Wanted (Angelina Jolie, Morgan Freeman) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.03.2008.

 1. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuvaus seis! Ei tehdä enää yhtään toimintaelokuvaa, ei ne kuitenkaan yllä Matrixin tasolle ja unohdetaan ainakin kaikki sarjakuvafilmatisoinnit kun niissä joutuu käyttämään CGI:tä :OI
   
 2. louhvi

  louhvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos meinataan lähteä tollaselle bullet-time-linjalle, niin olis ihan suotavaa että tuodaan siihen jotain uutta. Näitä nyt on nähty viimeisen kymmenen vuoden aikana aika helvetin monta, lähinnä puuduttaa. Ja kun kaiken lisäksi leffassa piti viel toistaa niitä muutamaa jo nähtyä juttua kyllästyksiin asti, niin johan sitä rupes haukotuttamaan.

  Itse siis menin leffaan avoimin mielin katsomaan toimintaleffaa, mutta tää nyt vaan oli niin heikko tapaus että vieläkin vituttaa. Kolahtaa varmaan hyvin henkisesti 13-vuotiaille, "vähänkö siistei räjähdyksii ja hidastuksii. Ja Jolie on h0t!", sen verran ohueks esim. henkilöt leffassa jäi. :) Esim joku Ironman on mestariteos tähän verrattuna, jos näitä viime ajan cgi-tykityksiä lähdetään vertailemaan.

  Totaalinen kyllästyminen n. puolen tunnin kohdalla, ja "hahmojen" kohtalot täysin yhdentekeviä. Täältä tähän.

  Edit: jos nyt jostain pitää plussaa hakea niin luotien osumat oli suht tyylikkäästi (ja jopa "realistisesti) toteutettu. Eli tällaiseksi sarjisleffaksi välillä yllättävänkin rujoa menoa, mitä ei ehkä ole näissä tottunut näkemään.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2008
 3. mipoikel

  mipoikel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistava toimintapläjäys. Ei menny rahat hukkaan. Yhdessä kohdassa jopa säikähdin yllättävää kyllä....:thumbsup:

  Joissakin kohdissa hiukan liian levotonta kamera-ajoa..
   
 4. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 711
  Saadut tykkäykset:
  134
  Bravo!

  Wanted on erinomainen toimintaelokuva. Se on ulkoisesti todella hyvän näköinen. Muutoinkin elokuva pysyy kasassa loppuminuuteille saakka, eikä lässähdä lainkaan. Toki hidastukset on keksitty jo ajat sitten, mutta mitäs siitä, jos se osataan tehdä näin hyvin kuin Wantedissa.

  Näyttelijöistä mainittakoon Angelina, Freeman ja James McAvoy. James vetää todella hyvin - itselle tuntematon näyttelijä. Ei voi kuin ihailla miten rennosti kaveri vetää tällaisten "superstarojen" keskellä - hienoa! Angelina ja Freeman ovat lähinnä omia itseään ja nostavat menon korkealle. Yleisesti todella sopivia rooleja näyttää osuneen lähes kaikille näyttelijöille.

  Odotin pettymystä, mutta tämähän olikin yksi vuoden mukavimmista toimintapläjäyksistä. Suosittelen.
   
 5. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai jai mut olipas Angelina turhan laihassa kuosissa. Toivottavasti nyt kaksosten saamisen myötä jää hieman sitä äidin rasvaa luitten päälle:eek:
   
 6. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Karseaa kamaa!

  Se on kyllä tosi pienestä kiinni, keikahtaako tällainen filmi hyvän viihteen vai hyvän viihteen jäljitelmän puolelle. Vähäisen henkilöhahmojen kehittelyajan ja dialogin puitteissa pitäisi olla skarppia ja näppärää dialogia, vähän niin kuin hyvässä pop-biisissä pitää olla koukut tehokkaasti pakattuna. Jo moneen kertaan tehdyt jutut pitäisi saada kuulostamaan omilta. Joskus tulos on onnistuneen koukuttava, joskus vain nolo yritelmä.

