Vahvistin DLNA/Media server tuella?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Kutis, 10.08.2010.

 1. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko palstalaisilla tietoa mikä on halvin vahvistin, jolla voi streamata musiikkia (mp3:set, Jamcast yms.) tietokoneelta/media serveriltä?

  Löysin jotain vanhempia viestejä, mutta niiden ehdotukset olivat vielä vahvistimissa, joiden hinnassa on neljä numeroa.
   
 2. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei varmaankaan ole halvin malli, mutta itselläni on Onkyo TX-NR807 ja striimaa ainakin seuraavat audioformaatit: MP3, FLAC, Ogg Vorbis, AAC & WMA Lossless. Lisäksi toimii nettiradiot (Last FM ei tosin kuin UK:ssa ja Saksassa). Hintaa on Suomessa karvan alle 900€, mutta koska on viime syksyn malli ja seuraaja TX-NR808 on juuri tullut markkinoille, niin luulisi halvalla laitteen saavan (ainakin ulkomailta). Itse tilasin laitteen Saksasta alle 750€ + toimituskulut 30€ pääsiäisen 2010 hujakoilla ja tyytyväinen olen ollut :thumbsup: Bonuksena päivitykset verkosta. Median jako-ohjelmia löytyy hyvin ja jopa PS3 MediaServer striimaa laitteelle mainiosti. Itse olen käyttänyt AssetUPnP:tä (full version 26$), se kun toistaa FLACit sujuvasti.

  Tämän vuoden uutuuksista samoissa hinnoissa pyörii Onkyo TX-NR708 ja hinta Saksasta 750€ ja Suomesta n. 900€. Isoveli TX-NR808:n hinta onkin sitten jo nelinumeroinen. Aikamoisella tahdilla noita vahvarimalleja päivittävät ja netistä löytyy tarkemmat speksit...
   
 3. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos tiedosta, idealo.de ei vain löydä 807:ää alle 779 €, eli näillä hinnoilla tulee vielä normivahvistin+xbox combo reilusti halvemmaksi. Jos/kun hallitus käskee hävittämään Xboxin, niin täytyy katsoa sitten uudelleen.
   
 4. Weekke

  Weekke Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Dune

  Dune Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2010
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa ostaa mieluummin ihan erillinen 100-200eur verkkotoistin tyyliin xstreamer, wd live-sarja tai popcorn hour.

  Paremmat ominaisuudet paremmalla GUI:lla ja päivittyvät firmikset pari hyvää puolta mainitakseni.

  Vahvareiden verkko-ominaisuuksissa on ainakin omien testailujen jälkeen jäänyt huonot suuhun.
   
 6. Renton

  Renton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moderni AV-vahvistin on hakusessa. 2 HDMI lähtöä on yksi kriteeri ja toinen on Internet-ominaisuudet.
  Ylempi posti vahvistimien verkko-ominaisuuksista ei herättänyt liikoja toivoja, mutta kysynpä silti millä tasolla tekniikka on.

  1) WLAN-toimintoa en ole ~1000e vahvareissa nähnyt. Mikähän on halvin vahvistin jossa 2 HDMI-lähtöä ja WLAN?

  2) Ethernet-liitäntä löytyy useasta vahvistimesta, mutta Ethernet-kaapelin veto olohuoneeseen olisi vaikeaa. Voiko Ethernet-plugiin liittää WLAN-antennin ja saada näin edullisen WLAN-tuen? Onko kukaan käyttänyt?

  3) Voiko nykyvahvareilla soittaa nettiradiota ja Youtubea helposti? Onnistuuko asenna-ja-unohda tyylillä tekniikkaan perehtymättömältä?

  4) Onnistuuko "perus"-PC:lle (2 vuotta vanha) talletettujen videoiden ja musiikin soitto vahvarilla (WLANin) kautta helposti? Erillistä "mediaserver" laitetta ei huvittaisi hankkia.
   
 7. KariT

  KariT Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole vaikeaa, jos käyttää datasähköä. Itselläni on aluperin PS3:sen wlan-yhteyden epäluotettavuuden takia hankittu tämmöset http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=10319
  On vastaavia halvempiakin, mutta ainakin nämä on minulla toiminut hyvin.
   
