The Mist (Stephen King)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mr.hat, 04.09.2007.

 1. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  [​IMG]

  Olenkin odotellut milloin tästä Stephen Kingin mainiosta novellista on tulossa leffa ja nythän se tulee. Novelli oli lukukokemuksena melko hyytävä, joten toivotaan, että leffa pääsee samaan. Tarina kertoo pikkukaupungista, joka peittyy mystiseen ja tappavaan usvaan. Trailerista päätellen leffan juoni on novellille uskollinen ja usvaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Ohjaajan pallilla on Frank Darabont, joten ihan kaameaa roskaa tästä tuskin saadaan aikaan. Ensi-ilta on Valloissa tänä syksynä.

  [​IMG] Katso kuvat
  [​IMG] Katso Traileri

  Ensi-ilta 9.5.2008
   
 2. suntelli

  suntelli Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin tullut tämä novelli luettua useamman kerran. Muutenkin Stephen King fanina mukava uutinen, nyt vaan odottamaan. Desperation tökki kyllä pahasti, kyllä tämä varmaan parempaan pystyy.
   
 3. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  5/5


  Olipahan loistava leffakokemus, tälläisiä old school kauhuleffoja ei enää juurikaan näe! Todella nostalgiset fiilikset oli päällä koko leffan ajan, tiedä sitten mistä johtui :). Ihan vilpittömästi sanottuna kovimpia kauhuleffoja vuosiin, vaikka tämä ei mielestäni ihan puhdasta kauhua ollutkaan.

  Elokuvassa on myös yksi oman leffahistoriani ärsytävimmistä hahmoista, jokainen varmaan tietää leffan katsottuaan ketä tarkoitan :).

  En viitsi kirjoitella tähän mitään kummempia juonesta, hyytävää katsottavaa jos ei tiedä ennestään mitään.

  Huomatkaahan tälläiselle elokuvalle epätyypillisen loistavat IMDB -pisteet (7,7 tällä hetkellä): http://www.imdb.com/title/tt0884328/

  Edit: Oho, vasta näin jälkikäteen huomasin kuinka nimekäs heppu istui ohjaajan pallilla. Hyvä jatko The Shawshank Redemptionille ja The Green Milelle :).
   
 4. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Traileri on ihan hyvän näköinen ja ainakin kyvykäs ohjaaja on puikoissa. Tosin se ei välttämättä tarkoita, että elokuva olisi hyvä. Viime aikoina ovat King-filmatisoinnit olleet kauheaa roskaa.
   
 5. Ricky Balboa

  Ricky Balboa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2006
  Viestejä:
  391
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä oikein tykännyt, vaikka odotuksetkin olivat korkealla Darabount&King yhdistelmän vuoksi. Tarina oli ihan varmasti hyvä paperilla, mutta elokuvaksi tämä toteutettiin mielestäni huonosti. Tuli mieleen pienen budjetin kauhutv-sarja, ja tässä elokuvassa tietokonetehosteet ovat kyllä. :sick:
   
 6. deadstar

  deadstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestä oli paras King filmatisointi pitkään aikaan :thumbsup:

  Olisi voinut ehkä hiukan enemmän kuvata niitä isoja hirviöitä, varsinkin se kerrostalon korkuinen monsteri oli tyylikäs, lisäpojoja vielä epähollywoodmaiselle lopulle
   
 7. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kyllä oikein iskenyt tämä(kään) King-filmatisointi. Elokuva oli heppoiseen sisältöönsä nähden aivan liian pitkä ja tuotannollisilta puitteiltaan se muistutti lähinnä tv:n minisarjaa. 2/5

  Ja vielä tuosta lopusta: itse "yllätys" oli lähinnä huono vitsi, joka oli päivänselvä luotien laskemisen jälkeen. Enkä kyllä keksi juuri syitä sillekään, miksi autossa matkanneet vaipuivat bensan loputtua yht'äkkiä niin syvään epätoivoon, että aiempi eloonjäämiskamppailu vaihtui hetkessä päätökseen kuolla tässä ja nyt.
   
 8. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen samaa mieltä - ainakin jonkin verran. Loppu oli sinänsä piristävä, tosin samalla typerä ja paha_kuukkeli kertoikin jo syyn siihen. Muuten ihan mainiota viihdettä, kiinnostava tarina. 3½/5 eikä sen enempää.
   
 9. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainut mikä kiinnostaa on että missä kohdassa King itse vilahti tässä leffassa?
   
 10. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Epämielyttäviä kohtauksia oli saatu hyvin mukaan. Heti elokuvan alusta tiesi ettei kiihkoilijasta mitään hyvää seuraa, niinpä päähahmona olisin itse eristänyt hänet muista herkistä ihmisistä. Paikoin elokuva raahasi paikallaan. Tuonlainen jumalaan uskominen on jo aika kovaa jumalan pilkkaa, tarkoittaen että tuollaisia asioita tehdään toiselle ihmiselle. Loppuratkaisu oli toki erikoinen ja plussaa tekijoille, mutta itse en olisi edes tuossa tilanteessa toiminut samoin, mielummin olisin kuollut otuksien puremiin/myrkkyihin kun noin.