  Nyt kohderyhmänä on selkeästi alle 15-vuotiaat lippispäät. Toiminta oli kohdallaan, mutta suurin osa dialogista ja kaikki yritelmät huumoriin toivat sellaisen Markus Selin Productions -fiiliksen. Eli kliseekirjaa selaillaan ja teennäisyys paistaa läpi. Nurkselle kissa syliin!

  Mutta kun hömppägenrestä on kyse, pitää tämä tietenkin tsekata myöhemmin uudestaan. Voipa nimittäin olla että nyt häiritseviin seikkoihin tottuu, ja tästä kehkeytyy kotikäytössä silloin tällöin katsottavaa hömppäpläjäys.
   
 7. Gleb

  Gleb Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä tuntuu jakavan mielipiteitä tehokkaasti, itse kuulun tuohon joukkoon joka pitää tätä hyvänä viihdeleffana, enkä kuulu edes alle 15v lippispäihin. Traileria lukuunottamatta en tästä leffasta mitään tiennyt kun menin katsomaan ja tyytyväisenä poistuin salista. Ehdottomasti viihdyttävä leffa kunhan ei ala turhaan miettimään realismia tai muuta sellaista.
   
 8. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ohjaaja Timur Bekmabetovilla tuntui kyllä olevan selkeä näkemys, miten tätä leffaa vietiin ja kyllähän tämän parissa viihtyi. Visuaalisesti kyllä hienoa menoa ja välillä yllättävänkin raaqkaa ja rosoista verrattuna moneen nykyleffaan. Toivottavasti mies tästä vielä kehittyy ja nousee toimintaohjaajien eliittiin.
   
 9. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Aivan samaa mieltää. Hirveetä kuraa. Tämä leffa olisi vaatinut tukevat kännit ennen kuin siitä olisi voinut pitää edes vähääkään.

  Alun perusteella odotin jotain Shoot 'Em Upin kaltaista ylivedettyä huumori pläjäystä, mutta tämä leffa oli tehty täysin tosissaan ja kaikki huumori oli tahatonta ja useimmiten aiheutti lähinnä säälin tai vihan kaltaista tunnetilaa.

  Leffa olisi pitänyt vetää kunnolla överiksi että siitä olisi voinut nauttia, nykyisellään se oli vain säälittävä tehoste sekamelska, jossa oli kliseisiä juonenkäänteinä, repliikkejä ja ennen kaikkea täysin epäuskottavia toimintakohtauksia, jotka oli kuitenkin yritetty esittää realistisina.

  0.5/5
   
 10. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan katsottava pätkä. Ei ainakaan alkanut nukuttamaan.. Ei kyllä kestäisi millään toista katselukertaa. Angelina Jolie alkaa vanhetessaan näyttää narkkarilta kaikissa tatuoinneissaan.. :weep: Vai olikohan se tarkoituskin..? No jokatapauksessa ihan ok leffa.

  2/5
   
 11. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olihan tämä aika hassu tekele. Toiminta oli levotonta ja epärealistista, mutta olisi varmaan toiminut paremmin, jos olisin jonkusen vuoden nuorempi. James McAvoy oli uskottava luuserina, mutta toimintasankarina ei niinkään. Myös kääntyminen/halu tulla tappajaksi tapahtui vähän turhan oudosti. Ensin oli melko vastahakoinen, mutta isän huoneen löydettyään oli valmis treenaamaan kovasti. Angelina oli totta kai kaunis.
   
 12. Bad_Taste

  Bad_Taste Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan ok pätkä, osa kohtauksista oli ennalta arvattavissa mutta ei osannut oikein odottaa tulevaa. Kohtaukset oli vähän yliammuttuja mutta niinkai oli tarkoituskin.

  Ihan katseltava pätkä.

