Noin matalia taajuuksia 8033 ei nosta ollenkaan kuin niillä käyttäjän päätettävissä olevilla Liftingeillä. 8033 voi nostaa (joskus harvoin) parilla desibelillä ylempänä bassovasteessa olevia leveitä kuoppia, mutta ei koskaan alta subwooferin toistoalueen, eikä enempää kuin pari desibeliä. Jos pidät laitteen flat tilassa, niin se aina vain vaimentaa.
Se menetelmä on akustisista lähtökohdista aika hyvin perusteltu. Hienoa että toimii.:thumbsup: Samaa ihmettelen vielä itsekin Joutuu katsomaan leffat uusiksi :naminami: Jos saat ykhden ledin vilkkuumaan, niin se on vasta varoitus. Jos saat kaksi vilkkumaan niin sitten on raja lähellä. Mitä enemmän saat vilkettä, sen enemmän raja-arvoja lähestytään. Muunnin onneksi myös on saturoiva, eli leikkausta ei tapahdu vaikka alue ylitettäisiinkin.
OK. Asia selvä. Nyt kun asiaa tarkemmin muistelen, niin ledien vilkkuminen ei tosiaan ollut tasaista, vaan vaihtelevaa. Niinpä. Mutta nyt pitää nauttia musiikista. :naminami:
En halua pilata ilakointianne boys, mutta velvollisuuteni on muistuttaa taajuuskorjaamisen todellisen olemuksen kaikkinaisesta tekojalkaisuudesta.Wasta Keinoista Wiimeisin juuri ennen tai jälkeen jojoon hyppäämistä se olkoon oleman. P.S. Vaikka equtettu toisto kuulostaakin paremmalta kuin koskaan, huone on todellisuudessa täynnä heijastuksia, jälkivärähtelyä ja hallitsematonta suuntakuviota jotka todellinen teoreettisen äänentoiston asiantuntija kyllä teoriassa kuulee.
Jos toisto kuulostaa paremmalta kuin koskaan niin eikö ekvalisointia kannata silloin käyttää? Vai onko ainoa oikea ratkaisu vaihtaa kaiuttimet Geneleceiksi?
Eipä uskoisi tämän tulevan Maverickilta... Mikähän se monopolisubbarin suuntakuvio olikaan? Mikäli korjaus tehdään aika-akselilla voidaan vaikuttaa myös jälkivärähtelyihin. Kuuntelupisteen koko saadaan käytännössä hyväksi, kun korjausta tehdään pitkillä aallonpituuksilla, eli bassotaajuuksilla. Oliko viestisi tarkoitus mennä sinne kaiutinpuolelle eikä tähän subbarithreadiin?
Maveric on nähnyt liikaa painajaisia subbarista, jota ei tarvitse huonekorjata, ja jonka voi sijoittaa ja kuunnella suhteellisen vapaasti eri paikoissa vasteen radikaalisti muuttumatta. Painajaisessa näkyy toistuvasti seuraava mittaussarja:
Tri. kimmosto, mitä kohteliaimmin tiedustelisin, esittääkö ansiokas vastekuvaajanne kenties Kallaveden jäänpaksuuden vuotuista keskiarvoa 20-luvulta alkaen eri suuntakuvioisilla 128 senttimetrin kairoilla mitattuna?Jos jotain muuta, voisitteko ystävällisesti valottaa mitä tämä mahtaa olla? Muutoin älkäämme offtopicciin syyllistykö, mihin olisi nyt jälleen kerran mitä houkuttelevimmat ainekset kasassa , tässä pelkkää asiallisuutta tihkuvassa ketjussa.
Tuo on viimeisen NASA-kaiuttimen bassovaste kuudessa eri paikassa, mitattuna 250cm etäisyydeltä, aikaikkuna 1000ms, ei tasoitusta. Eri sijoituspaikat ovat aika lähellä toisiaan ja huone erittäin hyvätapainen, joten noin tyrmäävään tulokseen ei yleensä päästä (50Hz paikkeilla oleva piikki on ilmeisesti ikkunan räminä). Vastaavilla rakenteilla ei kuitenkaan ole tarvittu korjausta edes 16-20 m2 kerrostalohuoneissa. Vekotin ei oikeasti ole mikään subbari, vaan tavan basso-osa musiikinkuuntelua varten, joten talonkaatolaitteeksi tuosta ei ole. Tämä tarina pelkästään kannatusäänenä kommentillesi:
Ei toki viisaudesta ole kysymys, aina joltakin tämä harrastus on viemässä vasta pikkusormea Onnea subbariprojektille :thumbsup:
Laatulaitteelle isot propsit, laite nimittäin saapui samana päivänä tilauksesta :thumbsup:. Oletin, että mikin saisi skulaamaan tietokoneen äänikortin kanssa ilman micamppiakin, mutta näin ei tietenkään ollut joten käppyrää en saa otettua. Aiemmin täällä ilmoitettiin micampin hinnaksi n. 30e, mutta nyt se on jo 60e, joten jäänpä hetkeksi odottelemaan jospa vaikka saisi lainaksi jostain spl-mittarin :K. Paljaalla korvalla eron kuulee kyllä, korostumat ovat poissa mutta nyt ilmeisesti 50hz paikkeille on ilmestynyt kuoppa. Tälle ei varmaankaan voi yhtikäs mitään, sillä subbaria ei radikaalisti voi siirtää mihinkään. Mittauksen aikana (subin volumen ollessa n. 30%) kuului jäätävää resonointia sieltä sun täältä keittiön ja olohuoneen puolelta. Vaihe oli 180c, antimode oli kiinni 0c -liittimessä ja loput löytyykin kuvasta. Settini on stereo-kuuntelussa Genelec 8030A:t, Impact 500, HK AVR230 ja huone seuraavanlainen: http://mellidesign.net/temp/pohja.jpg
TEL79: Kiitoksia Jos saan muuten ehdottaa parannusta 8033:n ulkoasuun, niin se olisi virtakytkimen tilalle painettava nappi. Hienohan se on nytkin, mutta saattaisi mennä esim. ulkomailla paremmin kaupaksi, kun näytäisi enemmän normaalilta hifilaitteelta. Mellikki: Jos vastetta ei ole vielä mitattu, niin kuoppa piikin kohdalla voi olla vain korvasi tottumattomuutta uuteen tasaiseen vasteeseen, itse huomasin saman kun BFD:llä vielä leikin, että korvakuulolta säädetty vaste ei ollut piikkien kohdalta tasainen, vaan silti oli n. 1½-3db korostusta taajuudella. Oletko kokeillut gradienttimittausmenetelmää? ITsellä ei (vielä) ole kokemusta ko. laitteesta, mutta muilla on ainakin toiminut.
