X-Men:Dark Phoenix (2019) (Simon Kinberg/James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 01.03.2019.

 1. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 870
  Saadut tykkäykset:
  53
  Kiinnostus X-Men -sarjaan kohtaan näytti laskemisen merkkejä jo aiemmassa X-Men: Apocalypse osassa, joka menestyi huonommin kuin laajalti pidetty X-Men: Days of Future Past. Apocalypse sai kriitikoilta ja yleisöltä huomattavasti huonommat arviot kuin Days of Future Past, mikä karkoitti osan yleisöstä ja nyt Dark Phoenix kärsii edeltäjiensä epäonnistumisista.

  Mielestäni on hyvin yksinkertaista kaataa menestyksen puute vain Turnerin niskaan, koska kuten on jo todettu, elokuvassa seikkailevat edelleen ne kestosuosikit McAvoy, Fassbender ja Lawrence, ketkä ovat sarjaa kannatelleet alusta asti. Uskon kumminkin, ettei Turnerin nostaminen päähenkilöksi tässä vaiheessa ollut hyvä idea, koska hänet tunnetaan lähinnä roolistaan Game of Thronesissa Sansana, joka puolestaan ei ole suosittu hahmo, mikä varmasti vaikuttaa Turnerin vetovoimaan yleisön silmissä.

  En usko, että sillä on suuremmin merkitystä, että sarjakuvaelokuvan pääroolissa on nainen, koska leffat kuten Captain Marvel ja Wonder Woman menestyivät hyvin ja aiemmissakin X-Men -leffoissa naishahmoilla on ollut isoja rooleja. Lisäksi, Dark Phoenix -saaga on käsittääkseni yksi suosituimpia tarinoita sarjakuvissa, joten kiinnostusta siihen luulisi löytyvän. Tämän tarinan toteutus valkokankaalla on jo kerran epäonnistunut (X-Men: The Last Stand) ja trailerien perusteella pystyi kertomaan, ettei parannusta ollut taaskaan tulossa, mikä varmasti karkotti osan potentiaalisesta yleisöstä. Sarjakuvissa Dark Phoenix -tarina oli useampi osainen kertomus ja sitä on vaikea kertoa yhtä hyvin yhdessä elokuvassa. Kasuaalimpi katsoja voi toisaalta todeta, että tämä tarinahan tehtiin jo kerran aiemmin ja se oli huono, joten miksi mennä katsomaan sitä uudestaan.

  Seuraavan kerran todennäköisesti näitä hahmoja pääsee valkokankaalle näkemään Disneyn tekemänä. Jotain arvioita oli, että vasta vuonna 2025, minkä luulisi olevan tarpeeksi kauan, jotta aiemmat epäonnistumiset ovat unohtuneet.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 770
  Saadut tykkäykset:
  203
  Tai sitten X-Menin track-record:

  - X-Men 2 ja Days Of The Future Past ovat loistavia.
  - Vastapainoksi X-Men 3 oli niin huono, että sen tapahtumat piti rebootata seuraavassa osassa pois. Ja tätä edellinen Apocalypse oli melkoinen pannukakku sekin.
  - X-Men ja First class olivat kohtalaisia/hyviä, eivät mitään mestariteoksia.

  Nyt Dark Phoenixissa ei ole samaa ohjaajaa kuin X2 tai Days of the Future Past, vaan Apocalypse-pannarin ohjannut Kinberg. EDIT: edellinen ei muuten pidä paikkaansa, Kinberg ei ohjannut Apocalypsea, vaan oli käsikirjoittaja.

  Ja olennaisesti: ei Wolverinea.

  Wolverine oli kuitenkin X1-X3 ja Days of the Future Pastin keskushahmo. Fassbender, McAvoy ja Lawrence ovat kaikki erinomaisia näyttelijöitä, mutta kenenkään heistä roolihahmoja ei voi sanoa mitenkään kiinnostaviksi enää Apocalypsessakaan. Ainakaan allekirjoittaneella ei jäänyt mitenkään erityinen tarve nähdä enää yhtään X-Men elokuvaa Apocalypsen jälkeen, eikä ollut kauheasti suunnitelmia tätäkään mennä katsomaan.

  Ja tietty, jos perustelusi kestäisi jotenkin, niin mitenkäs Wonder Woman ja Captain Marvel, joista molemmat nettosivat 2x budjettinsa (sisältäen markkinointi- ja muut kulut) ja jälkimmäinen oli historian kuudenneksi parhaiten avannut elokuva USA:ssa?
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
  Vole tykkää tästä.
 3. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 168
  Saadut tykkäykset:
  41
  My bad. Olin täysin väärässä. Xmen leffat on kieltämättä ailahdelleet tason suhteen. Dvdplazan Captain Marvel ketjusta taitaa saada täysin väärän kuvan leffan hyvyydestä. Wonder womanista en itse välittänyt paljoa, tosim niin ylivoimaisia voimia ei Wonderilla olekaan kuim Captainilla tai tämän uuden Xmenin päähahmolla.

