Uuden HD boksin hankinta

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Mustatirri, 16.04.2012.

 1. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaako full hd boksin hankinta? Tässä on siis boksin vaihto taas edessä kun muutetaan antennitalouteen ja samaan syssyyn telkkarikin uudistetaan lopultakin tukemaan täyttä full hd resoa. Maksukanavia ei ainakaan vielä näillä näkymin tulla hankkimaan, joten niitä hd kanavia ei tule kauheasti olemaan mutta eikös ylellä ole kuitenkin ihan ilmainen hd kanava ja nelosella myös? Ja eikö tulevaisuudessa pitäisi entistä enemmän ilmaisten kanavien myös siirtyä hd aikakaudelle? Tuoko hd boksi jotain lisäetua kuvaan myös noilla tavisresoluutiokanavilla vai tuoko enemmänkin ongelmia, kun lähetyksen resoluutio onkin pienempi kuin mihin boksi haluaisi pystyä?

  Tässä olen HD Thunder HD-5221 ja Finnsat FH05-HDR välillä kamppaillut enkä oikein tiedä kumpi olisi parempi tai mikä ylipäätään olisi paras? Tällä hetkellä on Topfield 520 plasmaepg:llä ja varsinkin tuosta plasmasta on kyllä vaikea luopua mutta toppyn hd malliinkaan ei tappeja saa ja sen kommentit nyt eivät muutenkaan kauhean mairittelevia ole, joten pitää miettiä sitten kai jotain uutta merkkiä.

  Kysytäänpä nyt sitäkin, että voiko Thunderissa ja Finnsatissa tallentaa suoraan epg:stä jo meneillään olevan ohjelman ihan vain rec nappulalla? Kummassa noista kahdesta boksista ylipäätään on parempi epg? Sellaista, että näkyy ne kaikki kuusi kanavaa samaan aikaan ja niiden tulevat ohjelmat? Ja Finnsatista olen lukenut, että ajansiirto hidastaa kanavanvaihtoa. Hidastaako edelleen? Meillä käytännössä ajansiirto on koko ajan päällä kun on niin näppärä perusominaisuus mutta ei se kanavanvaihtoa saisi hidastaa uudessa boksissa kun ei nykyisessäkään hidasta.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
 3. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antenniverkon HD-tarjonta on tosiaan tällä hetkellä surkea ja en valitettavasti oikein jaksa usko tilanteen kovin nopeasti paranevan.
  No, urheilukanavia on pari HD:na, ketä sellaiset sitten kiinnostavat. Ei ainakaan minua!

  Toinen mahdollinen syy HD-boksin ostoon voisi olla DVB-T2, jota vain nämä HD-boksit tukevat .
  DVB-T-lähetykset - tämän hetken suunnitelmien mukaan - loppuvat 2016, jonka jälkeen DVB-T-boksilla ei lähetyksiä enää näe.
  Joku viskaali on tosin kommentoinut, että tuskin DVB-T-lähetykset tuolloin vielä loppuvat, mutta ei tuota varmaksikaan tiedä.
  Ja onhan siellä DVB-T2-verkossa jo nyt useita SD-kanavia. Ja lisääkin on tulossa, vaikkei HD-kanavia enää ikinä lisää tulisikaan. Edit: Ai niin, ne vain taitavat olla kaikki maksukanavia...

  Edelleen, kuten täällä selvitetään, eipä oikeastaan yhdenkään valmistajan digiboksien laadussa ole ollut juuri kehumista.
  Eli, voi olla melkoista toiveajattelua, että tänään ostettu digiboksi olisi vuonna 2016 enää toimintakuntoinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2012
 4. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm... Onko siis niin, että vaikka full hd töllö nyt tuleekin, niin antennitaloon ei välttämättä kannata hankkia hd boksia, jos katsoo vain ilmaisia kanavia? Että hd boksilla ei ole sellaista kuvanlaatua parantavaa yleisvaikutusta?

