Kyllä on ainakin hintaa Tuohon hintaan saattoi aikoinaan saada esim. Onkyon monikanavaisen av-eturin Audyssey MultEQ XT32:n, lukuisten liittimien ja muiden ominaisuuksien kera.
No siis tuolla hinnallahan saa Marantzin 11.2 kanavaisen vaffin MultEQ XT32 + dolby atmoksella varustettuna ja jää tonni thaimaan matkaankin... mutta enough off topic
[OFFFTOPIC] Luin epähuomiossa 2295 Mut ei kai nyt sentään ihan 11.2 Maraa: http://www.hifistudio.fi/fi/tuottee...v-vahvistin-high-end-prosessori/4951035050040 [/OFFFTOPIC]
High End -laitteen (ei siis 'hifi' eikä 'kotiteatteri') ostajat eivät oletettavasti ole juurikaan kiinnostuneita laitteen hinnasta. Onhan markkinoilla rutosti kalliimpiakin pelkkiä esivahvistimia lukuisilta tunnetuilta valmistajilta, esim. Moon Evolution 850P - 28000usd, Spectral DMC-30SS II - 12000usd, Classé CP-800 - 5000usd, Ayre K-5xe[SUP]MP[/SUP] - 4000usd, noin muutamia mainiten.. Toki, on olemassa halvempia laitteita, mutta niin on noita kalliimpiakin. Pelkkä eksoottisen valmistajan DA-muunnin saattaa maksaa 40 tonnia. Eri ostajilla on erilaiset tarpeet ja arvostusperusteet. Jos (tai kun) DSpeaker pistää äänenlaadullisesti sekä ominaisuuslistallansa vanhoille merkeille kampoihin, niin eikös tuo ala vaivaisen kolmen tonnin hintalapullaan vaikuttaa unelmien diililtä?
Samaan vetoonhan voidaan sanoa että monikaan puristi high end -harrastaja ei ole kiinnostunut minkään valtakunnan korjaimista.
On kyllä ollut selvästi nähtävissä, että tuohon on tulossa muutosta, kun monissa high end -härveleissäkin alkaa olla sisäänrakennettuna huonekorjain.
Esim. iskuäänet ei kuulosta ollenkaan matalalta. Minä vain en pysty tällä kuuntelemaan musiikia suodin ohitettuna.
En löydä enää Plazalta Zipmanin mittauksia tuosta, mutta onneksi toisaalla ovat vielä tallessa. Kliketiklik. Vapaakentässä mitattuna tuolla on vasteessa melkoinen ero jakosuodin maksimissa (120hz) ja ohitettuna. Kuten toinen käyttäjä tuossa sanoo, tuo käyttöön ottaminen leikkaa ylimpiä bassoja myös maksimiasennossa. Kuitenkin 80hz kohdalla ero on vain kaksi desibeliä ja vähenee siitä alaspäin kunnes 40hz eroa ei enää ole. Jos sulla on vahvistimessa jakosuoto 80hz:ssä, niin eroa pitäisi olla tuo pari deppaa ja vähemmän. Vaikea uskoa, että kovin merkittävästi kuuluu. Tietenkin mittaamatta toistoa sun huoneessa molemmissa asennoissa on ihan mahdoton arvata, että mikä on todellisuus. Toisaalta, tuo vaste putoaa aika pahasti 100hz yläpuolella jos tuo jakosuoto on päällä ja LFE-kanava sisältää taajuuksia 3-120hz...
Testaan nyt vielä ilman suodinta, kun toi LFE sisältää noin korkeita taajuuksia. Ehkä kuunnellut niin pitkään BK:n suotimen kanssa sitä, että olen tottunut hieman erilaiseen subbarin toistoon.
Noo, tarkkaan ottaen saa sisältää. Eri asia sitten, että mitä milläkin leffalla tosiasiassa sisältää.
Kokeilin gradienttikalibroinnissa toista mitauspistettä(vähän lähempänä subbaria). Sain toimimaan ilman BK:n suodinta niin hyvin, että jouduin jopa nostamaan gainia tavallista enemmän. Nyt kuuluu hyvin jo koko olohuoneessa ja vielä keittiössäkin
Huomasin että AV-vahvarin "standing wave" toiminto laittaa kalibroinnissa jotain taajuus vaimennuksia myös subille menevään signaaliin. Kannattaako nämä laittaa nollaan subbarilta?
Kuulostaa melko oudolta, että AntiModelta jäisi vielä merkittävästi korjattavaa. Kunhan AntiModen kalibrointi ajetaan ensin ja AntiMode on kalibroituna ja päällä AV-vahvarin säätöä tehdessä, tuossa ei sinänsä ole absoluuttisesti vikaa. Se, onko kahden korjaimen päällekkäinen käyttäminen hyvä vai huono idea selviäisi mittaamalla molemmat vaihtoehdot.
Kyllä se Pioneerin MCACC tekee 3,5 db vaimennuksia kolmelle taajuudelle, vaikka olen anti-mode kalibroinut aikaisemmin. Nämä voin laittaa nollaan ihan käsipelillä pelkästään subbarin osalta tai kytkeä S-wave toiminnon kokonaan pois. Ehkä MCACC on liian epätarkka matalilla taajuuksilla? Edit. Vahvistimessa on myös THX Ultra2 SW asetus ON tai OFF. Onko tällä asetuksella mitään väliä?
Omassa puurakenteisessa ok-talossa ei koskaan suurempia basso-alueen ongelmia ole esiintynyt mutta pitäähän sitä jotain viriteltävää olla näin pimeällä kaudella ja mahdollistaahan se ehkä vapaamman sijoittelun joten niinpä "pukki" toi hieman etukäteen 8033-SII:n taloon. Ilmeisesti olen ollut kiltti. Noh, kaikki tuntui menevän ihan suunnitelmien mukaan mutta testituloksissa tuli vastaan jotain odottamatonta katsellessani vesiputouskäppyröitä, Antimodella korjatut keltaisella, alkuperäinen punaisella: https://www.dropbox.com/s/cz12f8o51pxwlg8/Waterfall.JPG?dl=0 https://www.dropbox.com/s/lvr8rjilasuffa3/Waterfall_AM.JPG?dl=0 https://www.dropbox.com/s/eodsycf2pgqlcak/Sweep_AM.JPG?dl=0 Taajuusvastehan näyttää sinällään hyvältä mutta 300ms ei näytä korjauksen jälkeen riittävän mihinkään ja 15Hz pompannut mukaan tyhjästä. Onko tonttu ihan sekaisin vai tämä laite? Kommentteja? 8033-SII Mono DF+ (80Hz, levelit tasattu vertalua varten) UMIK-1
En ymmärrä noista mittauksista juuri mitään, mutta eikö tuo antimode ole nyt huonontanut tulosta? Onko tuossa joku 15hz lift päällä keltaisessa kuvassa. Selittyisikö tuo jälkisointi mittausvirheellä tai hurinalla.
Sitä liftiä minäkin epäilen. Kokonaisuutena tilanne on heikompi. Toisto ulottuu kyllä alemmas, mutta samalla jälkisointi on karannut ihan täysin hallinnasta.
Alin lifti on 20hz...sen alapuolelle vaikuttaa vissiinkin joten sehän siinä syynä,eri asia on sitten että onko tuo ollut päällä mittauksessa?