Topparin MP5100 seuraaja ->Enigma2 purkki

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana d2mac, 12.11.2013.

 1. d2mac

  d2mac Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  4
  Uskoillinen 5100 on ollu jo jonkin aikaa hieman epävarma, ja T2-virittimillekin on tulossa tarvetta.

  Hankin muutama viikko sitten Linux pohjaisen Enigma2 käyttikseen perustuvan Venton HD3 purkin kahdella T2+S virittimillä.

  Koska Enigma2 on avoin järjestelmä purkkeihin on saatavilla monia eri versioita. Täkäläinen myyjä toimittaa laitteen halutessa OpenVIX käyttiksellä, joka on suht.kattavasti suomennettu. Minulla on nyt pyörimässä OpenATV, joka on hieman nopeampi ja vielä laajemmin käyttäjän aseteltavissa, mutta suomenkielisellä asetuksella monissa valikoissa on kuitenkin englantia.

  Enigma2:n päälle käyttäjät voivat myös tehdä tapien omaisia apuohjelmia, joita voi ladata suoraan purkiin. Noita Plug-inejä on laidasta laittaa, joten vastaavat toiminnallisuudet on mahdollista saada käyttöön mm. erilaisia EPG ja autotimereja. Lisäksi löytyy melkoinen määrä mm. erilaisia streaming palveluita

  Enigma2 purkkien toiminnallisuudet menevät kuitenkin paljon pidemmälle. Tallennukset saa menemään minne haluaa, vaikka verkkolevylle. Laitteeseen pääsee netin kautta kiinni vaikka steamata nettiselaimen, täppärin tai toisen purkin kanssa. Samaten sitä voi täysin hallita etänä.

  Vielä Enigma2 ei ole sillä tasolla, että noita voisi gigantissa myydä, mutta mikäli tapeja on asentanut, niin kannattaa tutustua näihin. Kun säädöt on saanut mieleisekseen, niin saa purkin, josta ei aivan pian lopu ominaisuudet kesken. Tois'aalta laite on satunnaiselle perhekäyttäjälle kuitenkin paljon soveltuvampi, kuin esim. media PC - lähes Toppari tasoa.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Enigma-purkkeihinhan ei CI+:aa saa, mikä olisi toivottavaa maksullista HD:ta haluaville?
  Näin ollen ainoa T2-virvelillillinen CI+-boksi on Miraclebox M9....

  Paremmin tietävät korjatkoon...

  T: Vesku