uutta vahvistinta neuvoja!

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana tipe82, 19.03.2011.

 1. tipe82

  tipe82 New Member

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!

  kasaamassa pikku hiljaa kotiteatteri settiä ja aloittaisin vahvistimesta!se tulee musiikki/elokuva käyttöön! elikkäs hinta luokassaan alle 450e oleva vahvistin, onko kyseisessä hinta luokassa äänen laadussa eroja vai mitä kannattaa ottaa huomioon tuossa olisi muutama vaihto ehto katsottu onko noista mihinkään vai onko muita vaihto ehtoja? löytyykö esim yamahalta tuossa hintaluokassa mitään järkevää? eniten kiinnostaa tuo pioneeri kun auto puolella lähinnä käyttänyt pioneeria ja apinea! paras äänisiä nuo merkit auto puolella mutta mitä olen lukenut näytä foorumeita niin sonya kehuttu, mikä taas auto puolella on aika huonoa, sen takia neuvoja kaipailisin!
  kaijuttimia sitten aika vahvasti olen ostamassa wharfedale diamond 10 sarjaa mutta niistä sitten myöhemmin kysyn kun tulee ajan kohtaiseksi.

  1. Denon AVR-1311
  2.Denon AVR-1611
  3.Harman/Kardon AVR 142
  4.Onkyo TX-SR309
  5.Pioneer VSX-820-K
  6.Sony STR-DN610
   
 2. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äänenlaadullisista eroista en niinkään osaa sanoa, mutta sen jokainen saa parhaiten selville itse käymällä kaupassa ja kuuntelemalla eri vahvistimia samojen kaiuttimien kanssa.

  Oletko miettinyt mihin tulet kotiteatteria käyttämään ja mitä laitteita siihen tulisi voida kytkeä? Sen asian suhteen kannattaa ajatella asiaa hieman ajassa eteenpäin. Tässä harrastuksessa kun nälkä kasvaa varmasti syödessä niin suosittelen kerralla ostamaan laitteen jonka mm. liitännät riittävät pidemmäksikin aikaan kuin vain seuraavaksi 3 kuukaudeksi.

  Kannattaisi selailla tämän foorumin vahvistin-osiota, sieltä löytyy paljon keskusteluita noista sinunkin mainitsemista vahvistimista. Ja netistä löytyy niiden osalta teknisiä ominaisuuksia joita voi itse vertailla ja etsiä eroavaisuuksia joita sitten vertaa omiin tarpeisiin.

  P.S. Tekstiäsi olisi mukavampi lukea jos käyttäisit kappalejakoa tai edes isoja kirjaimia lauseen alussa.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 078
  Saadut tykkäykset:
  309
  Suunnatonta mielipahaa aiheuttavaa huomauttelua ilmaisutavasta ja -muodosta:
  Vaikka tämä ei olekaan mikään äidinkielentunti, niin voi jumalauta, opettele yhdyssanat ja isot alkukirjaimet edes auttavasti, niin tuota tekstiä pystyy edes lukemaan. Pari typoa siellä täällä ei haittaa suurinta osaa lukijoista, mutta nykyinen ilmaisusi on suunnilleen ekaluokkalaisen tasoa.

  Miksi ihmeessä kukaan täällä käyttäisi viittä minuuttia sinun opastamiseesi, kun et itse viitsi käyttää edes kahta minuuttia muotoillaksesi kysymyksesi ymmärrettävään asuun?

  Ja mikä v!ttu on "kaijutin"?

  :OI
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2011
 4. tipe82

  tipe82 New Member

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos asiallisesta vastauksesta. Täytyy käydä koe kuuntelemassa ja tutkimassa muutenkin niiden eroja, ajattelin vain kysellä kuka on paininut saman hinta luokan vahvistimen kanssa, niin osaisi antaa vinkkejä.


   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 078
  Saadut tykkäykset:
  309
  Seuraavassa Hifimaailmassa on budjetti AV-vahvistimet vs. järeämmät testi. Hintaluokat eivät ole vielä tiedossa, mutta budjettiluokka osunee hakemaasi hintaluokkaan.
   
 6. jusaro

  jusaro Member

  Liittynyt:
  01.08.2006
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamahalla voisi olla vaihtoehtona rx-v467/rx-v567. Mainitsemassasi hintaluokassa saattaisin kallistua Onkyon laitteeseen (musiikin vuoksi). Yamaha-mies muuten...
   
 7. rengaw

  rengaw New Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT: Kaikki ei välttämättä osaa vaikka haluaisikin pilkkusääntöjä saati yhdyssanojen oikeinkirjoitusta (juu en osaa niitä itsekään), et ei välttämättä tunnu ketjun aloittajalta mitenkään mukavalta lukea moista kommenttia. mitä v*tun väliä sillä on et kuinkas paljon niitä kiroitus häriöitä on....
  Kiitos ja anteeks....
   
