Uusi TV, äänet HDMI > RCA?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Liejumonsteri, 23.09.2014.

 1. Liejumonsteri

  Liejumonsteri New Member

  Liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi, omistan vanhan Pioneerin vahvistimen (SX-205RDS) johon saa ainoastaan RCA:lla äänet. Uudesta LG TV:stä (jota olen juuri tilaamassa) ei ole kuulokeliitäntää tms, pitäisi siis saada äänet vahvistimeen. Eli HDMI > rca-piuhalla kiinni vahvariin on ainut mahdolisuus. Tämän lisäksi omistan PS3 joka ilmeisesti laitetaan vain HDMI>HDMI töllöön?

  Kysymys kuuluu, saanko kuvan osoittamalla tavalla äänet vahvistimen kautta sekä PS3:sta että TV:stä? Ko. Piuhat löytyy.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 23.09.2014
 2. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 201
  Saadut tykkäykset:
  110
  Et.
  Sen sijaan mahdollista voi olla scart-adapterolla ottaa ne äänet RCA:lle vaffiin (vain stereo)...
  Samoin töllön (kun kerta oot vasta tilaamassa sitä)tai vaffin vaihtoakin voisi vielä harkita...

  T: Vesku
   
 3. Liejumonsteri

  Liejumonsteri New Member

  Liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, kiitos nopeasta vastauksesta! Tuollanen RCA to Scart-adapteri löytyykin katso liitettä rcaScart.jpg + piuhat niin pitää koittaa kun töllö saapuu. Töllöhän ois tällanen
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47683/dstms/LG-42LB550V-42-LED-televisio-100-Hz-MHL-DVB-T2
  Ei huvittaisi ostaa jotain toista töllöä vain sen vuoksi että siinä olisi esim. kuulokeliitäntä josta saisin äänet hieman kätevämmin.

  Mulle riittää stereo-äänet kun en omista kotiteatteria, pelkät tornikaiuttimet edessä. Tästä syystä en ole valmis ostamaan uutta vahvaria + kun tuo Pioneeri on jo 18v moitteetta toiminut, sehän on kuin perheenjäsen :)

  katso liitettä 5kautta5 kunhan kuuluu.jpg
   
 4. Liejumonsteri

  Liejumonsteri New Member

  Liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Dragon/

  Dragon/ Active Member

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 331
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ehkäpä töllössä on optinen digi-lähtö ja voit laittaa siihen da-muuntimen ja siitä vahvistimeen rca:lla.

  Hankalaa mutta toiminee.
   
 6. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 201
  Saadut tykkäykset:
  110
  Töllösssä ON optinen äänenlähtö.
  Tuollainen muuntaa sen RCA:ksi mikäli se scart-adaptero ei sitä tee. lisäksi tarvitaan vielä optinen letku...
  Voi olla sitten niin molemmissa tapauksissa, että volaa säädetään sitten vain vaffista...

  T: Vesku
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 018
  Saadut tykkäykset:
  271
  Ihmiset ostavat halvinta korealaista roskaa minimiliitännöin ja sitten haalitaan kaikenmaailman adaptereita ja DA-muuntajia purkkavirityksiin. Sori, oli pakko avautua tästä iänikuisesta "telkkarissa ei ole analogisia ääniliitäntöjä" -ongelmasta. Telkkarivalmistajatkin voisivat lopettaa tuon idioottimaisen "kukaan ei käytä analogista stereovahvistinta telkun kanssa" -pelleilynsä.

  :rolleyes: :sleep:
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 804
  Saadut tykkäykset:
  225
  Samoilla linjoilla. Analoginen lähtö, edes se 3,5mm kuulokereikä, ei ole ollut televisioissa mikään itsestäänselvyys enää moneen vuoteen. Yllättävän monella tämä kuitenkin kalahtaa jalkaan, ja sitten viritetään sylki&rautalanka. Miksei samantien sitten osta AV-vahvistin, niitä kun saa alle 300e? Ai koska halutaan säilyttää se vanha stereopeli "äänenlaadun" vuoksi? Ja ihan varmasti joku 20e tingeli siinä välissä tekee enemmän pahaa äänelle, kuin se AV-virva (jos sitä kumpikaan heikentää).