  3/5
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 575
  Saadut tykkäykset:
  266
  Oikeesti jätkät, mitä vittua?

  Tämähän oli nyt ihan naurettava elokuva, melkein voin jopa nähdä tämän tulevaisuuden kalkkunana. Hahmojen toiminta oli niin järjenvastaista, että oikein pahaa teki. Koko tämä uskontohuuhaa oli mun mielestä aivan päälleliimattua ja teennäistä, tuntui että ainoa syy sille oli saada jonkinlaista konfliktinpoikasta aikaan siellä marketissa. Ja jotkut etsivät sitten syvällistä sanomaa uskonto vs. tiede -asetelmasta sekä ihmisten luonteesta. Kamoon, n. 96 % niistä ihmisistä oli aluksi sitä mieltä että se höyrypää eukko on ihan oikeasti hullu, mutta yhtäkkiä koko lauma on yhteen ääneen sen muijan kanssa julistamassa tuomiopäivää ja puukottamassa viattomia ihmisiä. Olipa kyllä taas niin tökerösti kirjoitettua kamaa, että huhhuh.

  Ja entäs loppu? Thomas Janen hahmosta leivottiin eräänlaista oikeudenmukaista sankarihahmoa elokuvan aikana, mutta silti jätkä vaipuu epätoivoon vaikka mitään suoranaista uhkaa ei ole lähettyvillä ja ampuu vittu oman poikansa? HAHAHAHAHA!!!1 Autosta loppuu bensa ja jengi päätti että tässä tilanteessa ei kannata edes yrittää vaikka aiemmin taisteltiin veren maku suussa, vaan kaikkein parasta on vain ampua itsemme tähän paikkaan. Myönnettäköön, että elokuvan loppu oli tässä mielessä yllätys, mutta olihan tuo nyt niin ääliömäistä. Jos olet epätoivoinen, tapa itsesi. Jos luoteja ei ole tarpeeksi, tapa poikasi sekä vanhempi nainen + mies ja selviä itse. Huomataksesi, että jos olisit odottanut vartin, kaikki olisivat selvinneet.

  Yritettiinhän tässä tehdä vähän erilaista monsterielokuvaa vaihteeksi, mutta metsään mentiin. Paskasti kirjoitettu. Ja efektit on jostain kymmenen vuoden takaa.

  LOL

  5/5 my ass, 1,5-2/5 on lähempänä totuutta.

  Voi Darabont minkä menit tekemään...
   
 12. Jambo

  Jambo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  216
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perhanan hyvä leffa 5/5 ....ja loppu oli varsin järkyttävä.
   
 13. Kali

  Kali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  268
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä(kin) pidin leffasta. Tunnelma oli hyvä kun oltiin ihmisten mukana, ilman että tiedettiin mitä oikein tapahtuu. Sitten taas kun oli äksöniä, leffa latistui. Jo se, että näkee mikä vaanii, vie jännitystä pois. Sekään ei auttanut, että välillä erikoistehosteet näytti Grenmlinssiltä ja välillä cgi-koulun apuluokan touhuamiselta viime vuosikymmenenä. Paras fiilis oli pienimuotoisuudessa ja siinä kuin hirveydet vain usvan seassa vilahtivat.

  Kingiä en ole lukenut, koska pidän miestä kirjoittajana kovin puuduttavana, joten en tiedä miten tarkkaan elokuva alkuperäistä tarinaa noudattelee. Mainio elokuva muun hollywood-hutun seassa. Ei täydellinen, mutta ehdottoman katsottava.
   
 14. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tuli tämä itsekin väijyttyä, ja pakko todeta että melko positiivisista ennakko-odotuksista huolimatta joutui ainakin täällä katsomossa pettymään melkoisesti. Idea oli pääpiirteissään kunnossa ja tunnelma pelasi ihan hyvin siihen saakka kunnes päähenkilöitä vainonnut uhka paljastui. Voin vaan kuvitella miten paljon paremmin tuonkin voi kirjan sivuilla toteuttaa, eli pitänee tutustua vielä lähdemateriaaliin ennenkuin koko tarinan tyrmää hölmönä. Viimeiset minuutit olivat kaikessa
  nihilistisyydessään
  ihan virkistävää materiaalia, mutta itse elokuvan pisteitä sekään ei kauheasti onnistu nostamaan.

  Semmoiset 2/5 lätkäisen tälle tällä hetkellä, uusintakatselun myötä saattaa arvio muuttua, mutta todennäköisesti vain alaspäin. Ikävä kyllä, halusin oikeasti tykätä tästä.

  Loppuun vielä sellainen ilmoille heitetty ajatus, että mistäköhän ihmeestä se johtuu, että ne Kingin teokset jotka ovat nimenomaan sitä Kingiä (= kauhua) toimivat kankaalla/ruudulla yleensä korkeintaan kohtuullisesti, kun taas herran novelleihin pohjautuvat draamat taas ovat miltei poikkeuksetta loistavia elokuvia.
   
