Värit muuttuvat käänteisiksi?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana rentturaakki, 28.12.2010.

  1. rentturaakki

    rentturaakki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Kohta vuoden käytössä ollut Optoma HD20 video tykki on alkanut reistailla.
    Aivan satunnaisesti, kuvalähteestä riippumatta värit alkavät välkkyä normaali-->käänteinen-->normaali-->käänteinen.
    Tähän ei auta kuin tykin uudelleen käynnistys. Silläkin vika korjaantuu vaihtelevasti. Joskus viideksi minuutiksi joskus jopa viikoksi.
    Myös vaaleat värit ovat alkanut palaa puhki ja siihen auttaa ainoastaan kontrastin ja kirkkauden lasku joka varmasti johtunee jo lampusta jolla on tunteja yli 1600.

    Itse laitteessa on takuu vielä jäljellä mutta inhottaisi sitä mihkään lähetellä koska tykki on periaatteessa ainoa kuvan toisto laitteeni, tietokoneen näyttöä lukuunottamatta.

    Kellään mitään ideaa vai vienkö takuuseen?
     
  2. arthur

    arthur Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä liitäntä käytössä? Ainakin huonosti kiinni oleva VGA-piuha oireilee joskus noin. Sekoittaa ilmeisesti synkkasignaalin. Digitaalisella liitännällä vika lienee jossain muualla.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2010
  3. rentturaakki

    rentturaakki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu HDMI on käytössä ja olen kokeillut heilutella kaapelia ja liitäntöjä kun tuo ilmiö tapahtuu.
    Niin eipä tuossa vaihtoehdoiksi oikein jää kuin vahvistin tai tykki... täytyy seuraavalla kerralla kun tuo vika ilmaantuu niin kokeilla vaihtaa hdmi suoraan vaikka pleikkariin ilman, että vahvistin on välissä.
     
  4. iku-tursas

    iku-tursas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pölyn aiheuttama väripyörän ajoittainen hidastuminen aiheutti hieman tuon tyyppisen vian, mutta ei se kuva varsinaisesti pysynyt "käänteisenä", pikemmin räppäsi edestakaisin. :confused:
     
  5. psst

    psst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä alkoi kanssa Optoma hd20 temppuilemaan samalla tavalla. 15min kun on päällä niin kuvassa näkyy epämääräisiä läiskiä ja sitten kuva alkaa vihertämään, lopuksi kuva alkaa välkkymään. voiko asialle tehdä mitään kotikonstein vai täytyykö lähettää huoltoon?
     
  6. rentturaakki

    rentturaakki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla alkoi tuolla edestakaisin räppäämällä. Nyt se räppää aikansa ja lopulta jää värit käänteisiksi.
     
  7. rentturaakki

    rentturaakki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse testasin nyt myös suoraan syöttää pleikkarista kuvaa ilman että vahvistin olisi välissä joten kyllä se vaan tuosta tykkistä se virhe kuvaan tulee...:mad:

    Onko teikäläisen tykki muuten minkä ikäinen? Meinasin vaan kun oma on kohta sen vuoden, että onko se pyöreä vuosi tuolle HD20:selle sitten se kesto ikä :confused:
    Takuuta toki vielä joten täytyypä pikapuolin lähettää verkkokauppaan huoltoon.

    PS: Saisikohan tuon lampun vaihdon jotenkin ujutettua samaan takuu huoltoon, säästyisi sekin 300e :rolleyes:

    EDIT: Huomasin tuossa, ettän tuollahan on 3v takuu. Ei siis sen puolesta kiirettä lähetellä huoltoon.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2011
  8. psst

    psst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykki on ostettu 18.8.2010 ja tunteja tullut reilu 700. Perjantaina vien tuon romun huoltoon saa nähdä mikä on tuomio.
     
  9. semiika

    semiika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko on vika selvinny, itsellä myös sama ongelma samalla tykillä. Tunteja takana n.2000h :OI
     
  10. psst

    psst Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tykki oli kuukauden Infocarella. Suoritettu työ: Photosensor replaced, firmware updated. Tuon enempää en viasta tiedä kun takuuseen meni.