Täällä ensimmäinen 18LW2400 valmistui viikko sitten, toinen vielä hieman kesken ajan puutteen vuoksi. N. 105l suljetuissa ovat. Auktoriteettia vanhaan XXLS12+12pas-comboon verrattuna on ihan kivasti. Pitää laittaa kuvia kunhan saa kangasta lisää ja "rahien" kannet saa vielä verhoiltua.
Asiaa sivuten, vaikka asia koskee täälläkin morkattua hifilatoa... Ostin sieltä nuo 18 soundit ja kotiin kuljetettuna halvemmalla kuin thomannilta. Kannattaa kysyä päivän tarjousta...
Jep, mullakin tulee siis myös Eighteen Sound omaani, tosin se aavistuksen "köykäsempi" malli eli 18LW1400. Itsellä nykyinen kombo XLS10 + 10 passiivi, niin eiköhän tolla 18" saa suljetussakin jo mukavan lisäyksen voimaan. Ajatuksena on tarvittaessa lifata antimodella alimpia.
Pah. Paperilla ja paperilla. Nyt unohtuu se, että tuo kestää hädässä pari kilowattia tehoa*, mutta herkkyyttä on kuitenkin sen verran, että kotiteatterikäytössä tuutataan yli vaikkapa niistä SVS:n suositusmalleista 10 watilla. Se, että antaa vähän lisäpuhtia toiston alapäähän ei aiheuta niin minkäänlaista ongelmaa; ei vahvistimelle eikä elementille. Tuo "paperi", mitä luet, viittaa PA-käyttöön tehtyyn koteloon ja viritykseen. Tuon saa pienellä vasteen oikomisella menemään 100-150L suljetussa (tai ilmeisesti 350L refleksissä) ali 15hz suorana. Jos se ei riitä, suhteellisuudentajusi on pahasti kateissa. Pyytäisin kuuntelemaan, miten stereopari suljettuja potkii (~150L), mutta eipä ole vielä pariin viikkoon mahdollista. Subwooferit kyllä olis, mutta huonetta ei ja en ala kantamaan noita 50+ kg mötiköitä taas alakertaan. EDIT: tämä oli esillä jo aiemmin *Okei, tulee liikepoikkeama vastaan alle 2kW, mutta haluaako joku oikeasti tuutata olohuoneessaan kilowattia tehoa yli 95db/w herkälle elementille?
Juh, suhteellisuudentajua ei juurikaan ole tästä aiheesta, koska en ole vielä subiprojektiani saanut alulle, koska suunnitelma vaihtuu joka viikko kun luen näistä jotain uutta teoriaa. Miten tuo vasteen oikominen hoidetaan? Antimode lift toiminto päälle? Noi suljetut subit tuntuvat olevan hyvä vaihtoehto ryhmäviiveen ja kartion liikkeen osalta (alataajuuksilla)
Jostain se on löydyttävä. Antimoden lift on yksi vaihtoehto, mutta se on sitten sen verran, kuin se on; ei ole säädettävissä. Anthemin ARC antaa mahdollisuuden ruuvata room-gainia vapaasti säädettävän määrän, mutta en sen vaikutusalue ei muistaakseni ole säädettävissä enkä tiedä, mistä asti tuo alkaa nostaa. Paras vaihtoehto on dsp-vahvistin, josta tuon saa tehtyä. Itsellä on Hypex PSC 2.700; sillä ajelee molemmat subwooferit, kun on kaksikanavainen.
Jep, "paperilla" on eri asia kuin käytännössä. 9,5 mm xmax taitaa olla ns. lineaarinen poikkeama, mutta mekaanista poikkeamaa elementissä löytyi muistaakseni 50 mm. Itse ajattelin oikoa vasteen antimoden liftillä, jos siihen on tarvetta. Se on sopivan helppo ja yksinkertainen keino, jos omistaa antimoden. Mutta pistän kokemuksia sitten, kun saan laitoksen toimintakuntoon.
