TF 510 PVRt tallenushäiriöitä - kiitos vastauksista, niistä riippuu palautus!

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana sixties, 08.12.2011.

 1. sixties

  sixties Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytössö jo toinen samanlainen boksi, vaihdoin ensimmäisen, mutta ongelma antennitaloudessa sama: Kuva on SD-kuvaksi hyvä mutta tallennuksessa (riippumatta kanavasta) häiriöitä jotka ilmenevät pieninä pikselisöitymisenä, esim suorakaiteen muotoisina, silloin tällöin. Onko kyseessä boksien vika vai onko tämä "normaalia" antennitaloudessa, kaapelissa ongelmia vastaavalla boksilla (5100) ei koskaan ollut. Olen testannut myös erilaisia HD-laitteita joissa taas on ollut niin paljon muita ongelmia että ajattelin selvitä tällä boksilla vuoden-parin verran eteenpäin koska HD-tarjonta antennitaloudessa on toistaiseksi surkea.
   
 2. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäi hiukan vaivaamaan, kumpi se boksisi siis oli; TF510PVRt vai TF5100PVRt ?
  Minulla on TF5100PVRt HDMI, eikä siinä ole useampaan vuoteen ollut oikeastaan mitään ongelmia.
  Pikselöitymistä havaitsin ainoastaan silloin kun myrsky heitti antennin suunnilleen 90 astetta pieleen.

  Laitteissa on muutakin eroa kuin tyyppinumeron toisen nollan pois jääminen.
  Aivan eri sukupolvien laitteita. Ohjelmiston laatu on verrattavissa viiniin, jossa vuodet ovat olleet vain hyväksi.
  No, okei, analogia ontuu aika pahasti, kun kyse on lukuisten ohjelmistopäivitysten tuloksena korjaantuneesta toiminnasta.

  Virtalähteen kondensaattorit sitä vastoin eivät iän myötä parane! Ne ovat molemmissa juuri yhtä surkeita.

  Edit: Parin vuoden viivyttely HD-aikaan siirtymisessä ei ole ollenkaan huono ajatus! Sekä laite- että ohjelmistopuoli on tällä hetkellä antennipuolella tosiaan aika huonossa hapessa.
  Tietenkin, jos kaikki päättävät samaan tapaan odotella aikaa parempaa voi käydä niin, ettei ohjelmistokaan tule pitkään, pitkään aikaan kohentumaan. Kun ei ole HD-kanaville kasvavaa kysyntää, niin eipä tule tarjontaakaan!
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2011
 3. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samat sanat kuin mate74:llä. Virtalähde-kovo (todennäköisesti jopa molemmat) vetelevät viimeisiään. Oikea korjausjärjestys on: Ensin virtalähde, sitten kovo. Uutta kovoa ei kannata sisään laittaa ennenkuin virtalähde on luotettavasti kunnostettu, muuten siinä hommassa saattaa vain särkeä uudenkin kovon.

  Kannattaa lukea tämä toinenkin kirjoitus aiheesta sisältäen linkkejä mm. juotosasioihin, jos tarvitsevat muistinvirkistystä. Tuo maten avaama ketju kun rupeaa olemaan aika haastavan pitkä luettavaksi. https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/84028-Huolla-Topfieldin-virtalähde-ajoissa!
   
 5. sixties

  sixties Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista, tässä tuo tarkennus laitteesta. Ja kyseessä on siis UUSI boksi, ei siinä vielä kondensaattori- tai kovalevyvikoja varmaan ole? Ja samat ongelmat oli siis edellisessä UUDESSA boksissa. Onkohan antennipuolella tallenus mahdollisesti herkempää touhua? Livelähetyksissä vikaa ei ole. Vielä siis mahdollisuus viedä tämä boksi takasin Giganttiin.
   
 6. trent67

  trent67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin itselläni aikoinaan Topfieldin antenniboxit ottivat todella helposti häiriöitä sähkölaitteista. Jos jäääkaappi meni päälle tai rouva sytytti vessan loisteputkivalon, niin heti pikselöityi kuvassa. Tehosekoittimella kuvan sai tapettua kokonaan. Onko häiriöt aina samassa kohtaa vai esiintyvätkö satunnaisesti eri paikoissa? Uutta antennijohtoa ja toista antennipistorasiaakin kannattaa kokeilla jos sellaiset löytyy. Tosin nämä viat näkyisivät kyllä livekuvassakin, joten jos ongelmia on vain tallenteita katseltaessa, niin vika luultavasti muualla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2011
 7. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei varmaan kiintolevyssä vikaa - toki onhan niissäkin maanantaikappaleita.

