Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. AnssiM

  AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  492
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tällainen ketju on jokaisen elokuvafoorumin sydän. Kun tuolla parhain- ja huonoin elokuva -threadeissa on silloin tällöin ollut kinaa postauksista, niin tähän nyt sitten voi kirjata katsomansa leffat hyvyysasteesta riippumatta. Kertokaa jotain muutakin kuin elokuvan nimi.

  lisäys: Jos elokuvalla on jo oma ketjunsa Elokuvat-puolella, niin kirjoita kommenttisi sinne.

  Phillip J. Roth: Darkdrive **
  - Heikko, mutta parempi kuin IMDb-keskiarvon perusteella voisi olettaa. Tunnelman rakennukseen oli panostettu selkeästi keskimääräistä roskaelokuvaa enemmän. Miinusta tulee huonohkosta juonesta, vielä huonommista näyttelijöistä, ja vielä huonommista erikoisefekteistä.

  Woody Allen: Love and Death ****
  - Paras näkemäni Allen toistaiseksi. Omaperäinen tarina ja nokkelaa, hauskaa dialogia. Sergei Prokofievin musiikki sopi elokuvaan erittäin hyvin.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.06.2010
 2. Marski79

  Marski79 Guest Guest

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alien vs. Predator **½
  Huonohan tuo oli, mutta ei nyt sentään huonoin pitkään aikaan näkemistäni. Mm. ökyjen välistä taistelua olisi saanut olla huomattavasti enemmän. (Pisteissä Alien & Predator lisä)

  Kuolleiden aamunkoitto ***
  En pitänyt ohjauksesta, mutta ihan katsottava kauhuleffaksi.

  Starsky & Hutch **½
  Plaaah. Pari hauskaa kohtaa siinä kaikki. Owen Wilson sopii tuollaisiin osiin. Ben Stilleristä en pidä yhtään.

  edit: Ei tästä threadista tosiaan mitään tule jos tuota vauhtia offtopiccia tulee..
   
 3. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsekin ajattelin avata samanlaisen ketjun, mutta nopeat syövät hitaat. Hyvä, että muuallakin saadaan aikaiseksi. ;)

  Eli eli. Muutama tunti sitten sain päätökseen Quentin Tarantinon Pulp Fictionin.

  Leffasta olisi enemmänkin mielessä, mutta tylsänä ihmisenä (osin ajan puutteen vuoksi) tyydyn vain listaamaan plussat ja miinukset leffasta.

  +
  - Hyvä käsikirjoitus
  - Hyvät näyttelijät
  - Toimintaa sopivassa määrin
  - Suht kiinnostava koko ajan
  - Ohjaus samaten hyvää tasoa (no mitäs muutakaan)
  -
  - Liian venytetty, olisi voinut huoletta pätkiä hieman
  - Kiinnostavuudestaan huolimatta, juoni eteni liian leppoisasti ja leffassa oli liikaa turhia "keskusteluja", jotka eivät liittyneet mitenkään itse juoneen

  Kokonaisarvosanaksi tällä hetkellä tuommoinen 4-/5
   
 4. Jürgen

  Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eikös tällaista ketjua yritetty saada aikaan joskus aikaisemminkin, mutta huonolla menestyksellä?

  Varsin turha threadi, koska pelkään, että se menee varsin nopeasti siihen, että mainitaan vain leffan nimi ja se jää siihen.
   
 5. ricke

  ricke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  217
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli katsottua Cruel Intentions 2. Oli täysin luokaton verrattuna ykkösosaan: täsmälleen sama juoni ja toteutus kaikin puolin kertaluokkaa huonompi.

  Viikolla tuli ostettua the 5th element femmalla alelaarista ja myös katsottua. Leffa oli paljon parempi mitä muistin ja Milla myös!
   
 6. Chauron

  Chauron Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mainiosti tuokin riittää, tähdet perään. Loppuperustelut vaikka sitten sinne toisiin thredeihin. Ennenkaikkea kumminkin mielenkiintoista nähdä/kuulla minkä leffan porukka on vain katsonut viimeksi. Tuollainen "paras / huonoin / neutraalein" vain sekoittaa pakkaa.

