Topfield TF100C

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Olmo, 17.01.2008.

 1. Olmo

  Olmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menin ja ostin sitten Topfieldin uuden mallin TF100C:n, Stockmannin myyjän kehuttua suu vaahdossa sen olevan "parempi" versio vanhasta TF6000:sta. Boksi kotiin, piuhat kiinni - kaikki vaikutti toimivan normaalisti. Kuva oli hyvä, valikot toimivia ja kapula toimi mainiosti.

  Kymmenen minuuttia ehdin ihastella kunnes huomasin ettei boksi reagoi enää kaukosäätimen painalluksiin - etupaneelin näytöllä vilkkuu merkki (niinkuin ohjekirjan mukaan pitääkin) aina kun jotain näppäintä painaa, mutta mitään ei tapahdu. Sama hyytyminen koskee myös itse boksin näppäimiä, edes virtaa ei saa kytkettyä pois. Nykäisin töpselin pois seinästä ja kokeilin uudestaan: jonkin aikaa vehje toimii kunnes hyytyy taas.

  Eilen kiikutin boksin takaisin liikkeeseen ja sain mukisematta uuden tilalle. No, ei muuta kuin kotiin testaamaan: tässäkin yksilössä sama ongelma. Ja pikanttina ekstrana FAV-luettelon nimi välkkyy oikeassa ylänurkassa jatkuvasti...

  Firmis on sama versio kuin Topfieldin sivuilla http://www.topfield-finland.com/fin/product/detail.asp?idx=34&page=1&lang=1&tn=satelite&code=p_00001 joten uudempaakaan ei ole vielä tarjolla. Tässä vaiheessa alkaa kajastella mielessä kaupan purkaminen päällimmäisenä vaihtoehtona...

  Kellään muulla kokemuksia samaisesta boksista?
   
 2. Jokketus

  Jokketus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samat viat. Tänään palautuu kauppaan toinen laite tällä viikolla.
  Ylen kanavat toimivat OK. Mutta Maikkari, Nelonen, Sub yms jumittaa koneen n.1,5 - 2min päällä olon jälkeen. "Töpseli irti" on ainoa ratkaisu.

  Taitaa olla turha ottaa kaupasta kolmatta kokeiltavaksi :)
   
 3. Olmo

  Olmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, vien itsekin laitteen (taas) takaisin myymälään - tarjosivat tilalle Handan 5001:ä, uusi mallihan sekin on mutta kokeillaan nyt sitä seuraavana...:hitme:
   
 4. Niimou

  Niimou Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä sama boksi ollut nyt kuukauden päivät käytössä, eikä minkäänlaisia ongelmia ollut, erittäin tyytyväinen olen :). Kaippa sitten sain toimivan mallin :thumbsup:
   
 5. nible

  nible Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2002
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä jotain vikaa kerta toimii :thumbsup: Jos "laatu" on pysynyt samana mitä näissä vanhoissa malleissa, niin kyllä niissä aina jotain vikaa on :) Toimivat on jotakin vanhingossa myyntiin päässeitä :)
   
 6. bz1

  bz1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään Verkkokaupasta ostetulla laitteella samat oireet. Jumiutuu ja FAV-luettelon nimi välkkyy yläreunassa.

  Toivottavasti Handanin 5001 toimii paremmin..
   
 7. hapa 66

  hapa 66 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama huttua täällä tuon laitteen kanssa, ostin Stockalta 1.2. 08 ja myyjä kehui vähävikaisimmaksi (eipä kohta enää).Laite seinään, asennus sujui ok ja kaikki näytti toimivan ok, kunnes muutaman minuutin käynissäolon jälkeen ei loota enää reagoinut kaken komentoihin. Jotain outoa tapahtui tuon jumittamisen jälkeen, kun muutaman kerran jälkeen virrat pois seinästä otettuani ja kaukosäädintä ahkerasti käyttäen valikoissa liikkuen, ei jumiutumista enää tapahtunutkaan. Ikään kuin laite olisi herännyt henkiin, kun sitä kovasti kakella rämpättiin, eikä annettu olla vain "passiivisesti" päällä.
  Saa nähdä kuinka kauan toimii. Kai näitäkin on kohta kontillinen powermillissä odottamassa huoltoa.
   