  Eri asia on sitten se, jos niitä maksukanavia vai ottaa että tällöin siitä hd boksista olisi nytkin jo jotain hyötyä? Kyseeseen tulisi lähinnä canal+ paketti lätkän mm-kisoineen ym mutta saako antennitalouteen canalilta sitten niitä hd kanavia? Äsken katselin mutta en osannut ilmeisesti löytää sitä tietoa tuolta canal+ sivuilta.
   
 5. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA-Welholta löytyy antenni puolelta Canal+ Urheilu HD ja Canal+ MM-kiekko 24/7 HD
   
 6. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, jos urheilu kiinnostaisi... minä kiinnostuisin, jos elokuvat ja sarjat palaisivat antenniverkkoon HD:nä.
   
 7. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisella alueella olikin, mutta kts... http://mediamonitori.fi/index.php/u...anoma-ja-mtv-haluavat-lisaeae-teraevaepiirtoa

  Sanoma Entertainment Finland Oy ja MTV Oy hakevat ohjelmistolupia VHF-kanavanippuihin A, B ja C. Sanoman hakemus koskee Nelonen HD -kanavaa. MTV hakee lupia MTV3 HD:lle, Canal+ First HD:lle ja Canal+ Urheilu HD:lle.
  Valtioneuvosto myöntää ohjelmistoluvat kuluvan kevään aikana.
   
 8. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä noille luvat heltiävät, mutta...
  Pelkään vain, että tuolla C+ First HD-kanavalla pakkomyydään Total-pakettia.
  Tulee HD-elokuville aika kova hinta, jos pitää samalla ne urheilukanavatkin maksaa. Urheilukanavat jotka, kuten sanottu, eivät kiinnosta pätkääkään.

  Siksi olen vähän pessimisti. Toivon tietenkin olevani väärässä ja että tuon First HD:n saisi vähän halvemmassakin paketissa, vaikka Firstin SD-version ja Seriesin kanssa paketoituna. Tai vallan erikseen. Vaan turhaan taidan toivoa.
   
 9. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikealta tämä kyllä tuntuu. Eli voipi olla että antennikanaville on tulossa lisää hd kanavia ja voipi myös olla ettei tule.

  No mitä sitten sanoisitte hd boksin vaikutuksista näiden tavis sd kanavien katseluun. Tuoko mitään lisäarvoa verrattuna sd boksiin? Olisi sillä hd boksilla sitten kuitenkin varauduttu siihen, jos niitä fiksuja hd kanavia tulisi maksupuolle enemmänkin.. Boksi tulisi mitä ilmeisimmin uuden panasonicin plasmatelkan kaveriksi, varmaankin mallin Panasonic TX-P50ST50.
   
 10. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinäkin riippuu mistä roikkuu. Täällä DVDPlazalla on kommentoitu molempiin suuntiin.
  Joku on tykännyt, että SD-kanavienkin kuvanlaatu on selvästi parantunut, joku toinen taas, että täyttä p-tä "vanhan" palvelijan" kuvaan verrattuna.
  Taitaa tämäkin olla osin siitä vanhasta palvelijasta, telkasta ja katsojan silmästäkin kiinni.

  Kaikkien kolmen yhdistelmästä on kyse.
  Telkassa pitää olla kuvan säädöt kohdallaan - ja ehkä tehdä valintoja eri kuvanparannustoimintojen välillä tai, kytkeä sellaiset kokonaan pois.
  Boksillakin pitää mahdollisesti kuva-asetuksia viritellä, telkan kanssa optimin vaihtoehdon löytämiseksi. Esimerkiksi skaalaus, tekeekö sen boksi vai telkkari, l. lähetetäänkö kuva telkkarille SD-resoluutiolla "as is" vai jo boksilla Full HD:ksi skaalattuna.
  Ja kuvan väritasapainon, konstrastin sun muilla vastaavilla säädöilläkin voi olla vaikutusta siihen, millaisena se ehdoton asiantuntija, katsojan silmä kuvan kokee.
   
 11. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvä juttu. Arvelinkin ettei tuo sd hd boksin kautta ole myöskään niin yksioikoinen asia. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että sen HD boksin voisi hankkia kun tässä hankintaa ollaan kuitenkin tekemässä...

