Juurikin näin. Mikki usb:lla koneeseen kiinni, antaa Winukan asentaa ajurit, sitten REW auki ja tod näk heti se kysyy (jos ei, niin asetuksista näytteenottotaajuudeksi 48 kHz), että haluatko käyttää tätä mikrofonia ja että onko kalibrointi-tiedostoa. Cal-tiedoston saat miniDSP:n sivuilta mikin sarjanumeron kenttään syöttämällä. REWistä mittausäänet ulos S/PDIFillä tai HDMI:llä niin ei tarvitse integroidun äänikortin kalibroinnistakaan huolehtia, eiköhän melkein kaikissa DACeissa (av-vahvarit, erilliset DACit jne...) ole ainakin nykyisin liki viivasuora toistovaste.
Saako sII mallin ~50e lisähinnalle mitään vastinetta Cinema malliin verrattuna? Siniset ledit on tietysti hienommat, mutta piiloon ne kuitenkin jää.
Tuolla ei taida olla merkitystä kun jakotaajuus on <50hz? Muutama filtteri enemmän kalliimmassa, mutta luulisi että 28 riittää? Bfd:llä ei ollut edes 10 filtteriä käytössä.
Moro. Tietääkö joku? 1: Miten tuollainen 8033S-II mahtaa toimia, jos laitteen sammuttamiseen käyttää pelkästään virransyötön katkaisua, ts. "töpselit seinästä"? Suuttuuko? 2: Saako tuohon konffattua jotenkin laitteen käynnistymisen niin, että se käynnistyy ilman kytkimen käyttöä heti kun vain saa virtaa? e: Tässäkö ei olekaan virtanappulaa? Sittenhän tämä onkin aika selvä.
Kysytäänpä, jos jollain sattuisi olla kokemusta/näkemystä tai jopa waterfall-mittauksia. Mahtaisikohan Anti-Mode tuoda paljon lisää vahvarin (Behringer iNuke 3000DSP) parametrisen Equn avuksi? Todennäköisesti kivitalon olohuonekuution huonemoodien ansiosta transientit ovat varsin vaisuja, vaikka siniaaltovaste on korjattu suht suoraksi (Subiprojektista on threadi Ks. Huonekalusubi) ja ilmeisesti Anti-Mode pystyisi aika hyvin noiden moodien jälkikaiunta-aikaa hillitsemään, jolloin bassoiskujen pitäisi kuulostaa selvästi paremmilta. Toki kannattaa ohjata, jos tällainen keskustelu on jo käyty. Yritin kahlata läpi tatä ja muitakin keskusteluja, mutta suoraa vertailua tavallisen paramterisellä equtuksella suoraksi tehdyn taajuusvasteen vs. myös aikatasossa korjatun vasteen välisistä soinnillisista eroista en ole löytänyt. Itse Tel79:n postaamat käyrät omalta kuuntelupaikaltaan (tämän keskustelun sivulla 20) kertovat toki, että huomattavaa parannusta pitäisi tulla, mutta positiiviset kokemukset jo equtettuun taajuusvasteeseen anti-modella tulleesta parannuksesta helpottaisivat ostopäätöstä
Eipä kait jälkikaiuntaa oikein pysty sähköisellä korjauksella hillitsemään, mutta tasoa vaimennettaessa, myös jälkikaiunta vähenee.
Kyllähän se jälkikaiku lyhenee kun vaste suoristuu. Waterfalleja valmistajan sivuilla: http://www.dspeaker.com/fi/teknologia/anti-mode-teknologia/mittauksia.shtml
Luultavasti mittailemalla, equja viilaamalla ja testaamalla saisi toistoa parannettua Behringerinkin kanssa, jos speksit pitää suunnilleen paikkaansa. Anti-Mode tekee saman homman automaattisesti pienellä vaivalla (ehkä hivenen paremmin). Ensin kannattanee testata pelkästään moodeja pienentämällä ilman korotuksia.