 8. hapa 66

  hapa 66 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  :mad: Eipä siis toimi kuitenkaan, sama vika jatkui seuraavana päivänä, vaihtoon...
   
 9. june74

  june74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko uusia kokemuksia tästä boksista , olen puntaroinut Maximum 3100 sarjan , topfield 6000 sarjan (samoja laitteita) ja tämän TF100 välillä joka on käsittääkseni 6000 sarjasta uudempi versio, lähinnä graafisesti kehittynyt ymmärtääkseni. (boksi tulee kaapeliverkkoon)

  joko TF100 toimii kunnolla uusien päivitysten jälkeen?

  mitä boksia muut käyttäjät suosittelevat (perusboksi kortinlukijalla kaapeliverkkoon max 100eur)
  Myöskin olet miettinyt finnsat 500 mallia, mutta aika huonosti on siittä ollut netissä juttua.
  Heh muuten ihan hyvä , mutta taitaa tänään klo 8 loppua tv katselu toistaiseksi, kun taitaa loppua kaapeliverkosta analogiset lähetykset *nyyh* , joten pakko kai se on boksi laittaa hammasta purren.

  Edit: boksissa jota suosittelette tulisi olla nopea kanavan vaihto, sillä hermot ei tahdo kestää odottamista ;)
   
 10. june74

  june74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  ilmeisesti tuota jumimis ongelmaa on vain ollut welhon verkon kanssa ,
  näin sanottiin oulun stokmann:lla eli on toiminut normaalisti "kehä III" ulkopuolella
  ja ilmeisesti uusimmilla päivityksillä on korjattu sekin ongelma.

  ovatko kaikki olleet pääkaupunkiseudulla, joilla jumiutumista on esiintynyt?
   
 11. Buju

  Buju Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen hommasin kyseisen boxin (kerran ei vanhempaakaan mallia enää mistään saanut) ja ainakin oulun seudulla tämä toimii ihan moitteettomasti eikä mitään jumimista ilmaannu. Vielä tosin liian aikaista sanoa onko boxi toimiva kun ei nuita käyttötunteja kovin montaa ole kertynyt.
   
 12. june74

  june74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  samoin itse päädyin tähän TF100C malliin, esimerkiksi linnanmaan prismassa olisi ollut vielä topfieldin 6000 sarjan laatikoita , mutta päädyin kuitenkin tähän uudempaan. boksi toimii hyvin, eikä jumi eikä kaadu (vanha softaversio) ja nopea kanavan vaihto. Muutama ongelma on tullut esille. Teksti-tv saattaa tulla sivuja joista puuttuu suurin osa teksteistä tai ei ole ladannut jotain sivua muistiin, alasivun selaus toimii, tosin hassu kun ei ota muistiin kuin kulloinkin katsottavan sivun alasivut. Sitten kun tein suosikkikanavalistan ja nimesin sen "oma" niin jos se on valittuna, niin vilkkuu näytöllä se oma teksti (ymmärtääkseni päivitys korjaa tämän mitä luin topfieldin sivuilta).
  toinen hassu juttu oli kun tein suosikkikanava listan , niin kuva asetus sekosi eli 4:3 töllössä heitti itsekseen asetukseksi että "keskusta" ja kauhean isoksi kuva tai siis ei näkynyt kuin kuvan keskiosa joka oli zoomattu täyteen ruutuun. sitten kerran teki niin kun paineli kanavan vaihtoa ylös, niin rupesikin kuvan koko muuttumaan eikä kanava vaihtunut .

  Mutta ensivaikutelma on että ihan hyvä boksi ja vaikuttaa hyvältä kuvanlaatu.
   
