Telia TV

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hippo, 20.01.2019.

 1. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Tulipa vuokrattua 'Death of Stalin' täältä kun ei löytynyt iTunesin valikoimista.

  Jo alku oli hankalaa. Tietokoneella piti käydä rekisteröitymässä JA vuokraamasa (itse katselu Apple TV:ssä Telia TV sovelluksella). Firefox ei kelvannut, Chrome pyysi asentamaan jonkun Telia laajennuksen. Ei kiitos. Taisi onnistua MS Edgellä.

  Itse leffan kuvanlaatu oli siedettävä. Ihmettelin pientä nykimistä, kunnes tajusin että.elokuva toistuu 25 fps taajuudella eikä Telia TV sovellus osaa vaihtaa oikealle virkistystaajuudelle automaattisesti. Eeppinen epäonnistuminen x 2 siis.

  Ei jatkoon ainakaan vuokraamon osalta. Ehkäpä katsastan Liiga lähetykset jahka pudotuspelit alkavat.
   
 2. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 074
  Saadut tykkäykset:
  249
  Liigapelit on toiminut yllättävän kiitettävästi ainakin itselläni. ATV 4K:n kautta katselen TeliaTV appilla. Kuva on luultavasti 720p tasoista, mutta tulee 50 kuvaa sekunnissa, joten liike on mukavan sulavaa. Mitään nykimisiä tai bufferointeja en ole havainnut missään vaiheessa. Kannattaa muistaa asettaa ATV:n kuvatila johonkin 50Hz formaattiin, koska kuten yllä mainittiin, niin appi ei osaa automaattisesti vaihtaa kuvataajuutta. Toisaalta ei osaa moni muukaan appi - valitettavasti.

  Win10 ympäristössä olen joskus hätätilassa katsellut Liigaa Win10 TeliaTV appin kautta. En tiedä saako toimimaan kunnolla selaimen kautta. Katselukokemus ja myös kuvanlaatu näyttää selvästi huonommalta kuin ATV:n kautta vaikka PC:ssä 24" näyttö ja olohuoneessa 55" TV.
   
 3. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Miten telia-tv:n vuokraamon kaikkia leffoja voi selata esim A->Ö tai viimeksi tullut perusteella ?

  Nyt näkyy vain jotain "suositellen sinulle" tai "joku katsoi viimeksi" tuubaa (kuten netflixissä)
   
 4. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Irtisanoin telia-tv:n HBO-tilauksen.

  Telian mukaan toistaiseksi voimassaolevaksi tehdyllä tilauksella on kolmenkymmenen vuorokauden irtisanomisaika ja jolta ajalta se myös laskutetaan. Kannattaa olla tilaamatta jos vaan lyhyeksi ajaksi meinasi. Itsellä tuo taisi olla reilun vuoden tällä kertaa.

  Seuraavaan kertaan saattaa mennä vähän enemmän kuin vuosi jos koskaan enää.
   
 5. Daagen

  Daagen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2017
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  73
  Sama se on DNA:llakin. Jos haluaa lyhyeksi aikaa näitä suoratoistopalveluita niin ei kannata operaattorin kautta ottaa.
   
 6. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Tuo oli tilattuna vissiin pari vuotta putkeen. Olin käsityksessä, että katkaisemalla tilaus se katkeaisi maksetun ajan loppuun. Nythän tämä menee (telian selittämänä) niin, että ym 30vrk aikana kerkeää tulemaan uusi lasku ja tilaus menee poikki kun sen laskun maksettu tilausaika loppuu.
   
 7. TeliaPartio

  TeliaPartio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2020
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi! Meillä on käytössä jälkikäteislaskutus eli lasku voi tulla jopa yli kuukauden viiveellä riippuen siitä mihin laskutusryhmään asiakkaan liittymä/palvelu on sijoittunut. Eli esimerkiksi maaliskuun lasku tulee asiakkaalle normaalisti huhti-toukokuussa.

  Kaikilla kanavapaketeilla on sama 30 vrk irtisanomisaika. Jos siis irtisanot paketin tänään, menee se poikki 30 päivän päästä. Tämän jälkeen saat vielä 1-2 laskua, kunnes paketista on veloitettu sen irtisanomispäivään saakka.

  Laskutuskaudesta ja laskutusrajoista löydätte lisäinfoa täältä.