  EDIT: heikoin avaus kaikista X-men leffoista :). https://www.ign.com/articles/2019/06/10/x-men-movies-box-office-opening-weekend No pitäähän tämä silti nähdä...pitäähän?
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2019
 4. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 353
  Saadut tykkäykset:
  142
  Olet väärässä, Apocalypsen ohjasi Bryan Singer (X2, Days...).
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 770
  Saadut tykkäykset:
  203
  Katsoinpas minä mitä sattuu Wikipediasta. Kinberg kyllä tuotti ja käsikirjoitti, mutta olet oikeassa, ohjaus oli Singerin.

  Mitä ikinä tapahtuikaan...
   
 6. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 833
  Saadut tykkäykset:
  97
  Tulipas käytyä tämä tänään katsomassa, ihan mielenkiinnosta että miksi tätä ja Sophie Turneria niin moititaan. Muuten olisin ehkä jättänyt väliin...

  Ja tuota noin, nyt on vaan entistä mystisempää tämä Sophien dissaaminen ja leffan floppaaminen. Kun tämähän oli ihan hyvä, ainakin keskimääräistä X-men leffaa parempi. Tarinaa on selvästi mietitty tarkkaan ja se kerrotaankin ihan sujuvasti, ei tarvitse miettiä vähän väliä että wtf nyt taas... Supersankareita eli tässä tapauksessa mutanttejahan tässä on taas ähkyksi asti, eikä kaikki tosiaan ole kovin karismaattisia, mutta pääosissa on vain kourallinen, ja Turnerin lisäksi McAvoy, Fassbender ja Lawrence ovat kaikki hyvin keskeisissä rooleissa ja saavat paljon laadukasta ruutuaikaa, paitsi jälkimmäinen tosiaan - spoilerivaroitus niille jotka ei ole traileria nähneet - kun Raven kuolee pois ennen loppua. Joka tapahtuma sitten johtaa seuraaviin tapahtumiin... Mutta palataanpas vielä Sophie Turneriin. Hän on ja esittää tässäkin nuorta naista, joten roolitus on sikäli ihan onnistunut. Tarkemmin sanoen hän esittää henkisten ongelmien vaivaamaa nuorta naista ja hyvin sekin mielestäni onnistuu, ihan uskottavasti. Joten jos leffan floppaamisesta jotakuta pitää syyttää niin negatiivisten arvostelujen kirjoittajia.

  Eihän tämä mikään maailman paras leffa ole mutta omassa lajissaan ihan kelpo esitys.

  Arvosanaa pitää vielä miettiä, leffan näkemisestä on vasta reilu tunti...
   
 7. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 815
  Saadut tykkäykset:
  151
  o_O

  Veikkaan myös että X-Men leffat ovat jo menettäneet kiinnostuksensa. Tykkäsin aikoinaan kahdesta ensimmäisestä mutta sitten alkoi puuduttamaan. Liika on aina liikaa.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 333
  Saadut tykkäykset:
  233
  Super-J arvostelu lupaa hyvää leffailtaa.
  Pääsääntöisesti olen tykännyt kaikista. Totta kai joistain enemmän, mutta jos tämäkin on ihan ok, niin hyvä vaan.

