Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

 1. plazander

  plazander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos itse hommaa kovalevyn, joka ei ole Topfieldin "suosittama" (ts. mainittu manuaalissa), niin mahtaako takuut toimia normaalisti?

  Ilmeisesti mikä tahansa kovalevy näyttäis toimivan, joka vaan koon puolesta sisään mahtuu!? Onko näin?
   
 2. down

  down Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.08.2003
  Viestejä:
  198
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ottaa sen kovalevyn pois jos joutuu lähettämään huoltoon. Itellä käytössä WD:n AV-25 1TB, todella hiljainen ja nopea levy, boksin tuulettimen puhina ainoa ääni mikä kuuluu.

  Boksi on ollut vähän yli vuoden, toimi vuoden ajan täydellisesti. Nyt sitten viime aikoina alkanut temppuilemaan:
  -kanavalistan se on sekoittanut jo useampaan kertaan
  -välillä ei ota vastaan kaukosäätimen käskyjä, sammuu ja käynnistyy sitten itsestään
  -dolby digital-äänet kuuluvat todella vaimeasti, huomattava ero normiääniin. Esim. jos kahtelee leffaa Cmorelta tai yleltä ja sitten vaihtaa normikanavalle niin on kurat housussa. Ei ollut mielestäni aiemmin, tuli tuossa päivityksessä(??). Tullut nyt kesän aikana myös useita tallenteita jossa ääniraita on pelkkää napsuntaa.
   
 3. plazander

  plazander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on CRC-1400 hankittu. Myös Hitachin 500 gb:n kovo, joka loksahti paikalleen vain ilman mustaa takaosaa. Jos ruuvasi kovon ensin takaosaan kiinni, niin ei kai asettunut kunnolla kun tuli "ei tunnistu" ilmoa. Jotenkin ärsyttää tuo sininen rengas myös lepotilassa. Saakohan sen jostain pois!? Pelkkä kellonaika riittäisi.

  Tuo kaukosäädin on todella omituinen. Täytyy kohdistaa ihan suoraan laitteelle (suojamuovit on pois) ja muutenkin painaa huolella nappeja, että huolii komennon. Taisi jollakin muullakin olla vastaavanlaista ongelmaa. Vaihtanevat kiltisti Gigantissa kun alkaa tämä kokeilujakso päättymään.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 252
  Saadut tykkäykset:
  347
  Tuoreet patterit kokeiltu?
  Tuo on se ensimmäinen teko, kun noista paketissa mukana olleista ei aina tiedä mitä ne on....

  T: Vesku
   
 5. pilot

  pilot Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorry vähän myöhäinen vastaus. On tullut siirryttyä käyttämään monipuolisempaa Linux-pohjaista digiboksia ja Topfield on alkanut unohtua... Tarvitsin oikeastaan muutenkin uuden digiboksin kohta tapahtuvaa kaapeli-tv:hen siirtoa varten eikä enää Topfield CRC-1400/2400 kiinnostanut yhtään, joten ostin Linux-pohjaisen digiboksin, johon DVB-T2/C-virittimet tuplana (ennen ei saanut T2:ta). Siihen voi ajastukset tehdä tabletilla käynnistämättä tv:tä, tallenteita voi katsoa tabletilla tai jopa myös tietokoneella sillä digiboksi näkyy verkkokovalevynä kotiverkossa. Eikä kaukosäädin naksa ja boksin tuuletin on säädettävissä ja hiljainen, sekä DVB-tekstitykset toimivat pikakatselussa.

  Se vahvari on aika uusi YAMAHA RX-V775, jossa olen testanut eri videokuvan välitysasetuksiakin, mutta mikään ei vaikuttanut. Ongelma on nyt vielä pahempi kuin ennen, sillä kuva häviää ensimmäistä kertaa HD-kanavalle siirryttäessä tai HD-tallenteen katselua aloitettaessa, vaikka boksi olisi ollut päällä useitakin minuutteja. Vahvarinkaan päälläoloajalla ei ole merkitystä. Joskus alussa räpsähtää sekunnin murto-osaksi kuva ja ääni, mutta sitten häviää ja pysyy poissa kunnes käyn SD-kanavalla tai lopetan HD-tallenteen katselun. Vahvarin käynnistys tai sammutus voi auttaa kuitenkin ja kuva palautuu. Kumpi vaan, sillä vahvari välittää kuvan ja äänen sammutettuna eteenpäin (HDMI Standby pass-through).

