TF5100pvrt tallennus/kovalevy ongelma?

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana avex, 10.09.2011.

  1. avex

    avex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli ongelma seuraavanlainen:
    Boxi alkoi pätkiä tallennennuksia tai tehdä 3min pituisia ja välillä kaatuilla. Joutui virittämään kanavat uudelleen. Luin palstaa ja ajattelin että kondensaattorit on vaihdettava, joten vaihdoin ne (C9, C15, C17, C18, C19, C22, C23, C25, C20, C26, C27).
    Vaihdo jälkeen huomasin, että tallennukset edelleen pätkivät, jos boxi on ennen tallennusta valmiustilassa. Kun boxi on päällä ennen tallennusta vaikka 5 min, tallennukset tulevat normaalisesti.
    Onkohan siis kovalevy tullut tiensä päähän vai onko ehdotuksia mistä vielä voisi vikaa etsiä.
    Jos vika on kovalevyssä, niin ehdottakaa 500 gt tai suurempia kovalevyjä jotka toimivat (mielellään ilman tuuletinta). Ja tarvitseeko siihen hankkia joku adapteri entä kovalevyn jatkojohtoja ja mistä niitä saisi (miel. Suomesta)?

    Kiitoksia etukäteen neuvoista
     
  2. Ämpyilijä

    Ämpyilijä Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat oireet täälläkin, tilauksessa 500G läppärin kovalevy ja Dealextremen adapteri.

    Kaapelin olen jo vaihtanut, normaali IDE-kaapeli josta se pidempi osuus katkaistu saksilla.
     
  3. Ämpyilijä

    Ämpyilijä Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    WD5000BPVT 2,5" kovalevy ja Dealextremen adapteri onnistuneesti asennettu TF5100 HDMI-malliin. Tämä levy siis sillä uudella formaatilla.

    Kaikki meni ns. heittämällä paikoilleen, ei jumppereita, ei mitään.

    Laitoin saman jutun tuonne kovalevynvaihtoketjuunkin.
     
  4. avex

    avex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmat jatkuvat:

    Boxi hukkasi kovalevyn (sain palautettua) joten päätin hankkia uuden kovalevyn
    eli hommasin tälläisen kovalevyn WD15ears
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35789/cmkrn/Western-Digital-Caviar-Green-1-5TB-SATAII-64MB

    ja sata adapterin
    http://www.halvathinnat.fi/magento/pata-ide-to-sata-adapter-converter-card.html

    Laitoin uuden lattakaapeli kun se alkuperäinen ei ylettänyt ja käynnistin koneen.
    Toppy kysyi alustetaanko levy joten vastasin kyllä.
    Tuli näyttöön laatikko jossa luki alustuksen eteneminen. ja siihen sitten pysähtyi
    Annoin olla tunnin ja homma ei tuntunut etenevän.
    Ei reakoi kaukosäätimeen kuin power napiin jonka jälkeen tulee 4 pistettä näyttöön.
    Kokeilin 2 eri kaapelilla sekä alkuperäisellä (levy ulkopuolella) ja vaihtelin kaapeleiden lyhyttä ja pitkää päätä > ei vaikutusta
    Kokeilin myös levyn jumppereita 7 8 sama juttu > pysähtyy alustukseen


    Onko ideoita missä vika vai eikö adapteri sovi tämän levyn kanssa
    ja miten kauan levyn alustus pitäisi kestää?
     
  5. Ämpyilijä

    Ämpyilijä Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ottanut aikaa mutta minulla tuo alustus meni nopeasti, ehkä minuutti?
     
  6. Jekkuli

    Jekkuli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2009
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. jaes

    jaes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. avex

    avex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitän tilannetta:

    Kokeilin levyä myös dealextremen adapetrilla ja sama juttu ei toimi.
    Annoin projektin olla muutaman kuukauden jäissä. Käytin boksia tavallisena digiboksina.
    Sitten tilasin turbosatin adapterin ja kun kaikki piuhat sain oikein kytkettyä homma alkoi toimia.
    Ei olisi pitänyt kokeilla noita muita adaptereita vaan hankkia turbosatin adapteri jo ensimmäisellä kerralla.
    Nyt on ainakin riittävästi tallennustilaa ja boksi tuntuu toimivan ihan hyvin.