  Mitäs mieltä täällä sitten ollaan noista HD Thunder HD-5221 ja Finnsat FH05-HDR bokseista? Onko antaa vastauksia noihin ensimmäisessä viestissä oleviin kysymyksiini? Tai onko ylipäätäänä sanoa mikä HD boksi olisi paras antenniverkkoon?
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  352
  Oma Miraclebox 9 ainakin tekee SD:stä, eli suttukuvasta parempaa jälkeä kuin töllön (Panasonic VT30) oma skaalain, siitä kun saa 1080p:tä ulos. HD kun on aika rajoilla, eli näkyy/useimmiten ei näy, vaikka näkyvyysalueella asunkin.
  Edellinen Topparin "kusiainen" teki myös parempaa jälkeä 1080i:ksi kuin Pansku.
  Ja nämä antennitaloudessa...

  Eli oma empiirinen yhden HD-boksin kokemus sanoo, että Miraclebox 9 olisi se "paras", vielä kun jättää ne CI+ firmikset asentamatta, niin on mahdollista jotain saada siitä uloskin ja muilla vehkeillä toistettavaksi, toki se MB:kin verkon yli toistaa, mutta kakssatasen Popparin BT-kake on paree ja poppari toistaa muutakin...

  T: Vesku
   
 13. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein tiedä mitä tuosta Miracleboxista olisin mieltä. Siinä tuntuu olevan vaikka ja mitä härpäkettä mistä en ymmärtänyt puoliakaan. MultiCas ja CI+ sotku yhtenä esimerkkinä. On tosi vaikea päästä kiinni, että mitä nuo edes ovat ja mihin niitä tarvitsee ja millä tavalla uusin firmware oikein vaikeuttaa asioita. Tuosta on tullut vähän sellainen olo, että sitä boksia pitäisi kauheasti säätää ja asentaa plugineita sun muita, että siitä saisi kaiken irti. Satshopista sitä katselin ja onko siis niin, että siihen pitäisi sitten myös erikseen hankkia kovalevy ja nämä CI+ moduulit, jos maksukanavia haluaa nähdä? Normikanavat näkyy ilmankin?

  Ja sitten se tukee sitä Viaaccess salausta ja siitä porukka tuntuu olevan mehuissaan varsinkin jos PlusTv alkaa suoltaa antennipuolelle uutta hd-kanavaa nimenomaan tuota Viaaccess salausta käyttäen. Olisiko tämä sitten syy hankkia tämä boksi? Mutta mikä siitä PlusTv:stä tekee niin erinomaisen sitten? Sekö, että sieltä voisi mahdollisesti saada eniten antennipuolen teräväpiirtokanavia verrattuna esim DNA:n tarjontaan?
   
 14. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  F1 tarjonta.
   
 15. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ainakin DVB-T:n kohdalla kävi niin, että alkuvuosina kuvanlaatu pikkuhiljaa selvästi parani, etenkin YLE:n kohdalla. Ollen parhaimmillaan yllättävänkin hyvä, ainakin keskikokoista töllöä reilun parin metrin päästä katsoessa.

  Mutta sittemmin kuvanlaatu on kanavasta riippuen enemmän tai vähemmän heikentynyt, koska bittivirrat ovat nykyään hirmuisen pieniä. Eli yhden tunnin tallenne saattaa viedä jopa allekin 1 GB verran levytilaa (2,3 Mbps). Useimmiten alle 1,5 GB/h. Kaapelissa, eli DVB-C:n kohdalla tilanne lienee ainakin hieman lohdullisempi?

  Teoriassa SD-resoluution tiki-tv on kuvanlaadullisesti DVD-tasoa (MPEG2, PAL 576i, bittivirta max ~10 Mbps). Mutta käytännössä ollaan useimmiten varsin kaukana parhaiden DVD-leffojen kuvanlaadusta. Liian pieni bittivirta on yksi ilmeinen syy.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2012
 16. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tämä huononeminen yleinen trendi, vai onko kyse vain satunnaisvaihtelusta? (mielestäni aina eri ohjelmissa on ollut eri laatuinen kuva).