  Eli Topfieldin HD-kuvan signaali jotenkin säikyttää vahvistinta ensimmäisellä kerralla (ehkä alustamaton muuttuja Topfieldissä aiheuttaa virheellistä signaalia, sillä ensimmäisen kerran jälkeen ei ole enää ongelmaa). Vahvarin firmiksien päivitykset eivät ole vaikuttaneet asiaan. Uusi digiboksi tai muutkaan HD-kuvaa antavat laitteet eivät ole tuollaista ongelmaa aiheuttaneet kertaakaan, vain Topfield. Olen kokeillut Topfieldin ja vahvarin välissä toista HDMI-kaapeliakin, mutta ei auttanut. Ei välttämättä ole hirveän paha ongelma eikä boksin pahin ongelma, mutta kyllä se silti häiritsee (ehkä nopeammin saisi korjauksen jos pyytäisi A/V-vahvarin valmistajalta...).

  Päivitin eilen vielä Topfieldin firmwaren toissa vuoden joulukuun versiosta nyt sitten uusimpaan päätettyäni, etten enää tarvitse boksissa olevia vanhoja tallenteita. Antenniboksiin uusin firmis on nyt 1.09.00, julkaistu Jul 10 2014, ladattavissa sivulta
  http://www.topfield.fi/epages/FinTo...p/Categories/Tuotetuki/Ohjelmistopaeivitykset
  vaikka siellä ainakin vielä mainitaan uusimmiksi viime vuoden joulukuun versiot... myös kaapeliboksiin on uudempi 1.14.01 Jul 14 2014.

  Mutta se uusinkaan firmware ei auttanut.

  Yhden muutoksen versiot 1.05->1.09 huomasin liittyen maahantuojalle kertomiini bugeihin, nimittäin aiemmin tallenteen pikakatselu 2x eteenpäin meni 3x:ää ja 2x taaksepäin oli oikein 2x eli eri nopeudet eri suuntiin. Nyt se on "korjattu" niin, että nopeudet ovat samat molempiin suuntiin ja ovat... yllätys yllätys 3x... Mielestäni tuo on yllättävä ja outo korjaukseksi (tarkistin nopeudet Yle Teeman SD-kanavalla ohjelmalla Teematieto, jossa näkyy kellonaika). Muut pikakatselunopeudet taitavat olla edelleen pielessä niin kuin ennenkin, esim. 8x eteenpäin on 6x, mutta sen 2x:n korjaaminen 2x:ksi olisi ollut tärkein... Jotain on kai oikeasti korjattukin, ohjelmaopas ei taida enää jumittaa tai pomppia ainakaan pahemmin Yle TV2:n ohjelmia selatessa, kun siellä on suuri määrä lyhyitä ohjelmia.

  Edelleen boksissa on toisinaan tapahtuva noin 5 sekunnin ärsyttävä eteenpäinhyppäys pikakatseluun siirryttäessä (ainakin SD-kanavat), editoidun tallenteen pikakatselu pomppii (editointi on siten käyttökelvoton), HD-tallenteen pikakatselunopeudet 4x:stä alkaen hyvin nopeita ja ohjelmaoppaassa eivät ohjelmat ole käytössä olevan suosikkilistan mukaisessa järjestyksessä silloin kun listassa on sekä HD- että SD-kanavia sekaisin vaan menevät alkuperäiseen kanavanumerojärjestykseen. Lisäksi saisivat säätää HD-kanavan äänenvoimakkuuden samaksi tai lähes samaksi kuin SD-kanavilla, jonka osaavat muutkin tehdä (uusi digiboksini ja tv:ni). En testannut, tuleeko nyt tallennuksissa teksti-tv oikeaan aikaan, mutta ainakin aiemmin YLE:n joidenkin ohjelmien teksti-tv-tekstitys oli käyttökelvoton tallenteeseen tulevan noin viiden sekunnin eron takia. Voi olla korjattukin, koska joitain tekstityksiä lienee korjattu.

  Jos joku muukin on kiinnostunut Linux-pohjaisista digibokseista, niin voinen kertoa lisää esim. käyttöönotosta, mutta mahdollisesti eri foorumilla... :)
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2014
 6. plazander

  plazander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu testattu on, ei toimi uusillakaan pattereilla. Tein sitten empiirisen kokeen eli matkaa välillä 2,5 m ja kaukosäädin n. 45 asteen kulmassa alas tai ylös -> ei toimi. Kun osoittaa enemmän suoraan boxiin, niin toimii, ja toimii vähän kauempaakin. Ehkä valitan vaan, mutta aiemmissa topparin bokseissa on kake toiminut kunnolla, ja itse asiassa kaikissa omistamissani laitteissa.
   
 7. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  295
  ^ Ei kuulosta normaalilta. Testasin juuri nuo ylös/alas kulmat (CRC-1400) ja toimii vaikka osoittaisi suoraan kattoon. Samoin sivulla toimta-alue on jotain 170 astetta. Ihan etulevyn suunnassa sivulla ei enää toimi, mutta vähän kulmaa niin hyvin toimii kun osoittaa boksia kohti.

