Vadin koko, Astra, ja Helsinki.

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana sateki, 15.12.2019.

 1. sateki

  sateki Member

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  2
  Moi (taas) ,
  tyhmä kyselee taas, etten astu miinaan....
  Kun sain mökille tuolla Porvoossa ilmaisella n 90 cm vadilla näkyviin Astran ja Hotbirdinkin ( parit F1 kisat tuli katottua ongelmitta ), täältä saaduin vinkein...
  Nälkä kasvaa syödessä. As we all know.
  Nyt naapurin/tutun kanssa otin puheeksi, sanoi ettei voi olla noin helppoa ja muka ilmaiseksi näkyisi.
  No tiedän että näkyy ! Ja voisin kotiinikin tuon viritellä, mutta...

  Ongelmana seuraava:
  tänne en voi millään noin isoa vatia laittaa, ei mahdu. Ja talouspäällikkö heti huusi että ei saa näkyäkään vati minnekään...
  Kyseessä rivari/paritalo tyyppinen asumus. Oma katto on, ja sinne sen saisin jemmaan aika hyvin pois silmistä ja näkyvistä, mutta sen tulisi olla niin pieni kuin mahdollista. Ettei näy mihinkään. Ei vaimon silmiin, eikä naapurinkaan.
  Katselin SESn kartta kuvista että 60cm raja ei ulota etelä-Suomeen asti , sääli. Onko siis pakko olla isompi kuin tuo 60 cm ?

  Edit 1 : Lyngsatin coverage kuvasta päättelin että 55-65 voisikin toimia ?

  Vai onko näissä eroja, esim että hankkii hiukan kalliimman (paremman ?) peilin ja hyvän ( myös kalliimman ja herkemmän ) LNBeen, niin saattaisi onnistua pienelläkin, vaikkapa mainitsemallani 60 senttisellä ?
  Vai onko ihan sama mitä vempeleitä tuonne katolle ripustan ? Erot niin pieniä ?
  Nuo lautasethan eivät ole edes järin kalliita, eikä LNBeetkään. Ja toki olen myös käytettyjäkin katsellut, siihen liittyen useat lautaset joita käytettynä kaupataan ovat Canal Digitalin logoin. Olisiko moisesta mihinkään ? En siis tiedä noiden kokoa, enkä muutakaan niistä. s
  Siksipä juuri kyselenkin.

  Edit 2 : Ja sitten kun enemmän tongin, osui silmiini tämä käikäle :
  https://www.satshop.fi/selfsat-h30d2-flat-satellite-antenna-single-lnb.html
  Mikä ihme tämä oikein on ? Kokemuksia kellään ? Riittäisikö moinen härpäke katollani esim niiden F1-kisojen näkemiseen ? Haen siis pääasiassa RTLää.
  Tuossa kun on korkeutta todella vähän (alle 30cm) saisin sen todennäköisesti savupiipun juureen, alareunaan kiinni, niin ettei se näkyisi mihinkään eikä kellekään.
  Ellei nimenomaan kapua katolle sitä etsimään ja katsomaan. Jäisi jupinat naapureilta ja muilta napisijoilta vähiin jos sen olemassaoloa ei kukaan edes huomaisi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019