Topfield CBC-7000

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana jmh, 17.03.2010.

 1. jmh

  jmh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kokemuksia Topfield CBC-7000 HD-digiboksista?

  Kumpaa suosittelisitte em. laitetta vai Humax CXHD-5000C boksia?
   
 2. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ehkä kannattaa odotella Topfieldin uutta CRC-2400 -laitetta, jossa on mukana mm. TAP-tuki
   
 3. jmh

  jmh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet varmasti oikeassa.

  On vaan tullut laitettua HTPC:n rakenteluun jo liikaakin rahaa ja sen kyljessä on Terratec H7, jolla voin tallentaa.

  Terratecin kautta ei vielä ole mahdollista kokea HD-lähetyksiä.
  Pelkkä HD-boksiin on nyt tyytyminen.
   
 4. lipaslepo

  lipaslepo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä vastaava tilanne ja tarve, HTPC tallentaa, leffat HD:nä muualta. HD lähetyksiä vain urheilua varten/ei tarvetta tallentaa. Käytännössä vaihtoehtona tämä laite ja Arion AC-2410VHD joka parikymppiä halvempi. Onko kellään tuosta Arionista tietoa tai kenties muita vaihtoehtoja?
   
 5. Hra.Perunapää

  Hra.Perunapää Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten yllä. Tulevia urheilutapahtumia yms. varten perus HD-boksi hakusessa.

  Topfield CBC-7000 ja Arion AC-2410VHD välillä pohdinta.
  Hinnoissa ei ole oikeastaan eroa.

  Topfieldiin voisi päätyä, koska on kyseisestä merkistä enemmän kokemusta.
  Arion merkkinä aivan outo.

  Löytyisikö täältä kokemuksia laitteista? :)

  DVD Plaza AC-2410VHD-ketju
   
 6. lipaslepo

  lipaslepo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain tuon topfieldin kun koneboxissa oli 129e, ihan hyvältä vaikuttaa.
   
 7. dreamk

  dreamk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.02.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kuukausi sitten kirjoitit tuon eli kerro kokemuksia laitteesta, kun kiinnostaisi kuulla?

  Saat muutkin kyseisen laitteen omistajat toki myös vastata.
   
 8. Kleberson

  Kleberson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin kyseisen laitteen Expertiltä pari kuukautta sitten, perustoiminnoiltaan ihan ok. Kuvanlaatu todella hyvää niin SD kuin HD lähetyksissäkin. En tiedä onko muilla samaa ongelmaa mutta oma laitteeni ainakin jämähtelee kummallisesti muutaman päivän välein, laite on käytännössä pakko käynnistellä uudestaan ottamalla virtajohto pois seinästä.

  Lisäksi laitteen näytölle saattaa jämähtää joku tietty teksti ja se ei sitten muutu siitä mihinkään ennen buuttia. Kaukosäädin saattaa myös lopettaa toimintansa ja yhtäkkiä herätä taas. Näiden ongelmien kanssa tulee ihan hyvin toimeen ja uskoisin että tulossa oleva firmispäivitys (Topfieldin asiakaspalvelusta saatu tieto) varmasti poistaa osan näistä lastentaudeista.

  Mitenköhän nämä firmispäivitykset tulevat näihin HD-laitteisiin? Käsittääkseni kaapelitelevisioliitto joutuu erikseen hyväksymään jokaisen uuden firmiksen ennen levitystä, onko asia todellakin näin?
   
 9. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  17
  Täällä ollut kyseinen boksi käytössä noin kuukauden ja lähinnä kaksi ongelmaa. Suosikki-kanavalistan nimi jää joskus ruutuun kunnes käy toisella kanavalla tai epg:ssä. Lisäksi EPG tyhjenee ärsyttävästi siten että pelkät kelloajat jää(siis ohjelmien alku ja loppuajat) mutta ohjelmien nimet ja kuvaukset häipyy.

  Tämä soneran kaapelissa.
  Latausohjelmaversio C1.01
  Ohjelmistoversio TF-HCCOF 2.35
   
 10. Juhiz77

  Juhiz77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä ollut tämä boxi nyt vajaan kuukauden ja kaikenlaista pikkuongelmaa tuntuu löytyvän. Jospa tulevat firmwaret nämä korjaisivat. Laitoin kyllä listan topfieldin tukeenkin, mutta ei kuulema ole kukaan muu valitellut samoista ongelmista.