  Olisin katsonut tämän, vaikka sysipaskaksi olisi haukuttu, joten toisaalta surkeilla odotuksilla olisi ehkä tullut parempi kokemus?
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  123
  Nonni, leffa tuli eilen iltanäytöksessä 3D-versiona katsottua. Aloitetaan hyvistä jutuista, sillä niitä löytyy. Alkupuoli ja varsinkin pitkä intro ovat leffan onnistuneinta osastoa, voi kun samanlainen meno olisi jatkunut loppuun asti. Siis siihen asti kun avaruudessa on käyty. Tarinassa on kyllä ihan senkin jälkeen yritystä, mutta huomaa kyllä että valtaisat lisäkuvaukset ovat aiheuttaneet sen että elokuvan rytmityksessä ja kohtausjaottelevuudessa on paaaljon toivomisen varaa. Syitä voinee etsiä varmaan monelta suunnalta. Kinberg on tehnyt kässärin jo neljään X-elokuvaan (tämä mukaan lukien), joten ohjaajaksi olisi pitänyt varmaan valita joku toinen, en nyt heti muista mitä kaikkea kitinää tässä taustalla on ollut. Plussaa kestosta joka on vajaat 2h, joten turhaa venyttelyä ei ole. Zimmerin musiikki pauhaa tuttuun tapaansa, ja visuaalinen puoli on kyllä hanskassa. Lopun rähinät junassa (ja ympäristössä) on ihan näyttävä, mutta muuten toimintapuolessa ei oikein päästä revitteleen, tuntuu että tällaisen "viimeisen" osan kanssa pitäisi parempaan pystyä. Vaikka osa kaartista kohtaa tässä elokuvassa loppunsa, niin kovin ponnettomasti tunneskaala vyörytetään katsojille, ottakaa oppia nyyhkyttelystä vaikka MCU-maailmasta. Näyttelijöitä on melkoinen kavalkadi, ja pääosin roolit ovat ihan hyvästä huonoon, mutta oikeastaan Petoa lukuunottamatta suoriutuvat tehtävästään rutiininomaisesti. No entäs sitten tämä päätähti, valitettavasti täytyy todeta että ulkonäöllisesti elokuvaan sopinee, mutta kyllä muuten eväät ovat kovin heppoiset, ei kyllä vakuuttanut. Pahemmin pieleen kuitenkin menee Jessica Chastain pahisroolissaan, jolle ei oikein mitään tekemistä keksitä.

  Ikävä kyllä negarummutus tällä kertaa on oikeassa, vaikka sitä on tässä foorumissa ennakkoon vähän liikaakin esille tuotu, ja elokuva arvosteltu jo ennen katsomisia. Hengetön fiinaali ei tällä kertaa kanna kohta lähes 20v vanhaa sarjakokonaisuutta onnistuneesti pakettiin. Ilmeisesti Dark Phoenix ei onnistuta kääntämään toimivaksi yhdeksi elokuvaksi. Voinee vähentää puoli tähteä, jos supersankarit eivät ole lähellä sydäntä.

  2,5/5

  Edit: niin eihän tämä oikeastaan ole finaali, vaan saaga loppuu The New Mutants -leffaan ensi vuonna.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 333
  Saadut tykkäykset:
  233
  Jos sitä The New Mutants leffaa koskaan pääsee katsomaan.
   
 11. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 833
  Saadut tykkäykset:
  97
  Niin, tämä Chastainin roolisuoritus on toki terminaattorimaisen yksi-ilmeinen ja suoraviivainen. Mutta sille on selityksensä; eihän se rolihahmo ole edes ihminen, joten sellaista esiintymistä siinä on varmasti tarkoituksella haettukin... ja miten niin ei mitään tekemistä keksitä, sehän juuri ajaa leffaa eteenpäin yhdessä ns päätähden kanssa. Kaikki muut vain reagoivat noiden kahden tekemisiin.

  Imdb:n arvosteluja tuossa selailin ja monilla tuntuu olevan jotain yleisellä tasolla GoT-näyttelijöitä tai Sansa Starkia vastaan, enkä usko kaikkien edes katsoneen tätä leffaa, sen verran outoa tekstiä siellä välillä on...

  Arvosanaa nyt pohdiskelin yön yli ja sanoisin että 3,5/5
  (ja tämä on parempi kuin se tuore Godzilla-leffa)
   
 12. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  123
  No, imo jos hahmolle varsinaisesti annetaan yksi pitkähkö kohtaus jossa pääsee kunnolla ääneen, ei oikein anna sitä kuvaa että olisi maksimaalisesti yritetty hyödyntää. Luulen että tätä osastoa on jäänyt leikkaamon lattialle jonkin verran. Sansaa kohtaan ei sinällään mitään ihmeellistä minulla ole, mutta kun näyttelijä on itse sanonut että pyrki tunteelliseen esitykseen, niin se ei välittynyt ainakaan minulle. Näistä kitinöistä huolimatta X-fanien kyllä tämä pitää katsoa, ei siinä, ei elokuva kuitenkaan täysin kelvoton tekele ole.
   
 13. Calenius

  Calenius Member

  Liittynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  2
  Plisukaisen arvostelu oli aika yksi yhteen oman mielipiteeni kanssa. Eniten tässä leffassa häiritsi aikajanan sotkeminen ja leffa tuntui muutenkin vähän irralliselta muista X-Men leffoista. Sophie Turnerin näyttely niin tässä kuin GoT:ssa oli aika heikkoa, mutta ei leffa hänen suoritukseensa kaatunut.

  Kai tämäkin pitää alelaarista joskus hommata hyllyyn muiden seuraksi, mutta saa nähdä tuleeko milloin uudestaan katsottua..