Melko monessa elementissä tuo xmax tarkoittaa lineaarista liikepoikkeamaa, eli jonka sisällä kartion liike vastaa kohtuullisen hyvin sähköistä ohjausta. Mutta sitten tuo, kuinka hyvin vastaa, siinä on eroja Laadukkaan elementin lineaarisen poikkeaman alueella särö pysyy kohtuullisena, 5-8% tyypillisesti (morkatuissa PA-bassoissa löytyy todella mainioita, mitä tullut mittailtua, JBL:ää, RCF:ää, Eminenceä). Sitte taas löytyy niitä, joissa särö kasvaa tolkuttomaksi, kuten XLS:t tai joku P-audio JBL-kopio, joissa ollaan puolella poikkeamalla lineaarisesta jo parikymmenessä prosentissa. Noista Eighteensoundin elementeistä ei ole kokemusta, mutta ainakin hyvä maine niillä on. Mitäs pitäisi olla, 10Hz ja 10 senttiä?
Noh , si 18" näkyy olevan 17hz , xmax 22,5mm ja xmech joku 45mm muistaakseni. Hintaa 239taalaa kipale. Ottaisiko vaikkapa Hifitalo noita lavallisen myyntiin jos joku ehdottais.
Myönnän olevani näissä täysin noviisi, mutta äkkisältään herkkyyden ollessa 88,6db (/w, jos oikein ymmärrän) ja tehonkestosta "SI's recommendations for this woofer make sense in light of this and the driver will not make much use of more than 5 or 600w of power without getting into trouble. Depending upon the particular enclosure design more power could possibly be used but careful measurement and simulation would be needed to assess the wisdom of applying more power", niin verrattuna aiemmin esillä olleeseen 18Soundiin (johon perustuvia subwoofereita minulla edelleen on kaksi; puolueellinen olen, siis...) vaatii tehoa moninkertaisen määrän kestämättä kuitenkaan puolia maksimista.
Juu tarkoitan. http://stereointegrity.com/index.php?id=60 Tuolta löytyy n. 70 sivuinen topic tuosta elementistä: http://www.avsforum.com/t/1430438/stereo-integritys-new-ht-subwoofer/2010 Hyvältä vaikuttaa imo. Tehonkestosta en kommentoi, luultavasti ei tule niin kovaa kuunneltua kuitenkaan että tuo ylittyisi. EDIT: Kertokaapa viisaammat miltä kuulostaa tuollainen isokartioinen suljettu subi LEFFAKÄYTÖSSÄ? Riittääkö ulottuvuus JYTINÄ vrt. "llt" subiin eli iso tilavuuksiseen alasviritettyyn (13-20hz) missä vaste on viivasuora ja sitten tippuu jyrkästi viritystaajuuden jälkeen., verrattuna näihin suljettuihin missä vaste laskee 45 asteen kulmassa koko taajuusalueella. Loppukevennys: http://www.youtube.com/watch?v=pTlFzMX879c&t=243
Tuota valmistajan ilmoittamaa herkkyyslukemaa ei kauheasti kannata tuijottaa. vaikka 18S:lle taitaa olla ilmoitettu 98dB/W se ei tarkoita, että se olisi bassopäässä 10dB herkempi kuin SI vaan keskialueella. Bassoilla tilanne voi olla päinvastoin, riippuu koteloinnista.
Ei ole kokemusta llt-subeista, mutta reilun viikon kokemuksella yhdestä 105l 18" suljetusta kera antimoden voin sanoa, että alas mennään ja itse en enää sinne voimaa enempää tarvitse. Näitä 18S:ä tekee 600e:llä (sähköiset osat) kaksi ja 105 litraisiä pömpeleitä vielä sijoittaa huoneeseen suht hyvin (vaikkei kyse ole edes olohuoneesta), mutta omaan tilaani en saisi mitään 350 litran refleksiä järkevästi sijoitettua, saatika kahta. Jos sinä saat niin tee ihmeessä sellainen, varmasti saat vielä vähän voimaa lisää. Kerrot myös ettet maximi spl:ä tarvitse niin en oikein ymmärrä miksi sitten edes isoa refleksiä niin kovasti halajat, sen pakastearkun kokoisen loodan takia? Summa summarum: Itselleni suljettu oli siis ainoa vaihtoehto jo oikeastaan sijoituksen takia.