  ---------------------------------------
   
 7. Mark Lee®

  Mark Lee® Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samaa mieltä. Tämä ketju varmasti kasvaa nopeasti ja suureksi (aivan kuten "minkä dvd-leffan ostit..." ketju) mutta on tosiaan kiva nähdä mitä on tullut katsottua ilman että sen tarvitsisi pakosti sopia johonkin niistä kolmesta ketjusta tai itse leffaan kuuluvaan ketjuun.

  Itse katsoin eilen Assassinin. Varsin hupaisa leffa, mikäs siinä lauantai-iltaa viettäessä. :) 3/5
   
 8. AnssiM

  AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  492
  Saadut tykkäykset:
  1
  Elitistin puolella tällainen on ainakin toiminut erittäin hyvin, ja monia hyviä vinkkejä irronnut. Tuolla tosin käyttäjäryhmä on rajatumpi. Täällä ketju epäilemättä kasvaa nopeammin ja turhien viestien riski on suurempi. Käyttäjistä se vain on kiinni: jättäkää postaamatta jos ei ole mitään sanottavaa elokuvasta. Jos menee listaukseksi niin lukkoon vain minun puolestani.
   
 9. Jan

  Jan Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ääh, yhtä hyvin voisi sitten katsoa pojot imdb:stä.
  Pitäisiköhän threadin aloittajaa kunnioittaa sen verran että lisätään ne kommen tit siihen perään, itse luen niitä mielelläni. Ja asiaan:

  Pahuus (Ondskan) ****1/2
  Mielenkiintoinen tutkielma vallan väärinkäytöstä ja väkivallan mekanismeista. Hyvin näytelty, varsinkin tuore elokuvakasvo Andreas Wilson häikäisi. Elokuvassa oli epätoivon ja voimattomuuden tunnelma tavoitettu todella hyvin. Puoli pistettä lähtee turhan ennalta-arvattavista juonenkäänteistä ja parista hieman heikommasta kohtauksesta. Hyvä leffa kuitenkin. Harvoin löytyy alelaarista tämmöistä mannaa alle 7 euron hintaan :)

  Erään murhan anatomia (1959) ****
  Elokuva kesti kuin kestikin hyvin uudelleen katselun. Moraaliltaan (tai pikemminkin moraalittomuudeltaan) mielenkiintoinen oikeussalidraama. James Stewart esiintyy mainiona Matlockin varhaismuotona ja Remick, Gazzara ja Scott tuovat eloa joka kohtaukseen. Taustalla soiva Ellingtonin jazzaava soundtrack luo omalaatuisen tunnelman.
   
 10. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Bad Santa 2½/5

  En nyt oikeastaan edes tiedä miksi tämän vuokrasin, koska ei tämäntyyppiset elokuvat ole koskaan minua varten olleet. Ehkä odotin jotain uudentyyppistä äijäkomediaa, mutta enpä siitä uutta juurikaan löytänyt. Muutama kohtaus aiheutti lievän hörähdyksen, Billy Bob sikaili tietysti ihan hauskasti ja pikkuskidi oli varsin omalaatuinen ilmestys. Siinäpä suurin anti taitaakin olla. Ehkä eniten harmittaa Lauren Grahamin jääminen tyhjänpäiväiseksi koristeeksi.

  edit. Ja todellakin mikäli tästä halutaan järkevä ketju, niin lisätkää niitä kommentteja perään, vaikka nyt sitten yhden lauseen verran. Pelkkien tähtien lukeminen ei todellakaan kiinnosta.
   
 11. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  13 040
  Saadut tykkäykset:
  94
  Mielipiteesi ovat vääriä.
  Mitä mielenkiintoista on lukea tod.näk. todella pitkää threadia jossa on vain elokuvien nimiä. Tätä jo jotkut harrastavat tuolla "parhain elokuva/huonoin elokuva"-threadeissa ja paskan maku siitä jää suuhun.
  Oikein ketuttaa kun dvd-leffat alueellekin on nostettu nuo "mitkä elokuvat ovat hyllyssäsi siltä ja siltä listalta" .. silkkaa luettelomenoa nekin täynnä.

