Tieto (Knowing) (Alex Proyas / Nicholas Cage) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.08.2008.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 286
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Uuden peruskoulun avajaisjuhlassa vuonna 1959 ryhmää oppilaita pyydetään piirtämään kuvia, jotka on tarkoitus tallettaa koulun perustuksiin muurattavaan metalliseen säiliöön avattavaksi 50 vuoden kuluttua. Eräs omalaatuinen tyttö, joka tuntuu kuulevan kuiskattuja ääniä, täyttää kuitenkin piirtämiseen tarkoitetun paperin näennäisesti satunnaisilla numeroilla.

  Siirrytään ajassa 50 vuotta eteenpäin nykyhetkeen - uusi sukupolvi oppilaita tutkii vanhaa kuvia sisältävää säiliötä ja tämän omalaatuisen tytön kryptinen paperi päätyy nuoren Caleb Youngin käsiin. Calebin isä, professori Ted Myles (Nicolas Cage) saa selville, että satunnaiset numerot pitävätkin sisällään koodatun viestin, joka sisältää tarkat tiedot kaikista suurista onnettomuuksista, jotka ovat tapahtuneet viimeisen 50 vuoden aikana. Ted saa selville lisäksi, että viesti ennustaa kolme tulevaa tapahtumaa, joista viimeinen on maailmanlaajuinen
  katastrofi ja se liittyy jollain tavalla häneen ja hänen poikaansa.

  Tedin yritykset varoittaa viranomaisia kaikuvat kuuroille korville joten hän päättääkin itse estää tulevat tapahtumat. Epätoivoiselta tuntuva tehtävä johtaa kilpailuun aikaa vastaan kunnes edessä on maailmanlaajuinen katastrofi - ja äärimmäinen uhraus.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa 19.6.2009 (USA:ssa 20.03.2009)
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2009
 2. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Toisin kuin threadin otsikosta voisi päätellä, niin elokuvaa ei ole sentään Cage ohjannut, vaan mm. Crow'n, Dark Cityn ja I, Robotin aiemmin työstänyt Alex Proyas.
   
 3. Hynkel

  Hynkel New Member

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffan juoni kuulosti kyllä melkoiselta hutulta ja tietäen ettei Cage ole viime vuosina kummoisissa leffoissa näytellyt, eivät odotukseni nousseet kovinkaan korkealle. Trailerikaan ei onnistunut tuomaan oikein mitään omaperäistä esille. Kuitenkin luettuani että tämän on ohjannut Alex Proyas, uskoisin että tästä voi tulla varsin viihdyttävä pläjäys. Hieman silti pelottaa että tästä tulee keskinkertainen kökköily, jollainen on tuhanteen kertaan jo nähty. Käsikirjoittajienkaan kynästä ei ole Boogeymania kummempaa lähtenyt, joten saa nyt nähdä...
   
 4. Rooky

  Rooky Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  ja tutulta... :rolleyes:. Tai no ei varsinaisesti varmaan samaa tarinaa ole käsitelty, mutta aihepiirejä kyllä...
   
 5. RobanHood

  RobanHood Member

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Trailerin pohjalta tutunoloisilla poluilla tallataan, mutta mielenkiinto heräsi. Eli traileri täytti tehtävänsä :) Cagen hairpiece oli keskivertoa paremmassa kuosissa. On kyllä sellaisia lettejä nähty viime aikoina miehen päässä, että huh huh (mm. Ghost Rider, Next)...
   
 6. Fakiiri

  Fakiiri Active Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mainitun nimisiä roolihahmoja elokuvassa ei kylläkään ole, mutta mokahan ei ole Mikan vaan jakeluyhtiön...
   
 7. James77

  James77 New Member

  Liittynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tukka paremmin, joten tämähän voisi olla lupaus keskivertoa paremmasta leffsta;)
  Mutta vakavasti puhuen, miusta on surullista että Cage kuluttaa naamaansa kaikkeen paskaan suostumalla. Kaverihan osaa myös näytellä, joka tahtoo unohtua välillä, kiitos viime vuosien. Onko se rahanahne, vaiko olisiko syytä vaihtaa neuvonantajaa, mikä ihme sitä vaivaa? Noh, pitääpä tsekata tämä ja arvioida uusimman tuotoksen laatu.
   
 8. NaftaLefa

  NaftaLefa Guest

  Liittynyt:
  07.03.2009
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 253
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laitan spoilereihin kommentin, ettei pilaa muilta kokemusta:

  Ennakkoon odotin suuren luokan pelastusohjelmia ym. mutta olinkin yllättänyt, että keskityttiin vain parin henkilön ponnisteluihin. Loppu oli kyllä kunnon luokan perseilyä, ufoja ja Aatamia ja Eevaa piti mennä sotkemaan tällaiseen. Huhhuh. Apokalyptiset visiot ja maalailut kiinnostaa aina, mutta tässä se lopun tulimeri ei antanut mitään syytä iloitsemiseen, aiemmin mainittujen seikkojen takia. Oli muuten oikea kohtalo Dianalle, tyhmä ämmä.

  Ei paska, mutta ei mikään erikoinenkaan. Kerran katsoi.
   
