TRC-1400-ongelma

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Repe2, 15.04.2015.

 1. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liekö kukaan vielä keksinyt ratkaisua ko. boxin "omaisuuteen", eli ns. "saman nimisen päälle-tallennus"-ongelmaan ?
  Laite yksinkertaisesti POISTAA aikaisemman, saman nimisen, samana viikonpäivänä tallennetun tiedoston (jota et tietysti ole vielä ehtinyt katsoa), aivan satunnaisesti ja ilman erillistä "tilausta", eli ei osaa "numeroida" saman nimisiä. Saattaa esiintyä kaikilla TV-kanavilla eli koskaan ei tiedä, häviääkö viikko sitten tallennettu tiedosto. Mielestäni hyvin kiusallista.
  Useamman eri merkkisen ja mallisen boxin - myös Topyn - "ominaisuuksia" kokeneena tämä oli ensin sellainen tuttavuus, ettei selväjärkisyyden kärsimättä uskaltanut asiasta ensin kenellekään kertoa, mutta nyt on huolto kuitenkin tunnustanut asian.
  Tehtaalla pitäisi olla tieto asiasta ja huolto nostaa kädet pystyyn. Jo lähes vuoden ajan !
  Olen myös antanut itselleni kertoa, että uudet Topyt eivät ns. TAPeja hyväksy, mutta onko joku ehkä jossain jo ratkaissut tämän ongelman ? Kiitos etukäteen !

  Ko. laitteen hieno "ominaisuus" on mielestäni myös se, että jos haluaa päivittää laitteen mukana tulleen alkuperäisen (tehdas-?) ohjelman, niin kovalevy täytyy alustaa (tai mahd. jo tallennetut tiedostot menevät pikselimössöksi), eli jos nyt olette ostamassa uutta laitetta, niin kannattaa ehkä ennen tallennuksia tarkistaa ja päivittää ohjelma uusimpaan saatavana olevaan. (Uusien päivitysten aiheuttamista ongelmista ei tosin vielä ole tietoa ;-) )
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  Onko sinulla siis kuitenkin uusin softa käytössä? Jos vanha boksissa oleva on 1.06.02 tai uudempi, ei kiintolevyä tarvitse alustaa päivityksen jälkeen. Mikäli on tuota vanhempi, niin sitten tarvitsee alustuksen ja vanhat nauhoitukset eivät enää näy. Eli siis aina ei suinkaan tarvitse tallenteita tuhota, viimeisimmät kolme päivitystä eivät sitä ole vaatineet jos on aina päivittänyt uudempaan softaan kun sellainen on ollut saatavilla.
   
 3. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 4. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  Eli olisiko niin että tuo päälletallentamisbugi on vanhassa softassa, mutta korjattu uudempaan? Silloin tietenkin huolto nostaa kädet pystyyn koska korjaus on jo olemassa.

  Vanhoja tallenteita ei voi katsoa millään muulla laitteella (salaus on laitekohtainen), ei edes toisella samanlaisella boksilla jossa olisi sama vanha softa. Käsittääkseni ainoa keino katsoa vanhaa tallennetta on väliaikaisesti asentaa se vanha 1.05.00 softa takaisin omaan boksiisi. Ei siis kovin käytännöllistä.
   
 5. pilot

  pilot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarvitseeko muuten ihan välttämättä sen kiintolevyn alustuksen vaikka päivitysohjeessa niin vaadittaisiinkin?

  Jos jättää alustamatta, niin sitten ei tarvitse siirtää mahdollisesti tärkeitä vanhoja tallenteita muualle. Se siirto USB-kovalevylle kun on hyvin työlästä ja hidasta, kun voi valita vain yhden tiedoston siirrettäväksi kerrallaan (ei voi valita isompaa määrää tiedostoja kerralla ja laittaa siirtoa päälle vaikka yöksi). Kun uuden FW:n kanssa yhteensopimattomat tallenteet ovat edelleen laitteen omalla kovalevylle, niin niiden katsomiseksi riittää vanhan FW:n palauttaminen väliaikaisesti.

  Tein itse noin ja siirsin vain vanhat tallenteet omaan hakemistoonsa. Ja uusi FW näyttäisi toimivan ongelmitta. Tosin myöhemmin sitten päätin, etten tarvitsekaan niitä vanhoja ja poistin ne... mutta edelleenkään en alustanut kovalevyä uudestaan ja boksi on nyt uudessa käytössä sukulaisilla (taloyhtiön vaihdettua kaapeli-tv:hen jäi laite tarpeettomaksi, joten annoin pois ja itse ostin Linux-pohjaisen digiboksin 2xDVB-C/T2:llä ja valitsemallani kolmen teran levyllä ym. ja nyt digiboksin tallenteet ovat taas siirrettävissä ja katsottavissa vaikka tietokoneessa tai tabletissa kuten aiemmin vanhan Topfieldin kanssa).
   
 6. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 7. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko tuo päällekkäisnimeäminen se alkuperäinen ongelma? Sellaista ongelmaa en ole kyllä ko. laitteessa yli vuoden käytöllä tavannut vaan Toppy nimenomaan lisää samannimisten tallenteiden nimeen juoksevan numeron.

  TAPit ei toimi, koska "Antenna HD Ready".