  Pähkinänkuoressa: Edes jotain perustelua elokuvan perään niin on oikeutettu tämänkin threadin olemassa olo.
   
 12. Chaplin

  Chaplin One for all, all for me Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  12.02.2003
  Viestejä:
  645
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kun niin harvoin tulee mitään kirjoitettua, niin yritetäänpä sitten perusteluiden kera vastata tähän.

  Vuokraamosta tuli haettua viikonloppuna pari leffaa:

  Open Water 3/5
  Ihan viihdyttävä leffa ja sopivan pituinen. Näyttelijät eivät olleet ehkä kovinkaan kaksisia ja musiikitkin olivat melko kammottavat. Turhia maisemakuviakin oli ympätty mukaan, mutta kuitenkin pääparin ahdinko ahdisti paikoin itseänikin. Kerran katsottavaa tavaraa, on niitä huonompiakin nähty.

  The Ring 1,5/5
  Tylsä. Kauhu oli unohtunut tästä kokonaan ja juonikin oli hölmö. Muka-söpöt lapset alkavat jo tympiä, kukaan ei koskaan kuitenkaan pääse Danny Lloydin tasolle mitä kauhuelokuviin tulee.
  Miksi sitä videotakin piti väläytellä aina kun joku esine/asia osui päähenkilön silmiin oikeassa maailmassa? Ihan kuin ei osaisi yhdistää kahta kuvaa toisiinsa ilman, että joku rautalangasta taivuttaa.
   
 13. Ebermud

  Ebermud Guest Guest

  Ihmisjahti (Wrong Turn) 2 / 5
  Ihmisjahti on Teksasin moottorisahamurhaajalta juonen suurimmaksi osaksi lainaava nuorelle yleisölle suunnattu jännityselokuva, joita on Screamin jälkeen tullut liikaa.
  Se ei tarjoa mitään uutta, mutta toisaalta se toimii oivana perjantai-illan ohjelmiston täytteenä popkornikansalle.
   
 14. Soulman

  Soulman Guest Guest

  Liittynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dogville, 2003
  Luokassa outo elokuva, mutta se ei todellakaan tarkoita huonoa. Elokuvan alussa tuli mietittyä mitähän sitä tuli vuokrattua... Jälkeenpäin kun katsoin kelloa yllätyin kuinka pitkä leffa oli. Loppua kohden elokuva tempaisi täysin mukaansa. Vielä pari päivää katsomisen jälkeenkin elokuva on aika ajoin mielessä ja hyvässä mielessä.

  Finding neverland, 2004
  Ihan kelpo leffa, tosin ei mikään mestariteos. Peter Pan tarina olisi voinut olla muistissa vähän paremmin, niin olisi saanut vähän enemmän irti joistakin kohtauksista. Leffasta jäi kuitenkin hyvä jälkimaku. Leppoisa.
   
 15. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman päivän sisällä katsottuna:

  Shurayukihime - Lady Snowblood: Blizzard From the Netherworld 1973. Samuraikostoelokuva, josta kuulemma Tarantino sai idean tehdä Kill Bill elokuvat. Huonoa elokuvassa oli pinkki teatteriveri (jota kyllä riitti) ja "ruumiit" eivät oikein osanneet esittää kuollutta. Tarina hyvä ja piti liimattuna tuoliin, mutta itse suosin enemmän The Princess Bladea (jonka pitäisi olla jonkin sortin uusintaversio tästä) tai Azumia tämän sijaan, jos haluaa nähdä parempia taistelukoreografioita. Elokuva kuuluu kyllä jokaisen samuraileffoista tykkäävän kokoelmiin. :thumbsup:

  Shura-yuki-hime: Urami Renga - Lady Snowblood 2: Love Song of Vengeance 1974. Epämääräinen jatko-osa johon sotkettu mukaan politiikkaa. Ei niin hyvä kuin ensimmäinen osa.