  Ilmaiset kanavapaketit voi tästä poiketen irtisanoa päättymään välittömästi ilman irtisanomisaikaa.

  Toivottavasti tämä selvensi asiaa.

  // Ilari
   
 8. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Sitä en ole ikinä tajunnut mikä Telia TV:n tallennuspalvelun pointti on. Tallennustilaa on 3000 tuntia ja tallenteet säilyvät 90 vuorokautta. Vaikka tallentaisi kymmenen tuntia päivässä, niin ei tuosta ehdi hyödyntää kolmasosaakaan. Kun kilpailijoilla tallennusaika on kaksi vuotta ja palvelut käsittääkseni muutenkin selvästi parempia, niin mikä järki tässä on?
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Omasta puolestani voin sen verran vastata, että tuo 3000 tuntia on ihan typerä raja. Tosiaan, vaikka jatkuvasti tallentaisi ohjelmia niin sitä ei saa täyteen.
  Tuo 90 vuorokauden raja taas voi tuntua lyhyeltä, mutta 10 vuotta on tässä osoittanut sen, että jos jotain ohjelmaa ei siinä ajassa tule katsottua, niin hyvin todennäköisesti sitä ei tule katsottua ollenkaan.
  Sellaiset ohjelmat/leffat, joita haluaa katsoa myöhemminkin, tulee hankittua levynä. Jos jonkin haluaa säilyttää, niin ei tuo kaksi vuottakaan tarpeeksi pitkä aika siihen ole.
  Toki oikeassa olet siinä, että voisi tuo pidempikin olla kuin kolme kuukautta. Mutta toisaalta käytännön merkitystä sillä ei ole ollut. Enpä muista, että kukaan meidän perheessä vuosiin olisi valittanut, että joku ohjelma on poistunut tallennuksista.

  Sitten tuo väite, että "palvelut ovat yleisestikin parempia" kaipaisi toki vähän lihaa luiden ympärille. Veikkaisin, että toiset asiat ovat toisissa palveluissa paremmin ja toiset toisissa. Sen mitä omaa kaveripiiriäni olen seurannut, niin kovin montaa vuotta ihmiset eivät ole jaksaneet eri iptv-palveluiden kanssa. Meillä tuo Telia on ollut yli 10 vuotta ja tyytyväisiä ollaan oltu.

  En sano, että se paras olisi, mutta kyllä ihan hintansa väärti.

  Ainoa viime aikojen ikävä puoli on ollut se, että kun vaihdettiin Telian nettiliittymästä paikallisen nettioperaattorin liittymään, niin kanavavalikoima pieneni. Osan kanavista saa jostain syystä vain, kun on Telian netti.
   
 10. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Useimmilla tuo varmaan pitää paikkaansa, ettei vanhempia tule katsottua. Itse olen sen verran järjestelmällinen, että katson vanhemmasta uusimpaan, joten ne pari vuotta sitten tallennetutkin tulee katsottua. Toki olisi kiva jos saisi joskus tuon jonon purettua ja katsoisi tuoreempana. Mutta olen kyllä tykännyt, että on puskuria jos elämässä sattuu sellainen vaihe ettei ehdi katsoa niin paljoa. Kolme kuukautta on aika tiukka raja ja jos vaikka Teemalta sattuu tulemaan lyhyessä ajassa isompi kasa leffoja, niin menee vähän vaikeaksi kun itse ehdin katsoa yleensä enintään leffan viikossa. Esim. vuosi varmaan riittäisi omiin tarpeisiini yhtä hyvin kuin kaksikin. Lähinnä on ihmetyttänyt miksi Telia tuollaista rajaa pitää kun se eroaa niin selvästi kilpailijoista.

  Mitä tuohon paremmuuteen tulee, niin en tarkoittanut sitä väitteeksi vaan tuon käsityksen olen parin kaverin kommenttien ja nettikeskustelujen perusteella saanut, enkä muista oikein positiivisia kommentteja nähneeni ennen tätä. En voi sellaista väittääkään kun en ole palvelua ikinä käyttänyt. Näitä on toki vaikea verrata kun kovin moni ei ole useampaa palvelua käyttänyt. Itse olen ollut tuon reilut 10 vuotta Elisa Viihteen käyttäjä, ja kieltämättä sitäkin on netissä dissattu vaikka olen itse ollut ihan tyytyväinen.