 13. KaFFeLi

  KaFFeLi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin ilmoittaa tänne näin että tosiaan tuo kaatuilu johtui welhon sähläilyistä ja se vika on korjattu ja nyt boxi toimii hyvin. Ajattelin kuitenkin kysäistä että miksi ihmeessä toi Järjestelmäohjelmiston päivitys on valkoisena tuolla valikossa eikä sitä voi valita?? mitä sillä edes on virkaa jos tuota boxia ei voi päivittää kuin piuhalla tietokoneen kautta? Ilmeisesti kaapelista kuitenkin tulee silloin tällöin päivitys? Voisiko joku selventää mitä tuolla "järjestelmäohjelmiston päivitys" systeemillä tekee jos sitä ei voi valita eikä sitä myöskään kaiketi käytetä jos kopiodaan tietokoneelta uusi firmware??? Ainiin ja manuaalissa ei ole sanaakaan tuosta.. Ainoastaan ohjeet miten päivitetään tietokoneelta käsin..
   
 14. sippmuh

  sippmuh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2007
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita päivityksiä tulee kaapelista TODELLA vähän, koska se vaan maksaa maahantuojalle liikaa. Varmemmin saa päiviteltyä tietokoneen kautta.
   
 15. maikkikaikki

  maikkikaikki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  TF100c toimii ihan OK mutta siitä huolimatta kokeilin päivittää softan uusimpaan versioon (1.42). Eipä kuitenkaan onnistunut päivitys RS-232 sarjakaapelin kautta. Ikäänkuin PC jäi odottamaan TF100:lta pyyntöä, jotta PC lähettäisi uuden ohjelmaversion TF100:een. "Waiting for request. Please reset the set top box" se sanoi. Eli yhteyttä ei syntynytkään PC:n ja digiboxin välille. Onko kokemuksia vastaavasta ongelmasta?
   
 16. KaFFeLi

  KaFFeLi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sulla toi TFD-down softa?

  BTW: tietääkö kukaan miten usein kaapelista tulee noita päivityksiä kun boxi oli eräs aamu ilmoittanut että ois uudempi versio saatavilla mutta muija ei uskaltanut sitä asentaa niin laittoi peruuta eli koskakohan se mahtaa kysästä uudelleen?? toivottavasti tänä vuonna viellä :D

  Laitettaakon tähän nyt joki arvostelu kun ei tunnu olevan netissä kukaan mitään viellä kirjotellut.

  Minusta boxi toimii hyvin ja on paras mitä olen tähän asti kokeillut(humax c-fox II, vision jokumalli, topfield 6000coc)

  +Hyvä kuvanlaatu
  +Nopea kanavanvaihto
  +ei tilttaile jokapäivä niinkuin muut boxit (ainakin welhon kaapelissa)
  +siisti ulkoasu
  +ihan ok epg + valikot on selkeät

  -ei pysty etsimään kaapelista päivityksiä vaan niitä on mahdollista saada vain silloin kun semmonen sattuu kaapelista ilmestymään mutta et pysty itse vaikuttamaan koska päivityksen lataat.
   
 17. maikkikaikki

  maikkikaikki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  On mulla tuo TFD down ohjelma. Yks yhteen RS-232 kaapelin sijaan sain nyt 0-modeemi kaapelin ja yhteys syntyi PC:n ja boxin välille. Softan päivitys onnistui OK.

  Muutoin olen yhtä mieltä boxin hyvyydestä. Hyvin skulaa.
   
 18. KaFFeLi

  KaFFeLi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä siinä tarkalleen ottaen tapahtu kun laitoit uuden softan koneelta? tuliko se järjestelmäohjelmiston päivitys juttu aktiiviseks tai pystykö sen nyt valitsemaan vai onko se vaan turhaan tuolla asennuksessa? :D en ole siis ite viel sille keksiny mitään käyttöä niin osaatko kertoo?
   
 19. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tuo ole kaikilla bokseilla juuri noin. Eli päivitys on ladattavissa VAIN silloin kun sitä verkossa jaetaan, ei muutoin. Jotkut boksit tekevät tällöin päivityksen automatic, Toppari ei (ei ainakaan 6000-malli, tuskin tämä uusi päivityskään). Tervetuloa digiaikaan.:)
   
 20. KaFFeLi

  KaFFeLi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä joillain boxeilla pystyy hakemaan sitä päivitystä sieltä kaapelista vaikka minuutin välein senkun laittamaa etsimään.. Tässä boxissa ei ole sitä ominaisuutta että voisit etsiä vaan se tulee sittenkun sattuu tulemaan :D