TF600:n patchays meni pieleen, laite mykkä

Keskustelu osiossa 'Topfield-TAPit' , aloittajana tttt, 16.11.2010.

 1. tttt

  tttt Member

  Liittynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei sitten onnistunut tämäkään, eli TF600PVRc:n firmiksen patchays. Laitoin muutaman patchin HDFW:llä menemään, laite alkoi päivittämään firmistä mutta jäi kesken kaiken jumiin suunnilleen puoleen väliin. Eli siihen tuli se ikkuna mustalle taustalle missä luki muistaakseni "päivittää ohjelmistoa" tjsp ja progress bar. Nyt laite on mykkä, näytölle tulee vain "C416" mikä siihen tulee aina käynnistäessä. Kovalevy ei ilmeisesti pyöri lainkaan. Altair ei löydä laitetta. Tallensin varmuuskopion alkuperäisestä firmiksestä ennen ryhtymistä, mutta sen palauttamisesta ei ole oikein käsitystä kun mikään ei toimi.

  Millähän tästä nyt pääsisi ylitte?
   
 2. mabe

  mabe Member

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. tttt

  tttt Member

  Liittynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tota RS-232-kuviota on tullut tämä aamu selviteltyä että voiko sillä ajaa sisään firmiksen tyhjään laitteeseen ja mimmonen RS232-USB -konvertteri tohon pitäisi olla. Hyvä kuulla että on onnistunut, jospa tämä tästä. Vielä kun tietäisi, miksi patchays jäi jumiin. PlasmaEPG oli taustalla, olisiko muisti loppunut kesken.
   
 4. rauttiz

  rauttiz Member

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minullakin epäonnistui joskus firmwaren päivitys TF600PVRc:ssä, mutta sain edelleen uuden firmwaren laitettua tällä USB-päivitystyökalullakin:
  http://www.topfield-finland.com/tie...piece/tfdn_usb_firmware_downloading_tool_.zip

  Tuosta on jo jonkin verran aikaa, mutta muistaakseni irrotin boksin virtajohdon seinästä, laitoin uuden firmwaren latautumaan tietokoneelta boksiin päin tuolla päivitystyökalulla ja laitoin boksin virtajohdon takaisin seinään (ja virran päälle ellei se mennyt automaattisesti).
   
 5. Tobor

  Tobor Member

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole aikoihin tullut firmikseen koskettua mutta aikanaan HDFW:n kanssa oli satunnaisia ongelmia ja ne ratkesivat yleensä sillä että ajoi purkin ylös ilman TAPeja. Muisti on ilmeisesti juuri se joka helposti tökkii vastaan HDFW:n kanssa.

  Firmiksen ajo sarjaportin kautta menee muistaakseni niin että Toppyn päässä koodi ei ole varsinaisessa firmiksessä vaan boot loaderissa ja vaikka loaderkin sijaitsee Flash muistissa, firmiksen päivittäminen ei kirjoita yli loaderin koodia (taisi olla niin että kyseinen Flash alue oli jopa kirjoitussuojattu) -> Topfield on osannut tehdä sentään edes jotain oikein ja firmiksen päivityksellä pitäisi olla lähes mahdotonta tehdä Toppysta kallis verkonpaino.
   
 6. tttt

  tttt Member

  Liittynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain upattua uuden firmiksen, kiitokset henkisestä tuesta. Yritin patchata HDFW:llä uudelleen ilman Plasmaa taustalla, ja homma jämähti täsmälleen samalla tavalla. Ilmeisesti TF600:lla tuota TAPia ei pidä käyttää. Patchasin Firmware Patcher 3.3.0.0:lla ja hyvin meni. Tosin jostakin syystä Plasmassa pitää laajennettu ohjelmakuvaus asettaa olemaan pois päältä että se olisi päällä.

  Tässä on yhteenveto firmiksen lataamisesta jos joku joutuu samaan tilanteeseen eli laite on firmiksen patchayksen jäljiltä lähes kuollut:

  - hanki jostakin nollamodeemikaapeli eli ristiinkytketty RS-232,
  - lataa topfield.fi'stä RS232-päivityssofta, sen ohje sekä viimeisin firmis,
  - etsi jostakin RS232-portilla varustettu tietsikka (suositeltavaa) tai USB-RS232-adapteri (ei niin suositeltavaa ellet erityisesti tiedä että se toimii).

  Sitten vaan ohjeen mukaan eli näin:

  - piuha kiinni,
  - päivityssofta koneelle ja käyntiin, valitse lataamasi firmis,
  - jos Toppari on päällä, virrat pois eli töpseli irti seinästä,
  - päivityssoftasta "Download",
  - töpseli seinään, jolloin softa lähtee työntämään firmistä sisään,
  - muutama minuutti ja valmista on, merkkinä "End" ruudulla ja Topparin näytöllä. Topparin virtanappulasta virrat veke ja takaisin päälle, kuva näkyy.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2011
 7. tttt

  tttt Member

  Liittynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahah, yritin upata yhtä patchia köyhemmän firmiksen Topparin omalla päivitystyökalulla kun yksi patchi ei oikein pelannut. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa kuin avausviestissä. TF600:een ei näemmä voi upata firmistä muuten kuin RS232:n kautta, muuten homma menee pieleen. Tarkoitukseen soveltuvat laitteet on syytä omistaa jos aikoo firmikseen koskea.

  Olen kyllä käsittämättömän onnellinen ihminen sitten kun tuo paska joskus lähtee tästä talosta. Ei Topparia enää koskaan eikä missään muodossa.