Mä olin ihan siinä uskossa, että Anti-Moden poikkeuksellisuus onkin juuri siinä, että se nimenomaan pystyisi jälkikaiuntaa hillitsemään normaalia equtusta enemmän korjaamalla vastetta myös ajan funktiona. Kuvittelin, että esim. mooditaajuudella olevaa Anti-Modesta subille menevää transienttisignaalia (esim. akustisen rummun iskuääni) vaimennetaan ajan funktiona, jolloin Anti-Modesta subille menevä signaali vaimenee nopeammin kuin ko. purkille tuleva signaali. Kuvittelin jopa, että Anti-Mode jopa saattaisi aktiivisesti jossain määrin vaimentaa jälkikaiuntaa vastavaiheisella signaalilla. Nämä sitten kompensoivat huonemoodien aiheuttamaa hidasta äänenpaineen vaimenemista ko. taajuudella ja tällöin transienttien sointi kuuntelupaikalla on lähempänä kaiuttoman tilan sointia, (mutta ei toki yhtä hyvä). Tämä tekisi sen, että mm. napakat iskuäänet kuulostavat siltä, kuin on aiottu, eikä tasaiselta jyrinältä. Tähän päätelmään tulin suunnittelijan postaamien käyrien ja kommentin perusteella (threadin sivulla 20), joiden mukaan hänen kuuntelupaikan mittauksissa moodin korostuman tasaamisen lisäksi jälkikaiunta oli 160 ms kohdalla vaimentunut 16 dB enemmän. Yhteensä vasteen tasaamisen kanssa vaimentuma on kuvaajasta pikaisesti katsoen siis 160 ms:n kohdalla 32 dB, vaikka alkutilannetta oli vaimennettu vain 16 dB. Mutta tämä siis on ihan omaa järkeilyä, jonka pohjana ei ole akustiikan tai signaalikäsittelyn opintoja...
No eikös tuossa jotain tuontyylisiä ominaisuuksia markkinoitu aluksi? Sittemmin ne poistettiin valmistajan sivuilta. Varsinkin noista vastavaiheista muistan maininnan. Ja impulssivastetta kai myös käpäillään, ja siltä se mielestäni myös kuulostaa, eli latistaa äänen
Mitenköhän tätä pitäisi lukea: "-- eliminates the resonances of the speaker and the room by equalizing both amplitude and time domain responses using very accurate digital signal processing filter structures and anti-phasing technology." http://www.dspeaker.com/en/products/anti-mode-8033.shtml
No niin, kun luki huolella tämän threadin ensimmäisen sivunkin + kehittelyvaiheen keskustelut, niin kyllähän vastauksen kysymykseeni on kirjoittanut itse laitteen suunnittelija jo seitsemän vuotta sitten: Laitteistoni suurin puute onkin siis osaava säätäjä :weep:
BK:n XLS300/PR subissa ilmeisesti jakosuodin kannattaa olla ohitettuna, kun kalibroi 8033 S-II:n. Tarviiko tuota BK:n subin jakosuodinta ollenkaan anti-moden kanssa, kun av-vahvarissa(Pioneer SC-LX83) on jako 80 Hz? Olen aikaisemmin saanut vähenemään basson kuminat, kun olen pitänyt päällä myös subin oman suotimen. Nyt on tulossa anti-mode kokeiluun. Kuuntelutilana on kerrostalon nurkkahuone ja paksut betoniseinät.
Kokonaan pois käytöstä BK:n oma jakosuodin jos se pinohiiressä on käytössä. Kun kalibroit Antimoden niin nosta pinohiiren jakari kalibroinnin ajaksi tappiin (~250hz vai mikä se on, muuta sitten takaisin haluuttuun taajuuteen)
Itse tykkään käyttää eri jakotaajuutta musalle ja leffoille AVR:stä ja antimoska tekee parempaa jälkeä matalaan päähän mitä oma virvani, niin eikö silloin tämä ole perusteltu idea ?