Itselläni on Maelstrom X-18 125 litran suljetussa kotelossa. Vahvistimena Hypex DS8.0 ja välissä Anti-mode. Hyvältähän tuo kuulostaa leffakäytössä. Toisto ulottuu kuuloalueen alarajalle asti. Myös voimaa ja auktoriteettia löytyy omakotitalokäytössä ihan riittävästi. Isompaa koteloa en olisi saanut olkkariin mahtumaan, joten 18" elementti suljetussa kotelossa vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Pesee myös äänenlaadussa kaikilla osa-alueilla entisen Monolithin selvästi. Itselle vaan tuli yllätyksenä se, kuinka paljon tuo elementti vaatii vahvistimelta. Kokelin aluksi Behringerin EP4000 vahvistinta, mutta sen äänenlaatu ei oikein vakuuttanut, joten ostin tuon Hypexin. Tuo kokemus kyllä opetti taas kerran, että halvalla ei vaan saa hyvää. Jos kerran hankkii kalliin ja järeän elementin, pitää olla valmis sijoittamaan myös vahvistimeen hieman enemmän.
AVSForumissa puhuvat edullisten isojen elementtien yhteydessä Stereo Integrity HT18:n lisäksi myös Dayton Audio RS-18HO ja Fi Car Audio IB318 elementeistä.
Haluaako joku tilata kimpassa noita? Tekisi mieleni laittaa pari tulemaan. En löytänyt mistään noiden paketin kokoa ja painoa.....
Jep noi SI:t on suunniteltu nimenomaan kotiteatterikäyttöön, joten parametrit sen mukaiset. Oletko laskenut minkälaisilla kuljetuskuluilla niitä saisi suomeen? Joku voisi myös kokeilla mitä näistä saa aikaiseksi http://www.thomann.de/fi/the_box_speaker_185008a.htm http://www.ljudia.fi/kaiutinelement...21-tuuma-c96825/paudio-imf-hp-18w-v2-p692109/ Kumpiakin saa 2 kpl yhden 18Soundin hinnalla. Ja varmasti soi 30 hz ylöspäin useimmille täysin riittävästi. Tosin kaista 15-25 hz voi olla jo hankalampi. Mutta suuri kartiokoko ja herkkyys sekä sijoitus normaaliin (pienehköön) olohuoneeseen niin ei välttämättä huonompi ratkaisu... 4 kpl tommosia halpiksia eli 1 per seinä ja ollaan vielä kuitenkin luokassa alle 1ke subbarit.. Alhaisen fs:n herkkiä PA-elementtejä on esim. tämä (onkohan kukaan kokeillut?) http://www.thomann.de/fi/precision_devices_pd2150.htm Itse aikanaan kun kuljetuskuluja arvioin, niin otin vertailuksi jonkun toisen vastaavanlaisen elementin painon ja koon (en enää muista minkä), niin saa ainakin jotain suuntaa. Silloin tosiaan totesin että ei maksa vaivaa (yksin) tilata niitä. Olisin kyllä kiinnostunut noista muuten, mutta juna meni jo omalta osaltani, kun nyt on toisenlaisen elementin ympärille tekeillä ratkaisu ja rahat on menny jo muihin turhuuksiin. Tosin omasta boksista on tulossa "universaali" eli mitoitin sen niin, että tarvittaessa elementin asennusaukon kokoa muuttamalla kotelon kokoon sopii muutkin 18" elementit.
Nooh, vaihtoehtona olisi http://usarahti.fi/ Tuossa on hinnat näkyvissä. Kyselin alunperin rahteja IXL-18 elementeille, nämä olisi maksaneet 170 kanadan dollaria kipale postit merirahtina