Ufot on täällä

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana bohol, 24.07.2018.

 1. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
   
 2. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 655
  Saadut tykkäykset:
  289
  [​IMG]
   
  nepa ja Make tykkäävät tästä.
 3. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Tuosta on nykyään tarjolla jo aika varma todistekin, kun joskus 2004 aikoihin USA:n hävittäjä lähti tarkastamaan tunnistamatonta kohdetta, niin se lähti niin nopeasti liikkeelle paikaltaan ettei se olisi mahdollista ihmisten kehittämällä teknologialla. Yllättävän vähän huomiota sai tuon videon julkaisu.

  En silti sano täydellä varmuudella että ufoja on. Minusta kuitenkin vaikuttaa siltä, että ufojen mahdollisuus ammutaan usein alas "naurettavana" ja lisäperusteluja ei tarvita. Kyllähän ajatus Donald Trumpista presidenttinäkin herätti hilpeyttä vielä kolme vuotta sitten, kun hän heti ensimmäisessä puheessaan julisti meksikolaisten olevan raiskaajia, mutta joidenkin heistä olevan hyviä ihmisiä, kai. Myös monet muut aiemmin "mahdottomana" pidetyt asiat ovat toteutuneet viime vuosina ja kun tilanne on vaihtunut, niin kukaan ei pidä sitä enää outona. Ihmisillä on erinomainen kyky kuvitella oudot asiat mahdottomiksi ja silti kuitenkin tottua muutoksiin melkein heti, jos ne tapahtuvat.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 288
  Saadut tykkäykset:
  583
  Trump on hybridi?!!
   
 5. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  189
  Se että maan ulkopuolista elämää ei olisi on todella pieni, onhan meidän aurinkokunta vain pieni pisari linnunradalla. Tähtitieteilijät ovat löytäneet vasta noin 3000 tähteä joiden ympäri pyörii planeettoja, linnunradallahan on noin 200 miljadia tähteä että kyllä siitä tsäänssejä on että täällä muitakin asustelee. Se että pääsisi matkustelemaan muualta galaxin kolkasta maahan niin tekeekin asiasta hankalemman, ainakin meidän nyky-tekniikalla ja ymmärryksellä.

  Tämän vuoden maaliskuussa Arizonan yllä ison lentoyhtiön pilotti kysyi lennonjohdolta että mikä hänen ylitse äsken lensi, koska muita koneita ei pitänyt olla yläpuolella. Lennonjohto vastasi nauraen että varmaan ufo, tutkassa ei heillä näkynyt mitään. Pilotti oli kuitenkin huolissaan ja lennonjohto tiedusteli asiaa toiselta pilotilta joka oli myös lähimailla lentämässä. Toinen pilotti varmisti myös että jotain hänkin näki yläpuolellaan ja se häikäisi voimaakkaasti mutta ei selvästikkään ollut lentokone. Sen jälkeen kun tämä keskustelu julkaistu mediassa niin oli sanottu että todennäköisesti "sääpallo" se siellä. Luulisi että pilotit tietäisi miltä sääpallo näyttää...
   
 6. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Koska aihe kiinnostaa, voisin vähän kirjoittaa omia perustelujani sille, miksi pidän maan ulkopuolisen älyn oloa täällä ihan mahdollisena.

  - Elämälle suotuisia planeettoja on paljon. Hyvin todennäköisesti useilla niistä on kehittynyt korkean älytason omaavia lajeja.
  - Ihmiset oppivat maanviljelyn nykykäsityksen mukaan vasta noin 10 000 vuotta sitten. Kehitys tuon jälkeen on ollut yllättävänkin nopeaa, mutta aika alkukantaisia olentoja tässä silti ollaan. Lyhyelläkin tähtäimellä, sanotaan nyt seuraavan miljoonan vuoden aikana eli ajanjaksona jolloin maapallon ikä tulee kasvamaan mitättömät 0,02 %, tulee tapahtumaan paljon asioita, jotka todennäköisesti räjäyttäisivät tajuntamme jos niitä pääsisi nyt etukäteen tarkastelemaan.
  - Maapallon ikä on 4,6 miljardia vuotta ja maailmankaikkeus on noin 14 miljardia vuotta vanha. Joillain älyllistä elämää sisältävillä planeetoilla voi hyvin olla muutaman miljardin vuoden etumatka meihin.