 15. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotenkin kaksijakoinen elokuva oli tämä. Kaikki kohtaukset joissa oltiin kaupan ulkopuolella ja vehdattiin ötököiden kanssa toimivat hienosti. Toisaalla taas kaupan sisällä tapahtuvat "rauhallisemmat" kohtaukset olivat tylsyydessään turhauttavia. Ärsyttäviä henkilöitä oli riittämiin, mutta onneksi
  hihhulimuija sai kuulan kalloonsa.

  Usva oli visuaalisena keinona niin tehokas, että sitä olisi voinut hyödyntää enemmänkin ja jättää se kaupan sisällä haahuilu vähemmälle. Ötökät olivat todella ilkeän näköisiä otuksia. Lopusta en ole vielä osannut päättää oliko se hyvä vai huono. Ehkä huono. Kingin novellissa loppu jätettiin auki ja se olisi kyllä toiminut tässäkin mainiosti.
   
 16. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipas katsottua tämä pätkä aivan nollaodotuksilla, vaikka ohjaaja onkin erittäin laadukkaita töitä aikaisemmin ohjannut. Ketjussa mainitut muutamat asiat häiritsivät itseänikin;
  miksi lähes kaikki kääntyivätkin yhtäkkiä uskonnollisen hihhulin kannattajaksi ja toisaalta lopetus, miksi henkilöille yhtäkkiä tulikin sellainen epätoivo, ettei haluttu edes yrittää selvittää onko heillä mitään mahdollisuuksia selvitä. Toisaalta loppu oli kuitenkin varsin piristävä karuudessaan ja kokonaisuutena ehkä jopa parempi kuin onnellinen loppu olisi ollut.
  Kuitenkin, varsin viihdyttävä trilleri oli kyseessä, vaikka mielestäni
  ihmisen psyykkeen arvaamattomuutta ja pohjimmaista pahuutta
  alleviivattiinkin vähän liikaa. Vetipä Thomas Janekin varsin pätevän roolityön, vaikka ennen en miehen töistä ollutkaan vakuuttunut. Kaiken kaikkiaan varsin pätevä ja viihdyttävä parituntinen, josta olisi kuitenkin voinut 10-15 min napsaista keskivaiheilta pois. 3/5
   
 17. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  En voisi olla enään yhtään enempää samaa mieltä. Kiitos kun säästit aikaani, ei tarvi samaa erikseen jaarritella. Täyttä kuraa koko leffa. Liikaa asiavirheitä ja taas kerran läjä idiootteja tapahtumien keskellä. Myöskin liikaa niitä tylsiä kohtia missä ei tapahdu yhtään mitään. CGI oli ihan ok, mutta tänäpäivänä odotan hieman enemmän myös siltä osin.

  Mut joo, pari viikkoa tuon katsoin ja toista kertaan en aikaani moiseen roskaan tuhlaa. :grr:
   
 18. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se ensimmäinen CGI lonkero oli ihan hirveä :sick:
  Piti melkein tarkistaa minä vuonna leffa on tehty :)

  No anyway. Hirveästi kehuja tälle ei voi muutenkaan antaa. Ehkä leffa olis toiminut jos ½ tuntia kestosta pois ja piilotettu noita ökkömönkijäisiä enemmän. Omasta tarinan lukemisesta on jo aikaa joten siihen en osaa verrata. Ja tosiaan nämä Kingin kauhufilmatisoinnit on ollu kyllä ihan suoraan TV:lle kauraa, tämä ei tee poikkeusta.
   
 19. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Itse pidin rauhallisesta temmosta enemmän, ja eihän leffa kuitenkaan kestänyt kuin karvan verran yli 2h, joka sentään on aika normaalia nykysin. Varsinaista sumussa seikkailua olisi kaivannut enemmän, mutta siitä huolimatta myös pitkä kaupassaolojakso jaksoi kiinnostaa. Tyypillinen King-leffan tuppukylän hurahtaminen uskoon voisi jossain määrin olla oikeasti mahdollista, jos tilanne tuollainen todella olisi, loppuratkaisu sen sijaan ei, vaikka poikkeavanpuoleinen onkin. Olisikin kiinnostavaa nähdä mahdolliset vaihtoehtoloput..:) Ötiäisiäkin jonkun verran nähtiin, ja ne olivat pääosin onnistuneita. Enemmän olisi kaivannut selostusta itse tapahtumille, nyt niitä vain tuli jostain...Vanhan koulukunnan kauhujännärinä kaikenkaikkiaan keskivertoa onnistuneempi tekele, ei kuitenkaan Green Milen tai Shawshankin tasoa.

  3/5
   
 20. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surkea ja epälooginen loppu onnistuu pilaamaan muuten ihan tehokkaan psykologisen pelottelun. Myös cgi-monsterit ja turha selittely usvan syntymisestä ovat ihan turhia ja pilaavat muuten tehokkaita kohtauksia.

  Ilman Marcia Gay Hardenia ja hänen jenginsä kohtauksia leffasta ei jäisi tavallista monsterointia enempää käteen.

  3/5