  3/5
   
 13. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hitto soikoon, taas hävettää :OI
  En odottanut leffalta yhtään mitään ja löysin itseni liimautuneena sohvaan vajaaksi kahdeksi tuntia hihitellen ja diggaillen tätä leffaa!!
  Pidin leffasta aivan perkeleesti, audio visuaalisesti mahtavan näyttävä pätkä ja sisältö juuri tuollaista leppoisaa sarjismaista menoa joka allekirjoittaneeseen uppoaa :thumbsup:

  Jokin perverssio mulla taitaa olla koska nämä muiden dissaamat toimintapätkät (Mr. and Mrs. Smith, Miami Vice, War) uppoavat tai sitten se on vain sitä että kun ei odota leffalta kertakaikkiaan mitään, siitä löytää paljon hienoja juttuja :D

  4/5
   
 14. Kupletti

  Kupletti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.11.2004
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tykkäsin tästä itsekkin todella paljon. Hemmetin hyvää ja kekseliästä toimintaa. Hyvää vaihtelua Yön Ritarin, Ironmanin ja muitten pehmennettyjen leffojen jälkeen jossa veri on piip sana. Toivottavasti ohjaajalta tulee lisää oivaltavia leffoja! Blu-rayltä maittoi erittäin hyvin :thumbsup:. Parhaita leffoja pitkilleen
   
 15. ExC

  ExC Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.01.2002
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vittumaisen huono elokuva. Tosiaan tuli mieleen, se että ihan kuin tämä olisi vetänyt pokalla samalla tyylillä, mille Shoot Em' Upissa vinoiltiin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2009
 16. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tykkäsin myös elokuvasta mutta kuvanlaadun osalta tämä oli täyttä paskaa! Rakeilua oli kautta leffan.
   
 17. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huoh! Vuokrasin leffan eilen kun täällä sitä oli niin kovasti kehuttu mutta naurut pääsi kyllä heti eka kohtauksessa... Ei juma, oikeasti miten voidaan tehdä leffa näin surkealla juonella, noin onnettoman epärealistisilla toimintakohtauksilla jotka olivat jo huvittavuuden puolella.

  En tiedä mitä leffassa haettiin mutta ei siinä kyllä ollut yhtään sellaista hetkeä, että olisi nauttinut leffasta vaan kokoajan odotteli, että se loppuisi jo. Jossakin vaiheessa piti ihan skippailla jo leffaa kun ei vaan jaksanut enää sitä hömppää.

  Angelina Jolie oli leffassa aivan surkea kuten ne muutkin näyttelijät. Leffan pääosan näyttelijä mies oli kun spiderman ja sellanen nuori jannu joka ei sopinut yhtään kovaksi tappajaksi.

  Huh, ehdottomasti surkein leffa mitä on näkynyt pitkään aikaan... Elkää ainakaan ostako omaksi ennen kattomista...

  Arvosana: 1/5
   
 18. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielipiteesi on väärä!
   
 19. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 631
  Saadut tykkäykset:
  63
  En ymmärrä miksi edes katsoin leffan nähtyäni negatiiviset arviot, mutta Angelina Jolie ilmeisesti sumensi arvostelukykyni.

  Melkoinen teinileffa. Siinä kaikki mitä tästä voi sanoa.

  1/5
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Wanted on melkoisen ristiriitainen elokuva. Toisaalta se on kuin köyhän miehen Matrix, mutta taas toisaalta se piti otteessaan ja viihdytti. Toisaalta tarinassa oli aukkoja ja pinnallista tulkintaa, mutta taas toisaalta lopputekstien alkaessa kaikki tuntui tulleen hyvin päätökseensä.

  Näyttelijäkaartiin oli saatu kovia nimiä, joista Angelina Jolie tuttuun tapaan hallitsi roolityyppinsä ja allekirjoittaneelle tuntemattomampi James McAvoy tarjosi piristysruiskeen "sankarina". Morgan Freeman on tällä hetkellä ehkä hieman ylityöllistetty, ja en osannut oikein enää miehen charmista entiseen malliin nauttia.

  Kyllähän tämä paremman luokan toimintaelokuva oli, ja omalaatuisella otteella tehty (esim. McAvoyn hahmon kertojaosuudet), mutta laadukkaan pinnan alle silti kätkeytyi B-luokan toimintaelokuvista tuttuja ongelmia (muun muassa juuri tietynlainen pinnallisuus). Periaatteessa kyse on 3.5/5-elokuvasta, jota voi suositella varauksetta toiminnan ystäville, mutta jokin saa minut silti pitäytymään

  3/5:ssä. :naminami::naminami::naminami: