TOPFIELD TF5100PVRc kysymyksiä

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mrco, 20.11.2005.

 1. mrco

  mrco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää ollu (onnellinen) toppyn omistaja, muutama asia kuitenkin mietityttää..

  1. Onko kopion "nykiminen" ominaisuus? Eli kun otan (salatusta) ohjelmasta kopion niin kopio pätkii alussa (sekä ääni että kuva), onko kopionopeudella vaikutusta tähän?

  2. Onko millään TAPilla mahdollista saada "järkevämpää" kelausnopeutta, tuo nykyinen 6X ei oikein riitä ja se prosenttikelaus-systeemi ei oikein kolahda. (edellisessä kovalevytallentimessa oli sentään kelaus 100X!!!)

  3. Kaikkein eniten ottaa päähän kuvasuhde-ongelmat: tv:ni on 16:9, kun laitan toppyn valikosta kyseisen asetuksen niin eihän se vaikuta 4:3 kuvaan mitenkään, eikä aina edes letterboxista zoomaa niitä mustia palkkeja pois. Vanhalla boxillani (force 315C) ei ollut mitään ongelmia, kun olin asettanut asetuksista kuvasuhteen ja jos katseltu ohjelma ei ollut laajakuvaa niin sai valita mitä boxi kuvalle tekee, ja se todella osasi tehdä sen sitten automaattisesti;

  "tv:n kautta" (ei tehnyt kuvalle mitään),

  "mustat reunat" (sivuilla mustat palkit jolloin 4:3 kuva keskellä),

  "leikattu" (jolloin leikkasi joko letterboxin mustat palkit tai 4:3 kuvasta sekä ala- että ylä reunasta palat pois.)

  "yhdistetty" (mustien reunojen ja leikatun välimuoto. Paras esim. 4:3 leffoille joissa kiinteä teksti, joka oli luettavissa vielä zoomauksen jälkeenkin)

  Ja kaikissa tapauksissa boxi osasi siirtää teksityksen näkyvään kuvaan (ei tietenkään jos teksitys oli kiinteästi kuvassa.)

  Esim. letterboxi leffoissa canalilla toppy ei zoomaa palkkeja pois vaan näyttää sen semmoisenaan. Voinhan tietysti telkkarista valita "kuvasuhteeksi" zoom jolloin kuvasuhde on oikea, mutta silloin tekstitys jää puoliksi kuvaruudun alareunan ulkopuolelle.

  Tarkoitus ei todellakaan oo myydä Forcea kenellekään, vaan ihmettelen miksei testivoittaja boxissa ole minkäänlaisia, edes manuaalisia säätöjä kuvalle (päinvastoin homma ilmeisesti toimii, eli leikkaa laajakuvasta reunat pois jos sulla on 4:3 telkkari.), ei oo kauheen kiva kattella jatkuvasti liian leveetä kuvaa, onko kuvasuhde ongelma korjattavissa jollain TAPilla (tapworldissa ei ainakaan yhtään toimivaa ollut), vai pitääkö laittaa valitusta maahantuojalle??

  Sama homma may ja sep firmiksillä.

  Kiitoksia jo etukäteen!!
   
 2. janilxx

  janilxx Guest Guest

  Ei kelausnopeutta, mutta hyppimisominaisuus. Painat nappia ja ohjelmassa hypätään X sekuntia. Esimerkiksi 3 minuuttia kerralla. Kts, ProgressBarKeys, QuickJump, ImproBox jne
   
 3. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 804
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmonen kaipaa vielä selvennystä, siis todellako laajakuvaleffoihin tulee palkit ylös ja alas 16:9-telkkarissa? Ja telkkari osaa hanskata kuvasuhteet oikein, niinkuin laajakuvatelkkarin pitää? 16:9-moodissahan boksi ei perinteisesti tee videolle mitään, vaan lähettää scartin pin 8:n tarvittavan tiedon siitä, että kuva on 16:9 tai 4:3 ja jättää kuvasuhteen tulkinnan TV:n hanskattavaksi. Tämän Topfield ymmärtääkseni tekee ihan oikein, muuten hommasta olisi varmaan noussut isompikin kohu... Jos sinulla on laajakuvatelkkari, sen pitäisi automaattisesti tajuta pin 8:n asennosta, että lähetys on laajakuvaa ja toimia sen mukaan. Jos tämä ei toimi, tarkistaisin ensin scartin toiminnan.

  Bokseissa näitä skaalaussysteemeitä on joissain, mutta niissä on tuppaa olemaan kaikenlaisia huonoja puolia, joista enemmän asioista perillä olevat voivat selventää ehkä enemmän.
   