 8. Renton

  Renton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  WLAN on kyllä ykkösvaihtoehto. Olen sen verran tekniikasta vieraantunut, että kynnys tuollaisen (minulle) eksoottisen tekniikan asentamiseen on korkea. Onko vahvistimien streamien soitosta kokemuksia?
   
 9. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  1) Wlanilla varustetut vahvistimet ovat harvinaisia ja yleensä valmistajan lippulaiva-malleja. Denon 4308 tulee ainoana mieleen.

  2) Kyseinen idea ei toimi. Joudut joko hankkimaan jo ehdotetut datasähkö-adapterit tai toisen wlan-tukiaseman joka tukee siltausta ja kiinnität vahvistimen kaapelilla tuohon tukiasemaan.

  3) Nettiradio toimivat ainakin Denonissa mallikkaasti. Videoiden ja etenkin youtuben katselu vahvistimen avulla taitaa olla vielä yhtä harvinainen ominaisuus kuin wlan-tuki. Keskittyvät enemmänkin nettiradioiden ja musiikkiformaattien toistamiseen.

  4) Koneelle täytyy asentaa sopiva mediapalvelin ohjelma esim. tversity ja säätää mahdollisesti palomuurin asetuksia. Muuten ei pitäisi olla ongelmia.
   
 10. Portti

  Portti Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Renton:

  Itse olin alkukesästä ostelemassa n. tonnin hintaista vahvistinta nettiominaisuuksilla. Päädyin Yamaha RX-V2065-malliin, jossa ei ole WLANia vaan langallisen verkon käyttömahdollisuus. WLAN-malleja tuossa hintaluokassa ei oikein löytynyt.

  Langallista verkkopaikkaa ei vahvistimen sijoituspaikasta löytynyt ja siksi ostin Zyxel PLA-401 datasähkölaitteet (aiemmin mainittu Devolo on vastaava) reilun 80 euron hinnalla:

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24187

  Tuollaisen datasähkölaitteen käyttöönotto oli erittäin yksinkertaista eikä vaadi kummoisia nörttitaipumuksia. Datasähkölaite on myös ollut hyvin varmatoiminen. WLAN-siltasysteemejä tuli ensin yriteltyä, mutta niiden virittely meni liian vaikeaksi minulle.

  Nettiradioita on tullut Yamahalla kuunneltua paljonkin, mutta mp3:sia tulee kuunneltua ennemmin Sonyn Blu-Ray-soittimen kautta kun siinä on yksinkertaisempi käyttöliittymä.

  Muutenkin tuo Sony BDP-S370 Blu-Ray soitin on ollut mainio kun sillä voi soitella mp3:set + digiboxilta pc:lle siirretyt telkkariohjelmat suoraan pc:ltä. Lisäksi Yle Areena + YouTube toimivat näppärästi tuon Blu-Rayn kautta. S370 toimii ainoastaan ethernetin kautta, mutta pikkuisen kalliimpi S470 toimii myös langattoman verkon kautta. N. 150 euron investoinnilla Blu-Ray-soittimeen sai minulle riittävät mediatoisto-ominaisuudet näppärästi kaupan päälle.
   
 11. Renton

  Renton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta! Selkeytti tilannetta huomattavasti. Ratkaisu kuulostaa hyvältä mutta ei ole enää yhden laatikon ratkaisu. Datasähkö sovittimet tarvinnee ainakin vahvarille, ADSL-modeemille ja PC:lle (eri huoneissa)? PC ei ole aina päällä kun internettiä käytettäisiin olohuoneessa.
  Onko Portti sinulla WLANia datasähkön ohella käytössä? Datasähkö ja WLAN verkkojen konffaus rinnan että PC ja ADSL osaavat käyttää molempia kuulostaa ainakin itselle vaikealta.
   