 8. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä sillä muuta väliä ole, mutta jos on vähänkin pidempi viesti niin moni ei jaksa lukea mikäli ei ole esim mitenkään jaoteltu tekstiä tai edes isoja kirjaimia. Se vaan tekee tekstin niin paljon helpommin luettavaksi ja näin ollen saa varmemmin asiallisia vastauksia.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 078
  Saadut tykkäykset:
  309
  OT ymmärrettävästä ilmaisusta:
  Kuten ensimmäisessä viestissäni huomautin, nyt ei olla äidinkielen tunnilla, eikä muutamalla pilkku- tai muulla virheella sinänsä ole merkitystä näin nettiympäristössä, mikäli ne eivät haittaa viestin ymmärrettävyyttä. Omakin viestini sisälsi (ainakin) muutaman virheen.

  sen sijaan siinä vaiheessa kun viestin ymmärrettävyys alkaa kärsiä siitä kun ei vaivauduta edes yrittämään selkeää ilmaisua kyse ei ole enää oikein kirjoituksesta.ensinnäkin tällaisen tekstin lukemisesta saa päänsäryn eikä tätä yksinkertaisesti ole mahdollista lukea normaalilla nopeudella.ongelma pahenee expontentiaalisesti jos kappalejakoa ei ole ja viesti on huomattavan pitkä.

  Kysyjä tiedustelee asiaa nettifoorumilla, jossa vastaajina ovat toiset käyttäjät. Se, että kysyjä ei viitsi nähdä edes sen verran vaivaa, että muotoilisi kysymyksensä lukukelpoiseen ja ylipäätään ymmärrettävään asuun, miksi ihmeessä kenenkään pitäisi nähdä vaivaa ja vastata?

  Kyse ei ollut eikä ole mistään "suomalaisten kirjallisen ilmaisun rappiotilasta" tai muustakaan eläköityneen opettajan ristiretkestä, vaan yksinkertaisesti siitä, että tuollainen asenne ottaa päähän. "Minä en jaksa kysyä ymmärrettävästi, mutta odotan ensiluokkaisia vastauksia".

  Ja jos "ketjun aloittajasta ei tunnu mukavalta", niin hyvä, minusta ei "tuntunut mukavalta" lukea ketjun avausta. Äläkä ala mussuttamaan siitä, että tarvitseeko sitä lukea.

  Voisin hakata tuon avauspostauksen paloiksi, mutta siitähän vasta itku tulisi. Otsikko ei ole suomea eikä kerro, mistä threadissa on kysymys, postauksen toinen virke on ylipitkä, sisältää liikaa informaatiota ja useita kysymyksiä, koko teksti on yhdessä blokissa...
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2011
 10. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Ja sinä x_jmt_x voisit opetella vähän käytöstapoja, vaikka nettiforumilla ollaankin.

  Ja alkuperäiselle kysyjälle vastaisin, että asettamassasi hintaluokassa äänenlaadussa en uskoisi uusilla hd-ääniformaateilla olevan leffakäytössä suurtakaan eroa (stereokäyttö on sitten ihan toinen juttu) ja valintaperusteina kannattaa käyttää esimerkiksi liitäntöjen riittävyyttä (kuten juh4 jo mainitsikin) ja käyttömukavuutta. Ota myös selvää laitteiden lisäominaisuuksista (esim. Audyssey yms) ja eiköhän näillä perusteilla ala eroja löytymään. Ja ethän nyt kuitenkaan kuuntelematta vahvaria osta...

  Jos et uusinta 3D-tekniikkaa kaipaa, niin yksi vaihtoehto on aina käytetty laite ja budjetillasi saat selvästi listaamiasi malleja paremman vaihtoehdon, jos vain käytetty kelpaa ja hdmi 1.3-liitäntä riittää tarpeisiisi (käytännössä jäät siis vaille 3D:tä ja tv-äänen paluukanavaa vahvarille).

  Autohifin maailmasta ei kannata vertauskohtia hakea, sillä a/v-puolella on aivan eri kuviot...

  Sen verran attribuuttipoliisin vikaa itsessänikin on, että suosittelen käyttämään välimerkkejä ja isoja kirjaimia viestin ymmärtämisen helpottamiseksi. Forumilla on aivan tarpeeksi viestejä, joiden hahmottaminen vaatii oikeasti ponnisteluja. Vaikka tekstiviesteissä tai chattaillessä voi yleensä (ja näin ihmiset tekevätkin) unohtaa kielioppisäännöt, niin pitemmissä viesteissä kannattaa edes yrittää muistella niitä sääntöjä, sillä usein porukka jättää vastaamatta (kysyjälle ehkä hyvinkin tärkeään) kysymykseen, koska eivät jaksa vaivata itseään varsinaisen pointin selvittämiseen tajunnanvirran seasta...
   
