Vahvistin ongelma - vahvistin lyö punasen protect valon päälle

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana zane447, 19.12.2011.

  1. zane447

    zane447 New Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs toinen vahvistin lyö punasen protect valon päälle. Kaikki toiminut tähän asti ihan normaalisti.
    Akun jännite taso on 12,4V ja kun laittaa soittimen päälle jännite pysyy samana mutta vahvistimelta mitattaessa se putoaa 6v, onko normaalia ?
    Toisessa vahvistimessa palaa kuitenkin vihreä valo..
    Vahvistimen sulakkeet katottu ja maadotukset ja muutkin piuhat.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 110
    Saadut tykkäykset:
    121
    Protect tarkoittaa tietysti suojapiirin laukeamista, siis vahvistin on havainnut vikatilan jossain päin järjestelmää, eikä suostu käynnistymään suojellakseen järjestelmää mahdollisesti suuremmilta vahingoilta. Yleisimpiä syitä:
    a) Kaiutinpiuhoissa on oikosulku. Jokin piuha on vaikkapa hankautunut poikki läpiviennissä, taikka kaiuttimen liittimestä on irronnut yksikin karva, joka osuu kaiuttimen toiseen napaan.
    b) Elementin puhekela paskana, näkyy myöskin oikosulkuna.
    c) Vahvistin on paskana.
     
  3. j_a_k

    j_a_k Active Member

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    No ei taida olla kuitenkaan piuhat kunnossa, jos jännitettä on vain 6 volttia vahvistimella! Tai sitten piuhat on erittäin ohuita, jos 6 voltin jännitehäviö piuhassa :)

    Tarkita kaikki liitokset ja johtimet. Mittaa vaikka johonkin korin maapisteeseen nähden vahvistimien maa ja jännitesyötöt vaikkapa vahvistimen piuhan kiristysruuvista jos pystyy.

    Toivottavasti vahvistin ei ole moisesta alijännitteestä poksahtanut, monet halpislaitteet ei kestä, kiitos hakkuriohjainpiirin ja puuttuvan alijännitesuojauksen...
     
  4. papukaija

    papukaija Active Member

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä reilun 6V:in jännitehäviöt voi tulla pelkästään esim. heikosta maakontatista. Mutta joo, johdotukset ja johtoliitokset uudestaan syyniin, koska ei ne kunnossa voi olla jos yli 6V tulee häviöitä.

    12.4V oli siis auto sammuksissa akun jännite? Akku joko ei ole täydessä latingissa (akkutyypistä riippuen minimissäänkin n.12.7V, agm-akulla enempi, pitäisi olla täyden akun lepojännite) tai sitten se alkaa jo oleen aikalailla vaihtokunnossa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2011
  5. zane447

    zane447 New Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista ! =) Johdot ainakin tarpeeksi paksuja.. Täytynee kattoa maakontakti ja liitokset uudestaan.
    12,4V oli auto sammuksissa ja kun laittoi käyntiin nousi jännite taso 0,1 - 0,2V..
     
  6. papukaija

    papukaija Active Member

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sen normaalisti ladata pitäisi 13.8-14.4V nyt ainakin. Eli akku aika lopussa todennäköisimmin. Toinen vaihtoehto alhaiseen latausjännitteeseen on laturin jännitteensäädinvika/ hiilet loppu. Siitäkin osittain johtuu jännitenohtkahdukset. Kun menetetään akkukapasiteettia, niin menetetään samalla myös virranantokykyä. Tosin kovin alas ei voine tippua akulla, jos toinen vahvistin pysyy päällä. Ja siis tottakai, johdotukset ja liitokset edelleen vaikuttaa paljon häviöihin, mutta notkahtaa se jännite akullakin kuormituksessa...
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2011
  7. mixu96

    mixu96 New Member

    Liittynyt:
    03.11.2014
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaakos joku kertoa kun ostin uuden mankan ja sivukajarit eteen, mankka tuottaa tehoa 4x 40w ja sivukajarit kestää 350w (jatkuva 50w) piikin ja ne soii sillä mankalla hyvin. Liitin ne sivukajarit auton edessä oleviin pikku diskanttien piuhoihin ja niistä mankan taakse liittimeen joka menee mankkaan ja soi edelleen hyvin edessä,mutta kun liitin subbarin mankaan niin nyt vahvistin herjaa koko ajan protectionii ja vilkkuu vihreeltä punaselle aina kunnostat volaa ja basso tulee mukaan. eiole tälläistä tehnyt ennen.
     
  8. Karjis

    Karjis Member

    Liittynyt:
    19.02.2013
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tässä nyt ihan ensimmäinen kysymys olisi miten olet subbarin kytkenyt mankkaan? Miten subbarin vahvistimen sähkönsyöttö on järjestetty? Kuorman kasvaessa vilkkuva protection kuulostaisi kovasti ongelmalta sähkönsyötössä.
     
  9. Karjis

    Karjis Member

    Liittynyt:
    19.02.2013
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voit vähän etsiä heikkoa kohtaa mittaamalla vahvistimen - liittimen ja auton rungon välistä jännitettä, jos tästä löytyy enemmän kuin 0,1-0,3 volttia niin siinä kohtaa liitokset on huonoja. Jos mittaat akun plussan ja vahvistimen plussan välistä ja taas saat jotain jännitelukemaa, tästäkään ei pitäisi löytyä kuin ihan jotain osavoltteja, todennäköisesti enemmän kuitenkin kuin miinuspuolelta kun välissä on enemmän liitoksia, esimerkiksi sulakepesä.

    Kun jännite vahvistimelta mitattuna tippuu vaikkapa 6 volttia, pitää tuon eron johonkin jäädä. Tietysti sillä oletuksella että akun jännite ei laske pahemmin? Jos akun jännite auton käydessä on ok (n.14-14,5 volttia) niin silloin on turha laturista syyllistä metsästää. Jos taas akun jännitekin laskee monta volttia, on vika auton sähköissä.