toslink/DAC/kuuloke/preamp pässäkkä

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana pilkkakirves, 22.08.2010.

 1. pilkkakirves

  pilkkakirves Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuosia erilaisia systeemejä harrastaneena tämä aihe pitää laittaa tänne aloittelijapuolelle. Googlettaminenkaan ei oikein tuonut selvyyttä tähän.

  Eli tilanne on tämä: Makuuhuoneessa on iMac, jossa nykyään kaikki musiikki. Olohuoneessa on kotiteatteri, johon kuva menee HDMIllä ja ääni optisesti iMacista 5.1 muodossa.

  Ja tavoite on tämä: Pitäisi saada makuuhuoneeseen laadukas kuulokekuuntelumahdollisuus iMacista.

  Jä tämä kaikki jotenkin näin?: Makuuhuoneessa olisi optimitilanteessa yksi laite, johon ääni menisi optisesti iMacista. Siinä olisi valitsin, jolla voisi valita meneekö signaali eteenpäin optisena suoraan olkkariin, vai DACille/kuulokevahvisinpuolelle.

  Todennäköisestihän mitään yhtä laitetta ei ole tätä hoitamaan, mutta tavoite ainakin olisi että mitään piuhojen irroittamista/vaihtamista ei olisi.

  Mieleen tulee ainoastaan löytämistäni vaihtoehdoista optinen switcheri (nämäklin vähän kömpelöitä mekaanisia), erillinen DAC optisella sisäänmenolla ja kuulokevahvistin. Tässäkin silti jo kuitenkin kolme eri laitetta, paljon piuhaa, paljon katkaisimia kuuntelutapaa vaihdettaessa.

  Sitten on näköjään DACeja USB sisäänmenolla. Toimisivatko nämä "rinnakkain" kotiteatterivahvistimen optisen ulostulon kanssa ilman piuhojen irroittamisia? Jos näin, niin löytyyköhän USB DAC+kuulokevahvistin komboja?

  Kertokaahan mikä näistä yleensäkkään olisi mahdollinen, vai onko yleensäkkin vielä joku muu/järkevämpi tapa hoitaa koko roska tavoitteeseen pääsemiseksi?
   
 2. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Benchmark DAC1 sisältää kaiken tarvittavan, mutta optisen signaalin läpivienti sellaisenaan ei luonnistu. Laitteesta on myös usb-malli, joskin usb-liitännästä tulee vähän turhan paljon premiumia hintaan. Usb-versioltakaan ei kyllä taida tuo optisen läpivienti onnistua.

  Mainio laite, mutta melko kallis. Itselläni korvasi entisen dac+kuulokevahvistin-yhdistelmän ihan yksinkertaisuuden takia, ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Kuulokekuuntelun ohella ajelen tällä myös Genelec-paria. Omalla kohdallani luultavasti ns. final step tällä audiorintamalla, kun on tämä "less is more" -filosofia alkanut miellyttämään :D Kalliimpiin ratkaisuihin ei olisi varaa ja ei kyllä juuri mielenkiintoakaan.
   
 3. Robocop_

  Robocop_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.11.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi, Millainen DAC kannattaisi hankkia MacBookin ja Genen 6010A-parin väliin?

  Joku suositteli NuForcen Icon uDAC2:sta (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17677). Mitä tuo "Poikkeuksena NuForce uDAC2:ssa on 24bit/96kHz äänipiiri." oikeasti tarkoittaa, onko tosiaan harvinainen tuohon hintaluokkaan?

  Toisaalta näyttäisi tuo sama 24bit/96kHz olevan myös BEHRINGERin F-CONTROL AUDIO FCA202:ssa (http://www.thomann.de/fi/behringer_fcontrol_audio_fca202.htm). Hintaa tosin huomattavasti vähemmän kuin NuForcessa.

  Tuollainen max. 150e voisin tuohon käyttää, tietysti vähemmän jos samaan tulokseen päästään. Suositelkaa jotain jos on mielessä, varmaan melkein mikä vaan DAC ohittaa läppärin äänikortin laadussa(?). Onko muuten tuo ero yleisesti ottaen huomattava?
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2010
 4. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se riippuu siitä läppärin äänikortista. Kohinatonta ja suoravasteista integr. äänipiiriä ei erota ziljoonankaan irtoducista kalsarit silmillä -testissä kukaan.

  MinäOmenoissa pitäisi olla ihan hyvälatuiset äänipiirit jo vakiona joten sinä et tarvitse muuta kuin kunnollisen volumesäätimen. Kunnollinen volumesäädin EI OLE äänikortin softavolumesäädin. Tämän kohinaa aiheuttavan volumesäätötavan käyttöön on sortunut liian moni Tekniikan Maailman toimittajia myöten.

  Oikea volikkasäädin:

  Genelec 9000A

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=52921
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2010
 5. Robocop_

  Robocop_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.11.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ourrait, kiitos. Eli taidan odottaa hetken ja ostan sitten 5040A:n kuten suunnittelinkin, siinähän tuo volumesäädin taitaa olla ja mukana tulee volumeen se kaukosäätökin.