Tietokonepelien remaket

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana nepa, 14.02.2015.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Sellainen mukava trendi on viime vuosina tullut, että vanhemmista pc-peleistä on alettu tekemän remakeja. Monkey Islandit taisivat homman aloittaa, ainakin minulle, ja ajattelin, että aiheesta voisi vaikka jopa oman ketjun tänne laittaa.

  Eli keskustelua jo olemassa olevista remakeista, sekä tulevista, kiitos! :)

  Ja se, mitä tarkoitan nyt remakella, on vanha peli, josta on tehty uusi versio mahdollisimman tarkasti tai enintään joitakin virheitä korjaten. Esimerkkinä käyköön juuri apinasaaret 1 ja 2. Sen sijaan XCOM/UFO ei ole varsinainen remake, koska kyseessä ei ole läheskään sama peli kuin alkuperäinen. EI tosin meikäläistä haittaa, vaikka ketjussa xcomista tai muista samanlaisista peleistä keskustellaan myös, mutta olisi hyvä, jos keskustelussa tuodaan esille se, että peli ei yritä olla sama kuin alkuperäinen.

  Pelejä, joita nyt yhtäkkiä tulee mieleen, joista on tehty melko tarkka remake:

  -Monkey Island 1
  -Monkey Island 2

  Pelit ovat ihan sitä samaa loistavaa settiä kuin vanhatkin. Ainoa kauneuspilkku on se, että vanhojen pelien hieman vakavan realistinen grafiikka on muutettu koomisemmaksi. Pieni juttu eikä haittaa, koska halutessaan pelin voi lennossa vaihtaa vanhalle grafiikalle. Kakkosessa saa jopa uudet äänet siihen, joten peliä voi pelata puheiden kanssa, mutta vanhalla grafiikalla. :)

  -Gabriel Knight
  En ole pelannut (vielä) itse, mutta kuulemma ihan hyvä remake. Pelit-lehti ei ihan täysiä pisteitä antanut, mutta täällä ainakin on porukka kehunut.

  -Grim Fandango (Kyllä vain! Löytyy Steamista nimellä Grim Fandango Remastered)
  Pelit-lehti kehui taivaisiin. Itse ostin tänään Steamista ja pitää lähipäivinä alkaa pelaamaan. :)

  Tulossa:

  Day of The Tentacle :D
  DoTT ehdittiin jo kuopata, mutta vissiin remaken tekeminen siirtyi toiselle firmalle tai jotain. Kuitenkin sen tekeminen on vahvistettu ja toivottavasti tällä kertaa myös tehdään loppuun saakka. :)

  Joten ainakin Lucasin vanhat seikkailupelit ovat saaneet uuden kuosin. Toivottavasti Indystäkin sellainen tehtäisiin. :)

  Mitäs muita pelejä tiedätte, jotka on päivitetty nykyaikaan?
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2015
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Leisure Suit Larry tulee nyt ensimmäisenä mieleen. Indyt tosiaan ansaitsisivat remaken: kovasti nytkin houkuttelisi Steamistä ostaa vanhojen aikojen kunniaksi Fate of Atlantis, mutta edelleen sen remaken toivossa edetään. Vähän tuoreemmista klassikoista Half-Lifesta on tehty remake nimeltään Black Mesa. Mitä olen ko. versiota hieman pelaillut, niin kyseessä vaikutti olevan vain pieni "kasvojenkohotus".
   
 3. Zerp

  Zerp Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  1
  Infamous adventures on päivittänyt aika paljon ainakin Sierran vanhoja pelejä, ja ne mitä itse on tullut testattua ovat olleet aika yksi yhteen vanhojen kanssa päivitetyillä grafiikoilla, äänillä ja käyttöliittymällä.

  Grim Fandango remasterediä (PC-versio) on tullut pelailtua jonkin verran viime aikoina, mutta ikäväkseni täytyy todeta, että se on todella buginen. Omalla PC:llä tuli pahimmillaan BSOD muutaman minuutin pelaamisen jälkeen, jos pelin käynnisti Steamin kautta. Suoraan exestä käynnistäminen poisti ongelman, mutta kaikenlaista muuta pienempää on tullut senkin jälkeen vastaan. Onnistuin mm. saamaan kerran pelin sellaiseen tilaan, että siitä oli mahdotonta päästä eteenpäin. Onneksi löytyi vanha tallennus ennen ko. ongelmakohtaa.
   