 12. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kerro hieman tarkemmin nykyisestä kotiverkosta niin on helpompi antaa neuvoja.
  Mikä adsl-modeemi (hoitaa ilmeisesti myös wlan-yhteyden), käyttääkö PC wlan-verkkoa vai onko kytketty kaapelilla modeemiin jne.

  Konffaus olisi varmaan seuraavanlainen adsl-modeemi -> ethernet-kaapeli -> datasähkö-sovitin. Olkkarissa datasähkö-sovitin -> ethernet-kaapeli -> vahvistin. PC voi olla yhteydessä kotiverkkoon wlanin kautta tai kaapelilla suoraan adsl-modeemiin. Tässä oletuksena, että adsl-modeemi hoitaa myös wlan-verkon, siitä löytyy ethernet-liitäntä ja pääset konffaamaan kotiverkon asetuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2010
 13. KariT

  KariT Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni ADSL-modeemi on yläkerran työhuoneessa. Modeemissa on 4-porttinen kytkin, josta lähtee 1 piuha PC:een ja 1 piuha datasähkösovittimeen. Alakerrassa on toinen datasähkösovitin, josta menee piuha 5-porttiseen kytkimeen (ei maksa juuri mitään), josta sitten lähtee 1 piuha vahvistimelle ja 1 piuha PS3:lle.

  Tässä tapauksessa laitteet siis 2 huoneessa. Tarvittessa voin ostaa lisää datasähkösovittimia ja/tai liittää langallisesti lisää laitteita olemassa oleviin kytkimiin.

  ADSL-purkissa on myös sisäänrakennettu WLAN, jolla hoituu huushollin läppäreiden yhteydet (kantama riittää mukavasti myös alakertaan).

  Nuo datasähkösovittimet ja kytkimet on ihan plug-and-play. Datasähkösovittimet tosin pitää "naittaa" toisilleen painamalla molempien sovittimien nappia niiden ollessa kiinni seinässä. Näin ne muodostavat salatun yhteyden välilleen. Tämän jälkeen noihin ei tarvitse enää kajota.

  Helppoa kuin heinänteko ja hyvin toimii! :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2010
 14. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Belkinin Gigabit Powerline HD adapterin uusimmassa firmwaressa (2.09) näyttää olevan bugi, joka aiheuttaa upnp yhteyden katoamisen/pätkimisen. Tarkoittaa sitä, että PC:llä oleva mediaserveri näkyy hetken clientin päässä, mutta katoaa jonkin ajan kuluttua. Ainoa mikä tuntuu auttavan on adapterin irroitus pistorasiasta ja kytkeminen takaisin hetken päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2010
 15. Renton

  Renton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Telewell modeemi ja siihen kytketty WLAN tukiasema on eteisessä. PC-läppäri on yleensä työhuoneessa, siitä WLAN modeemille.
  Vahvistin olohuoneessa, siihen datasähkö. Huolena on konffaus, pitääkö naputella PC:hen/modeemiin paljon säätöjä että kaikki menee oikein kun molemmat on kytketty sekä datasähköön että WLANiin. Helppoa kun osaa, vaan ei niin helppoa minulle. Riittääkö että pistää vain piuhat kiinni?
   
 16. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos wlan-tukiasemassa on asetukset kunnossa niin riittää, että kytket datasähkö-sovittimet piuhalla vahvistimeen ja wlan-tukiasemaan. Asetuksilla tarkoitan lähinnä sitä, että wlan-modeemi muodostaa kotiverkon ja jakaa ip-osoitteet laitteille.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2010
 17. Portti

  Portti Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Renton:

  Kytkennät menee niin kuin muut ovat tuossa ylempänä jo maininneetkin ja datasähkölaitteiden kytkentä on tosiaankin erittäin simppeliä.

  Itse en tarvinnut muutella mitään asetuksia PC:n kautta.

  - Toisessa päässä datasähkölaite pistorasiaan + verkkokaapeli ADSL-modeemiin (tai johonkin vapaaseen ethernet-verkkopaikkaan).
  - Vahvistimen päässä sitten toinen datasähkölaite pistorasiaan + verkkokaapeli datasähkölaitteesta vahvistimeen.
  - Tämän jälkeen tosiaankin painetaan yhtä nappia molemmista datasähkölaitteista, jotta saadaan näiden välinen liikenne salattua ja voilá, yhteys on laitettu kuntoon.