  Ikävä kyllä virtalähteestä en voi sanoa samaa :-( Se sisuksissa tikittävä P1500 ei liene mikään luotettavuuden huippu.

  Mulla on tässä puolen vuoden aikan ollut muutama asiakas, jotka ovat takuusta välittämättä avanneet boksin ja vaihtaneet kyseisen virtalähteen konkat Rubyconeiksi. Eikä niistä ole sen jälkeen mitään kuulunut, joten ilmeisesti tuli kuntoon. Voisin kyllä ihan mielenkiinnosta kysellä, huomaavatko eroa toiminnassa.

  Mutta sullahan on takuu voimassa, joten voit halutessasi viedä boksin takuuhuoltoon. Siellä tosin on vissiin jotain ruuhkaa ainakin tuon toisen viestin mukaan.
   
 8. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lisää vielä tuosta itse ongelmastasi: Onhan sulla itse antennisignaalin tasot ja laatu kunnossa?

  Onko sulla jotain toista vehjettä, jossa on DVB-T viritin ja sillä pystyt toteamaan, että vika ei ole itse signaalissa tai antennijohdossa tai antennirasiassa?
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Ja itse aikoinaan keskusantennijärjestelmän vuotovirroista kärsineenä, paa vielä tuommoinen (myös radiopuolelle) ekaksi seinän ja laitteiden väliin...

  T: Vesku
   
 10. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 11. jassuh

  jassuh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mukava (=ikävä) kuulla että jollain muullakin on uuden Topparin kanssa ongelmia tallennuksissa ja niiden katsomisessa. Meillä malli lienee TF520PVRT, jos oikein muistan ja
  täysin samanlaista vikaa. Pikselit ilmaantuvat vain tallennettaessa (näkyvät kyllä myös livekuvassakin jos katsoo samaa kanavaa mitä tallentaa). Meillä myös jo toinen kappale (koe-)käytössä; ensimmäinen meni vaihtoon (vaikka konebox ei "tiennyt" että viallisen topparin saa vaihtaa uuteen olikohan se nyt 2vkon sisällä ostosta - tämä tieto saatiin topparilta puhelimitse; plussat siitä heille!).
  Meillä on tehty myös kaikki vaadittavat temput, antennipiuhan vaihdot lyhyemmiksi yms. yms. mutta vika ei vaan poistu. Edellinen vanhempi toppari toimi moitteettomasti samoilla "virityksillä" kunnes siinä ilm. kovalevy alkoi temppuilla ja siksi hommasimme tämän uuden. Sekä vanha että tämä uusi (vaihtokappaleineen) ovat samassa antennitaloudessa ja paikassa "testattuja" (eli mistään paikan- tai antenni/kaapeliboxin vaihdosta ei ole kyse).

  Kuulisin mielelläni, jos vielä löytyy muita joilla olisi esiintynyt samantapaista ongelmaa. Tämä meidän kappale lähtee kyllä huoltoon (vaikka tarvetta kotonakin sille olisi) ja
  mahdollisesti/todennäköisesti boxin merkki tulee ainakin meillä vaihtumaan joksikin muuksi, jos ei parannettua versiota tule huollosta (mikä sitten olisi parempi boxi; kuka tietää...!?!).

  "Tavis" käyttäjänä olen sitä mieltä että ihkauuden boxin tulee toimia ok ilman mitään oston jälkeisiä virityksiä huomattavasti piempään kuin nämä meille sattuneet kappaleet. (Tämä boxirumba siis aloitettu tämän vuoden syyskuun kieppeillä...)
  I kappaleesta kun olin topparin huoltoon yhteydessä niin olivat kyllä kanssani samaa mieltä, että jos/kun pikselöintiä ilmenee vain tallennettaessa/tallennuksessa (ei ilman tallenusta tv:tä katsottaessa) niin vika on itse koneessa, ei signaaleissa tms.
  Ärsyttää vain kun ei näitä 300€ ostoja oikein huvin vuoksi tee; yleensä vehkeet hommataan silloin kun niitä vanhan rikkoutumisen vuoksi tarvitaan. ja nyt sitten ollaan kohta ilman laitetta kokonaan kun hetimiten saa kiikuttaa sen huoltoon (ties miten pitkäksi aikaa?).