  Kanavapakettina siis Oulun DNA:n HD-kanavat

  Satunnaista:
  - Kerran käyntiin laittaessa huomasin, että oli hävittänyt jokaikisen asetuksen laitteesta kanavasuosikkeja myöten
  -Sillon tällöin huomaan, että äänet häviävät. Tämän jälkeen ei kanavanvaihtokaan onnistuu enää ja ainoa vaihtoehto on käyttää masiina virrattomana jotta se alkaa vastailemaan kaukosäätimeen
  -Tänään on hävinnyt johonkin kaikista kanavalistoista Discovery HD. Pitänee hakea kaikki kanavat taas uudestaan, jos se sieltä löytyisi

  SD-kanavissa en ole kohdannut mitään ongelmia, mutta toisin on tuolla HD-kanavissa

  Eurosport HD. Meinasin jo kirjoittaa, etten ole kuullut kanavalta suomea sanankaan vertaa. Tarkistin vielä ja äänivaihtoehtoina on

  AUTO
  fin[Dolby digital]
  fin[Dolby digital]

  Olin kyllä jo nämä kokeillut aiemmin, mutta kun autolta kuului ruotsia ja keskimmäiseltä vaihtoehdolta myös ruotsia ja alimmaiselta ruutu meni pimeäksi ja ääni hävisi kokonaan niin luulin jo pelin olevan menetetty, mutta annas olla kun odottaa ruutu pimeänä sen 5 sekuntia niin sieltähän alkaa kuulua suomenkielinen selostus. Ongelmana vain, että kun vaihdat kanavaa ja tulet takaisin niin tuo ruotsi on taas vallassa ja joudun valitsemaan manuaalisesti sen alimmaisen suomi vaihtoehdon.

  Animal Planet HD: pelaa muuten, mutta viimeisin teksti jää ruutuun aina niin kauaksi aikaa, että seuraava teksti vaihtuu tilalle. Eli puhumattomassa kohdassa se viimeisin teksti voi sitten jöllöttää siinä minuutteja

  DISCOVERY HD: Sama homma teksteissä kuin Animal Planetissa ja tämän lisäksi bonuksena tekstit voivat välillä jäädä näkymättä tuntikaupalla kokonaan.

  YLE HD: Ääni ja kuva eivät jostain syystä ole lainkaan synkassa. Jokin asetushan tuohon taisi olla valikoissa, mutten ole siihen jaksanut vielä perehtyä ja kun tuota ongelmaa ei ole yhdelläkään muulla kanavalla niin vaikuttaisiko tuo asetus sitten kaikkiin toimiviinkin kanaviin.

  SVT HD: ei ongelmia
  RUSH HD: ei ongelmia
  SILVER HD: ei ongelmia
  NELONEN HD: ei ongelmia
  SUOMITV HD: ei ongelmia

  Edellinen SD-boxi oli myös Topfield, joka takuuaikanansa lopetti toimintansa totaalisesti kaksi kertaa. Olisi tuosta pitänyt varmaan jotain oppia, mutta niin vain tuli taas ostettua Topfield :OI
   
 11. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  17
  täällä Soneran verkossa nyt (kun vihdoin saivat suomenkieliset äänet kanavalle) sama ilmiö.
   
 12. Juhiz77

  Juhiz77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pientä päivitystä tuohon omaan tilanteeseen. Eli mitään korjausta firmawaren muodossa näihin omiin ongelmiini ei ole vielä näkynyt. Ensimmäisen kerran olen ottanut yhteyttä suomen topfieldiin 26.6.2010. Meinasivat laittaa asiaa eteenpäin. Seuraavan kerran otin yhteyttä 30.10.2010 sekä suomen topfieldiin että kansainväliseen. Suomesta vaivautuivat vastaamaan että asiaa selvitellään. Että siinäpä se, 8kk kuukautta mennyt eikä evä värähdäkään missään suunnassa :mad:

  Näiden teksti- ja ääniongelmien lisäksi olen huomannut kasan muita vikoja tässä tämän onnellisen topfield-omistajuuteni aikana. Eli näytön kello näyttää tällä hetkellä 10 minuuttia aikaisempaa aikaa kuin laitteen valikoista säädetty ja siellä näkyvä aika. En tiedä pitääkö vetästä taas töpseli seinästä jos sillä korjaantuisi.

