The Creator (2023, Gareth Edwards / John David Washington, Madeleine Yuna Voyles, Ken Watanabe)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 01.10.2023.

 1. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 022
  Saadut tykkäykset:
  405


  Lähitulevaisuudessa roboteista luodaan hyvin ihmisenkaltaisia, ja tekoälyn avulla itsenäisesti toimimaan kykeneviä. So far so good, kunnes eräänä päivänä jostain tuntemattomaksi jäävästä syystä tekoäly räjäyttää Los Angelesin atomeiksi. Seuraa sota USA:n ja tekoälyn ohjaamien robottien välille. Tästä lähtöasetelmasta alkaa elokuva The Creator. Tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen kaukoitään jossa robotteihin suhtaudutaan myönteisemmin. Yhdysvaltain agentti Joshua (Washington) yrittää jäljittää tekoälyn tukikohtaa ja siellä sijaitsevaa superasetta. Loppuratkaisu on aika sentimentaalista hötöä mutta muuten tuotantoarvot ovat erittäin korkealla tasolla, juoni rullaa sujuvasti eteenpäin eikä tästä muutenkaan enempää valittamista keksi. Tämä on vähän kuin yhdistelmä Star Warsia ja Terminaattoria. Kuka sellaisesta ei tykkäisi?

  4,5/5

  PS. Episodin arvostelija (eli Jouni Vikman*) piti jonkinlaisena juoniaukkona sitä että robotit keskustelee keskenään puhumalla niin että ihmiset pystyy kuulemaan niiden suunnitelmat yms... mutta asiahan on niin että leffan perusteella ne robotit ovat alunperin ihmisten suunnittelemia ja rakentamia niin että ne pystyvät toimimaan yhdessä ihmisten kanssa, Eli puhuminen on niille luontainen tapa tiedonsiirtoon, ei siinä sen kummempaa, sellaisiksi ne on tehty eikä ne tiedä paremmasta.

  Linkit:
  - https://www.justwatch.com/fi/elokuva/the-creator
  - https://www.imdb.com/title/tt11858890/
  - https://www.episodi.fi/elokuvat/the-creator/

  Mode/EDIT: Linkit, *lisätty arvostelijan nimi ja linkki kyseiseen arvosteluun.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 02.10.2023
  makemich ja nepa tykkäävät tästä.
 2. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 935
  Saadut tykkäykset:
  230
  Visuaalisesti erittäin hieno, maisemat niin sanotusti kohdillaan. On saatu tunne suuresta skaalasta, eikä näperrellä pienissä piireissä. Tekoäly on uutisissa tapetilla, joten ajankohtaista aihetta sivutaan leffassa. Kuitenkin hahmot jäivät etäisiksi ja hahmoista ei välittänyt tuon taivaallista. Myös hahmojen välinen kemia jäi vajaaksi, jokainen tuntui ajavan vain omaa akendaansa. Viihdytti puutteistaan huolimatta kestonsa verran. 3/5.