  Olisikin kirjoitusvirheesi mukainen 2,3 megatavua/s.

  Kaapelissa tulee samaa kamaa kuin antenniverkossa (peruskanavista puhuttaessa).
   
 17. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Phuuh… auttakaa miestä mäessä. Olen tässä nyt koittanut selvittää mitä ihmeet eroa näillä Conax ja CI+ moduulihässäköillä oikeen. Meikäläinen on siis henkilö, joka ei ikinä ole maksukanavia/conax ym juttuja käyttänyt. Korjatkaa seuraavia, jos olen väärässä

  Finnsat FH05-HRD malli on Conax laite. Jos haluan tilata DNA:n canal+ total paketin, niin saan maksukortin, jonka työnnän sinne conax-kortin lukijaan ja homma toimii. Tähän en tarvitse väliin mitään CI+ moduuleita vai voiko tässä edes käyttää CI+ moduulia (mikä se edes on)? Tarvitseeko näitä DNA:n välittämiä maksukanavia varten antennisuunnata jotain tiettyä paikkaa kohti? Eikö se riitä takaamaan minkä tahansa antennioperaattorin maksukanavien mahdollista näkymistä, että talo vain on antennitalo? Verkkokauppa.comissa on maininta tämän Finnsatin boksin kohdalla, että Plust TV kortit eivät toimi korttilinkitystä käyttävissä digibokseissa? Onko siis niin, että tällä boksilla ei voi Plus Tv:n maksukanavia siis ostaa. Plus TV:n sivulla lukee näin:

  "Jotta voisit vastaanottaa PlusTV:n kanavia, tulee sinulla olla:

  .
  .
  .

  2. Korttipaikallinen antenniverkon digiboksi (Antenna Ready HD -merkinnällä varustettu EI toimi) tai digi-tv (Antenna Ready HD –merkinnällä tai ilman)

  Antenniverkon digiboksin tunnistat merkinnästä DVB-T. Digitelevisiosi korttipaikkaan tarvitset ns. Conax CA-moduulin (ei linkitettävä CI+-moduuli), johon katselukortti laitetaan. Mikäli sinulla on käytössä ns. vanhanmallinen televisio, ei sinun tarvitse hankkia uutta televisiota vastaanottaaksesi kanaviamme."

  Nyt alkaa mennä yli ymmärryksen. Finnsat on korttipaikallinen (eikö se conax ole korttipaikka) mutta miksi sitten lukee, että Antenna Ready HD boksi ei käy ja miksi kortti pitäisi pistää telkan korttipaikkaan? Conax tuossa mainitaan ja sehän on jo tuossa finnsatin digiboksissa? Ja miten tuo CI+ moduuli tähän taas liittyy ja miten se nyt sitten eroaa tuosta Conax CA-moduulista? Perkele on tämä vaikeaksi tehty kuluttajalle!!

  Soppaan tulee lisää nyt sitten se, että tänään on tullut tieto, että kesän jälkeen Plus TV:ltä alkaa tulla HD kanavia Viaccess-salausta käyttäen. http://www.digilelut.fi/2012/04/plu...et-antenniverkossa-laitteet-menevat-vaihtoon/. Ja tämän katseleminenko ei myöskään onnistuisi tällä Finnsatin boksilla. Mutta ainakin tuolla Samsungin BD-8500 ym ketjussa on viestissä 327 kirjoitettu, että PlusTv:n ja viaccess hd kanavien katseleminen onnistuisi, jos hankkii viaccessia tukevan CI+moduulin. Miksi tämä siis ei olisi mahdollista hankkia tuohon Finnsatin boksiin? Maksukanavat, jotka haluaisin näkyviin olisivat siis MTV3 Max ja Canal+total ja tämä ilmeisesti PlusTv:n kautta onnistuisi.