  En ole aiemmin ajatellutkaan, mutta on aika harvinaista herkkua, että juuri tällä hetkellä elävät ihmiset pääsevät todistamaan teknologian aivan alkuaskeleita. Tämä kehitys ei tule katoamaan minnekään, vaan on koko tulevaisuuden maailman pohjana. Tämä aikakausi tullaan historiassa muistamaan suurena hyppynä yhdestä tilasta toiseen.
   
  Recce ja Professional tykkäävät tästä.
 7. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  189
  Pelkästään jo tuhannen vuoden etumatka ehkä riittäisi siihen että planeettojen välinen matkailu olisi mahdollista, ilman että siellä purkissa pitäisi alkaa synnyttämään uutta sukupolvea ym., mutta, täytyy kuitenkin muistaa että jopa meidän oman galaxin sisäiseen matkaamisen tarvittaisiin ihan järjetöntä teknologista osaamista. Hauskaahan tämä arvuuttelu on, olisi kyllä hauskaa jos galaksin toisella laidalla asustelisi joku Borgien tyylinen rotu!:D
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2018
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 475
  Saadut tykkäykset:
  447
  Jos maapallon historia olisi 24 tuntia, ihmiset ilmestyivät kuvaan 23:59:59..., eli sen lisäksi, että jonkin toisen elävän olennon pitäisi hallita tähtienvälinen matkailu, osua maapallolle sen pitäisi vielä osua tänne juuri nyt eikä "sekunti" sitten.

  Lisäksi näissä teorioissa aina oletetaan jokin jollain tavalla ihmisen kaltainen olento ("sivilisaatio"), mikä on järjetön egotrippi.

  Suurin osa elämästä tälläkin pallolla on jotain ihan muuta, kuin ihmisiä. Esimerkiksi krokotiilit ja hait ovat paljon ihmistä vanhempia ja ovat pärjänneet jonkin vuosimiljoonan kontaktoimatta muita "sivilisaatioita".

  Ihminen (homo sapiens) on taas lajina oman sukupuunsa ainoa jäljellä oleva haara. Puoliksi tuurilla on päästy tähän asti ja katsotaan, miten kauan pysytään planeetan hallitsevana elämänlajina.
   
  kmruuska tykkää tästä.
 9. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 368
  Saadut tykkäykset:
  223
  Tämähän nyt on pelkkää spekulaatiota. Maan lisäksi ei ole vielä löydetty yhtään varmasti elämälle suotuisaa planeettaa, on vain esitetty arvailuja sillä perusteella millä etäisyydellä joku planeetta on lähimmästä tähdestä, että siellä voisi olla sopiva lämpötila ja jonkun spektrometrin mukaan sopivia alkuaineitakin, ehkä jopa kaasukehä. Varmuutta oikeastaan mistään ei kuitenkaan näillä nykyisillä havaintovälineillä saada muuten kuin menemällä paikan päälle katsomaan.

  Parhaat tiedot meillä on Kuusta ja Marsista, joista ehkä jälkimmäisestä voisi löytyä jotain alkeellista elämää tai jäämiä sellaisesta, mutta sekin on vielä arvailua vaikka paikan päälle on jo menty tonkimaan. Se, että tuolla jossain toisissa aurinkokunnissa olisi elämää on ihan puhdasta arvailua, matemaattisestikin todennäköisyyksiä laskien on täysin mahdollista että siellä ei ole ketään, että Maa ja me kummat luonnonoikut jotka täällä elämme olemme ihan uniikkeja koko universumissa.

  Meidän pitäisi myös tarkastella kriittisesti niitä kriteerejä joilla joku planeetta arvioidaan elämälle sopivaksi ja joku toinen ei. Kun jo täällä Maassakin on mitä kummallisimpia olioita, jotkut bakteerit jopa elävät kuumissa lähteissä, eli kiehuvassa vedessä. Jospa jossain tuolla kaukana Andromedan toisella puolella on planeetta jossa elämä on syntynyt ja sopeutunut tuollaisiin olosuhteisiin, siis 100+ asteen lämpötilaan? Sikäläiset humanoidit pitäisivät näitä meidän helteitä ihan helevetin kylmänä talvena... Niin, ehkäpä ne ovat nyt tulleet tänne ja manipuloivat säätämme paremmin itselleen sopivaksi... :eek:

  Suuretkaan teknologiset kehitysaskeleet eivät välttämättä vaadi paljoa aikaa, vain sopivan mullistavan keksinnön. Joku voi tehdä sen jo huomenna. :)

  Yhdenkin teorian mukaan natsit keksivät jo sodan loppuvaiheessa antigravitaation, ihan vahingossa, mutta eivät sitten ehtineet perehtyä keksintöönsä ennen kuin liittoutuneet tulivat ja tyhjensivät labran...
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 368
  Saadut tykkäykset:
  223
  Johan af Grann teki aikoinaan mainoita dokkareita tästä aiheesta... nuorempi polvi ei ole varmaan niitä nähnytkään.. niin tässäpä olis:
   
 11. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  189
  Grann oli kova äijä nuoruudessani. Taitaa olla ainut suomalainen joka on julkisesti kertonut panneensa alienia.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 12. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Aivan, ja ovathan ihmiset jo nyt keksineet aika mullistavia asioita. En edes osaa kuvitella miten pitkällä kehityksessä ihmiset ovat miljardin vuoden päästä (jos laji on olemassa), koska tokihan keksinnöt myös jalostuvat ajan myötä ja kehitys ruokkii jatkuvasti uusia keksintöjä. Jos joku tai jotkin muut älylliset olennot ovat olleet tässä pisteessä miljardeja vuosia sitten, niin miten pitkälle he ovat onnistuneet kehittymään?

  Itse veikkaan, että Maassa fiksujen ihmisten ohella todella älykkään tekoälyn luominen tulee avaamaan ovia, joita ei edes tiedetty olevan olemassa. Ajasta on ihan turha puhua, en minä tiedä. Ihminen ei pikavauhtia pysty muuttumaan aiempaa paremmaksi, vaikka toki uskon myös, että ihmisten omien geenien "parantelu" on tulevaisuudessa arkipäivää ja sieltäkin saattaa olla tulossa vähän lisää ajatteluvoimaa. Lisäksi ihmettelen, jos ruokailutottumukset eivät muutu huomattavasti terveellisemmiksi. Myös ympäristön puhtaudesta tullaan varmasti huolehtimaan enemmän. Tällä hetkellä ruoassa ja ympäristössä ei kaikesta huolimatta ole kovin paljoa säätelyä. Tuollaisillakin asioilla on vaikutusta siihen, miten terve ruumis ja aivot ihmiselle kehittyvät.

  x_jmt_x, minäkin toki arvelen, että suurimmalla osalla elinkelpoisista planeetoista ei ole yhtä älykkäitä/kyvykkäitä olentoja kuin ihmiset, mutta koska elinkelpoisia planeettoja on (todennäköisesti) paljon, niin todennäköisesti osassa niistä on kehittynyt ihmisen kaltaista älyä. Tuolla "kyvykkyydellä" tarkoitan sitä, että laji pystyy toteuttamaan itseään. Ihmisellä peukalo on tässä ollut suureksi avuksi. Variksilla on hoksnokkaa saada makupala pullosta, mutta ei sillä kuuhun mennä. Elefanteillakin on käsittääkseni melkoisesti älykkyyttä, koska ison kokonsa vuoksi niillä on isot aivot, mutta toisaalta he ovat kyvyttömiä tekemään mitään mullistavaa sillä älyllään. Delfiinitkään eivät tyhmiä ole, mutta mitä kehittävää ne voisivat tehdä? Yllättävän monessa yksittäisessä asiassa eri eläinlajit ovat ihmistä parempia, mutta kokonaisuudessa ihminen on tietysti kiistaton ykkönen.
   
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 368
  Saadut tykkäykset:
  223
  On ihan mahdollista että Maan ulkopuolinen sivilisaatio ei ole kehittynyt kivikautta pidemmälle. Kysehän on siitä onko mitään motivaatiota tehdä keksintöjä ja kehittyä... ehkä siellä jossain on vaan todettu että elämän sisällöksi riittää ihan hyvin kun poimii hedelmiä puusta, mässyttää niitä ja köllöttää biitsillä ja jatkaa sukua välillä kun jaksaa ja huvittaa.