  Seuraavaksi samuraitrilogia joka on samaa tarinaa, vaikka koostuukin kolmesta elokuvasta. Käsittelen ne yhdessä, kun näyttelijät ovat samoja.
  - Miyamoto Musashi 1954

  - Zoku Miyamoto Musashi: Ichijôji no kettô - Duel at Ichijoji Temple 1955

  - Miyamoto Musashi kanketsuhen: kettô Ganryûjima - Ganryu Island Duel 1956

  Kertoo 1600 luvulla eläneen samurain Miyamoto Musashin kasvamisesta/kehittymisestä aikansa parhaaksi samuraiksi. Elokuvat voi oikeastaan pisteyttää epämääräisesti seuraavasti, jos odottaa/haluaa elokuvilta jotain seuraavista:
  - Taistelut 2/5
  - Veriset taistelut 0/5
  - Toshirô Mifune 5/5
  - Tekniset munaukset (samassa kohtauksessa kuvakulman vaihtuessa, yö vaihtuu päiväksi.) 4/5
  - "Pieni talo preerialla"-draama 5/5
  - Ärsyttävä naisvastanäyttelijä, jonka rooliin kuuluu lähinnä pelkkä pillitys ja kitinä 5/5

  Epämääräinen subjektiivinen kokonaisarvosana koko trilogialle 2+/5. Suosittelen enemmän Tasogare Seibei - The Twilight Samurai:ta, jos haluaa nähdä hyvää "Pieni talo preerialla"-draamaa.

  Sitten jotain ihan muuta...

  - Zatôichi rôyaburi - Zatoichi the Outlaw 1967

  - Zatôichi abare-himatsuri - Zatoichi at the Fire Festival 1970

  - Shin Zatôichi monogatari: Oreta tsue - Zatoichi in Desperation 1972

  Kolme Zatoichi leffaa Zatoichi Box Set 1:sta. Kertoo sokeasta hierojasta/uhkapelurista joka kulkee pitkin Japanin hämärillä laita-alueilla pätkien samalla rikollisia ja pelastaen kyläläisiä ahdingosta. Zatoichiä näyttelevä Shintarô Katsu sopii mainiosti Zatoichi rooliin sekä näyttelee paremmin kuin Kitano omassa uusintaversiossaan, joka tosin on verisempi kuin edeltäjänsä. Jonkin sortin epämääräinen pisteytys, jos etsii seuraavia:
  - Taistelut 3/5
  - Veriset taistelut 3/5 ei niin paljon verta kuin Lady Snowbloodissa tai Kitanon versiossa.
  - Huumoria 3/5
  - Draamaa 3/5

  Tätä sarjaa pitää saada lisää! :D

  Uh, 8 samuraielokuvaa neljään päivään. Täytyy pitää pieni tauko...
   
 16. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  The Rock tuli viikonloppuna katsottuna. Mielestäni selvästi paras Bruckheimer/Simpson rymistely Bad Boys 2:sen kanssa. Leffa kulki sujuvasti, suvantokohtia ei ollut. Nicholas Cage sopi rooliinsa kemistinörttinä mainiosti ja Sean Connerya (jonka roolihahmo oli aivan loistava) on aina mukava katsella.
  4/5.

  R.I.P Don Simpson :)

  Jos vielä jotain sanotaan dvd:n ekstroista,niin nekin olivat erittäin mielenkiintoisia,kuten oikeiden SEALSien neuvot taisteluihin ja aseidenkäsittelyyn.
   
 17. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Stuck on You. Kaiken puolin hauska leffa. Hyvää viihdettä, eikä anna kuitenkaan vajavaisista huonoa kuvaa, joka olis omiaan lisäämään kiusaamista etc.
   
 18. Murnau

  Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  11.12.2002
  Viestejä:
  832
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tämä on omasta mielestäni huomattavasti parempi threadi kuin mitä nuo "paras / huonoin elokuva" -häsmäkät. Ja kuten Jarkko asian ilmaisi, ehdottomasti jonkinlaisia perusteluja mukaan, typeriä listauksia on tämäkin sivusto väärällään.

  William Wellman: The Public Enemy ***½
  Tyylikkäästi 1920-lukua ja gangsterielämää kuvaava elokuva. Miinusta aikakaudelle ominaisesta teknisen toteutuksen heikkoudesta. James Cagney oli roolissaan loistava.

