Videotykki pelaamiseen, minimi input lag

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana nudedude, 02.05.2013.

 1. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens, nyt kaipais vinkkejä. Eli tykin hommaaminen alkanut kummitella mielessä enkä ole niihin sen koommin perehtynyt, mutta hoksasin että 3D tykkien hinnat ovat pudonneet ja niissä on näppärästi Nvidian 3D vision2 tekniikkaa tuettuna. Eli ovatko näyttöjen tapaan 1080p @ 60Hz ja 2D mahdollista 120Hz aitoon ruudunpäivitykseen? Kuullostaa kuin olisivat luotuja pelaamiseen, mutta ilmeisesti input lag vaivaa suurimmassa osassa malleista sen verran ettei kilpahenkinen FPS oikein ota luonnistuakseen (eteenkin jos on tottunut PC:llä lähes olemattomaan lagiin) ?

  Osaatteko kertoa miten näillä tykeillä pelaaminen onnistuu? Lähinnä tuo input lag itselle kriteerinä ettei olisi viivettä, ja toki ruudunpäivitys/liikereso myös tärkeitä, vai ovatko ne tykeillä monitoriin verrattuna pahasti kuralla?

  Tällaiset tulivat nopeasti googlaamalla vastaan:

  Panasonic AR100U: http://www.projectorcentral.com/projector_news.cfm?entry_id=487&em

  "RESULTS: The fastest projector we have in house at the moment is the Panasonic AR100U, which clocks in at a screaming fast 1.5 frame delay"

  Optoma gt270: http://www.projectorreviews.com/game-projector-blog/review-optoma-gt720-gaming-projector.html

  "Input lag is not an issue at all for the GT720"

  ...Ovatko nuo edellä mainitut jo vanhoja malleja ja jos input lag on kelvollinen niin mikä mahtaa olla taso noin muuten?
   
 2. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää googlettelua ja luulenpa että OPTOMA GT750 on paras vaihtoehto peliprojektoriksi. Uudempi versio GT720. Väittävät että input lagia ei ole (oho) ja tuntuu olevan muutenkin pätevä 3D ominaisuuksiltaan. Jopa Nvidia 3D tuettuna?
  Toki jää kalliimmille mustan tasossa jne. mutta viiveettömyys on hitosti tärkeämpää ja tällä hinnalla ei voi valittaa.

  Tuossa vielä linkki:
  http://www.projectorreviews.com/optoma/gt750/index.php

  Saannista en tosin tiedä...
   
 3. Tomppa3

  Tomppa3 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa Sony HW10:ssä input lag tuntuu olevan aika hyvin kuosissa, eli windowsissa ei ainakaan huomaa minkäänlaista viivyttelyä. Muutamaa peliäkin olen kokeillut, eikä niissä ole ongelmia ollut. Uudemmista Sonyista en sitten tiedä, mutta voisi kuvitella, että 3D:n prosessointi tuo lisää viivettä.
   
 4. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, pitää googlailla tuo tykki, kiitti infosta. Optoma GT750 ei muilta ominaisuuksiltaan paitsi kirkkauden ja lagittomuuden kanssa ole mitään muuta kuin entry leveliä. Vähä laginen Full HD olis parempi tietysti, mutta oon tullut aika allergiseksi viiveille kun tottunut pelikäyttöä varten rakennetulla PC:llä pelaamaan ja hiirellä repimään, tuntuu oitis jos näyttölaite lagittaa.
   
 5. Epester

  Epester Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on arviotu benq w7000:n olevan toiseksi paras pelitykki noin input lag mielessä. Edustaa myös noin yleiseltä kuvan laadultaan sitä "parempaa päätä".

  Vink vink: jos 3d ei ole prioriteetti, tuolla myynti-topicissa olisi W6000 myynnissä eräällä nimeltä mainitsemattomalla nimimerkillä:D.

  Pitäisi olla periaatteessa sama tykki tekniikaltaan kuin tuo w7000, mutta ilman 3d:tä, joten uskoisin laginkin olevan samaa luokkaa.