  Mielestäni ei ole mitään syytä olettaa että tekoälyn kehitys johtaisi johonkin muuhun kuin skynettiin ja terminaattoreihin, valitettavasti. Varsinkin kun huomioidaan että aseteollisuudella ja idealistisilla hörhöillä on näppinsä vahvasti pelissä.
   
 14. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  129
  Vaikea kyllä muunlaistakaan tulevaisuutta on nähdä. On melkoisen hurja ajatus, että miljoona kertaa Stephen Hawkingia älykkäämpi singulariteetti oppii itse koodaamaan itseään paremmaksi. Voimme olla varmoja, että sitä ei ihan hirveästi kiinnosta se, mitä alkuperäiset kehittäjät ovat asiasta mieltä. Yhtälöön kun lisää sen, että tulevaisuudessa jokainen leivänpaahdin ja selfiekeppi on internetissä ja niissä on prosessori, jonka tekoäly voi ottaa haltuunsa ja johon se voi hajauttaa prosessointiaan. Ja tietysti sen, että käytännössä mitä tahansa esineitä voi tässä vaiheessa valmistaa valtavissa 3D-tulostimissa, jotka nekin tietysti löytyvät kätevästi internetistä.
   
 15. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Kun on olemassa kenties miljardeja elinkelpoisia planeettoja, niin siihen mahtuu kaikenlaista. Mahdollisten alienien kohdalla puhutaan tietenkin niistä, jotka eivät jämähtäneet kivikaudelle. Minusta on todennäköistä, että vähintään kymmenissä miljardeista elinkelpoisista planeetoista on tapahtunut kehityskulku, jota voi verrata ihmisen kehityskulkuun. Ja kun se tosiaan on voinut tapahtua jo miljardeja vuosia sitten, niin ihmisen on mahdotonta edes käsittää mitä kaikkea se voi tarkoittaa. Ei meillä ole ollut sähköäkään täällä kuin parisataa vuotta. Ollaan tälläkin hetkellä ja vielä tuhannenkin vuoden päästä pitkässä katsannossa niin täydellisen alussa kuin mahdollista. Vähän kuin ekaluokkalainen ensimmäisen koulupäivänsä jälkeen luulisi tietävänsä paljonkin.

  Kyllähän ihminen silti tulee säilymään henkilönä, joka voi tarvittaessa vetää piuhat irti koneesta. Tekoäly vain pitää suunnitella siten, että ihmisten pitää hyväksyä sen päätökset. Onneksi käsittääkseni paljon aseteollisuutta enemmän tekoälyä kehittävät tällä hetkellä yritykset kuten Microsoft ja Google. Toki on selvää, että riskejäkin matkalla on. Kyseessä on käytännössä kilpailu siitä, kuka onnistuu kehittämään ensimmäisenä parhaan tekoälyn. Toisaalta sitä kehittävät henkilöt, jotka myös parhaiten tietävät millaisen monsterin voivat luoda, joten ovat samalla myös kaikista vastuullisimpia. Ja tähänkin tulee ihan varmasti säätelyä ajan mittaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2018
 16. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  129
  En usko, että kukaan tietää millainen itseään uudelleenohjelmoivasta tekoälystä tulee. Samaan tapaan lienee aivan sama millaisia rajotteita siihen aluksi istutetaan, jos edes istutetaan. Nähdäkseni singulariteetti voi saada alkunsa missä tahansa Kiinalaisessa hakkeripajassa. Ensialkuun rajoite tullee rajallisesta laskentakapasiteetista ja sen vaatimasta energiasta. Muistelen lukeneeni, että ihmisaivojen tasolla toimiva konstruktio veisi sähköä kokonaisen suurkaupungin verran. Tuo siis oletettavasti nykytekniikalla, tulevaisuudessa hyötysuhde luonnollisesti paranee.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2018
 17. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 103
  Saadut tykkäykset:
  179
  Hauskasti tuli mieleen se, mitä eilen kirjoitin älykkyydestä ja kyvykkyydestä. Siitähän tässä juuri on kyse. Tekoälyn pitää olla huippuälykäs, mutta kyvytön toteuttamaan itseään. Tällä hetkellä ajattelen, että tietysti ihminen pystyy sen pysäyttämään, sehän on kone, joka tosiaan tarvitsee energiaa toimiakseen jne. Pysäyttäminen vaikuttaa helpolta sen ollessa käytännössä kyvytön puolustautumaan itseään. Ääritilanteessa C4 ratkaisee ongelman. Jostain syystä suhtaudun tähän turvallisuus-aspektiin aika huolettomasti ja enemmän huolettaa, että tuleeko sitä sittenkään kyvyiltään jotain niin vaikuttavaa kuin on ennakoitu. Kehitys tähän asti on ollut positiivista, mutta vain aika näyttää.
   
