todella kuiva iho naamassa & hilseilyä?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana teemu92, 17.04.2011.

 1. teemu92

  teemu92 New Member

  Liittynyt:
  12.04.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo mitä tehdä, otsa nenä ja posket kuivuvat todella nopeasti ja iho alkaa rikkoutua & hilseillä. Olen kokeillut jo paria voidetta mutta eivät oo auttanu, en tiiä mitä tekisin ja apu ois kiva.
   
 2. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 815
  Saadut tykkäykset:
  151
  Oletkos käynyt lääkärillä?
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 165
  Saadut tykkäykset:
  279
  Aamuin illoin joku hyvä perusvoide, kuten apteekista saatava AqualanL.

  Kaupoissa mainostettavat kalliit erikoisvoiteet eivät (yleensä) ole muuta kuin rahan haaskaamista. Kuivattavia puhdistusaineita kannattaa välttää. Kuten Clerasilliä, vai mitä lie se nuorten finniaine onkaan. :)
   
 4. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa tosiaan käydä lääkärillä. Voipi olla että määrää kuurin jotain lääkevoidetta, kortisonia tai muuta. Osa lekureista määrää varmaan vieläkin defaulttina kortisoneja (mitkä ohentavat ihoa) vaikka itse niitä ja takrolimuusi voiteita käyttäneenä suosittelen ehdottomasti takrolimuusia (en ole ammattilainen joten en osaa kertoa tämän haittoja). Kallista kamaa (Protopic 50g / 60€) eikä ainakaan aiemmin ollut korvattavien listalla (ilman jotain ihmeen B lausuntoa) mutta ainakin meikeläiselle auttanut hyvin. Tämä siis vaatii reseptin lääkäriltä.

  Muutaman ensimmäisen käyttökerran aikana iho tuntuu kuumalta, kutiavalta ja kuumassa suihkussa tai saunassa kuuma tuntuu herkästi. Silmäluomiin käytettäessä ainakin meikäläisellä seuraavana aamuna tuntuu jotenkin väsyneeltä... tiedä sitten miksi :) Kannatta laittaa iltapäivästä jottei kutina haittaa yöunia.

  Lukaise sivulta 6:
  http://www.allergia.com/files/11/1082_Atooppinen_ihottuma.pdf

  Wiki:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tacrolimus
   
 5. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 815
  Saadut tykkäykset:
  151
  Jos olet jo käyttänyt muutamaa voidepurkkia huonoin tuloksin, niin suosittelen lääkärillä käyntiä. Jos käyt yksityisellä (esim. Mehiläinen tai Pulssi), niin varaa aika suoraan ihotauti-lääkäriltä, ei yleislääkäriltä. Maksaa vähän enemmän mutta saat varmasti parhaan hoidon.