 11. tipe82

  tipe82 New Member

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  kävin liikkeessä vähän tutustumassa muutamaan vahvistimeen, niin helpoimmalta tuntui käyttää Pioneer VSX-820-K. Mutta toki muutkin varmaan helpottuisi pienellä harjoittelulla. tulevaisuuden kannalta siinä olisi hyvä olla se 3d valmius. Vahvistimeen kytkisin tietokoneen, Tv, blu-ray, xbox.

  Laitteisto tulee enemmän musiikin kuunteluun, sitä tulee kuunneltua päivittäin, kun taas elokuvia ehkä muutama viikossa.

  Teillä kokemuksia varmaan enemmän noista laitteista niin toivoisin vähän apuja että tekeekö Pioneer VSX-820-K vahvistimella mitään?
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2011
 12. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletkos tuota topiccia lukenut? Kaikki vahvistimet joista puhe niin eivät ihan täysin samoja ole kuin mitä olet itse miettinyt mutta ihan hyvä suuntaa-antavana keskusteluna tuo toimii. Ja on tuolla tuosta Pioneeristakin juttua.
   
 13. tipe82

  tipe82 New Member

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. kiitos linkistä. Näköjään saksasta porukka tilannut edullisemmin kuin suomesta. Täytyy alkaa sieltäkin katsomaan niin vois saada paremmankin mitä oli toivonut.


   
 14. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaahan sieltäkin katsoa, mutta vahvistinten osalta Suomen hinnat ovat melko kilpailukykyisiä esim. Saksaan verrattuna. Joskus saa Suomesta jopa halvemmallakin.
   
 15. ixi

  ixi New Member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan samaan ketjuun oma kysymys.

  Taustaa. pitkään olen ollut innokas DIY harrastaja. Ja nyt on tulossa kokonaan "viihde" käyttöön pyhitetty huone noin 40m2 ja korkeutta vinosti 2,4m -> 3,5m (saksi ristikot) ja huone tulee olemaan talon yläkerrassa, mikä sinänsä on huono ratkaisu.

  Vanha laitteisto:
  pitkään hyvin palvellut Pioneer VSX-909G-RDS (oli kait joskus lippulaiva malli tms.) 7.1 THX-EX, DTS-ES
  lisäksi löytyy: yksi pioneerin samanikäinen DVD pyöritin (region free)
  yksi jvc:n dvd ja uudempi Philips BDP3000 bluray. +PS3 slim.
  nykyiset kaiuttimet: etu+keski DIY kaikissa seas 6,5"x2 +seas diskantti
  takana DIY samoja elemettejä kuin edessä mutta 6,5"x1

  Uusi suunnitteilla oleva laitteisto
  kaiuttimet: ajattelin siirtyä suoraan aktiiveihina ja hommata esim. geneleciä sarjan. (mutta tuskin kaikkia kerralla) Minkälaiset? tilahan on suhteellisen suuri ja etukaiuttimet upotetaan seinään. taakse jotku pienemmät. seinä kiinnitteiset. Ehdotuksia malleista tarvitaan ja 5.1 vai 7.1 molempiin on mahdollisuus.

  miten muu laitteisto? vanha vahvari ei oikeen täytä tämän päivän tarpeita, ei HDMI. ei myöskään DTS-HD tukea 7.1 in muistaakseni löytyy.
  mikä vahvari uuteen järjestelmään. ilmeisesti ei tarvita tehoja niin paljoa? jos aktiivisena on tarkoitus toetuttaa joten laatuun voisi ehkä panostaa paremmin? miten merkkeinä esim. denon, harman/kardon, marantz.
  eli tavoitteena on toi dts-hd toiminta.

  HD-tykki toki on hankinnassa. (ensihätään tulee nykyinen 42" fullHD plasma)

  mitä käyttöä vanhalla AV-vahvarille? pelkkä musiikki?

  ehdotuksia kommentteja mitä vaan?
  huoneen pohjakuva: http://i17.photobucket.com/albums/b54/raksaprojekti/muut kuvat/pohjakuva_ylkerta_mod.jpg
   
 16. ixi

  ixi New Member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuossa kattelin vaihtoehtoja niin onko kokemuksia esim. Marantz SR5005 vahvarista ..löytys pre-out liitänät, mikä taitaa olla pakolliset aktiivi järjestelmään.