta minun käyttööni. Minäkin olen ihmetellyt tämän vahvistimen edullista hinta/laatusuhdetta. Tässä vaffissa ei tunnu olevan mitään heikkoa kohtaa!:thumbsup:
   
 16. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä. Hyvä peli!:thumbsup:
   
 17. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  YPAO arpoi ainakin rxv-1600 ja 2600 malleissa siihen malliin lopputuloksia, että sitä ei kannata käyttää jos ei oo ihan pakko ;)
  mittamikillä/db-mittarilla/mittanauhalla tarkistin tilanteen ja käsin syötetyt korjausarvot/mitat toivat hyvän lopputuloksen :thumbsup:
  ja tuo YPAO lienee uusissakin malleissa suht. samaa kaliberia.
   
 18. Raippa

  Raippa Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mylla toi YPAQ arpoi ihan mitä sattui. Kuullosi todella pahalta niin unohdin sitten sen kokonaan. En tiedä vaikuttaako se, että tila on aika "kaikuisa" vielä. :confused:
   
 19. burner

  burner Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin se lähti mullakin tämä vahvari sitten tilaukseen. Joulukuun puoleen väliin saa kuitenkin odottaa kun varastosta oli loppunut väri mitä halusin. Mutta hyvää kannattaa odottaa.. Seuraavaks pitääkin alkaa suunnittelemaan uusia kaiuttimia tähän..
   
 20. poeka

  poeka Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysynpä nyt saman vahvistimen omistajilta, jos joku olisi saman probleemin kanssa jo paininut:

  RXV1800 on HDMI:lla kiinni ps3, oppo981 ja handan hd boksi. HDMI outista lähtee HDMI - DVI piuha 46" Samsungin LCD-taustaprojariin. Sekä oppon että boksin kuvassa kulkee noin 4cm korkeudelle alareunassa "viiva", joka on selkeä häiriö kuvassa ja johtaa siihen, että sen alapuolella oleva osa kuvasta on ikäänkuin hieman sivussa vasempaan muusta kuvasta. PS3:n osalta tätä häiriötä ei tunnu olevan. Ainakaan en ole sitä peleissä havainnut.

  Olisikohan kenelläkään mitään ajatuksia mistä on kyse? Asian arvioimista hankaloittaa:

  1) Ennen vahvistimen hankkimista sama HDMI - DVI piuha oli käytössä HDMI splitterin ja television välissä ja tällöin ei ollut mitään ongelmia, joten olettaisin, että ko piuha on kunnossa.
  2) PS3:n kuvan ollessa ok, on erittäin vaikea sanoa, mikä vahvistimen piirre voisi tämän aiheuttaa.

  Voiko olla niin, että a) sekä boksin että dvd:n hdmi piuhat ovat kuraa, tai b) vahvistimen ko sisääntuloissa on jotain pielessä?

  Kaikista ajatuksista kiitollisena...