  Edit: Kaukosäätimenä mukana tullut TP501.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2014
 8. plazander

  plazander Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä arvelinkin, että jotain häikkää tässä on. Kiitokset 3JJ:lle.

  Lisäyksenä vielä, että kake on tämän sivun viimeinen (TP850).
  http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Categories/Kaukosaeaetimet
  Manuaalissa (pdf) on taas sivun kuvia TP501:stä (sivun ensmäinen). Yritin saada kakea toimimaan myös telkussa, mutta en päässyt oikeastaan alkua pidemmälle kun en saanut mitään vilkkumaan manuaalin mukaisesti, tana. Voisko joku tässäkin asiassa vähän valistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2014
 9. EmDzei

  EmDzei Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valmiustilan sininen merkkivalo on liian kirkas. Minulla se jäi päälle, koska käytän valmiustilassa aktiivitilaa, jotta signaali välittyy boxin läpi myös taulutelevisiolle. Syö vähän watteja.. Topfieldin Lisäasetuksissa painoin kaukosäätimen OK painiketta Valmiustilan kohdalla. Pompsahti ikkuna, josta valitsin asetukset näin:

  - VFD Ei käyt.
  - Antennisignaalin läpivienti Käytössä
  - SCART Ei käyt.

  Tämän jälkeen sininen valo ei pala valmiustilassa, mutta myös näyttöpaneeli on pimeänä eikä näytä kellonaikaa. "VFD" tarkoittanee boxin nöyttöikkunaa.


  Kaukosäädin on minunkin tapauksessani todella surkea. Ei eroa onko uudet paristot (1,5 V). Teillä muillako kake toimii OK, niin kuin esim. muiden laiteiden kaket? Joudun tähtäämään suoraan digiboxiin. Taulutelevision, stereon jne. kakella riittää kunhan painaa sinne päin tai edes samassa huoneessa. Minun Topfieldin mukana tuli malli, jossa keskikiekko on metallijäljitelmää ja selkäpuoli on valkoinen.
   
 10. GlidiD

  GlidiD Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  16
  Onhan toi kake ihan umpisurkee, onneks ei tarvii käyttää kun on Harmony One käytössä. Muutenkin tää boxi on vähän niin ja näin, pientä bugia siellä täällä ja kuvanlaatukin imo huonompi kuin esim. Wbox 2 HD:ssä.
  Mut eipä sitä liikoja voi odottaakaan tähän hintaan, ei taida toista vastaavaa HD boxia löytyä alle 250 euroon 1TB kovalevyllä?
   
 11. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla boksi toimii hyvin. Tuo kaukosäädin saisi olla parempi, mutta tämäkään ei haittaa. Mulla ei tarvitse osoittaa suoraan laitteeseen, voin käyttää vaikka takaseinän kautta. En nyt heti keksi mitä huonoa voisin sanoa, on ollut huonompiakin bokseja esim wboxit. Wbokseissakin on hyviä ominaisuuksia.
   
 12. pilot

  pilot Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä aiheesta, ettei kuvaa/ääntä, kun mennään katsomaan ensimmäistä kertaa HD-tallennetta tai HD-kanavaa heti Topfieldin käynnistämisen jälkeen:

  Topfieldin A/V-lähdön asetuksista videoformaatin vaihto oletusasetuksesta "1080i" asetukseen "Alkuperäinen formaatti" tuntuu auttavan. Kuva räpsyy silloin (vieläkin enemmän) siirryttäessä SD:stä HD:hen, mutta ilmeisesti menee sääntöjen mukaan, sillä A/V-vahvistin siinä välissä ei säikähdä eikä lakkaa välittämästä signaalia. (Testattu YLE:n HD-kanavalla ja tallenteella)

  Mutta Topfieldin jo näyttäessä 1080i:tä (se oletusasetus) ja siirrytään ensimmäistä kertaa boksin käynnistämisen jälkeen HD-kuvaan, niin signaalissa on vikaa. Mutta tuskin korjataan ja vika lienee mahdollisesti tulevissakin bokseissa... Ehkä silti kirjoitan Topfieldin tukeen tuosta videoformaatin asetuksesta...
   
 13. EmDzei

  EmDzei Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kertaa Topfield käynnistänyt itsensä uudestaan ohjelmalistalla puikkaroitaessa. Positiivista on ollut se ettei boxi ole unohtanut nauhoitusmerkintöjä, jotka ehdin jo asettaa.

  Uudelleenkäynnistyksen osaa aavistaa kun kanavalistalla liikuttaessa oikealle päin liikuteltava palkki jumittaa eikä siirry enää eteenpäin lisää oikealle. Seuraava ohjelma joko puuttuu tai on aikajanalla liian lyhyt, tai se väli on olematon. Ilmiö voisi liittyä siihen, että kanavalistalla ei ole enempää ohjelmatietoja ko. kanavan kohdalla ja Topfieldin ohjelma tulkitsee siirtymisen laittomaksi toiminnoksi (vrt. jako nollalla) ja kaatuu sen vuoksi.

  Ennen kuin raportoin Topfieldille, niin olisin utelias kuulemaan onko teillä muilla sattunut vastaavaa. Boxissani on ohjelmistoversio CRC-1400/2400: v. 1.12.00 (http://www.topfield.fi/Tuotetuki/Ohjelmistopaeivitykset).
   
 14. pilot

  pilot Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitatko, että kun siirryt GUIDE:ssa jonkun kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin, niin jumittaa ja lopulta kaatuu? Onko yhden vai useamman (kuinka monen?) kanavan näkymässä? Ja mikä kanava? Ja jos kaapeli, niin mikä operaattori?

  Siinähän oli ainakin aiemmin bugi, että ainakin Yle 2:n kanavatiedoissa useamman kanavan näkymissä GUIDE jäi jumiin kohdassa, jossa oli paljon lyhyitä ohjelmia (piti siirtyä selaamaan toisen kanavan tietoja edetäkseen). Ja yhden kanavan näkymässä eteneminen oli pomppivaa Yle 2:n ohjelmatiedoissa, mutta ei sentään jäänyt jumiin.
  Tuo nyt näyttää jopa toimivan uusimmalla firmwarella, ainakaan ei jumita, siis jotain on korjattu lopultakin!

  Siis kokeile uudempaa heinäkuun 2014 versiota, jotka ovat mainitsemallasi ohjelmistopäivitykset -sivulla, kaapeliboksiin versio 1.14.01 ja antenniboksiin 1.09.00, vaikka siellä lukeekin muuta.
   
 15. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei suostu laite tuota päivitystä asentamaan, ilmoittaa vain E-25. Ennen tätä on päivitykset onnistuneet ihan ok.
   
 16. marsu1969

  marsu1969 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toppy.fi foorumilta löytyi parisen vuotta vanhaa keskustelua, jonka mukaan laite nirsoilee USB-tikun kanssa. Tikun vaihto ja/tai formatointi voi auttaa.
   
 17. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä on kokeiltu jo toistakymmentä tikkua uusia ja vanhoja sekä kaikissa mahdollisissa formaateissa. Eipä tuollainen laite voi noin nirso olla, taitaa olla viallinen usb-portti.
   
 18. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko kokeillut saatko päivitettyä usb-tikulta tuolla 1.12.00 versiolla tähän uuteen 1.14.01 versioon. Itse olen kokeillut monella tikulla ja aina sama e-25 virhe. Alan jo tuumailla että tässä 1.12.00 versiossa on rikki tuo päivitys usb portissa.
   
 19. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti usb-tikkua formatoidessa valita "primary" vaihtoehto, "logical" vaihtoehto aiheutti tuon E-25 virheen. Nyt onnistui päivitys.
   
 20. vileda

  vileda Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.09.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  CRC-1400 hakee osan kanavista tuplana, mm. Yle TV2 HD on kanavilla 22 ja 496, Eurosport HD kanavilla 204 ja 510 jne. Taloyhtiössä DNA kaapeli (Oulu). Tämän mukaan noita isonumeroisia kanavia ei edes ole: http://dvb.welho.fi/cablemux_oul3.php. Olen tehnyt boksille oman kanavalistan, jossa kanavat menee järjestyksessä Yle TV1 HD (kanava 21), Yle TV2 HD (22), MTV3 HD (23) jne. Jossain välissä boksi on jälleen itsekseen vaihtanut Yle TV2 HD:n kanavaksi tuon 496:n ja Eurosport HD:n kanavaksi 510 (samaten VH1 ja MTV Dance vaihtavat kanavaa). Tämä aiheuttaa sen, että kanavia selaillessa omasta kanavalistasta ei näitä muuttuneita kanavia löydy ollenkaan. Ainoastaan listan avaamalla ja sieltä valitsemalla kanavat löytyy.

  Onko muilla tullut vastaavia ongelmia vastaan?

  Offtopic-valivali: Oman kokemukseni mukaan tämä CRC-1400 on kyllä ihan hirveä boksi, etenkin Maximum C-8000 CX-CI:hin verrattuna. Joo, Maximum oli ehkä hieman bugisempi, mutta olihan se paaaaljon selkeämpi ja mukavempi käyttää. En ole oppinut Topparin logiikkaa edes yli vuoden käytöllä. Jokaista tallennuksen tekoa, muokkausta, tallennetun ohjelman katsomista yms. asiaa pitää miettiä, että miten se menee. En vaan osaa. Maximumin kanssa ei ollut tuollaisia ongelmia.