 4. mrco

  mrco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu kyllä tulee palkit. Telkkari osais kyllä skaalailla varmaan jos ois scartilla kiinni, mulla on boxi komponentilla kiinni. Vaikka olisikin scartilla kiinni ei se poistaisi ongelmaa koska eihän se tekisi siltikään 4:3 kuvalle muuta kun ne mustat reunat sivuille ja eihän sillain voi kukaan telkkaria katsella, ja letterboxi kuvassa on silti "irtoteksit" liian alhaalla vaikka telkkari kuvan automaattisesti zoomaisi.
   
 5. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 804
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli sinällään oleellinen tieto, ehkä joku komponenttiliitännällä boksinsa liittänyt osaisi auttaa.

  No, sillä tavalla 4:3 kuva kuuluu 16:9-telkkarissa näyttää. Jos katsoja haluaa venytyksiä ja vanutuksia kuvaansa, niin töllön voi yleensä pakottaa 16:9-moodiin, sen lisäksi on näitä "just"-moodeja yms.

  Oletko aivan varma, että jos boksi on täyskytketyllä scartilla telkassa kiinni ja telkkarista oikein laajakuvamoodi valittuna, niin laajakuvalähetysten tekstit menevät ruudusta ulos? Epäilen vahvasti...
   
 6. mrco

  mrco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo testasin juuri täyskytketyllä scartilla.. Telkkarissa oikea "moodi" päällä, letterbox elokuva (canal+ 21 grammaa). Telkkari päätti että se on 4:3 elokuva eli teki harmaat palkit sivuille ja lisäksi ite leffan palkit vielä alla ja päällä. Kiva kattella kehystettyä elokuvaa. =) Manuaalisesti kun telkkarista zoomaan niin kaikki kehykset zoomautuu oikein pois mutta teksti jää osittain ulkopuolelle...
   
 7. mrco

  mrco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjaus: Letterbox toimii nyt telkkarin automaattisella zoomauksella scartin kautta. Ensin se muuttaa sen 4:3:si ja sit pitää vielä odottaa muutama sekunti jolloin se tajuaa et sehän onkin letterbox. (tv on lg 32lx1). Komponentin kautta tuo ei sit onnistu, tv:ssä on kompon puolella vain vaihtoehdot 16:9, 4:3 ja zoom, eli ei sitä "automaattia". Siksi ois mukava jos pääsis kikkaileen suoraan boxista niitä kuvasuhteita vaikka...
   
 8. risa

  risa Guest Guest

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  173
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole komponentti käytössä, mutta topi kyllä lykkää kuvasuhdeinfoa WSS:n muodossa myös komponentin Y-signaalissa (kuten S-videonkin). Ehkäpä näyttölaite ei osaa tätä hyödyntää.
   
 9. Basil

  Basil Guest Guest

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on Topfield 5100 antenniversio komponentilla kiinni LG 37LP1:ssa. Olen asettanut kuvasuhteeksi 16:9 molemmista, telkusta ja Topfieldistä, ja kyllä TV ohjelmat ovat näkyneet mielestäni oikein asetusten mukaisesti.

  Canal digitalia minulla ei kylläkään enää ole, mutta aikaisemmalla digiboksilla (Medion 4200) oli ja Canalin elokuvia katsottaessa oli toisinaan mustat (tai harmaat, jos et ole muuttanut huoltovalikosta) palkit ylä- ja alareunassa. Sama juttu kun katselen elokuvia DVD soittimella HDMI liittännän kautta, jos elokuvan kuvasuhde on 16:9/2.39:1, niin silloin on mustat palkit ylä -ja alareunassa. Tämä lienee normaalia ellei kuvaa sitten erikseen zoomata.
   
 10. mcjava

  mcjava Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin minulla tulee kopioon häiriöitä, jos kopion tekee 2x,4x tai 6x nopeudella - joskus enemmän joskus vähemmän. Normaalinopeudella tehdyissä kopioissa häiriöitä on hyvin harvassa.
   
 11. mka74

  mka74 Guest Guest

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemusta kannattaako ääni liittää boxista optisena (S/PDIF) vahvisteen?

  Vai ihan perinteisesti RCA-piuhat ja stereot pauhaamaan?

  Onko merkitystä äänenlaadulla?

  Kiitos etukäteen...
   
 12. jaih

  jaih Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan, kun en ymmärrä, että mitä hyötyä on ottaa kopioita ohjelmatiedostoista. Mihin ne oikein kopioidaan? Toiseen kertaan kovalevylle?
   
