USB tallennuksen (uusimmat tuplaviritin TVt) oudot rajoitukset

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana jussi2, 27.09.2013.

 1. jussi2

  jussi2 New Member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  2 virittimen (hd)digiboksilla voidaan tallentaa kolmea ja katsoa yhtä kanavaa. Saman luulisi pätevän telkkaripuolella mutta
  esim. Panasonicin Twin Tuner malleissa pystyy tallentamaan vain yhtä kanavaa katsottaessa toista.
  Rautapuoli ei kai ole rajoittavana tekijänä, onhan kyseisissä vehkeissä nopsa USB 3.0 liitin kovoa varten.

  Voi kun joku selittäisi, softastako se kiikastaa?


  Nimim. "Boksista eroon! Mitä, ei vieläkään?"
   
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 280
  Saadut tykkäykset:
  29
  Softastahan tuo on pääasiassa johtuu - tosin kokonaisuudestahan se on loppujen lopuksi kiinni eli softa, rauta ja miten se on suunniteltu toimimaan. Se, että digiboksi pystyy tallentamaan useampia johtunee siitä, että digitv:ssä kanavat lähetetään nipuissa ja yksi viritin pystyy vastaanottamaan yhden nipun (eli näin ollen useampia kanavia). Tuollainen digiboksi pystyy erottamaan yhdestä kanavanipusta tulevat kanavat ja tallentamaan näitä samanaikaisesti. Tosin tuollainen kahden virittimen boksi jossa on useamman kuin kahden kanavan tallennus ei pysty tallentamaan esimerkiksi kolmesta eri kanavanipusta tulevia kanavia samanaikaisesti eli vaikkapa tv1:stä, mtv3:sta ja Jimiä koska "fyysisiä" virittimiä on vain kaksi eli se pystyy lukemaan vain kahden kanavanipun kanavia ja jos kanava kuuluu johonkin muuhun nippuun niin tuo ei enää onnistukaan.

  Normaalisti tosin tallennukset menevät 1 viritin / kanava joten se, että tv pystyy "vain" tuohon onkin itseasiassa aika normaalia - varsinkin kun TV:ssä olevat tallennusominaisuudet eivät vielä ole kovinkaan kehittyneitä. Lisäksi tv-valmistajat joutuvat ottamaan huomioon sen, että tv:n usbi-liitäntään voi tuupata vaikka millaisia laitteita joiden suorituskyvystä niillä ei ole tietoa joten ehkä ne pelaavat myös osittain varmanpäälle.
   
 3. jussi2

  jussi2 New Member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sentään joku viitsi kommentoida, tack!

  Aika hönttiä jättää tallennusominaisuudet ajasta näin pahasti jälkeen. :grr:
  Tuskinpa kannattaa softapäivitystäkään odotella asian tiimoilta...
   
 4. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Nosto, kun asia tuli ajankohtaiseksi omalla kohdalla. Kolme vuotta vanha Samsung JU7005 pystyy tallentamaan kahta kanavaa ja samalla voi katsella kolmatta samasta nipusta. Uusi Sony XE900 ei vastaavasti suostu tallentamaan kuin yhtä kerrallaan + toisen katselu. Molemmat tuplavirittimillä. Omaan käyttöön tuo 2+1 on minimi minkä hyväksyn. Onko tällä hetkellä markkinoilla mitään telkkaria, joka pystyy tuohon vai täytyykö oikeasti kaivaa vanha Topfield kaapista?
   
 5. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 380
  Saadut tykkäykset:
  165
  ^
  Yksi moisen rajoittuneisuuden lähde on salattujen HD-kanavien vaatima CI+-kortinlukija, joka ei osaa purkaa kuin yhtä ohjelmaa kerrallaan.
  Olemassa on kahta ohjelmaa purkava malli, mutta sitä si suomesta saa, koska ei kuulmma kannata maahan tuoda koska HDREADY-vaatimukset pitää täyttää ja se hyväksyntä maksaa ja harmaatuontina tuotu ei mahdollisesti toimi.

  T: Vesku