  Päivityksistä ja alustamisesta on melko turha mesoa, kun sitä ei ole tuon 1.05:n jälkeen tarvinnut tehdä (ko. softasta luovuttiin yli vuosi sitten enkä ole sitä omassa laitteessani koskaan edes käyttänyt). Tekniikka kulkee eteenpäin eikä kaikkea vanhaa voi loputtomiin raahata mukana, esim. uusi MS Word ei halua avata vanhoja word-dokumentteja muokattavaksi, koska pitää niitä vaarallisena...
   
 8. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 9. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei olla huollossa ihan hereillä... Homma on toiminut ihan oikein jo versiolla 1.06, joka oli saatavilla ainakin jo helmikuussa 2014. :hitme:

  Nykymaailmassa ei kannata ottaa mitään härveliä käyttöön suoraan paketista tarkistamatta mahdollisia ohjelmapäivityksiä. 1.05 oli omassakin Topfieldissä tehdasasetuksena mutta päivitin softan jo ennen kanavien virittämistä tuohon 1.06:een ja tuo nimeämishomma on siis toiminut siitä lähtien.

  "Mesominen" oli ehkä vähän vahva ilmaus mutta tässä ja varsinkin pidemmässä TRC/CRC-1400 ketjussa on aika paljon kommentteja laitteen huonosta/väärästä toiminnasta, vaikka ongelman ydin on käyttäjässä.

  Edit: Lisättäköön vielä, että tuon ensimmäisen päivityksen jälkeen toissapäiväinen 1.09.03 päivitys taisi olla kolmas päivitys laitteeni käyttöönoton jälkeen eikä levyä ole tarvinnut alustaa kertaakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 10. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jooo, 1.06:n jälkeen ei ole tarvinnut alustaa. Totta puhut Hans.

  Mitä sitten tulee kyseiseen, kauan odotettuun ja kyseltyyn "korjaavaan" päivitykseen, niin (Suomen) huolto kielsi asian vielä 10.04.2015, mutta myönsikin sitten jo 15.04.2015 uuden softan korjaavan MYÖS nyt puheena olleen ongelman. Viihdepalveluja korjaavan päivityksen lisäksi. Nyt vaan toivotaan parasta ;-)
   
 11. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitin siis nimenomaan, että ohjelmien nimeäminen on toiminut ihan oikein ainakin versiosta 1.06 alkaen. Aiemmista versioista minulla ei ole kokemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2015
 12. Repe2

  Repe2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 13. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  FinTopin tietämisistä en tiedä mitään enkä heidän osaamisensa varaan myöskään paljoa laskisi. Joka tapauksessa, oli onnea tai ei, asiasta olisi taatusti sivu tolkulla postauksia, jos tallennuksissa olisi uusimpaan softaversioon saakka oikeasti ollut noin perustavaa laatua oleva bugi.

  Minulla on tälläkin hetkellä tallennelistalla runsain mitoin sarjojen tallenteita ihan nätisti numeroituna. Kaiken kaikkiaan boksi on ryssinyt yhden tallennuksen helmikuun 2014 jälkeen.
   
 14. pilot

  pilot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toki eivät vanhat toimi ennen kuin palauttaa sen vanhan FW:n, jolla ne oli tallennettu. Ja sitten ennen kuin jatketaan taas uuden tallentamista, niin pitää palauttaa uusin FW. Koska tiedostojärjestelmä vaikuttaa kuitenkin yhteensopivalta, niin tuolla kikalla voi siis pitää vanhatkin epäyhteensopivat tallenteet kovalevyllä tallessa (jos vain levytilaa riittää) eikä niitä tarvitse siirtää USB-levylle yksi kerrallaan. En itse sitten kuitenkaan päättänyt pitää niitä vanhoja tallessa, koska en jaksanut ryhtyä kikkailemaan FW-päivityksillä. Antenniboksiin tuli kaksikin päivitystä, joissa meni yhteensopivuus.

  Kiitos kiitos, sehän se. Suosittelen tutustumaan laitteeseen! :)
   
 15. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  No voi prkl. Nyt se toppari sen teki. Tosin CRC-1400 ja uusimmalla softalla. Eli homma meni seuraavasti. Aikaisempi nauhoitus oli edelliseltä päivällä vaikkapa nimellä "Ohjelma". Nyt oli menossa kaksi nauhoitusta joista toinen oli "Ohjelma-2", toinen tähän liittymätön. Näin molemmat "Ohjelma" ja "Ohjelma-2" tiedostovalikossa (Ohjelma-2 nauhoitus oli vielä kesken), ja poistin näiden lähettyviltä kaksi tähän liittymätöntä tallennusta. Nyt kun myöhemmin ajattelin nuo kaksi katsoa, niin talletuksissa oli ainoastaan "Ohjema" ilman kakkosta, mutta se oli nyt tämä uudempi nauhoitus. Eli ihan selkeästi se meni edellisen päälle samalla nimellä. Mietin pääni puhki olisinko itse jotenkin tuhonnut tuon vahingossa, mutta koska -2 talletus oli käynnissä kun tuhoilin vanhoja, niin sille uudelle olisi pitänyt jäädä se -2 loppu nimeen. Nyt ei jäänyt. Eli jonnekin hävisi se alkuperäinen ja uudesta jäi se -2 nimestä pois, eli meni "päälle".

  Molemmat ajastukset oli samalta kanavalta identtisinä kellonaikoina mutta peräkkäisinä päivinä EPG:n kautta ajastettuna ei toistuvina, vaan erillisinä ajastuksina. Kokeilen saada tätä toistumaan, mutta useamman vuoden on tuo boksi ollut eikä aikaisemmin ole tapahtunut vastaavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2015