 4. topsy

  topsy Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  4
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Tuo duck tales pitäisi melkein lapsille (ja itselle :) ) hommata. Olikos vanha Amiga-versio Duck Talesista eri kuin tuo nes-versio?

  Uusi Giana Sisters löytyy myös itseltä, mutta täytyy todeta, että vaikka peli ihan ok onkin, niin muuta yhteistä alkuperäisen kanssa en siitä tunnista kuin musiikit, jotka ovatkin aika mainiot.

  Homeworld Remastered Collection on tulossa ihan kohta. http://store.steampowered.com/app/244160/
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 652
  Saadut tykkäykset:
  65
  Remake, joka sai minut takaisin tietokoneen ääreen pelaamaan pitkän tauon jälkeen oli Sid Meier's Pirates!, joka oli tietenkin remake legendaarisesta Pirates! -pelistä.
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Ducktales remake on NESin Ducktalesin remake. Vanha Amigan ja Commodoren Ducktales on aivan erilainen peli, vaikka oman aikansa klassikoita myös. Täytyy sanoa, että NESin Ducktalesin remake on kyllä tehty hienosti, mutta ainakin Xbox360-versio kärsii ajoittaisista bugeista. Varsinkin tällaisessa äärimmäisen infernaalisen vaikeustason omaavassa pelissä ei ole mukavaa, kun pelisessio katkeaa satunnaisiin bugeihin. Itselläni vieläkin aivan pelin loppu pääsemättä läpi, koska pari kertaa homma tyssännyt bugiin - se jos joku syö uudelleenyrittämiseltä pohjia.

   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Onkos kukaan vielä pelannut Homeworldia?

  Itse pelailen Grim Fandangoa juuri ja mitään bugeja ei ole ollut. Tytär pelailee Ducktalesia. Just sopiva vaikeustaso 7-vuotiaalle.
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Resident Evil -remake on toteutettu ihan passelisti.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  DotT:in remake näytti olevan jo pleikkarin kaupassa noin 15e.
  http://dott.doublefine.com/

  Itse pelasin alkuperäisen läpi viime vuonna, joten ihan heti ei tuota uutta tule ostettua. Tuossa, kun ei ainakaan näyttäisi olevan muuta kuin grafiikkapäivitys. Tosin eipä sitä muuta tarvitsekaan. Pc:lle tosin tulee hankittua tuo sitten, kun sen hankkii.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Jatketaanpas omaa melkein yksinjutteluketjua.

  Latailin Grim Fandangon ihan huvikseen iPhonelle ja täytyy sanoa, että peli on kuin suunniteltu tuolle. Tarkoitan siis sitä, että tuollaiset seikkailupelit ovat hyviä siihen, että peliä voi pelata pienissä pätkissä aina, kun haluaa. Vessassa, junassa, kahvitauolla yms. Vaikka pelin olen historian saatossa pelannut useasti läpi, niin aina tulee vastaan ongelmia, joiden ratkaisua ei suoraan muista. Sen vuoksi vähän hankalammassa tilanteessa voi pelin lopettaa ja jatkaa taas myöhemmin. Yleensä ratkaisukin löytyy helpommin siten.

  Ihmettelen tosin teknistä toteutusta. Kännykkä lämpenee pelin aikana nopeasti ja akkua kuluu. Eli peli käyttää prosessoria/grafiikkapiiriä hieman liiaksi sen yksinkertaisuuteen nähden. En tiedä, miten iPhone-muunnos on tehty, mutta ei kyllä kovin hyvien osaajien toimesta. Modernit 3D-pelit (ne harvat, jota on tullut pelattua) ovat miljoona kertaa monimutkaisempia grafiikan suhteen, mutta eivät silti syö akkua samalla tavalla. Ja se vielä, että peli vie tilaa olikohan 2 vai 3 gigatavua. wtf?. Pelihän koostuu vain taustoiden still-kuvista, jotka saa pakattua todella pieniksi, musiikista ja äänistä ja erittäin yksinkertaisesta 3d-grafiikasta. Muutaman sadan megatavun ymmärtäisin, mutta en gigatavuja.

