Vakaan kotiverkon rakentaminen?

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Akustik, 16.02.2011.

 1. Akustik

  Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  0
  Apua tarvitaan siis täysin vakaaseen kotiverkkoon niin ettei laitteita tarvisi ainakaan sillä(kään) puolella vaihtaa parin vuoden välein:  Tekniseen tilaan olisi tarkoitus sijoittaa NAS asemia pari kappaletta sekä muut tarvittavat laitteet hyvän ja vakaan kotiverkon rakentamiseen nyt ja tulevaisuutta ajatellen. Tarvisin siis laadukkaita laitesuosituksia.

  Tietokoneita tulee kolmeen kerrokseen ja yhteensä neljä tai mahdollisesti viisi kappaletta. Myös muita verkkoon kytkettäviä laitteita tulee sinne tänne, esim. monihuonejärjestelmä, 2kpl Playstation3 pelikonsoleita, televisioita jne..

  Kysymys kuuluukin mikä laadukas kytkin ja palomuuri kannattaa valita, tai ylipäätään mitä muita laitteita vielä lisäksi kun en näistä enempää tiedä?

  Ja myöskin, kannattaako vetää CAT6 vai CAT7 kaapelointi? -ja mistä näitä kannattaa ostaa kun löytyy useita eri hintaisia ja eri tuotekoodeilla?? :(

  Kytkimiäkin kun näyttää oleva poe-malleja ja ei semmosia niin ulapalla ruvetaan olemaan!! :D


  (Käsittääkseni homma menee niin että ADSL-purkki kytketään erilliseen palomuuriin, joka kytketään kytkimeen, josta lähtee tähtiverkko eri puolelle taloa??) :confused:

  PS. olisiko tällainen vaihtoehto hyvä? http://http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=50884
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2011
 2. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigabitin verkolla tulet mainiosti toimeen pari vuotta varmasti. Seuraava askel kun on kymppigigainen mikä on vasta tulossa, enkä ainakaan itse ostaisi ensimmäisen sukupolven laitteita, varsinkin kun kaikki verkkoon kytketyt laitteet eivät ole kymppigigasta edes kuulleet.

  Eli tulet hyvin toimeen cat6:lla. Jos olet rakentamassa taloa, sähkömies asentaa sen samalla vaivalla kuin sähköjohdot. Kannattaa ehkä maksaa aavistus enemmän kaapelista niin ei ole sitten sen laadusta kiinni. Cat7 taitaa olla turhan kallis ratkaisu eikä käytännön hyötyä kotiverkossa ole.

  Joissain kytkimissä/reitittimissä on palomuuri sisäänrakennettuna tai reitittimissä on kytkin sisäänrakennettuna. Varsinaista eroa toiminnassa ei ole. Palomuuri tulee ADSL/modeemin ja sisäverkon laitteiden väliin.

  ohessa muutama selventävä kuva miten homma hoituu. Kytkimiä voikytkeä toisiinsa ja data liikkuu ihan yhtä vikkelään.

  http://images.google.com/images?hl=...switch+network&gbv=2&aq=f&aqi=g5g-m1&aql=&oq=

  En usko että tarvitse manageroitavaa kytkintä, se on tarkoitettu lähinnä tilanteisiin missä tarvitsee muokata kytkimen kautta tapahtuvaa liikennettä. Toki jos samanhintaisen tuotteen voi valita manageroinnilla tai ilman niin sitten.

  Itse valitsisin hinnaston alapäästä, vaikka parikin kytkintä. Mieluummin sellainen missä ei ole tuuletinta ja mahdollisesti virtalähdekin ulkoinen niin ei mene sitten koko laite uusiksi jos virtalähde poksahtaa.

  Itse ostin lähes halvimman 5 porttisen dlinkin gigabitin "green" kytkimen (2 kappaletta) Hyvin toimii cat 5 kaapelillakin kun pisin kaapeli on 15 metriä.
   
 3. Akustik

  Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos infosta!

  Siis tarvitsenko reitittimen vielä lisäksi, vai mitäkä? :confused:

  Ajattelin erillistä palomuuria kun jostain luin että kytkimen palomuuri ei välttämättä ole turvallisin ratkaisu, tiedä sitten..

  Sen verran googlasin että power over ethernet kytkin voi ohjata virralla jotakin mutta siihen se sitten jäikin, eli kannattaisiko hankkia semmoinen vai onko käytännön hyötyä?


  Tuo tähtiverkko on siis nähtävästi oikea tapa toteuttaa? ATK-verkkoa pitäisi itse vetää.


  Osaatteko vielä neuvoa esimerkkinä mitä CAT-kaapelia kannattaa hankkia kun niitä tosiaan on kymmeniä ellei satoja vaihtoehtoja suomalaisissakin kaupoissa