The Favourite (2018)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana htavilap, 14.01.2019.

 1. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  817
  Saadut tykkäykset:
  45
  https://www.imdb.com/title/tt5083738/  Historiallista draamaa Yorgos Lanthimokselta, yhdeltä tämän hetken puhutuimmalta ohjaajalta. Pääosassa mm. iki-ihanat Olivia Colman ja Rachel Weisz. Kovasti on kehuja kerännyt.

  Ensi-ilta Suomessa 8.2.2019.
   
 2. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 215
  Saadut tykkäykset:
  58
  Ennakkonäytös käyty tsekkaamassa ja kyllähän tämä varsin antoisaa elokuvaa oli. Esillepano varsinkin oli nautinnollista katseltavaa lavastuksineen päivineen. Sellainen viimeisen päälle hiottu kokonaisuus, jossa niin kamerankäyttöön kuin kuvasommitelmiin yms. oli käytetty selvästi ajatusta. Silmät saa kyllä lepäämään tällaisen huolitellun teoksen parissa varsin ihanalla tavalla.

  Lanthimoksen elokuvaksi tämä ei ollut kuitenkaan ehkä niin hämmentävän outo elokuva, kuin mitä on totuttu herralta näkemään aiemmin. Todellisiin historiallisiin henkilöihin ja tapahtumiin kun pohjaudutaan, niin väylät eivät ole olleet välttämättä aivan suosiollisia mihinkään provosoivampaan toteutukseen. Kieroa piikikkyyttä löytyy kyllä varsinkin sieltä mainiosti kirjoitetun ja esitetyn dialogin parista, mutta noin muuten ei kertomus tarjoillut ainakaan omasta mielestäni mitään päähän lyötyä fiilistä kun tuli elokuvan lopputekstien vuoro.

  Näyttelijöitä voi myös kehua muiden tapaan sopulina, joten siitäkin isoa merkintää elokuvalle. Kaikki elokuvan keräämät ehdokkuudet ja palkinnot ovat kyllä ihan ansaittuja, joten kannattaa tämä kyllä katsella pois ainakin jossain vaiheessa.

  4/5
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2019
 3. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  817
  Saadut tykkäykset:
  45
  Laatuelokuva kaikilla mittareilla kyllä. En tiedä kuinka iso osa tarinasta oli totta ja kuinka iso osa väritettyä tai keksittyä, mutta ei sillä paljon väliä ole. Erittäinen mielenkiintoinen ja hauska sekä täynnä pieniä kiehtovia yksityiskohtia oleva tarina joka tapauksessa. Teknistä laatua pitää tosiaan myös ihailla. Olivia Colmanille napsahti Oscar-ehdokkuus, mutta omissa papereissani elokuvan tähti oli kuitenkin Rachel Weisz. Hieno ja monipuolinen roolisuoritus.

  4/5.
   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 233
  Saadut tykkäykset:
  50
  Tämä oli kyllä oikein hyvä ja antaisin samat pisteet. Eikös Emma Stonekin ole ehdokkaana, oli oma suosikkini naisista, vaikka kaikki kyllä vetivät loistavasti. Ihme on, jos ei ainakin muutama patsas lähde mukaan.
   
 5. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  817
  Saadut tykkäykset:
  45
  Ovat näköjään kaikki kolme ehdokkaana, kun asian oikein tarkistaa. Colman pääosaan, Weisz ja Stone sivuosaan. Hyvä niin!
   
 6. scented

  scented Active Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  23
  Vaikka tapahtumat sijoittuivat menneeseen, niin koin tarttumapintaa nykyiseen. Kehitys kehittyy ja entisaikojen rikkaiden elintaso on saavutettavissa nykyään keskiluokassakin. Omaan taloon linnottautuminen on mahdollista nykyään melkein kelle tahansa, tosin hulluksihan sitä meinaa neljän seinän sisällä tulla. Ja itsensä voi syödä hengiltä, vaikka hankisi elantonsa siivoojana. Tuli tässä taannoin käytyä Lontoon Kensingtonin palatsissa ja ihmeteltyä, miten hankalaa olisi kuvitella asuvansa sellaisessa natisevassa ja ahdistavassa neliömäärässä (liian isoja kämppiä omaan makuun :)). Leffa kuvaa hyvin asumista palatsissa ja monet kuvat ovatkin kalansilmäobjektiivilla kuvattuja, saa koko huone näkyvyyttä. Joo ei tästä pahaa sanottavaa ole. Absurdia menoa kuninkaallisten silmin.

  Ps. Missähän tämä olikaan kuvattu? Voisi googletella.