  Mutta nuo eivät käytännössä vaikuta pelaamiseen.

  Sen lisäksi näytön ylä- ja alalaidan alueiden painalluksia ei tunnisteta helposti. Eli, jos jokin esine sattuu olemaan ylhäällä tai alhaalla niin sen klikkaaminen voi vaatia hyvinkin puolenkymmentä napautusta. En tiedä onko tuo vain oman kännykän ongelma vai myös muissa.

  Iso plussa siitä, että pelissä on kommenttiraita, jossa pelintekijät kommentoivat eri asioita. Välillä ihan hyvää juttua ja välillä vähän vähemmän. Mutta hyvä lisäys kuitenkin. Kommentit saa kuunneltua, kun näytön ylälaitaan tulee siitä kertova ikoni. Välillä tosin ikoni ilmestyy vain, kun hahmo on juuri oikeassa kohdassa ruutua, joten välillä pitää hahmoa siirrellä pikseli kerrallaan, jotta saa kuunneltua kommentteja. Toki siten ymmärrettävää, että yhdessä ruudussa voi olla useita kommenttiraitoja eri aiheista, joten on sitten valittu tuollainen tapa niiden valintaan.

  Peli on edelleen loistava ja seuraavaksi pitänee Full Throttle, Day of the Tentacle ja Monkey Islandit pelata iPhonella.
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Remake on tullut nyt myös Mass Effectistä. Eli Legendary Edition. Sisältää siis kaikki pelit uudistettuina.
  Avain löytyi netistä alta neljän kympin, joten pitihän tuo laittaa tilaukseen.

  Pelit-lehdessä oli kommenttia pelistä ennen julkaisua, mutta ei varsinaista arvostelua. Mainittiin tai ainakin ymmärsin siten, että pelin tasapainoa on siirretty kolmososan suuntaan. En tiedä tykkäänkö muutoksesta, mutta pelataan nyt ensin ja haukutaan sitten. Minulla jäi aikanaan kolmososa kesken, koska en vain jaksanut sitä räiskintää. Ykkösessä oli vielä roolipelaamista tai ainakin sen yritystä. Kakkonen ihan ookoo ja kolmonen vain suojien takaa räiskintää, josta en juurikaan tykännyt. Jos ykkönenkin nyt lähtee siitä räiskinnästä vain, niin saapa nähdä, että jääkö homma jo siihen. Tuskinpa vain kuitenkaan, koska juoni ykkösessä on vielä ihan rautainen.

  Peli on nyt latauksessa ja jospa sitä tänään pääsisi kokeilemaan. :)
   
  LOP tykkää tästä.
 14. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 014
  Saadut tykkäykset:
  503
  vai remaket.. no, TBC täältä tullaan!! (kohta)
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 229
  Saadut tykkäykset:
  880
  Vähän aikaa olen tuota Mass Effectiä pelannut ja kyllähän tämä hyvin saa mukaansa. Tarina on se vahva puoli tässä. Pelimekaniikka on lopulta hyvin yksinkertainen. En tiedä tuntuiko tuo roolipelipuoli aikanaan paremmalta kuin, mitä se sitten olikaan. Vähän jopa turhan oloinen. Verrattuna vaikka loistavaat Knights of the old republiciin, joka tuli muutamaa vuotta aiemmin kuin tämän originaali, niin olihan siinä roolipelaaminen ihan eri planeetalta kuin tässä. (Jospa siitäkin joskus remake saataisiin... :) )

  Päivityksestä huolimatta peli on grafiikoiltaankin todella yksinkertainen. Se ei sinänsä haittaa, mutta jotenkin ehkä tuli toivottua vielä suurempaa muutosta vanhaan. Positiivisena kääntöpuolena tuossa on se, että Asus Zephyrus G14 -peliläppärikin jaksaa ihan hyvin pyörittää peliä 4K-tarkkuudella, joten ihan kiva tätä on töllön kautta pelata. :)

  Mukava taas bongata noita ääninäyttelijöitä. Hienosti peli on monelta osalta tehty ja harmi on, kun nykyään ei tällaisia oikein enää tehdä.
   
 16. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 652
  Saadut tykkäykset:
  65
  nepa tykkää tästä.