  Ja Miraclebox 9, sekö nyt sitten on CI+ boksi mutta ei Conax boksi ja tämä nyt kuitenkin tukee sitä Viaccessia? Tälläkö saisi näkyviin ensi syksynä sekä PlusTv:n että tarpeen tulle DNA welhon? Mikä helvetin ero näillä nyt oikein on kun molempien yhteydessä useassa paikassa kuitenkin puhutaan siitä maksukanavakortista, joka työnnetään useasti nimenomaan sinne moduuliin eikä suoraan sinne television korttipaikkaan? Minkä ihmeen takia bokseissa on se korttipaikka, jos se kortti pitäisi kuitenkin aina olla jossain moduulissa? Jos joku näitä voisi selventää olisin todella kiitollinen.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  352
  Huh, olipa piiiitkä puuskahdus...
  No, yritetään selittää lyhyesti.
  Telkkareissa tarvitaan se moduuli (CI+ tai ei), kun niissä ei yleensä ole kortille paikkaa muuten.
  Erillisissä bokseissa on yleensä yksi sisäinen kottipaikka ja kaksi moduulipaikkaa, joten siihen saa jopa 3 korttia tarvittaessa.
  Erikseen Miracleboxissa on kaksi (2) sisäistä korttipaikkaa JA kaksi (2) moduulipaikkaa, eli siihen saa jopa 4 korttia.
  Lisäksi Miraclebox tukee molempia, niin Conaxia kuin Viaccessia.
  Plussakorttia (sitä nykyään myynnissä olevaa) ei voi linkittää, joten se ei linkitystä tukevissa sisäisen kortinlukijan bokseissa toimi, sen sijaan erillisellä CA-modulilla se toiminee....
  Linkitystä vaativien kanavien kortit linkitetään joko itse boksiin, tai erilliseen CI+ lukijaan, jolloin sen lukijan voi työntää melkein laitteeseen kuin laitteeseen...

  Toivottavasti helpottaa tuota kortti- ja linkityspelleilyn tajuamista edes hiukan.

  T: Vesku
   
 19. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pidä paikkaansa. Monissa bokseissa ei noita moduulipaikkoja ole.
   
 20. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Finnsat on varustettu sisäisellä Conax-korttilukijalla. Se tukee vain linkitettyjä Conax-kortteja. Nykyiset PlusTV:n linkittämättömät Conax-kortit eivät siinä toimi. Myöskään tulevat PlusTV:n Viaccess-kortit eivät siinä tule toimimaan. Finnsatilla ei siis tulla koskaan katsomaan PlusTV:n kanavia.

  Jos katsot DNA:n kanavia, on sinulla oltava VHF-antenni ja tuo VHF-antenni on suunnattava DNA:n mastoon. DNA:n mastot ovat aina eri suunnassa kuin Digitan mastot, johon UHF-antennisi on suunnattu. Jos katollasi on vielä vanha VHF-antenni siltä ajalta kun katselit analogisia kanavia, on se uudelleensuunnattava.

  Laitteissa on joko sisäinen korttipaikka tai CI+/CI-modulipaikka. Sisäinen korttipaikka tukee Antenna Ready HD-laitteissa vain ja ainoastaan Conax-katselukortteja. CI+-modulipaikalla varustettuun laitteeseen voi asentaa joko Conax- tai Viaccess-modulin, johon tuon katselukortin voi laittaa. Koska Finnsatissa ei ole modulipaikkaa, ei sitä saa tukemaan Viaccessia. Näinollen uudet PlusTV:n Viaccess-katselukortit eivät siinä tule mitenkään toimimaan.

  Miracleboxissa on sekä sisäinen korttipaikka että kaksi CI+-modulipaikkaa. Sisäinen lukija tukee sekä Conax- että Viaccess-kortteja. PlusTV:n HD-paketit eivät kuitenkaan tule toimimaan tuossa sisäisessä korttipaikassa, sillä niiden suojaustaso eri riitä. Tarvitset Miracleboxinkin kanssa Viaccess CI+-modulin, johon tuo PlusTV:n Viaccess-katselukortti työnnetään.

  Televisioissa ei koskaan ole sisäistä korttipaikkaa vaan CI+-modulipaikka. Niihin asennetaan aina joko Conax- tai Viaccess CI+-moduli. Conax DNA:ta ja Viaccess PlusTV:tä varten.