  Erich von Stroheim: Greed (75th Anniversary Restoration) *****
  Vaikka lyhytkin versio on erinomainen, on tämä nelituntinen vieläkin parempi. Matka ihmismielen pimeään puoleen esitetään tavalla, joka ei jätä kylmäksi. Ensiluokkaiset näyttelijäsuoritukset täydentävät vahvan tarinan. Yksi maailman parhaista elokuvista.

  Marc Forster: Finding Neverland ****
  Eipä ollut mitään odotuksia tätä pätkää kohtaan, joten yllätyin enemmän kuin positiivisesti. Lämminhenkinen, rauhallinen ja kokonaisuutena erittäin tyylikäs draama. Johnny Depp oli tuttuun tapaansa erinomainen, myös Kate Winslet oli oivassa vedossa.

  Peter Docter: Monsters, Inc. *****
  En juurikaan pidä tietokoneanimaatioista, mutta tämä on poikkeus. Mielenkiintoinen juoni ja erittäin onnistuneet, mielikuvitukselliset monsterit. Lopun ovivarastoajelu loistavasti toteutettu. Vauhtia ja huumoria riittävästi mukana, ääninäyttelijät onnistuivat erinomaisesti.
   
 19. kerppu

  kerppu Guest Guest

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elliot Silverstein, A Man Called Horse ***-
  Lännenelokuva vuodelta 1970. Näin tämän joskus lapsena ja kohtaus jonka leffasta muistin oli "aurinkovala". Siisti temppu joka näyttää hurjalta edelleen. Elokuva tuntuu loppuvan kesken, siitä miinus.
   
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 294
  Saadut tykkäykset:
  591
  Viikonloppuna tuli katseltua seuraavia:

  Fearless Vampire Killers ****
  Roman Polanskin vampyyri hupailu on ohjaajalle tyypillisen tyylikäs teos, jonka eräitä kohtauksia ei voi kun suu auki ihailla. Kauhu leffaa tästä ei saa tekemälläkään ja huumori puolikin on erittäin maltillista. Eli ei tää varsinainen parodiakaan ollut. Polanski yllättää positiivisesti myös näyttelijänä. Lisäarvon leffalle antaa Sharon Tate jonka kohtalon kaikki elokuvan ystävät tietänevät.

  Crime Spree ***
  Gérard Depardieun johtama ranskalainen varas poppoo saapuu Chicagoon keikalle. Kaikki menee tietenkin pieleen ja kohta perässä on mafia, FBI, poliisit ja paikallinen latinojengi. Hauska leffa jossa ranskalainen ja amerikkalainen huumori yhdistyvät saumattomasti. Valitettavasti toimivaa huumoria tasapainottava toiminta oli mielestäni liian totista ja tietyt kohtaukset turhan tylyjä. Porukkaa kuolee välillä liiankin heppoisin seurauksin. Suomessa leffa näyttää kulkevan nimellä Wanted

  Delicatessen ****1/2
  Ranskalaisten visionäärien Jean-Pierre Jeunetin ja Marc Caron ronskilla mustalla huumorilla ryyditetty komedia/scifi/fantasia leffa on todellista audiovisuaalista juhlaa. Suu oli messingillä koko ajan kun ihasteli sitä uskomatonta komeutta ja niitä nerokkaita musiikki kohtauksia joita leffa auliaasti tarjoili. Saha on mielestäni erittäin aliarvostettu instrumentti. Aivan uskomaton leffa jonka ainoana heikkoutena voisi pitää juonen lievää sekaisuutta. No sekin heikkous paranee sillä kun katsotaan leffa uudestaan. Luulisimma.

  Narc ***1/2
  Tiukka poliisileffa jonka alkukohtaus antoi todella hyvän sysäyksen itse elokuvalla. Mielestäni yksi parhaimmista takaa-ajo kohtauksista juosten. Itse elokuva sujui sitten tutummissa merkeissä. Kovaotteiset poliisit etsivät poliisin tappajia ja mukana on tietenkin yllätyskäänne, mikä oli kyllä pohjustette aika selvästi, joten käänteen tehot ei oikein säväyttäny. Kuitenkin erittäin toimiva jännäri jossa Jason Patrick ja Ray Liotta tekevät loistavat roolit itsetunnon riivaamina poliiseina.