  Tämä ihmettely syntyi siis siitä kun eilen Telian kaupparatsu soitti, joten asia oli mielessä kun tulin foorumille pyörimään.
   
  klmake ja nepa tykkäävät tästä.
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 325
  Saadut tykkäykset:
  294
  En hankkisi pilvipalvelua, joka säilyttää tiedostoja vain 90 vuorokautta. Ei ole harvinainen tilanne, kun katson digiboksilta ohjelmia, jotka on lähetetty yli vuosi sitten.

  Telialle (ja varmaan muillekin) tulee lisää kanavia ja bonuskanava poistuu:
  Bonuskanavan menetys ei ole minulle suuri. Ainoa, jota olen katsonut, on Viasat History tai joku sellainen. Olen huomannut, että siinä on kanava, josta en erikseen maksaisi yhtään mitään.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Tuo laittamasi uutinen liittyy juurikin tuohon aiemmin laittamaani kommenttiin noista saatavilla olevista kanavista. Uutinen alkaa "Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluun" mikä tarkoittaa nimenomaan niitä käyttäjiä, joilla on Telian digiboksi ja myös netti. Eli ei meitä, joilla on Telian digiboksi, mutta muun operaattorin netti.

  Tuo on kyllä jännä homma, että miksi tuo on toteutettu noin. Onko kyse sitten sopimusteknisistä syistä vai miksi Telia ei voi kaikkia kanavia antaa myös niille, joilla on muu netti kuin Telia? Esimerkiksi Eurosport, Discovery, BBC Brit -kanavia ei saa nyt edes rahalla.
  Meidän osoitteeseen ei edes voi saada Telian kiinteää laajakaistaa, joten edes teoriassa noita kanavia ei saa.
   
 13. Vanha_susi

  Vanha_susi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  520
  Saadut tykkäykset:
  45
  Sama ongelma kuin Telia boksilla on myös DNA hubissa ja Elisa netissä.:mad: Jos kytkee boksin toisen verkko-operaattorin nettiin, niin iso osa kanavia lopettaa näkymisen.:eek:

  En tiedä mistä johtuu, mutta niin ne boksit vain toimii.:confused: Toisen operaattorin netissä ei näy edes kaikki maksuttomat (mainos)kanavat puhumattakaan tilattavista eli maksullisista.:rolleyes: Ne maksulliset eivät myöskään pääsääntöisesti näy.:oops:

  Se kyllä olisi kiva tietää, miksi jokainen on laittanut tuon rajoituksen omaan boksiinsa, vaikkakin vain esim. Telian osalta?;)
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Tuo on Telian asettama rajoitus. Telian asiakaspalvelija kertoi siitä, kun vaihdoimme pois Telian netistä. Meillä oli pari kanavapakettia tilauksessa, joista piti sitten luopua, koska niitä ei enää saanut ilman Telian kiinteää nettiä.

  Sellainen mielenkiintoinen asia tuossa on, että nuo kanavat on sidottu Telian _kiinteään_ laajakaistaan. Eli käytännössä ne on siis sidottu tiettyyn lähiosoitteeseen. Koska tuo digiboksi itsessään toimii missä vain, vaikka kännykän Wifin kautta, niin tuossa kanavarajoituksessa voi olla kyse siitä, että Telialla on sopimus siitä, että jotain maksukanavia ei voi katsoa kuin tietyssä osoitteessa. Silloin ainoa tehdä se on rajoittaa niiden katsominen vain Telian omaan kiinteään laajakaistaan. Noita kanavia ei siis saa näkymään Telian mobiilinetinkään kautta.
   
 15. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 325
  Saadut tykkäykset:
  294
  Nuo uudet kanavat tulevat myös Telian kaapeli-TV-asiakkaille. Siksi uutinen kiinnosti minua.
   