  Mutta siis alkuperäiselle kirjoittajalle: palauta vehje vaan, niin me ainakin aiomme tehdä!
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
   
 13. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Tuollainen kannattaa laittaa vain, jos laitteen ja antennin välillä on potentiaalieroa (vierasta jännitettä, sitä "vaippavirtaa").

  Tuollainen galvaaninen erotin kun tuppaa vaimentamaan itse hyötysignaaliakin hieman.
   
 14. sixties

  sixties Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin ainakin todettiin Topfieldin huollossa, josta sain hyvää palvelua, tosin maksua vastaan (on itse asiassa todella törkeätä että puhelusta veloitetaan extraa). Nyt pitää kuulemma ostaa pari euroa maksava antenninsignaalin vaimentaja. No, häiriöt ovat pieniä, ostetaan kun ehditään. Mahtaakohan vaimentaja muuten heikentää kuvan laatua? Ja perussuunnitelma pysyy: odotan HD-kautta vielä ehkä vuoden verran, sain tuon boksin Gigantista todella edullisesti (231 euroa) ja kuva sen kautta skaalattuna on huomattavasti parempi kuin Philips-televisioni kautta. Kaiken lisäksi käytössä on Topfieldin vanhaa mallia oleva kaukosäädin joka on käyttömukavuudeltaan huomattavasti parempi kuin uusi. Jää nyt Lontoon kisat näkemättä HD:nä mutta toisaalta: Huhu kertoo että Yle näyttää netissä kaikista kilpailupaikoista suoraa kuvaa ja vielä ilman selostusta, kiitos siitä!
   
 15. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Haistan potentiaalisen sekoilun aiheen tässä säikeessä. Topfieldin huolto lienee puhunut eri vehkeestä mistä me tuossa hetki sitten keskustelimme?

  Nimittäin, vaippavirran erotin (eli galvaaninen erotin) ja antennisignaanin vaimennin ("demppari") ovat kaksi eri asiaa.

  Vaippavirran erotin: http://www.netab.fi/vaippavirran-erotin-p-1860.html

  Antennisignaalin vaimennin: http://www.satshop.fi/vahvistus/satelliitti-ja-antennisignaalin-vaimennin-0-1-2400mhz.html

  Demppari on usein säädettävää mallia, joten sillä pystyy yleensä hakemaan sopivan vaimennuksen, niin että kuva on taas kunnossa. Alkuperäiseen kysymykseen liittyen: Tottakait dempparilla voi pilata TV-kuvan. Jos vika ei olekkaan liian vahvassa antennisignaalissa, kuten Topfieldin huolto arvelee niin demppari vain pahentaa asiaa koska vika lienee tällöin ollut alunperinkin liian heikossa antennisignaalissa. Antennisignaalin kun pitäisi olla tiettyjen toleranssien sisällä, jotta boksin viritin selvityisi urakastaan kunnialla.

  Mikä antennisignaalissa on vahvistin jossain paikkaa, niin sen voisi yrittää ottaa pelistä pois tai jos se on säädettävää mallia, niin säätää sen vahvistusta heikommalle. Ellei välissä ole vahvistinta ja kyseessä on antennitalous, niin pikakokeena voi kokeilla kääntää antennia hiljalleen pois lähetteestä kunnes signaali on tarpeeksi heikkoa. Mikäli nyt siitä on kyse.

  Tasajännitepotentiaalieron pystyy vaimentamaan kotikonsteinkin laittamalla sopivan kokoisen konkan antennikarvaan, esim. 20 nF voisi olla sopiva.
   
 16. sixties

  sixties Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin joo, en suoraan sinulle vastannutkaan vaan yleisesti kerroin mikä on nyt tilanne. Huolto pyysi kokeilemaan erilaisa vaihtoehtoja ja kun kävi selväksi että signaalihäiriöt ovat molempien virittimien eri nipusta tehdyistä talletuksissa (joita siis puhelinkeskustelun aikana kokeiltiin yhtä aikaa) niin diagnoosi oli selvä: Liian voimakas antennisignaali.Toivottavasti pitää paikkansa.En minä tämä rivariyhtiön antenneiden suuntaa lähde muuttamaan mutta kai se vaimennin jossain vaiheessa on hankittava. Mikäli sama vika jatkuu, niin takuuta on jäljellä ja odotan saavani hyvinkin nopeata palvelua + puhelinkustannukset takaisin koska aivan varmasti "Topfield nauhoitti puhelun palvelun laadun varmistamiseksi".
   