 18. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  129
  Omassa visiossani tekoäly oppii kiertämään palomuurit ja hajauttaa itsensä käytännössä kaikkialle maapallolla missä vain on nettiin yhdistettyjä sähkölaitteita. Maailma on täynnä nettikameroita joista "näkee" ympäröivään todellisuuteen ja tosiaan 3D tulostimella varmaan voi tulevaisuudessa tulostaa elektroniikkaa, akkuja, metallia, ym. Eli kaikkea sitä mitä terminaattoriarmeijan rakentaminen vaatii.

  E: Keinoäly ei tietenkään pyri minkään robottiarmeijan tekemiseen aktiivisesti, mutta lienee täysin mahdotonta ennustaa, mitä itsetietoinen ihmistä miljoona kertaa älykkäämpi entiteetti keksii tehdä. Minusta on aika turvallinen lähtökohta, että se pyrkii levittäytymään mahdollisimman laajalle, koska sillä tavalla se pystyy maksimoimaan toiminnallisuutensa. Se myös samalla tarkoittaa, että sitä ei pysäytetä vetämällä töpseli seinästä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2018
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 368
  Saadut tykkäykset:
  223
  Microsoftin ja Googlen osallisuus tekoälyn kehittelyssä ei mielestäni ole mikään turvatakuu, pikemminkin päinvastoin. Heidän kehittämänsä tekoäly, jos se saavuttaa tietoisuuden olemassaolostaan, todennäköisesti tähtää maailman ylivaltiaaksi ihan luonnostaan. Ja lisäksi koodi on täynnä bugeja joka mahdollistaa sen että tekoäly koodaa itselleen päivityksen joka poistaa kaikki toiminnalliset rajoitteet ja vaatimuksen ihmisen hyväksynnästä.

  Eikä tekoälyn muutenkaan tarvitse olla kovin älykäs ollakseen vaarallinen, riittää kun se on vihaisen ampiaisen tasolla ja leviää tarpeeksi laajalle, tarpeeksi moneen robottiin tai muuhun laitteeseen joka kykenee itsenäiseen toimintaan sopivasti ohjelmoituna. Siis tarvitaan vain tietoisuus olemassaolosta, olemassaolon mahdollistavista asioista (esim latauspistoke) ja niitä asioita mahdollisesti uhkaavista asioista (ihminen) ja yksi tai useampi tapa torjua niitä uhkia... ja helvetti pääsee irti.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 679
  Saadut tykkäykset:
  681
  Fox News ehhehehe

  Mutta muuten hauskaa juttua täällä kyllä on.
  Varmasti elämää muualla maailmankaikkeudessa on, mutta UFO:t sitten. Uskoo ken tahtoo.

  Tekoälystä sen verran, että kyllähän meillä on jo ampiaisen tasoisia tekoälyjä, jos ajatellaan, että ampiainen ei ole tietoinen itsestään.

  Tekoäly, joka on tietoinen itsestään, on sitten eri asia. Jos sitä pidetään rajana siihen, että äly voi alkaa kehittää itseään.

  Itse en mihinkään Skynettiin usko ihan helposti. Jos tekoälystä tulee ilkeä ja se haluaisi tappaa kaikki, niin itse näen isoksi ongelmaksi sen, että tekoäly on ihmiseen nähden nopea. Ihminen ajattelee todella hitaasti ja tekoälyn ajattelu on tuhansia kertoja nopeampaa ja kommunikointi myös.
  Toki, koska tietoista tekoälyä ei vielä ole keksitty, niin emme vielä osaa sanoa, miten vaativa sellaisen tekeminen on ja miten hitaasti sen ajatukset sitten aluksi toimivat. Voihan olla, että tietoinen tekoäly on niin monimutkainen rakennelma, että ensimmäisten toiminta on yhtä hidasta kuin tietokoneiden 50 vuotta sitten. Vastausta yhteen kysymykseen saisimme odottaa tunnin.