  Tietyt kanavat häviävät suosikkilistastani sekä koko kanavalistasta pikkuhiljaa kokonaan pois. Eli lähinnä mitä olen huomannut niin MTV HD, SVT HD, SILVER HD. Eli niitä ei vain löydy enää mistään ennenkuin teen kanavahaun kokonaan uudestaan. Ja tämä on yleensä jotain päiviä kautta viikkoja edellisen haun jälkeen joten mistään kanavaoperaattorin kanavien uudelleenjärjestelystäkään ei voi olla kyse

  Muutama päivä sitten boxi oli vetäny ite ittensä kiikkuun eli tehnyt tehdas resetin ja jouduin laittamaan kaikki asetukset taas uudestaan ja tekemään totaalisen kanavahaun

  Että tämmöstä tällä kertaa. Onko muilla ollut mitään ongelmia tämän boxin kanssa? Ja missä verkossa olette jos on ollut? Itsellä siis Oulun DNA ja HD-kanavapaketti. Pöydällä 140€ euron kasa silkkaa paskaa, way to go TOPFIELD :sick:
   
 13. Juhiz77

  Juhiz77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli vastaus DNA:n asiakaspalvelusta että kuvailemani viat eivät ole heidän puoleltaan johtuvia vaan Topfieldin boxista. Eli jotain selvenee, mutta tätä epäilin jo etukäteenkin.

  Tuntuu vaan olevan ihme boxi, kun tietoa ei löydy googlesta oikein mitään suomen ulkopuolelta. Eli onko vain joku suomea varten räätälöity vekotin? Eli ei varmaan kiinnosta Topfieldiä pienen piirin boxien korjailu.

  No, laitan viikonloppuna youtubeen videot noista ongelmista ja linkit tänne.
   
 14. Juhiz77

  Juhiz77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.youtube.com/watch?v=DwPzbS7MMHI

  Siinä tuo kellonaika ja tekstitysongelmat. Hämmästys oli suuri kun vaihdoin kanavan tänään Eurosportille tarkoituksena kuvata sieltä tuo suomenkielisen selostuksen ongelma.

  Äänivaihtoehdot olivat muuttuneet aiemmasta:
  AUTO
  fin[Dolby digital]
  swe[Dolby digital]

  Ja nyt suomenkielinen selostus kuuluu aivan oikein heti kun vaihdan kanavan päälle. Tämä ongelma on ollut koko sen 8kk mitä boxi on minulla ollut. Viimeksi tarkistin tämän noin viikko sitten kun laitoin DNA:lle viestiä tästä. Jännä homma että tämän korjaantuminen tapahtui vähän sen jälkeen kun ilmoittelin nämä viat DNA:n asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun vastauksen mukaan ilmoittamani viat ovat digivastaanottimesta johtuvia. Outo yhteensattuma vai tehtiinkö DNA:lla jotain josta eivät kumminkaan maininneet minulle? No se toimii nyt joten vielä kun nuo tekstitykset sais pelaamaan oikein. Ja jos oli yhteensattumaa niin taidanpa laittaa loton vetämään tänään :D
   
 15. JIS87

  JIS87 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, ostin ko. digiboksin ja ongelmana on että HDMI:n kautta ääni on välillä kuvasta jäljessä. Eli siis epäsynkassa. Tätä tuntuu tapahtuvan melkein joka kanavalla, joskus se korjaantuu kun vaihtaa kanavaa edestakaisin tai käy vaikka menussa.

  S/PDIF:n kautta ongelman saa korjattua käyttämällä menun "AV Sync" -asetusta. Sekin pitää laittaa äärimmilleen 250ms. Ei vaan aina jaksais käyttää kotiteatteria. Tällä asetuksella kun ei ole vaikutusta HDMI:n kautta kulkevaan ääneen.

  Tuo on isoin ongelma. Pienempiä ovat täällä aikaisemminkin mainittu kaukosäätimen ajoittainen toimimattomuus ja lisäksi välillä tulee peruskanavillakin musta ruutu ja teksti "Sivulla ei ole ohjelmaa tai se on salattu".

  Boksi siis tänään ekaa päivää käytössä ja on ollut jo aika paljon ongelmia;)

  Keksisikö joku jotain ratkaisua tuohon audion ja videon eriaikaisuuteen?
   
 16. Mazeur

  Mazeur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän boksin kanssa ei kyllä ole muuta kuin ongelmia.

  1. Asetukset menee sekaisin lähes aina kun boksin sammuttaa ja laittaa uudelleen päälle. Esim. kuvasuhteet, resoluutio, hdcp kopiosuojaus täytyy joka kerta käydä laittamassa uudelleen.