  2,5/5 tähteä
   
 14. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 501
  Saadut tykkäykset:
  12
  Leffa-arvostelussa, olisiko ollut Turun Sanomissa, kerrottiin että tämän leffan käsikirjoottajat olivat kokeneempaa kaartia. Toden totta, tiimi on ohjaajaa lukuun ottamatta 7kymppisiä ukkoja. Ja leffan ohjaajan imdb-meriiteistä ei löydy aikaisempaa kokemusta. Sanoisin että näistä asioista leffan ponnettomuus tulee: kässäritiimistä puuttuu nuorempaa näkemystä ja sen tuomaa särmikkyyttä ja ohjaajalla ei ole vielä kokemusta ja näkemystä tämän luokan elokuviin.
   
 15. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 833
  Saadut tykkäykset:
  97
  Öhöm... käsikirjoitushan on tässä ohjaaja Kinbergin tekosia, muut kässäriin liittyvät krediitit juontavat juurensa sarjakuvaan johon leffa perustuu.
  Toki kyse on Kinbergin esikoisohjauksesta, mutta hän on toiminut käsikirjoittajana ja tuottajana todella monessa leffassa ja tv-sarjassa joten kokemusta alalta lienee ihan riittävästi. Varsinkin tähän projektiin aiempi kokemus on yleensä katsottu riittäväksi koska hän on ollut mukana tekemässä edellisiäkin X-men -leffoja.
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 770
  Saadut tykkäykset:
  203
  Niin, Chris Claremont kirjoitti alkuperäisen Dark Phoenix -sarjakuvan. Ja Claremontin käsialaa on myös kaikkien aikojen myydyin sarjakuva. Niin ja about suurin osa X-Men elokuvissa nähdyistä hahmoista on Claremontin luomia. Ja vaikka Wolverine ei ole Claremontin alkuperäishahmo, Claremont on se syy, miksi Wolverine on sellainen kuin on.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chris_Claremont

  John Byrne on niin ikään yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja suosituimmista piirtäjistä.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/John_Byrne_(comics)

  Kaksi edellä mainittua ovat alkuperäisen sarjakuvan tekijät. Leffan käsiksen kanssa heillä on ollut saman verran tekemistä, kuin Tolkienilla oli Jacksonin ohjaaminen elokuvien kanssa.

  Kinberg puolestaan on tuottanut X-Men -elokuvat First Classista alkaen sekä lisäksi mm. Logan, Deadpool ja Deadpool 2.

  Käsikirjoitus-krediteistä löytyy osa edellä mainituista sekä esimerkiksi The Martian, jonka muistelen olleen ehdolla parhaan käsiksen oscarille.
   
 17. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 501
  Saadut tykkäykset:
  12
  Veikkaisin, että tuottaminen ja käsikirjoittaminen vaativat erilaisia taitoja kuin ohjaaminen. Oma karrikoitu käsitys on, että käsikirjoittaja kirjoittaa tietokoneella, tuottaja soittelee meilaa ja kokoaa tiimin ja ohjaajan täytyy tunnustella näyttelijöiden tunnetiloja ja hänellä täytyy olla enemmän visuaalista ja rytmillistä taiteellista näkemystä ja ihmisten ohjauskykyä kuin tuottajalla tai kirjoittajalla. Bryan Singerin ja Matthew Vaughnin ohjaamiin x-meneihin verrattuna Dark Phoenixin tunnelma on mielestäni latteampi ja tietyt särmikkyydet puuttuvat, ja lähdin pohtimaan syytä moiseen, koska näyttelijät ovat pitkälti samoja ja Claremontin(?) 20-40v takainen perustarina on hieno ja dramaattinen. Ei tämä huono leffa ollut, sanotaan vaikka 3/5, ja loppumättö oli yllättävänkin raaka, positiivisella tavalla.
   
 18. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 501
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ymmärrän kyllä, että edellä mainitut herrat ovat tehneet huippuduunia 70-90 -luvuilla ja alkeperäistarina on hyvä.
   
 19. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 501
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minulle tuli suoraan sanottuna sellainen olo kun silmäilin aiempien xmenien krediittejä, että Krinberg on päästetty ohjaamaan ikään kuin palkintona aikaisemmasta puurtamisesta sarjan parissa. Eli päätöksen takana on ollut "kaverilojaalius" eikä ehkä niinkään ohjaamislahjakkuus. Ja ehkä ns. ykkösvaihtoehdot eivät olleet saatavilla, mutta leffa oli luvattu tehdä, joten homma annettiin "kolmanneksi parhalle" ohjasjakandidaatille.
   
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 770
  Saadut tykkäykset:
  203
  Yhtään enempää tai vähempää herrat eivät elokuvan eteen tehneet kuin alkup. stoorin.