  Edit. W7000 tosin löytyy myös CFI vs W6000.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2013
 6. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti vinkistä Epester, pitääkin lueskella rewikka. Tosin tuo 35ms voi olla kyllä liikaa vaikka kuullostaakin vähäiseltä, karmeita kokemuksia kun 120Hz monitorilla vaihtoi PC 120hz signaalin xboxin 60Hz niin erään sivuston mukaan teki 20ms bonus lagit ja sen kyllä huomasi. Erijuttu jos tottuu niin ei ehkä sitä huomaa niin selkeesti.

  Molemmat edellä mainitut tykit pesisivät kyllä tuon GT750 mutta ehkä lagittomuus menee edelle vielä, saas kattoo nyt. Ja aloittelevalle parempi hinta, kunnes alkaa HiFistely :)
   
 7. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan se FPS-pelisuoritus nyt oikeasti muutamasta kymmenestä sekunnin tuhannesosasta kiinni. Jos kehittäisi kompensointilääkkeeksi esim. pelityyliään naamalle räiskinnän sijasta vastaavan aikayksikön verran hiiviskelevämpään stealth -suuntaan. Itse hallitsin muinoin champion of the capuana Halon areenoita yli 50 millisekunnin näytöllä suvereenin mestarin otteella, pikkupojat -3 ms:n näyttöineen olivat ihmeissään.


  P.S. 30 millisekuntia on 30 sekunnin tuhannesosaa, 3 sadasosaa, 30/1000 sekuntia. 03 kahdella numerolla sekunnin osia näyttävän digitaalisekkarin näytössä. Pikajuoksussakin aavistuslähdön raja on 100 ms.
  Kukaan täysin kasvaneilla aivoilla varustettu henkilö ei voi olla edes teoriassa kiinnostunut pelistä missä pärjääminen mitataan sillä, kuka vetää liipasimesta 30 millisekuntia aikaisemmin/myöhemmin. Kyseessä täytyy olla tällöin young, dumb and full of cum -poikain peli. Elikkäs tämmöinen maks. 16-vuotiaitten viihdemuoto: "Aseeni laukesi housussa jo ennakkoon."
   
 8. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  +20-30ms lisää niin sen huomaa heti. Vaihdappa monitorista TVlle jossa kaikki herkut päällä niin tulee selväksi mitä input lag tekee, eteenkin siis hiirellä pelatessa. Padilla niinkään väliä. Viiveen kanssa pelattavuus on kelluvaa jne, ei ehkä suoritus niinkään kärsi mutta tuntuma ja pelattavuus on selkeästi parempi jos ruutu reagoi heti siihen mitä käsi tekee. Reaktioajassa ei mitään väliä. Jos viiveeseen tottuu niin ei enää haittaa, mutta kun tulee vaihdeltua alustaa ja näyttölaitetta niin viiveen paskempaan suuntaan on melko hölmön oloista mennä. Olis kyllä hyvä jos voisi testata vähän paremman pään tykkiä jossa vähäistä lagia että haittaako se kuinka paljon isommalla ruudulla, mutta sen suhteen tuo on ainakin varma valinta ja hinnaltaan ok. Päivitellään parempaan jos sieltä vastaavaa tulee.

  Eli selkokielellä sanottuna viiveettömällä näyttölaitteella on huomattavasti kivempaa pelata.

  Ps. tunnen aikayksiköt.
   
 9. nudedude

  nudedude Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun sain tuon 130" forexlevy -screenin maalattua "black widow" seoksella niin näyttää kyllä selkeesti paremmalle koko kuva. Yllättävän toimiva 3D ja terävä kuva blurayssa, peleissä kaipaisi ehdottomasti 1080p resoa ja Nvidian 3D Vision2 herkkuja mutta lagittomuuden takia (sekä 720p resolla 120Hz) pelaaminen kyllä toimii nätisti. Yllättävän hyvä peli näin halvaksi malliksi, tästä kun/jos tulee samanlainen fullHD versio niin ostoon menee.

  mistä mahtaa kiikastaa kun kytken välillä PC:n ja välillä Bluray soittimen niin kuva on Blurayssa matalammalla? Saa aika lailla korottaa kuvaa.
  Kuva on myös screenin reunoihin nähden hieman kallellaan, reunoista huomaa. Screeni on suorassa 1mm tarkkuudella, mahtaa lattian muovimatto olla kuprulla tms? Asia korjaantuu pienellä pahvinpalalla tykin alle.