Vähiten huono toppari haussa!

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Ducatirocks, 09.12.2013.

 1. Ducatirocks

  Ducatirocks Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Eipä ole aikoihin tarvinnut käydä tällä palstalla kun vanha TF600PVRt on pelannut kuin ajatus. Nyt kuitenkin taloon tuli antennin lisäksi kaapeliyhteys (kuitu) ja boksi menee valitettavasti väkisin vaihtoon.

  Eli kysymykseni on, että mikä toppy (tai sitten kokonaan joku muu merkki) on vähiten huono. Ominaisuuksia pitäisi olla seuraavasti (arvostan ja painotan tuota ao. järjestystä valinnassa):

  1) Vähintään kaapeli tv -liitäntä,
  2) vähintään 320 GB kovo,
  3) ajastusten tulee toimia kunnolla,
  4) plasmaEPG:n on toimittava (ja mielellään muutkin TAP:t),
  5) HD ominaisuus,
  6) vähintään kohtuullinen kaukosäädin,
  7) saa olla käytettynä ostettu ja vaikka markkinoilta poistunut malli kunhan vähiten moitteita.

  Tuossa tärkeimmät. Sitten pari lisäkysymystä.

  - Saako tuosta vanhasta boksista tiedot jotenkin talteen tai voiko sen kovon liittää johonkin toppyn boksiin niin, että siellä olevia ohjelmia voisi edelleen katsoa?
  - Voiko ja onko järkeä vaihtaa vanhaan TF600PVRt boksiin tarvittavat kalut TF600PVRc boksista ja mitä kaikkea silloin pitää vaihtaa (viritinyksikkö, emolevy jne.)? Vanhassa sisällä siis kaikki ohjelmat ja ennen kaikkea toimiva PlasmaEPG!


  PS. Pikkuviat, kuten konkkien vahdot, pikku kolvailut ja päivitykset sallitaan - niihin on jo totuttu TF600PVRt:n aikana... Niin ja töllönä tulee olemaan 55 tuumainen 3D töllö.

  Pikaisia ja asiantuntevia apuja odotellen,
  Vielä topparifani
   
 2. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vähiten huonoa en osaa sanoa, mutta ominaisuusvaatimustesi täyttämiä on mahdollisesti vain tämä Topfield CRP-2401CI+. Itse en laittanut vanhan boksi tallenteita tähän, mutta kyllä ne kuulemma tuon Topfield CRP-2401 CI+ viestiketjun perusteella saa.
   
 3. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  855
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ja varoituksen sana, CRP-2401 CI+ mallissa ei sitten toimi tekstitykset kunnolla (ko boxi on suunnattu Saksan markkinoille).
  Tosin muitakaan vaihtoehtoja ei ole noilla vaatimuksilla....
   
 4. protesti

  protesti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.06.2004
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma on vain Ylen kanavilla ja satunnaisesti maikkarilla. Ratkaisu on helppo Fastskip-tap, sekunnin hyppy takaisin ja tekstitys toimii.
   
 5. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tai oikeammin sanottuna tuo ongelma esiintyy kaikilla kanavilla, mikäli ne ko. ohjelman kohdalla sattuvat käyttämään kuvasta erillistä DVB-tekstitystä.
  Jonka käyttäjä siis saa kakesta naksuttelemalla päälle/pois ja joskus on useitakin eri kielivaihtoehtoja. Tokihan kaikki laitteet silloin tekstityksen oikein näyttävät, kun se tekstitys on kiinteä osa kuvaa. Olisi kyllä melkoinen bugi, jos silloinkin jäisivät tekstit pois... :p

  Menisi aika hankalaksi, mikäli jokaisella kanavalla olisi omanlaisensa tekniikka tekstitykseen. Siksipä kaikki käyttävätkin tuota yhtä ja samaa DVB-tekstitystä. Tai sitten vaihtoehtoisesti ei mitään. Saksalaiset ohjelmat pääosin dubataan, joten siksi tuohon "irtotekstitykseen" ei kovin paljoa kiinnitetä huomiota noissa saksamalleissa. Joten kukaan Topfieldillä ei siis ole vaivautunut tuota(kaan) ominaisuutta testaamaan.
  Toppyn HD-boksien suomiversiot taas ovat ikävällä tavalla raiskattuja versioita (mm. TAP-tuki poistettu). Koska asiasta mitään ymmärtämättömät idiootit ovat päässeet sähläämään, eli kieltämään ja estämään varmuuden vuoksi kaiken mistä eivät yhtään mitään itse ymmärrä.
   
 6. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 071
  Saadut tykkäykset:
  55
  Tekstitysongelmahan siis koskee käytännössä vain sellaisten tallenteiden toistoa, jotka sisältävät DVB-tekstityksen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2013
 7. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mielestäni tämä ongelma ei selity pelkästään sillä, onko teksti irrallisena kuvasta tai poltettuna kuvaan.

  Minulla näkyy TF CRP 2401 CI+ boksissa kymmeniä ”koti ja ulkomaisia” DVB-tekstitettyjä kanavia, joissa siis voidaan valita teksti päälle tai pois päältä. Käytännössä tekstin tipahtelua on ainoastaan YLEN tallenteissa. Minulla ei ole teknistä osaamista ja tietoa näistä DVB-tekstityksistä. Käytännössä olen kuitenkin huomannut, ja tämän perusteella oletan, että ylen tekstitykset ovat tekniikaltaan monipuolisemmat tai he vain käyttävät tekstityksiä monipuolisemmin kuin muut muut DVB-tekstitetyt kanavat.

  Käytännön muistikuvien perusteella YLE:llä on ohjelmissa usein lisäksi valittavissa DUT valinta, jolla saadaan näkyviin myös ohjelman puhekieli tekstitettynä. Lisäksi joissakin ohjelmissa ääniraidasta voidaan vielä lisäksi valita asetus, jolla ”koneääni” lukee tekstin ruudulta. Muun muassa MTV:n maksuttomilla ja maksullisilla DVB-tekstitetyillä kanavilla en ole huomannut DUT valinnan mahdollisuutta. Käytännössä meillä tulee koko perhe mukaan lukien päivittäin useitakin tallennuksia MTV:n maksuttomilta ja maksullisilta kanavilta ja itse en ole huomannut niissä tekstiongelmia. Jos niissä olisi perheen muidenkaan jäsenten mielestä esiintynyt tekstiongelmia, niin olisin varmasti kuullut niistä :). Joillakin ”ulkomaisilla” maksullisilla kanavilla saattaa tuo DUT valinta olla käytössä. Tekstitysten tipahtelua en ole kuitenkaan havainnut niilläkään kanavilla. Tallennukset ovat kylläkin olleet ihan satunnaisia.

  Näyttää, että tämä ei ole katsojakommenttien perusteella ainoa laite, jolla on YLE:n tekstitysten toteuttamisen kannalta ongelmia.

  http://yle.fi/yleisradio/faq/tekniikka/miksei-ohjelmassa-nay-tekstitysta
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2013