Vuoden 2017 parhaat albumit ja mahdollisia tulevaisuuden näkymiä

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Euphemos, 31.12.2017.

 1. Euphemos

  Euphemos Active Member

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kovin montaa ei välttämättä jaksa kiinnostaa kulunut vuosi musiikkituotannon saralla, laadukkaat artistit on ajettu niin marginaaliin ja lähinnä juutuubin katselukertojen avulla on mahdollista saada näkyvyyttä sekä kuuluvuutta. Samalla kaikenmaailman bonot aukovat päätään nuorten miesten kapinahengen katoamisesta populaarimusiikista eivätkä edes välttämättä ole kovin väärässäkään. Sopivien työkalujen avulla pystyy kuitenkin porautumaan pinnan alle - siellä nimittäin tapahtuu kaikenmoista jännää tätä nykyä, vaikkei ehkä näkemättä uskoisikaan. Itselleni kulunut vuosi osoittautuikin ennakkoasetelmista poiketen kaikkien aikojen rikkaimmaksi albumivuodeksi ja täten päätin koota reittaamieni tuhannen uutuusalbumin joukosta asianmukaisen listan menneen vuoden merkkitapauksista. Mukana myös sitä peräänkuulutettua kapinahenkeä.

  A Grand Year Out: Top 100 Albums of 2017

  Vuosi 2018 taasen tuo tullessaan muun muassa Helsingin kirjastojen musiikinkuunteluhaasteen, joka varmasti soveltuu oivallisesti kiireisemmillekin kansalaisille: Uutta 2018: Helmet-musahaaste
   
  mcr483, Professional ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 2. Anathor

  Anathor Active Member

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  36
  @Euphemos ihan mielenkiinnosta omistatko nuo kaikki RYM-listauksen levyt fyysisinä vai oletko jo siirtynyt digitaalisiin latauksiin?
  Aika paikoitellen jopa obscurahtava lista ja pitää tsekkailla noita, samoiten tuo Helmet-musahaaste onkin aika mainio juttu joten seki tulee tehtyä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2018
 3. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  101
  Näin pikaisella vilkaisulla en nähnyt ensimmäsitäkään julkaisua, joka kiinnostaisi edes etäisesti. Voin olla väärässä ja ennakkoluulojeni vanki, mutta ihan tämän ketjun innoittamana musiikinkuunteluni ei löydä uusia ulottuvuuksia. Tsori.
   
 4. Euphemos

  Euphemos Active Member

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  9
  Osan olen ostanut fyysisesti, mutta kyllä pääasiassa musiikinkuunteluprojektini on edennyt digitaaliteitä pitkin rampaten. Parhaat vinkit listan kokoamiseen olen saanut RYMin "tuntemattomat helmet" -threadista, Tom Hullin vuoden parhaiden jazz-levyjen listalta sekä tällä kertaa jopa Hesarin vuoden lopun listasta oli aavistus hyötyä. Toki ruohonjuuritason tutkimusta on tullut tehtyä runsaasti, ei tuhatta uutuusalbumia muuten vuodessa kasaan saa eikä varsinkaan yhtäläisellä onnistumisprosentilla.

  Pazzelle suosittelen vaikkapa perehtymistä Lorden tuoreimpaan, Lordilta kun ei ole sitten vuoden 2016 uusia julkaisuja ulostautunut. Ehkäpä Loiri vielä vanhoilla päivillään repäisee ja iskee psykedeelisen huilun huulilleen... ;)
   
 5. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 181
  Saadut tykkäykset:
  42
  Eipä hirveästi albumeita nykyään kuuntelee, vaan pistää spotifystä jotain shittii soimaan tai radio vain päälle. Tosin Eminemiltä tuli niin tiukka levy ulos, että vois melkein käydä ostamassa.
   
 6. Euphemos

  Euphemos Active Member

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kuunneltuani Eminemin uusimman albumin täytyy kyllä nostaa hattua tekijäporukalle: noin kunnianhimoista kalkkunaa ei ole ilmestynyt vuosikausiin. Kriitikot ja kadunmiehet oikein kisaavat kilpaa, kuka keksii nokkelimman tavan manata kyseinen levy maanrakoon, mikä varmasti lisää levyn tunnettavuutta musiikkiteollisuuden historiassa.

  Palatakseni alkaneen vuoden tapahtumiin, tässä kuussahan tulee kuluneeksi 50 vuotta sähköbluesin legendaarisimman debyyttilevyn eli Taj Mahalin nimikkokiekon julkaisemisesta. Lieköhän minkäänmoisia juhlallisuuksia luvassa?

   
 7. Euphemos

  Euphemos Active Member

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  9