Uudisrakennukseen saunan / kylpyhuoneen äänentoisto

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sgthirvonen, 17.12.2015.

 1. Sgthirvonen

  Sgthirvonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Eli talo on rakenteilla ja siinä pisteessä että sähkötöitä tehdään ja toivomuksena olisi saada kaiuttimet, toinen saunan puolelle ja toinen kylpyhuoneen puolelle, saunan puolella varmastikkin lauteiden alle ja kylpyhuoneen puolella kattoon upotettuna ( tämä ei pakollinen) sen lisäksi kaiuttimiin täytyisi saada bluetoothilla yhteys.

  Rakennusalan ammattilainen mutta Hi-Fi puolella petrattavaa, joten kaipaisinkin taloudellisia ratkaisuja ko. Asiaan.

  Kiitos!
   
 2. AnttiLeh

  AnttiLeh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  1
  moro,

  ei tietoa talonpohjastam mutta alla vähäsen mitä itellä tulee mieleen:

  laita saunaan kahdet kaiuttimet, pieni panostus mutta tunnelma kasvaa reilusti stereoäänelä. Itellä bilteman venekaiuttimet (halvat) omissa koteloissa juuri lauteiden alla ja toimivat oikein hyvin.

  Tarviiko suihkussa kaiutinta? Tietenkin jos siellä on ammetta tai vastaavaa fiilistelyä niin kaiutin on asiaa, mutta luulisi että musiikki kuuluisi
  riittävän hyvin saunan kajareista ja muutenkin ei siellä mitään kuule jos suihku päällä.

  Blutooth-yhteys halpaan vahvistimeen kylpyhuoneen ulkopuolella ja kaapeloinnit sieltä kaiuttimille. Käytettyjä vahvareita varmasti löytyy forumiltakin. Itsellä saunan vieressä viski/leffahuone mihin kaapelit viedään seinän läpi suoraan vahvarin zone2 liittimille.
   
 3. "Q"

  "Q" Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  8
  Oliko tarkoituksena laittaa esim. vasen kanava suihkuun ja oikea saunaan? Jos signaalin saa monotettua lähteessä niin toimii, mutta muuten ei oikein kuulosta hyvältä. Musiikissa ja muussakin sisällössä on usein ääntä mikä kuuluu vain (tai voimakkaammin) yhdestä kanavasta. Toisen kanavan puuttumisen huomaa tällöin kyllä. Normaalisti tuohon ei kiinnitä juurikaan huomiota, mutta ajan kanssa tulee eteen tilanteita joissa tuon huomaa. Johdotus ehdottomasti stereokäyttöä varten, tai ainakin putkitus siten että saa lisättyä jälkeenpäin.

  Tuollaisia biltsun (tai vastaavia) venekaiuttimia on moni lauteen alle laittanut. Jotkut upottavat seinään, toiset tekevät kotelon. Kumpi olisi sitten parempi, en tiedä. En ole kuullut kumpaakaan toteutusta.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mulla taitaa olla nämä, debballa muutenkin hyvä valkoima:

  http://www.debba.fi/kotiin/kaiuttimet/visaton-fr-16-wp

  Kotelointi kannattaa, suosittelivat muistaakseni n. 17l koteloa jotka rakensin mdf:ä. Luja maali päälle ja skobet lauteiden alla.

  Mulla on vahvari teknisessä tilassa josta johdot saunaan. Vahvissa dlna eli toimii kaikkialta kotiverkosta eikä vain bt etäisyydellä. Toinen vaihtoehto voisi olla chromecast audio
   
 5. JJtalo

  JJtalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tuon blutoothin hoitaa halvimmalla/helpoimmalla tavalla laittamalla vanhan/käytetyn stereovahvistimen vaikka kodinhoitohuoneen puolelle (tai mihin vaan kuivaan tilaan) ja sinne persuuksiin chromecast audio(39e). Sitä sitte ohjailee puhelimella tai pädillä.
  Edit: Jaa säätäjä olikin jo tuosta chromecastista kirjottanut.
   
 6. Nummisoft

  Nummisoft Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2008
  Viestejä:
  195
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiuttimet upottaisin ehdottomasti seinään. Serkulle tein upottamalla halvat venekaiuttimet ja yllättävän tukeva ääni niistä lähtee ja pääsi helpolla. Testasin vahvistimen oikosulkusuojauksenkin kun navat maadoittuivat alumiiniteipin kautta, jolla eristeen reikä tiivistettiin :)
   
 7. Sgthirvonen

  Sgthirvonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista, päädyttiin ratkaisuun että viedään kaiutinkaapelit katon kautta olohuoneeseen johon tulee joka tapauksessa vahvari, jatko kysymykseni olisikin että,

  Kun olohuoneeseen tulee jokatapauksessa 5.1 kotiteatteri niin onko mahdollisuuksia kytkeä samaan vahvariin saunan kaiuttimia siten että pystyisi soittamaan vain kyseisiä kahta kanavaa erikseen ? Eli että vain saunan puolella soisi musiikki ? Jos pystyy niin miten ?
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 493
  Saadut tykkäykset:
  175
  Monissa kotiteatterivahvistimissa on ZONE2 ja joissakin myös ZONE3-tuki, ja ne on tarkoitettu juuri siihen, että voi soittaa toisessa tilassa eri musaa. Joissakin on pelkästään linjatasoiset lähdöt, mutta jos et ihan halvinta vahvistinta osta, niin varmaan 5.1:n lisäksi onnistuu kahden eri tilassa olevan passiivikaiuttimen kytkeminen.
   
 9. Sgthirvonen

  Sgthirvonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistin ehdoituksia? Olohuoneen kotiteatterin toivomuksena olisi valkoinen väri reunaehtona, ja sellainen hinta-laatusuhteen hyvä valinta ei öky hintaista.
   
 10. "Q"

  "Q" Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  8
  Voisin kuvitella että jos haluaa saunassa soivan 2 kanavaa (stereo) ja samaan aikaan olohuoneessa 5.1, niin vahvistimen pitäisi olla 7.1 -kanavainen, sekä omata tuo zone2? Jos siis käytetään passiivikaiuttimia. Voin toki olla väärässäkin tässä, mutta muut korjatkoon :) . Jos ei ole tarvetta toistaa ääntä sekä olohuoneessa että saunassa yhtäaikaa, riittänee vahvistin ilman zone -ominaisuutta, kunhan siinä on kahdet kaiutinlähdöt etukaiuttimille (etuoikea ja etuvasen) Yleensä etulevyssä on painikkeet "speaker A/B" tms. Noista voi sitten valita kummat kaiuttimet soi. Usein A ja B -lähtöjä voi soittaa myös yhtä aikaa, mutta tällöin ne kytketään todennäköisesti vahvistimessa sarjaan, mikä sotkee soundit suht' tehokkaasti.

  Valkeaa av-vahvistinta en muista edes nähneeni? Olisiko hopea riittävän lähellä valkeaa, niitä on saatavilla melkeinpä joka merkistä/ mallista.
   
 11. HaGGe

  HaGGe Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllä noissa vahvareissa on yleensä ihan omat kaiutin lähdöt zone2:lle. Myös 5.1 seteissä. Mullakin on vahvarissa tuo zone2 mutta en ole siihen perehtynyt, voiko siinä käyttää toista äänilähdettä samanaikaisesti? Esimerkiksi kun katsoo 5.1 setillä elokuvaa, niin toisessa huoneessa kuuntelee musiikkia?