 10. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ihan herra Hindun leffat mieleen.. Alko yllättävän hyvin.. sit keskiosa oli perustuubaa täynnä tyhmyyksiä ja todella hölmösti sekunissa keksittyjä juttaja.. "hei mä just tajusin yhtäkkiä et tää tarkottaa EE sitä ja tää ÖÖ menee tänne"

  Mutta se loppu?!?! voi hyvä helvetti. Hindun Sings leffa tuli mieleen kovasti. Ufoja ja Jeesuksia, puuttui vain Glottis uimapuvussa katolta.

  Se kohta ku lapsinäyttelijä itki niin myötähäpeä oli kovin ikinä. Surkein lapsinäyttelijä suoritus sen jälkeen ku minun piti tarhassa esittää Leo-Leijonaa.

  1,5/5
   
 11. ana198

  ana198 New Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Törkeän huono.

  En nyt sanoisi että lopussa sekoitettiin jeesusta ja ufomiehiä, itse käsitin niin että annettiin ymmärtää että ihmiset ovat luulleet ufomiehiä uskonnollisiksi tyypeiksi. Ja että siten ovat uskonnot täällä alkaneet.

  Se oli kyllä typerää ku se Nicolas alko jotain inisee että se äippä on paremmassa paikassa ja muuta jeesusskeidaa vaikka juuri kävi selväksi että näin ei ole.

  Häiritsi myös suuresti että senkin jälkeen kun pääjehu tajusi että ne lapun numbat oikeasti käy toteen niin hänellä meni ties kuin kauan tajuta reagoida niihin tuleviin katastrofeihin(olennaista ei tässä ole se ettei hän voinut mitenkään vaikuttaa niihin)

  Rose Byrnenkin osakkeet laskivat huomattavasti tämän takia, ennen tykkäsin hänestä kovasti. Nicolaksen tupee oli jälleen hävettävässä kunnossa.
  1.5/5
   
 12. Chauron

  Chauron New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Alkoi kyl melkoisen lupaavasti mutta lopun Scifijeesustelu vei kyl pohjat koko leffalta. Elokuvan loppuessa ei tiennyt ylipäätään itkeäkö vaiko nauraa...

  2/5
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2009
 13. xclone

  xclone Active Member

  Liittynyt:
  09.02.2004
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffa oli ihan OK. Skientologian ystäville varmaan 5 tähden suoritus.

  Itse tykkäsin tuosta leffan lopusta, scifi-jeesustelua olisi saanut olla enemmän. Huokasin pätkän alussa että taas tätä perus Hollywood matskua mutta nuo ulkopuoliset vieraat pelasti koko leffan.

  3/5 pojoa tälle.
   
 14. Persearska

  Persearska Member

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli tämä nyt parempi kuin The Happening. :thumbsup:
   
 15. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toi ei toisaalta kerro mitään kun Star Wars ep1 on parempi kuin The Happening vaikka on 1,5/5 leffa.. :D
   
 16. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älkääs nyt spoilatko tuota loppua liikaa. Trailerit kun jättävät lopun lähes kokonaan pimeäksi mikä on minusta hyvä juttu.
   
 17. ColdAsIce

  ColdAsIce Member

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olipahan melkoinen sotku. Alkuasetelma oli kohtalaisen lupaava ja kyllähän vanha x-files-hörhö jaksaa aina innostua tällaisesta paranormaalista haahuilusta.

  Mutta kokonaisuutena katselukokemus oli turhauttava. Draamaosasto ei oikein toiminut, dialogi oli tönkköä, näyttelijäsuoritukset muistuttivat lähinnä jotain harrastelijateatteria eikä ohjaaja Proyas onnistunut missään vaiheessa luomaan sellaista aitoa jännitystä. Toimintakohtaukset tuntuivat jotenkin irrallisilta ja muutenkin käsikirjoitus oli kaikessa megalomaanisuudessaan hirmuisen poukkoileva.

  Knowing yritti vissiin olla jotenkin puhutteleva elokuva, mutta lopputulos jätti kyllä kylmäksi. Leffa ei ollut vituttavan huono, mutta silti tarpeeksi huono ansaitakseen ainoastaan yhden tähden. Ns. kunnianhimoinen epäonnistuminen.

  1/5
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2009
 18. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  132
  Aiheena omaan makuun mielenkiintoinen, mutta juoni/toteutus ei kovinkaan loistelias.
  Tuntui kuin viimeiset minuutit käsikirjoituksesta olisi vetäisty pikaisesti hatusta ja loppu kohtaus oli kyllä aikas...äitelä.

  Mutta odotukset eivät olleet korkealla, kiitos teidän arvioiden, joten yllätti kuitenkin ihan positiivisesti.

  2½ / 5
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2009
 19. Taavi

  Taavi Member

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  Miltä noi efektit näytti isolta valkokankaalta katsottuna? Oliko äänet leffateatterissa hyvät?
   
 20. kasper

  kasper Member

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oli kyllä yksi surkeimmista leffoista mitä olen ikinä nähnyt. Naurettava juoni (ei kelpaa edes b-luokan scifisarjan jaksoksi), surkeaa näyttelemistä ja tahattoman koominen loppu. Osittain hienot tuhokuvastot tuntui olleen pääsyy leffan tekemiselle. Pahinta oli tietysti se että pätkä oli tehty täysin tosissaan vailla pienintäkään itseironiaa. Ei tämä ansaitse edes puolikasta tähteä.