  Se sitten, että pitäisikö myyjien korostaa tätä samalla tavalla, kuin että BD-levy ei pyöri DVD-soittimessa (eikä muuten pyöri myöskään cd-soittimessa, vinyylinpyörittäjässä eikä leivänpaahtimessa ainakaan tarkoitetulla tavalla; jumalauta se tarra oli ja on edelleen typerä) vai ostajien olla paremmin hereillä, että hankkivat sellaisen laitteen kun tarve on, en ota kantaa.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 018
  Saadut tykkäykset:
  271
  20 euroa ei taida ihan riittää, sen verran pitää budjetoida pelkästään optiseen kaapeliin. Sitten se 40 euron kämänen AD-muunnin ja vielä 10 euroa virtalähteeseen (joka tietysti on aina seinässä kiinni ja kasvattaa sähkölaskua hiljalleen). Pitkässä juoksussa se "tingeliratkaisu" maksaa siis jotain 75 euroa. Eikö olisi kätevämpää ostaa 75 euroa kalliimpi telkku, jossa on valmiina analoginen äänilähtö?
   
 10. Dragon/

  Dragon/ Active Member

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 331
  Saadut tykkäykset:
  15
  Puhumattakaan siitä että "kunnon" da muunnin maksaa paljon enemmän kuin 40euroa. Itsellä oli 200euron da-muunnin ja myin pois turhana.
   
 11. Liejumonsteri

  Liejumonsteri New Member

  Liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve, töllö on nyt paikallaan ja äänet tulee TV:tä katsottaessa kuunneltua itse töllöstä ja tuntuu ihan riittävältä näin "ei histelijäksi", ja eipä tuolta tule muutenkaan kovin kummoista ohjelmaa/ kuvanlaatu on joillain kanavilla niin kökköä ettei stereoäänet niitä pelasta... /Dragonin linkittämällä DA-muuntimella saisin TV:n äänet stereoihin mutten raaski törsätä 40€ moiseen + 10€ piuhaan.

  PS3:n kautta sain kuitenkin vahvariin äänet AV -> RCA piuhalla joten leffat, netflix, areena, youtube + selaimen kautta katsottavat/ kuunneltavat pätkät sekä PS3 pelit tulevat entiseen tapaan minulle riittävänä ja niin muhevana stereoherkkuna, kovaa...

  Terveiset vielä nimimerkeille Db71 ja x_jmt_x

  Virtalähde näytti olevan tuossa vps358:n linkittämässä vekottimessa, AD vai oliko se nyt kuitenkin DA-muunnin, mukana joten ettei siitä nyt lisää olisi tarvinnut maksella. Varmaan tarkistitkin tuon linkistä mutta jäi huomaamatta. Mitä kalliimpaan telkkuun tulee niin mietin kyllä näin jälkeenpäin että olisiko ollut viisaampaa harkita ja ostaa vaikkapas 75-100e kalliimpi TV johon olisin saanut myös TV:n äänet stereoihin, aika siinä ja siinä sillä tuolla hinnalla ei vielä parempaa kuvanlaatua saa, joka painaa ainakin itselläni enemmän kuin se että saan Pekka Poudan äänet kuulumaan paremmin stereona.

  Sisälukutaitoa odottaisin enemmän. Kuten aiemmin mainitsin, en vaadi kotiteatteritasoista ääntä vaan minulle riittää stereoäänet. Jos sinä omistat vanhan mummomallin/markettipolkupyörän niin mikset päivittäisi sitä välittömästi vaikkapa mainosten tyrkyttämäksi cyclocross-pyöräksi jollaisella naapurisikin ajelee? Tai ostaisit siihen kevyemmät vanteet jolloin ajo olisi mielekkäämpää, ellei jopa nautittavaa? Tarkoitin sanoa että haluan käyttää täysin toimivat laitteeni loppuun saakka jos vain mahdollista, ja ainakin vielä näin on. Jos joskus joudun pyörätuolipotilaaksi ja ainut iloni olisi katsella elokuvia ja rinkirunkkailla laitteita vertaillessa keskustelufoorumeilla, voisin hankkia paremmat laitteet.

  Tuskaa pursuaville alan miesten vastauksille kuitenkin ymmärrystä, mutta onneksi sain hyviäkin, paljon kiitoksia niistä!

  PS. Jos haluan kuulla surround-ääniä, menen ulos.
  PS2. En omista cyclocross-pyörää.
  PS3. Vastatkaa toki vielä tähän jotta saatte viimeisen sanan ja kasvonne olkoon säilytetyt tuhannen auringon voimalla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2014
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 804
  Saadut tykkäykset:
  225
  71db:n osalta en ota kantaa, mutta oma kommenttini ei kohdistunut sinuun, vaan ilmiöön yleensä. Aihe vaan nousi esiin tässä ketjussa. Pahoittelen, jos otit sen henkilökohtaisesti. Olisin tietenkin voinut postata saman esimerkiksi "asioita joita ei voi ymmärtää" -ketjuun.