 13. janilxx

  janilxx Guest Guest

  kovalevylle toiseen kertaan. hyötynä ainakin salauksen poistuminen.
   
 14. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 804
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu vähän siitä mitä katsoo. Kaapelipuolella Canal+ lähettää osan leffoista DD 5.1:nä (nykyään jopa aika ison osan Film-kanavien leffoista), jolloin eroa stereoääneen tietenkin on, olettaen että on vähintään 5.1-setti äänipuolella. Muuten kysymys lienee kuulijan korvasta, digitaalisena ääni menee luonnollisesti ilman häiriöitä vahvistimelle asti, joten on se ainakin periaatteessa parempaa. Itse en ole edes kokeillut muuta liitäntää kuin tuota optista.
   
 15. mka74

  mka74 Guest Guest

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Unreal tiedoista.

  Taidan pukata kuidulla boxin kiinni vahvariin.
   
 16. pantteri

  pantteri Guest Guest

  Liittynyt:
  02.04.2003
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi salattua kanavaa tallentaessa filestä tulee aina vähintään osittain salattu (dollarimerkki keltavihreä). Ymmärrän kyllä, että tallenne jää salatuksi, jos samalla katselee toista salattua lähetystä, tai tallentaa samanaikaisesti kahta salattua ohjelmaa. Mutta miksi, jos yöllä menee esim. NHL matsi levylle (ei muita tallennuksia, eikä yöllä kukaan käpistelemässä boxia), tallenne on salattu.

  Opin kyllä juuri äskettäin, että ohjelman voi kopioida (ja jopa kuusinkertaisella nopeudella) salauksen poistamiseksi, mutta tuntuu turhalta lisähommalta juuri esim. em. tapauksessa. Voiko muuten kopioidessa katsella live kuvaa? Oletettavasti voi, mutta miten?
   
 17. jomppa

  jomppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla ei ole kaapeli, vaan Toppyn vastaava satelliittiboksi ja minullakin on käynyt myös vastaava muutaman kerran, ei kuitenkaan aina. Minusta tämä on Topfieldin bugi, vaikka lähetys on oikeasti purettu kiintolevylle, se näkyy keltavihreänä. Olen siirrellyt useita tällaisia filuja PC:lle ja Projectx demuxaa ne kiltisti, mikä ei osittainkin salatulle lähetteelle onnistuisi.
   
 18. Vincent

  Vincent Guest Guest

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli Toppy, jee. Tallennus toimii ok, mutta sitten toisto ja hetken päästä tulee ilmoitus, "toisto keskeytyy" (keskeytetty). No ei tää sinällään haittaa, mut riivattu joudun kelaamaan ohjelmaa alusta asti. Olisko tällaiseen ongelmaan jotain TAP:ia. Pystyyko nauhoitetta muokkaamaan sillee, että poistaa alusta vaikka 10 minuuttia?

  Voisiko joku listata hyviä TAP:eja tähän tai laittaa linkkiä, jos tietää jonkun tehneen listauksen?
   
 19. Vincent

  Vincent Guest Guest

  Liittynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. Mika73

  Mika73 Guest Guest

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo toisto katkeaa, jos on samalla tallennus menossa ja toinenkin tallennus alkaa, ja kanava joka oli päällä ennen toiston alkua on eri muxissa kuin jälkimmäinen alkanut tallennus... Aika selvää siis.:)

  Mutta siihen kohtaan jää kirjanmerkki, joka löytyy kun aloitat toiston uudelleen ja painat toiston alettua PLAY, jolloin tulee se keltainen progress bar näkyviin. Siellä näkyy vihreä piste, johon pääsee keltaisella nappulalla. Sen jälkeen kun painaa välittömästi vihreää, niin kirjanmerkki poistuu. Operaatioon kuluu n. 3 sekuntia, kun sen on tehnyt useasti.

  Kelailu onnistuu parhaiten esim. tuolla QuickJumpilla, tai tietysti myös kun syöttää kakesta vaikka 583, niin levytyksessä hypätään 58,3% kohdalle...

  Editointi on mahdollista: http://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00#Editointi
  http://tapworld.eu.tt/

  Tuollahan on noita "muutama". Sivun alkupuolella on lista suosituimmista, joten niistä kannattaa aloittaa.

  Itse suosittelen:

  Jag's epg, korvaamaton sanahaku/automaattinen ajastus.
  Jukebox 0.8.5 MP3 kuunteluun.

  EDIT: nauhoitus -> levytys :)