 17. mamipa

  mamipa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  54
  Mistäs pystyy näkemään, jos antennisignaalin voimakkuus on liian suuri? Vai pitääkö olla mittalaitteet sitä varten?
  Mulla on ollut TF-520PVRt -mallin kanssa kaikenlaista ongelmaa ja topparin tuki on aina pyytänyt tarkistamaan signaalin laadun ja että antennikaapeli on mahdollisimman lyhyt.

  Olen joutunut tänä syksynä säätämään mastovahvistimen vahvistusta kun signaalitasot on tippuneet aika ajoin. Tällä hetkellä topparin laatu ja taso ovat melkein tapissa, kun taas Samsungin näytön digiviritin näyttää hädin tuskin puoltaväliä. Antennikaapelit tulevat eri huoneiden rasioista, mutta tasojen pitäisi olla samat.

  Oisko jotain simppeliä mittaria, jolla esim mastovahvistimen liittimestä (siinä on joku testiliitin) saisi mitattua tason?
   
 18. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Luotettavia ja kunnollisia mittaustuloksia saa vain asianomaisilla mittalaitteilla. Jokaiseen digijakelutyyppiin on luonnollisesti omansa (S/T/C). Tuolla sivustolla esimerkki mittalaitteista, joita tarkoitan. http://sajt.fi/cat/product_catalog.php?c=23

  Mitä taas tulee vastaamisista ja niiden kohdennuksista, niin eiköhän se foorumikirjoittelussa ole syytä unohtaa, että joku vastaus olisi vartavasten jollekulle kohdistettu ellei se erikseen selviä kontekstista. En minäkään nimittäin varsinaisesti sixtiesille vastannut vaan sille kuvitteelliselle Niilo N:lle, joka lukee tätä säiettä 3 vuoden päästä ja toteaa että "ahaa joo mulla on vaippavirranvaimemminerotinvaimikäsenyoli ja silti homma ei pelitä".

  Aina pitää muistaa, että jos olisimme täällä keskustelemassa 1:1 tai edes 1:N, niin viestimistapa tuskin olisi kankea foorumikirjoittelu.
   
 19. uti

  uti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähden viemään lokakuussa ostettua TF510PVRT-boksia kauppaliikkeeseen, mistä tuli se ostettua... Todella hitaasti reagoi kaukosäätimeen ja jätin levylle neljä tallennusta, missä otsikko on oikein, kaikki muu väärin. Siis otsikosssa lukee, että tallennus on ohjelma A, mutta jo se alaoikean teksti kertoo ihan muuta ja itse tallenteella ei ole mitään yhteistä listalla olevan ja olevinaan tallennetun pätkän kassa.

  On käyty keskustelua sähköpostitse tuen kanssa eli on laitettu tehdasasetuksille, tarkistettu firmikset ja asenneltu kanavat lopulta käsin lähimmältä linkiltä, tarkistettu signaalitasot jne , mutta nyt alkaa riittää, koska en aio ryhtyä talon sähkö- tai antennijärjestelmiä entraamaan boksin takia... Kolmea muun merkkistä on käytetty, mutta mitään tuollaisia hitaus- tai sekoiluongelmia ei ole ollut.

  Tuli aluksi painettua kaukosäätimen nappia pariin otteeseen, ennen kuin tajusi, että laite onkin vaan armottoman hidas. Hitaus ilmenee siis sekä epg:ssä, että tallenteiden listaa pyydellessä ja tahmainen se on myös kanavien vaihdossa jne... Siitä muuten kerrottiin, että on valmistajalla tiedossa, mutta onhan tuo nyt ollut jo omassa laitteessammekin toista kuukautta, mutta mitään päivitystä ei näy eikä kuulu.

  Laite siis kauppan takaisin ja katsotaan, miten päästään eteenpäin...

  Muilla samanlaista?

  t. Uti

  Ah ja voi