 16. TeliaPartio

  TeliaPartio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2020
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toistaiseksi Tallennuspalvelun 90 päivän tallennusaikaan ei ole tulossa muutoksia, mutta palautteet näistä on meille tervetulleita, joten otetaan ne vastaan ja viedään eteenpäin tulevaisuuden kannalta. Telia TV Digiboksilla on tiettyjä eroavaisuuksia saatavilla olevien kanavapakettien suhteen riippuen siitä onko käytössä digiboksi meidän laajakaistayhteydellä vai jollain toisella yhteydellä. Nämä johtuvat juuri tehdyistä sopimuksista kanavayhtiöiden kanssa. Kanavakartat kaikista TV-palveluistamme löytyy verkkosivuitamme.
  //Joonas L.
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 325
  Saadut tykkäykset:
  294
  1. Poistakaa salaus kaapeli-TV:ssä Fox HD- ja Nat Geo HD-kanavilta. Esimerkiksi DNA ei salaa niitä.
  2. Tehkää Telia TV-sovellus Android TV:lle. Tätä on odotettu jo vuosia.
  3. Jakakaa vapaiden HD-kanavien EPG-tieto kaikilla vapailla kanavilla.
  Nyt esimerkiksi Yle TV1 HD-kanavalla ollessa ainoastaan Yle1,2,Teema HD ja MTV3 HD-kanvavien EPG populoituu. On ainoastaan Telian tahdosta kiinni, että siellä ei voisi olla esimerkiksi Nelonen HD:n EPG-tiedot.

  Vanhempieni taloyhtiö siirtyi Telialta DNA:lle vuosi sitten. Palvelu parani (sekä netti & TV) ja taloyhtiön maksut pienenivät merkittävästi.

  Kuten sanoin aikaisemmin: 90 vuorokauden raja on jostakin säälittävän ja typerän väliltä. Ei tulisi mieleenikään maksaa tuollaisesta yhtään mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2020
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Kappas. Joskus sitä osuu tuurilla oikeaan. :)

  Tätä on pakko sen verran puolustaa, että vaikkakin se tuntuu lyhyeltä ja varmasti monelle sitä onkin, niin kyllä ainakin itse kolmen kuukauden aikana katson ohjelman, jos sen aion katsoa.
  Ehdottomasti se voisi olla pidempi, mutta en usko, että itse sen enempää tallennuksia katsoisin. Nytkin jo tuon 90 päivän aikana sinne kertyy kamaa automaattitallennuksella niin paljon, että kaikkea sitäkään ei voisi katsoa, vaikka aikaa olisi vuosi tai kaksi.

  Toki täytyy sanoa, että en elokuvien tallentamista muutenkaan juuri harrasta kuin satunnaisesti. Koska leffat pitää hankkia parhaalla mahdollisella kuvalla ja äänellä, mikä tarkoittaa käytännössä bluray-levyä ja mielellään 4K. Joten ne elokuvat, joita tulee tallennettua, ovat jotain tyyliin "fifty shades of grey", jonka voi pikakelata läpi, jotta tietää, mistä ihmiset ovat hehkuttaneet viimeiset 10 vuotta.
  Enemmän tallennukseen menee jotain tv-sarjoja, kuten Simpsonit ja Hauskat kotivideot, joita voi sitten sunnuntaiaamuna katsella. Ja luontodokkareita myös.

  Ei noilta peruskanavilta kauheasti sellaista tule, jota lopulta jaksaisi katsoa. Maksukanavilla on sitten kirjastot, joista voi katsoa ohjelmia milloin haluaa. Samoin Ylen ohjelmat näkee Areenasta. Joten lopulta jää ehkä Kolmonen ja Nelonen, joiden ohjelmia ei näe jostain muualta kuin tallennuksesta ja kanavien tarjonta on mitä on.
   
 19. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  9
  Lähinnä tuo raja ihmetyttää suhteessa kilpailijoihin ja luvattuun tallennustilaan. Noin lyhyellä tallennusajalla voisi ottaa tuntirajan vaikka kokonaan pois ja sillä tuskin olisi käyttöön mitään vaikutusta, mutta kuulostaisi vähemmän oudolta.

  En keksi tuohon oikein muuta järjellistä selitystä kuin että palvelua ajetaan jossain kämäisessä konesalissa ja tallennustila on oikeasti kortilla. Tai sitten on tehty tosi hyvä diili kanavayhtiöiden kanssa, mutta tämä saisi näkyä sitten myös palvelun hinnassa.
   
  nepa tykkää tästä.
 20. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Näemmä pätkimis- ja kuvanlaatuongelmaa Telian leffavuokrausappsissa (kokeiltu eri laitteilla ja joka laitteessa itsessään ja streamissa sama ongelma). Aiemmin tätä oli eri tv-sarjoissa ja Telialta otettiin yhteyttä, että heillä oli ongelmia siellä päässä. Vissiin jatkuu,

  Sikäli vaan, että leffaa vuokratessa on yleensä aika rajoitettu aika se katsoa... o_O