Sitä ovat vähän samaan suuntaan jotkut toisetkin tahot kommentoineet. Koko kytkin on osoittanut käytössä aika ylimääräiseksi laitteen pienen virrankulutuksen ansiosta, joten jos se siitä johonkin lähtisi niin luultavasti kokonaan pois. Sellainen väliaikatieto kun tätä jotkut kysyvät privana, että 8033:n alkuperäinen versio on tosiaan myyty jo loppuun webkaupan osalta. Eli tästä eteenpäin kaikki versiot ovat 8033B nimikkeellä. Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla vielä tosin tuota hiukan halvempaa originaaliversiota varastoissaan.
Miten tuo mahtaa toimia kahdella bassolla? Itsellä on kaksi DIY subbaria, jotka kylläkin saavat jakarilta saman monosignaalin.
saisikohan tuosta 8033sesta myös 12vdc mallin ? (8033 näyttää käyttävän 9v ac:ta mutta onko sisällä muuntaja tms vai voisiko ko plugiin syöttää esim 9vdc ?) ajattelin siis tuota lähinnä autokäyttöön kun autopuolellakaan ei hirveästi ole taajuuskorjaimia mutta ihan varmasti on autoja joissa soiva subin bassovaste vaatisi korjausta myös
Toimii vaikka kuinka monen subwooferin kanssa, kunhan niihin menevä signaali on sama (kuten tilanteessasi). Kannattaa lukaista esim. Hifimaailman numeroa 4/2008, jossa Saurama esittelee laitteistoaan missä hänellä on 8033 korjaamassa neljän Amphion Impact 400:n vastetta.
Laitteeseen on suunnitteilla ratkaisu jolla sen saa autokäyttöön, mutta sellaisenaan sitä ei saa 9vdc:llä toimimaan.
Noniin. Nyt on sitten AM8033 kiinni ja säädetty. Tässä vähän kokemuksia. Kun avasin paketin, ensimmäisenä huomioni kiinnitti laitteen pieni koko (plussaa) sekä hieno ulkonäkö. Laitoin laitteen kiinni subbarin ja vahvistimen väliin ja pistin virrat päälle. Subbari paukahti hieman, mutta ei pahasti, volumet olin säätänyt varuilta lähelle nollaa. Tämän jälkeen laitoin mikin kuuntelupaikalle ja laitoin laitteen kalibroitumaan. Pieni paukahdus ja laite teki neljä sweeppiä, niinkuin pitikin. Kunhan laite oli valmis, käynnistin vahvistimen, mutta subbarista ei kuulunut mitään, vaikka subbarin volumen väänsi taysille. Ajattelin, että joku on mennyt pieleen mittauksen kanssa ja käänsin volumea jonkin verran kovemmalle. Normaalisti mikki kiinni ja laite kalibroitumaan, mutta tässä vaiheesa subbarista kuului törkeän kova BOOM(mutta subbari ei pohjannut :thumbsup ja allekirjoittanut hätkähti ihan kunnolla. Laitoin volumea hieman pienemmälle ja lähdin hakemaan juomista laitteen kalibroituessa. Tullessani takaisin 8033 oli valmis ja käynnistin taas vahvistimen, mutta subbari oli taas mykkä. Hämmentyneenä kokeilin kaikkein itsestäänselvintä asiaa, vaihtaa laitteen ja vahvistimen välistä kaapelia, ja sehän toimi! Laitoin musan päälle, ja ensimmäiseksi huomasin, että subbari oli aivan liian hiljaisella. Käänsin lisää volumea ja huomasin minkä eron laite oli tehnyt bassontoistoon! Nyt tuntuu ihmeelliseltä kuunnella lempi-akustisia kappaleita, kun kaikki bassokitaran äänet soivat samalla voimakkuudella. En voisi enää kuvitella eläväni ilman laitetta Ainut mikä häiritsee, on todennäköisesti muuntajasta johtuva epämääräinen "pörinä". Ääni on todella epätasainen, lähes huomaamaton, välillä kovempi, välillä hiljaisempi matala murina. Muuta en voi nyt sanoa, kuin että money well spent :king:. Kuuluuko muuten tuo jokaista sweeppiä edeltävä paukahdus asiaan?
Tekstistä saa sellaisen käsityksen, että säädit voimakkuutta kalibroinnin aikana. Pitääkö tämä paikkaansa? Kalibrointi ei nimittäin toimi oikein jos volumea säädellään kesken kaiken. Onko Anti-Mode ja Rythmik kytketty samaan pisto-/jakorasiaan? Oireet viittaavat vahvasti maadoitushäiriöön. Sweeppien välissä olevat jysäykset kuuluvat asiaan.