Värikalibraattorin kalibrointi

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anoniitti, 14.10.2011.

 1. anoniitti

  anoniitti Member

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olisi tarvetta kalibroida eli luoda korjausmatriisi omalle Lacie Blue Eyelleni. Eli jos sinulta löytyy PK-seudulta mielellään suhteellisen uusi värikalibraattori, joka mielestäsi näyttää suurinpiirtein oikeita tuloksia, niin olisin kiitollinen avustasi.

  Korjausmatriisin luomiseen menisi arviolta 15-30minuuttia. Vaivanpalkkaa voisin maksaa vaikka kahvipaketillisen verran.

  Korjausmatriisin luominenhan tapahtuu niin, että sama näyttö mitataan molemmilla mittareilla, jonka jälkeen näistä tiedoista pystytään laskemaan korjausmatriisi, jonka avulla väärin näyttävän mittarin mittaustulokset voidaan korjata vastaamaan toisen mittarin mittaustuloksia. Käytännössä dispcalGUI -ohjelma tukee noitten korjausmatriien luontia "natiivisti", joten prosessin pitäisi olla todella helppo ja nopea. Kalibraattorien ei tarvitse olla saman merkkisiä tai mallisia.

  Jos kiinnostusta löytyy, niin yhteyttä voi ottaa tähän threadiin sekä privaviestillä.

  PS. Kyseinen mittari luo silminnähden liian punaisen kuvan kalibroitaessa, joka puolestaan johtaa siihen, että väriprofiilia tukevissa ohjelmissa värit näkyvät aivan väärin. Inhimillisen virheen mahdollisuus punaisuuden aiheuttajana on minimoitu.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2011
 2. anoniitti

  anoniitti Member

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sainkin homman hoidettua kaverin kautta. Nyt omalla kalibraattorilla kalibroidessa tulee ainakin silmämääräisesti sellainen kuva kuin pitääkin. Homma tosiaan hoitui tuolla dispcalgui:lla suhteellisen kivuttomasti. Ainoa ongelma oli, että tuohon "referenssimittarin" ti3 -tiedostoon piti editoida manuaalisesti "INSTRUMENT_TYPE_SPECTRAL YES". Mittareita kannattaa myös lämmitellä 30-60min ennen varsinaisia mittauksia, kuten myös normaalia kalibrointia tehdessä.