  Esim. ylempänä linkkaamani Zyxelin paketti pitää sisällään yllämainittuun kytkentään tarvittavat 2 kpl datasähkölaitteita. Itsellä piti saada 2 ethernet-laitetta (vahvistin + blu-ray-soitin) kytkettyä verkkoon, joten pistin näiden laitteiden päässä olevasta datasähkölaitteesta vielä verkkokaapelin nurkissa ylimääräisenä lojuneseen vanhaan ADSL-modeemin, joka toimittaa kytkimen virtaa. Tästä sitten verkkokaapelit vahvariin + blu-ray-soittimeen. Tämäkin meni ilman mitään säätämistä.

  Niin ja asunnossa on sekä WLAN-verkko, että langallisia ethernet-verkkopaikkoja, mutta näiden asetuksiin ei tarvinnut koskea kun datasähkösysteemejä viritteli.
   
 18. Renton

  Renton Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2006
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos ohjeista, enää ei tarvi kuin valita vahvari :rolleyes: Pitää katsella muita threadeja. Luultavasti menee modeemi uusiksi, siinä ei ole kuin 1 LAN-portti. Ja uusi BD soitin ja datasähkö.
   
 19. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  tämä nyt menee ohi alkuperäisestä, mutta liittyy vahvasti tarjottuun ratkaisuun eli datasähköön.

  On suhteellisen varmaa, että datasähkölaitteet toimivat, kun ne on kytketty samaan vaiheeseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vanhemmissa taloissa onnistuminen on kutakuinkin taattu, koska pistorasioita on vähän. Uudemmissa taloissa käytetään usein kaikkia kolmea vaihtta ja jokainen dedikoitunut musiikinharrastaja on varmasti varannut subbarille oman vaiheen, saadakseen kaikki 3,6 KW sen sisäänmenoon riittävän ulostulon saavuttamiseksi. Googlasin jonkun verran ja ilmeisesti jotkut toimivat vaiheesta riippumatta, jotkut vähän huonommin kuin samassa vaiheessa ollessaan ja ainakaan vanhimmat datasähkölaitteet eivät sitten ollenkaan.

  Itselläni vähän samanlainen konfiguraatio mielessä kuin KariT:llä, mutta varmaa on myös se, että vaihe on eri ylä- ja alakerrassa, jonka välille luotettavan ja nopean datayhteyden haluan. Kaapelin vetäminen on vaihtoehto ehkä myöhemmin, mutta nyt voisi kokeilla jotain edullisempaa ratkaisua.

  Oletteko siis kokeilleet datasähkölaitteitanne siten, että ne ovat eri vaiheissa ja onko sillä vaikutusta toimintaan? Toki taas voidaan kääntyä postimyynnin tai vastaavan puoleen ja tilata ja kokeilla, mutta ei olisi pahitteeksi olla jotain tietoa ennen yritystä ja erehdystä.
   
 20. mixx

  mixx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin menee ohi alkuperäisestä kysymyksestä, mutta kun ärsyttää.:mad:

  Siis se, että DLNA yms ominaisuudet löytyvät vasta todella kalliista vahvistimista. Erillismediatoistimia kun löytyy kohtuu hinnalla, ja jokaisessa uudessa töllössäkin on em. ominaisuuksia.

  Siis mun mielestä karvalakkitason vahvistimissakin pitäisi olla verkkomediaominaisuuksia. Vahvistimessahan ne olisivat luontevimmassa paikassa.

  Laittaisivat sitten 17.7 järjestelmiä sikahintaan sellaisille, jotka niitä haluavat. Mulle riittäisi 5.1 DLNA toistimella kohtuurahalla.

  Tuntuu, että vahvistinvalmistajat on kaikki samanlaisen brändäyspolitikan harrastajia, eikä kukaan halua lisätä markkinaosuuksia näinkään ilmeisellä tavalla.