  2. Kieli vaihtuu välillä englanniksi, mutta ei aina kokonaan vaan osittain suomeksi ja osittain englanniksi.

  3. Laite ei sammu kun kaukosäätimestä painaa vaan käynnistyy uudelleen. Kahdesti painamalla sammuu. Miksihän?

  4. Laite boottailee itseään välillä. Erityisesti jos menee jollekin maksukanavalle, jolle ei ole valtuutusta, niin alkaa boottaamaan itseään loputtomasti, mutta välillä ihan ohjelmia katsoessa saattaa pari kertaa bootata.

  5. Äänet kadonnut pari kertaa, mutta tullut takaisin kun on bootannut.

  6. Kanavalistaan ilmestyy välillä kanavia nimeltä "No name".

  7. Kanavia katoaa listasta satunnaisesti ja välillä taas sama kanava näkyy kahdesti, vaikka kanavapaikka on sama.

  8. Itse tekemät kanavalistat katoaa myös usein.

  9. Kaukosäädin ei myöskään aina toimi vaan pitää taas bootata laite, että alkaa toimimaan.

  10. Kun digiboksista painaa muuta kuin power-nappia sen ollessa sammutettuna, niin digiboksin näyttö menee pimeäksi.

  En suosittele ketään ostamaan tätä. Ärsyttävintä on tuo asetusten katoaminen. Joka kerta kun laittaa päälle niin saa asetukset käydä laittamassa uudelleen ja välillä pari kertaa päivässä saa laittaa tehdasasetuksiin ja hakea kanavat uudelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2011
 17. Vierimaa

  Vierimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  1
  Komppaan edellistä postausta, mutta olen törmännyt vasta vikoihin 3 ja 4.
  Minulla on urhoTV maksukanavapaketti joka ei siis toimi, vaan kone buuttaa aina sinne siirryttäessä. Sma tapahtuu näköjään Star kanavallakin, eikä silä normaalia "palvelu ei saatavissa" ilmoitusta ei tule. Operaattorina Sonera.

  Lisäksi pienempiä vikoja jotka nekin kyllä ärsyttäviä:
  - Nelonen HD kuvasuhe on usein palkeilla 4:3, vaikka pitäisi olla täysi 16:9 kuva.
  - Äänen voimakkuuden säätö ei toimi SP/DIF liitäntää käytettäessä.

  En voi mitenkään suositella ostoa elleivät päivitä firmwarea. Laitoin kyselyä tekniseen tukeen, aikoivat kertoa mikä on tilanne.
   
 18. Juhiz77

  Juhiz77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa henkilökohtaisesti enää uskoa mihinkään firmware-päivityksiin tämän mallin kohdalla. Itsellä tämä laite on nyt ollut yli vuoden ja olen laittanut noista lukuisista ongelmista postia Topfieldin suomen tukeen kahteen otteeseen ja tuon Topfieldin virallisen ulkomaisen nettisivuston kautta kerran.

  Suomen tuesta vastasivat molemmilla kerroilla selvittelevänsä asiaa ja laittavansa sen eteenpäin laitteen valmistajalle/maahantuojalle. Tämän jälkeen asiasta ei ole kuulunut mitään. Ja nyt näyttää koko malli poistuneen tuolta sivustolta http://www.i-topfield.com/eng/main.asp mistä olen itse katellut tasaisin väliajoin, että josko olisi päivitystä luvassa.

  Ikävää että laitteen valmistajaa ei näytä ilmiselvät viat kiinnostavan lainkaan vaan jätetään kuluttajat oman onnensa nojaan. Liekö yrittävät haudata koko mallin hiljaisuudessa, kun tuolta sivustoltakin poistivat. Olisi tietenkin kannattanut itsekin palauttaa koko laite kauppaan takaisin heti oston jälkeen, mutta jäin odottelemaan tuota päivitystä jolla viat olisi poistettu.

  Lopetin tuon kanavapaketin yhdessä vaiheessa jossa nuo suurimmat tekstitysongelmat itsellä oli. Nuo muut tekstityksistä riippumattomat viat tietenkään eivät poistu mihinkään. No, edessä muutto syksymmällä antennitalouteen niin taidan tunkea tämän boxin siinä vaiheessa johonkin mihin ei aurinko paista :D
   
 19. stidi76

  stidi76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni myös ongelmia ks. boxin kanssa. Eli saa startata käyntiin joskus useammin kuin kymmenen kertaa, ennen kuin näkyy kuva, menee siis näyttö pimeäksi tai ei tottele kakea, eikä pelkkä virtajohdon irrotuskaan aina auta, vaan joutuu oikeasti houkuttelemaan jonkin aikaa tulille....
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2011
 20. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt tätä saa Euronicsilta 49 eurolla. Siis n euron per bugi sikäli kuin tähän ketjuun on uskominen.