Toshiba RDXV49DTKF2: kiintolevyn videoiden siirto PC:lle?

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana timppa000, 31.05.2015.

 1. timppa000

  timppa000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi

  Projektina on ollut siirtää muutama hengissäoleva VHS-kotivideo pysyvämpään tietokonemuotoon. Sitä varten lainasin tutulta Toshiba RDXV49DTKF2 tallentimen, joka on ilmeisesti samanaikaisesti:

  - tallentava digiboksi
  - VHS-nauhuri
  - DVD-soitin ja -kirjoitin

  Se antaa mahdollisuuden VHS-nauhojen siirtoon ("dubbing") joko kiintolevylle tai DVD:lle. (Myös esim. kiintolevy => DVD on mahdollinen.)

  Olen nyt siirtänyt VHS-videoita kiintolevylle, hyvin onnistui. Onko kellään hajua missä formaatissa ne kiintolevyllä ovat, ja saako ne jotenkin siirrettyä PC:lle säilytykseen ja jatkokäsittelyyn? Tallentavalla vanhalla Topfield-digiboksillani oli tuohon monia tapoja, joko PC:n liittäminen boksiin USB-kaapelilla ja sitä kautta hidas siirto, tai kiintolevyn irroitus boksista ja liittäminen suoraan PC:hen. Tosin jälkimmäisessäkin tapauksessa tarvitsi ylimääräistä ohjelmaa joka osaa lukea ja siirtää Topfield-levyn sisältöä, suoraan Windows-PC ei osannut niitä lukea.

  Löytyykö tuolle Toshiballe mitään vastaavaa keinoa, ilman että joutuu erikseen polttamaan DVD:eiksi? Ohjekirja mainitsee ainoaksi tavaksi siirtää kiintolevyn tallenteita turvaan polttaa ne DVD-R tai DVD+-RW levyille. Syy miksen samantien polttanut niitä DVD:eille oli että ohjekirjan mukaan, jos valitsee tallennusformaatiksi parhaimman "XP"-laadun, mahtuu tavalliselle DVD:lle vain 60 minuuttia. Jotkut videoista ovat pidempiä, joten olisin kai jputunut ne polttamaan kai monessa erässä.

  Jos kuitenkin joudun polttamaan DVD:eitä kiintolevyllä nyt olevista digitaalisista tallenteista, huonontuukohan laatu entisestään, eli enkoodataanko ne (turhaan) jälleen kertaalleen? Vai ovatko nämä systeemit niin järkeviä että osaavat siirtää digitaalisesta muodosta toiseen (DVD-levylle) ilman uutta enkoodausta?

  Ehkä tuolla ei ole suurta merkitystä laadulle kun puhutaan vanhoista VHS-kotivideoista, mutta mieluummin vältän turhaa laadun heikentämistä jos voin vain välttää. Ehkä siinä tapauksessa yritän uudestaan, suoraan VHS-nauha => DVD-R. Oletan että DVD-R:stä saa sitten jotenkin tietokonemuotoon ilman laadun heikentämistä, MPEG-2 tiedostoiksi tms. Tai vaikka tallentaa DVD:t imageina koneelle.

  Ps. Olen yrittänyt hakea vastausta googlettamalla, mutta jostain syystä tuntuu löytyvän vain jotain ranskankielisiä tms. sivustoja?

  Kiitos.