  Toisin kuin sinun tapauksessasi, useamman kerran plazalla on nostettu tämä esiin silloin, kun televisio on jo kotona vastoin odotuksia, liitäntää ei olekaan. Liitäntää ei ole tarkistettu ostopäätöstä tehdessä, ja sitten haukutaan valmistaja sekä mietitään mahdollisimman halpaa kiertotietä maaliin.

  Nimenomaan tähän viittasin, että pitäisikö valmistajien erikseen korostaa liitännän puutetta vai ostajien olla valveutuneempia, en tiedä, mutta nyt molempien odotukset eivät kohtaa.

  Hyvä, että olet hankintasi tyytyväinen ja mitä ilmeisimmin tiesit, mitä ostaessasi saat (ja mitä et).
   
 13. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 215
  Saadut tykkäykset:
  115
 14. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 018
  Saadut tykkäykset:
  271
  Juotin jokin aika sitten eräälle tutulle vanhasta SCART-liittimestä ja RCA-piuhasta ratkaisun äänipulmaan. Ei tarvinnut kuin googlettaa SCARTin pinnit ja käyttää vähän kolvia... ...romujohdoille tuli uusi elämä. :)

  http://www.leadsdirect.co.uk/technical-library/pinouts-wiring-diagrams/scart-wiring/

  Vasen kanava ulos = pinni 3
  Oikea kanava ulos = pinni 1
  Audio maa = pinni 4

  Minunkaan kommenttini ei kohdistu Liejumonsteriin henkilökohtaisesti vaan ilmiöön.
   
 15. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 201
  Saadut tykkäykset:
  110
  Nuo scart-virittelyt on ihan toimivia ja sikaedullisia kaksikanavakäytössä, mutta vaarana on maalenkin aikeuttaman häiriöäänen syntyminen tsydeemiin....
  Antennijohdosta (joka on siis töllöön melkein aina kytkettävä) tulee talon antennikaapeloinnin kautta vuotovirtaa, joka ilmenee sitten erilaisina häiriöääninä sen vuotovirran maadoittuessa eri reittejä.
  Optinen kytkentä katkaisee tuon ja on siten suositeltavampi, kuin sinänsä edullinen ja helppo scart.

  T: Vesku
   
 16. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos sulta löytyy jo se scart pulikka niin kytke sillä RCA vahvistimeen. Jos ei tule häiriöäääniä (mulla ei ole koskaan tullu) niin se on siinä.

  300€ AV vahvistimen ostaminen 350€ telkkarin kylkeen vain siksi että saa äänen digitaalisena on melkoista liioittelua. Mielummin sitten ostaa 650€ telkkarin ;)
   
 17. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 201
  Saadut tykkäykset:
  110
  Ei mullakaan ole koskaan mitään ylimääräistä kuulunut, silti antennikaapelin kautta saapunut vuotovirta rikkoi epämääräisen (kalliin) kasan tavaraa, jota en tässä ala luettelemaan...
  Yhteistä noille rikkoontuneille oli sama thteinen maadoitusreitti töllöstä seinään...

  T: Vesku
   
 18. Liejumonsteri

  Liejumonsteri New Member

  Liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro taas. Hieman ääneen naurahdin kun etsin googlella vinkkejä tähän ja päädyin tähän ketjuun jonka itse aloitin 5v sitten! Hommasin nyt 5v päästä uuden telkkarin, Samsung RU8005:n ja tarvisi saada äänet tuosta samasta vahvarista josta kirjoitin 5v sitten... aiemman töllön kanssa luovutin sillä sain kuitenkin leffat ps3:n kautta tuosta vahvarista.

  Optisesta ääni vahvariin rca:na? HDMI:stä? Pitänee päästä eroon tästä vahvarista vähitellen..
   
 19. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 215
  Saadut tykkäykset:
  115
  Simppelein ratkaisu lienee optinen - analoginen RCA -muunnin, esimerkiksi tällainen:
  https://www.kauppasatama.fi/tuote/D...digitaalisesta-analogiseen-2xRCA-S-PDIF-musta
  Toinen vaihtoehto olisi vaihtaa se vahvari. Käytännössä kaikissa viimeisten 15 vuoden aikana valmistetuissa kotiteatterivahvistimissa on optinen tulo, eli ei tarvitse uutta hankkia välttämättä.